Şimdi Ara

Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bios'ta aşağıdaki menü siz de nasıl görünüyor?

Advanced - System Agent Configuration - NB PCI-E

Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu

Aslında durum şu; 5 adet PCI slotu var ama nedense sadece 3 tanesi görünüyor. Diğerleri sadece bios güncellendiğinde ya da CLR CMOS yapıldığında ilk bios'a girdiğinizde görünüyor, 2. kez biosa girdiğinizde çıkmıyor artık. Sizde de durum böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 14 Ocak 2016; 13:25:38 >
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB
  • X99A modeli için de yeni BIOS gelmiş. Denesek mi ki :)
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Aldığımdan beri Overclock denemesi yapmamıştım. Geçen gün öylesine bir 4.2 Ghz denedim sorun çıkmamıştı.

Ama şöyle bir durum oldu ilginçtir. Ben XMP’yi normalde kapalı kullanıyorum. Overclock için açtım, BCLK 125’e çıktı direkt. BCLK’yı 100’e çekip çarpanı 42 yaptım, bu sefer 2666 Mhz olan bellekler 2133’e düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Ocak 2016; 13:47:05 >

Başka bir başlıkta yazdığım gibi. Her yapılan değişiklikte kaydedip geri biosa dönmek daha iyi. Zaten BCLK ayarlarına dokununca otomatik alt sınıra çeker her şeyi.

Misal şöyle git. Ram'i elle 2666 yap kaydet ve çık (bclk'ya dokunmadığını farzediyorum, 100 kalsın) 2. kez girdiğinde CPU ayarlarını yap ve tekrar kaydet. CPU - RAM - BCLK işlerinide iki tanesini aynı anda yaparsan saçmalayabiliyor.

@_Dominic_Toretto_ bir de üst mesajımdaki bios bölümğne bakman mümkün mü? Sende de aynı mı görünüyor (3 PCI slot)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 14 Ocak 2016; 13:41:04 >
    Şuan işteyim, PCI slot olayına akşama bakar yazarım.

• Arkadaşlar şu C-States bölümü var CPU altında. Onunla ilgili ne biliyorsunuz. Ben hep onun CPU güç yönetimi ile ilgili olduğunu düşünüyor ve disabled yapıyordum. Zaten sağda solda okuduklarım hep kapatılması yönündeydi. Uzun süredir MP oyunlarda lag sorunu yaşıyorum ve ne yaptıysam çözememiştim. Bu gün o ayara dokundum ve tüm alt seçenekleri beraber enabled yaptım ve sanki daha iyi gibi. Ve hatta oyunda CPU kullanımı yükseldi.

Hyperthreading - Disabled (video - ses düzenleme - benchmark uygulamarında olumlu etkisi var ama oyunlarda çekirdekilerin düzgün kullanımı için kapatın deniliyor)
    Intelspeed step - disabled
    DMI GEN 2 - Enabled
    CStates - Enabled (tüm alt seçenekler)
    PCI GPU Slot - Auto yerine GEN 3 olarak elle seçiyorum.

Ayrıca bir adet PCIex1 Firewire kartım var ve bu kart Firewire harici ses kartını besliyor. Sorun muhtemelen hep bundan kaynaklı diye düşünüyordum. Bir şekilde bantgenişliği problemi yaşıyorum diye düşünüyordum. Ses ve video akışı için sanki yetmiytor gibiydi. Kartları şimdi bu şekilde taktım. Çizelgeye göre 1. - 3. ve 5. slotlar olası SLI bağlantıları için. 4. ve 6. slotlar ise daha düşük hızlarda çalışabilecek PCIex kartlar için (diye bir mantık geliştirdim)

PCIex 4.1 (küçük slot) ise direkt olarak disabled konumunda (herhangi bir şekilde bant genişliği yemesin diye) Bu slot zaten bir tür SSD yuvası (harici uzatma kartına ait)

Yalnız bu anakartta bence bir tasarım hatası mevcut. Kişi eğer hem GPU hem de SSD kullanacaksa nasıl olacak bilemiyorum. O slot direkt ekran kartı tarafından kapatılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Ocak 2016; 12:48:49 >

• 5820k için giriş seviyesi anakart nedir?

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    MSI X99A SLI

940 Lira gibi fiyata bulunabiliyor.
  • Yeni chipset sürücüsü yayınlanmış. Asus'un sitesinde yok (hala 10.0.27 görünüyor) fakat aşağıdan indirebilirsiniz; Intel'in sitesi karmakarışık ve bir halt bulunmuyor. Arasıra Guru3D - downloads linki üzerinden kontrol edersiniz. En güvenilir indirme yeri orasıdır.

Intel Chipset Software Installation 10.1.2.10 WHQL Download

http://www.guru3d.com/files-details/intel-chipset-software-installation-10-1-2-10-whql-download.html

USB sürücülerinde vs. değişiklik yaptı, kontrol ettim. Yalnız kurulum için size şu yolu öneriyorum;

Paket içeriğini masaüstünüze çıkartın, windows hzlı başlat menüsünden çalıştır'a tıklayın (daha önceden çalıştırdığınız bir şey, kısayol vs. kalmışsa silin) ve setup dosyasını çalıştır menüsüne sürükleyip bırakın.

Sonuna bir boşluk bırakarak -overall komutunu ekleyin. Şöyle olacak;

tamam diyerek kurulumu başlatın. Böylece tüm bileşenlerin üzerine yeniler varsa kurulum yapılacak.

Guru3D - downloads

http://www.guru3d.com/files/index.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Şubat 2016; 22:10:25 >

Merhaba yeni sürücüler nasıl bir fark yarattı, tespit edebildiğinin farklılıklar var mı?
    GIGABYTE GTX 1060 XTREME GAMİNG, İ7 6800K, CORSAIR C70, CORSAIR H110i GT, CORSAIR HX850, CORSAIR VENGEANCE LPX 4X4 DDR4 16 GB 2666 MHZ, MSI X99A MPOWER, SAMSUNG 860 EVO 250 GB, SEAGATE BARRACUDA 2TB, TURTLE BEACH PX22, BENQ G2220HDA
  • _____________________________

• X99-A kullananlardan, son çıkan BIOS'u yükleyen var mı ? Bende şuan 2101 sürüm yüklü.
    "I am not a god. I have never created life...but I have lived. That is enough. So I will fight to preserve that same opportunity -- to love, to dream, to soar among the stars -- for all those yet to come. Many lives will be lost in the battle ahead -- but their efforts will ensure that some remain to remember their deeds. And, like the gods, the will truly live forever...even after they are gone."
  • özel mesajlara cevap veremiyorum, telefon onayı istiyor. telefonumu siteye vermeyede pek niyetli değilim.

OC çok zor değil. Her şey auto olsun, xmp devreye soksan bile OC olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.