Şimdi Ara

Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onu yeni taktım işte. Şimdi tüm fanları sistemde görebiliyorum. Önceden 3 fan tek fanmış gibi görünüyordu doğal olarak.

Aslında dün montajdan önce tüm kasayı temizledim, fanlar dahil. Bir tek ön fanları sökmeye erindim, zaten görünmüyor dedim :)

Su soğutmayı düşünüyorum aslında, ama şimdilik o parayı windows'a vereyim dedim. Corsair'in GTX diye yeni bir modeli çıkmıştı, gelirse belki onu düşünürüm.

http://www.corsair.com/en-us/company/press-release/new-corsair-hydro-series-h100i-gtx-and-h80i-gt-are-cooler-than-ever

Öneri kabul edilmiştir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 17:10:58 >
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB

• cybernoid kullanıcısına yanıt
    O aparatla ayrı ayrı Fan Xpert programından kontrol ediliyor değil mi ? Bende Noctua NH-U12S Dual fan var, Corsair H105 düşünüyorum bakalım. Yeni Phanteks kasa gelecek, onda sıvıya geçebilirim.

H100i GTX pahalı olur bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 25 Mayıs 2015; 17:45:35 >

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

O aparatla ayrı ayrı Fan Xpert programından kontrol ediliyor değil mi ? Bende Noctua NH-U12S Dual fan var, Corsair H105 düşünüyorum bakalım. Yeni Phanteks kasa gelecek, onda sıvıya geçebilirim.

H100i GTX pahalı olur bizde.
    Fan expert kurmadım henüz, bios'tan baktım sadece. Uzatma kartına 2 fan bağladım ve ikisinide ayrı ayrı gördüm. Asus yazılımları hep hata veriyordu en son hatırladığım kadarı ile. Kaldırsan bile kalıntı filan bırakıyordu, şimdi korkuyorum kurmaya. Belki sistem yedeği alır ondan sonra kurarım.

Sistem yedeği demişken; Win 8.1'de böyle bir özellik var değil mi? Ben hep Norton Ghost kullanıyordum. Ancak win 8 sanki diskin imajını alıyor baktığım kadarı ile. Başlangıç CD'si filanda oluşuturuyor çünkü. Yani 3. parti yazılımlarım yaptığı işi yapıyor mu?

Yalnız benimkinde göremedim bunu!?

düzenleme : buldum;

http://sivrilerbilisim.com/windows-8-1-sistem-goruntusu-olusturma/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 25 Mayıs 2015; 18:01:49 >
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Fan expert kurmadım henüz, bios'tan baktım sadece. Uzatma kartına 2 fan bağladım ve ikisinide ayrı ayrı gördüm. Asus yazılımları hep hata veriyordu en son hatırladığım kadarı ile. Kaldırsan bile kalıntı filan bırakıyordu, şimdi korkuyorum kurmaya. Belki sistem yedeği alır ondan sonra kurarım.

Sistem yedeği demişken; Win 8.1'de böyle bir özellik var değil mi? Ben hep Norton Ghost kullanıyordum. Ancak win 8 sanki diskin imajını alıyor baktığım kadarı ile. Başlangıç CD'si filanda oluşuturuyor çünkü. Yani 3. parti yazılımlarım yaptığı işi yapıyor mu?

Yalnız benimkinde göremedim bunu!?

düzenleme : buldum;

http://sivrilerbilisim.com/windows-8-1-sistem-goruntusu-olusturma/

Alıntıları Göster
    Bir bilgi;

Monitör sekmesinde QFAN TUNNING diye bir seçenek var. Fan bağlantılarınız kesin olarak bittikten sonra bunu bir kez mutlaka yapın. Bu fanlarınıza kalibrasyon yapacak.

Daha doğrusu fanlarınızın en yüksek ve en düşük devirlerini bulacak. Test sırasında fanlar tamamen durabilir, hızlanabilir endişeye mahal yok.

Bunu yapmaz iseniz; QFAN CONTROL sekmesinde (her bir fana ayrı ayrı ayar yaptığınız yer) fanlarınızı belli bir devrin altına düşüremezsiniz.

Önce QFAN TUNNING'i çalıştırın sonra QFAN CONTROL sekmesinden manuel olarak başlangıç noktasını daha düşük devirlere çekebilirsiniz. Şu an kasamda fan sesinde ciddi düşüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Mayıs 2015; 19:11:15 >

• quote:

Bir bilgi;

Monitör sekmesinde QFAN TUNNING diye bir seçenek var. Fan bağlantılarınız kesin olarak bittikten sonra bunu bir kez mutlaka yapın. Bu fanlarınıza kalibrasyon yapacak.

Daha doğrusu fanlarınızın en yüksek ve en düşük devirlerini bulacak. Test sırasında fanlar tamamen durabilir, hızlanabilir endişeye mahal yok.

Bunu yapmaz iseniz; QFAN CONTROL sekmesinde (her bir fana ayrı ayrı ayar yaptığınız yer) fanlarınızı belli bir devrin altına düşüremezsiniz.

Önce QFAN TUNNING'i çalıştırın sonra QFAN CONTROL sekmesinden manuel olarak başlangıç noktasını daha düşük devirlere çekebilirsiniz. Şu an kasamda fan sesinde ciddi düşüş oldu.

Alıntıları Göster
    hafiften başlayacağim OC işlerine :)

Asus X99 Anakart Kullanıcıları ve Yardımlaşma Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty -- 27 Mayıs 2015; 10:28:28 >

• Naughty kullanıcısına yanıt
    Kasam şekil önümden çekil diyorsun :)

Hayırlı olsun, hakkını ver OC'nin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Mayıs 2015; 14:14:45 >
  • quote:

Kasam şekil önümden çekil diyorsun :)

Hayırlı olsun, hakkını ver OC'nin :)
    Şimdilik böyle ekran karti ve cpu ya bukadar yüklendim hafta sonu birazdaha hedefleri yükselteceğim :)

Ekran kartını Oc yaptiktan sonraki skor

http://www.3dmark.com/3dm/7119563

@cybernoid

• Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun, aynı anakart ve işlemciden ben de de var; sormak istediklerim
    1- Sistem kurulumu yaptıktan sonra chipset ve usb 3.0 sürücülerini siz kendiniz mi kurdunuz yoksa windows otomatik mi tanıdı?
    2- Anakarttaki ön usb 3.0 portlarını kullanıyor musun? misal ben ön usb 3.0 kullanmak için iki tane S-Link Slx-33A 3.5" Dahili 2 Port Usb3.0 aldım amma flash belleğe veri atarken kilitlenme yapıyor, donuyor. Arka portlarda sorun yok acaba sorun nerde anlamadım? Teşekkürler.@cybernoid

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marseltalon -- 28 Mayıs 2015; 10:15:52 >
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Evet sürücüleri kurdum. Zaten windows ilk kurulduğunda bayağı aygıt vardı tanımadığı, chipset kurulunca düzeldi hepsi. Keza Asmedia sürücülerinide kendim kurdum.

Kasanın önport USB 2.0 ve 3.0 bağlantılarını yaptım. Sıkıntı yok.
  • quote:

Evet sürücüleri kurdum. Zaten windows ilk kurulduğunda bayağı aygıt vardı tanımadığı, chipset kurulunca düzeldi hepsi. Keza Asmedia sürücülerinide kendim kurdum.

Kasanın önport USB 2.0 ve 3.0 bağlantılarını yaptım. Sıkıntı yok.
    Peki sürücüleri gelen CD den mi kurdunuz yoksa sitesinden indiripte mi kurdunuz?
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Elbetteki siteden; son sürücüler hep sitede olur.
  • quote:

Elbetteki siteden; son sürücüler hep sitede olur.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Teşekkürler.
    Arkadaşlar Selam.
    Asus X99 deluxe anakartın kutusunun içinde m.2x4 adaptoru kullanmıyorsanız satma şansınız olabilirmi acaba?
    2x Xeon E-5 2699 v4 - Asus Z10PE-D8 WS - Kingston 16x8 DDR4 2133 Mhz ECC Ram - <Evga GTX 1080 Tİ FTW3 - Samsung 960 PRO M.2 - 2xCorsair H110i GTX - Evga 1300 Gold Psu - WD 5TB Black - Corsair 760T Beyaz Kasa - Asus PG348Q 34 Monitör - Logitech G910 Chaos Spectrum- Logitech G9x/Logitech G900
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenk345

Arkadaşlar Selam.
    Asus X99 deluxe anakartın kutusunun içinde m.2x4 adaptoru kullanmıyorsanız satma şansınız olabilirmi acaba?

Alıntıları Göster
    Bilgisayarınızı sıfırdan başlattığınızda (tamamen kapalıyken açtığınızda) bazan QCODE üzerinde 40 yazdığını görürsünüz. Normalde "AA" olarak açılması gerekir. Bu bir hata değildir. Hatta anakart yüzünden bile değildir. Ancak şöyle bir sıkıntısı var ben de; ses kartını yeniden başlatmam gerekiyor. Ses alamıyorum. Ses kartı özelliklerine girip yeniden ayarlamam gerekiyor. 40 olarak açılıp yeniden başlat dersem normal AA olarak başlıyor bu sefer ses kartı sıkıntısı olmuyor. Ama durduk yere 2 kez PC başlatıyoruz. Tabi ben harici bir ses kartı kullanıyorum. Dahili ses kartında belki sorun olmuyordur, bilemiyorum.

Bu aslında bir nevi hızlı başlatma gibi bir şey ve windows'un özelliği. (Açılış hızında bir farkta görmedim açıkçası) Bundan tamamen kurtulmanın yolu mevcut.

Güç seçenekleri menüsüne giriyoruz; "güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" tıklıyoruz

Aşağıda görüldüğü üzere "Hızlı başlatmayı aç" diye bir seçenek var. Bu otomatik seçili ve değişmiyor - etkin değil. Yukarda yer alan "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkladığımız zaman o seçenkler etkin oluyor ve önündeki tik"i kaldırın. Bu kadar.

Artık PC'niz her seferinde AA kodu ile açılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 15 Aralık 2015; 13:54:17 >

• quote:

Bilgisayarınızı sıfırdan başlattığınızda (tamamen kapalıyken açtığınızda) bazan QCODE üzerinde 40 yazdığını görürsünüz. Normalde "AA" olarak açılması gerekir. Bu bir hata değildir. Hatta anakart yüzünden bile değildir. Ancak şöyle bir sıkıntısı var ben de; ses kartını yeniden başlatmam gerekiyor. Ses alamıyorum. Ses kartı özelliklerine girip yeniden ayarlamam gerekiyor. 40 olarak açılıp yeniden başlat dersem normal AA olarak başlıyor bu sefer ses kartı sıkıntısı olmuyor. Ama durduk yere 2 kez PC başlatıyoruz. Tabi ben harici bir ses kartı kullanıyorum. Dahili ses kartında belki sorun olmuyordur, bilemiyorum.

Bu aslında bir nevi hızlı başlatma gibi bir şey ve windows'un özelliği. (Açılış hızında bir farkta görmedim açıkçası) Bundan tamamen kurtulmanın yolu mevcut.

Güç seçenekleri menüsüne giriyoruz; "güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" tıklıyoruz

Aşağıda görüldüğü üzere "Hızlı başlatmayı aç" diye bir seçenek var. Bu otomatik seçili ve değişmiyor - etkin değil. Yukarda yer alan "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkladığımız zaman o seçenkler etkin oluyor ve önündeki tik"i kaldırın. Bu kadar.

Artık PC'niz her seferinde AA kodu ile açılacak.

Alıntıları Göster
    Bu arada Corsair'in 2666Mhz - 32 GB kitini satın aldım. C15 olan versiyon. C15 diyorum, C16 olanıda var. Gecikme süreleri farklı.

http://www.corsair.com/en-us/dominator-platinum-series-32gb-4-x-8gb-ddr4-dram-2666mhz-c15-memory-kit-cmd32gx4m4a2666c15

Kit normalde 2666Mhz - ancak içerisnde 2 profil var ve 2. profil 2800Mhz hızında. Ben de Profil 2'yi seçtim ve 2800 olarak 1.35 V kullanıyorum (V otomatik veriliyor)

An itibarı ile işlemci 4455 Mhz'de çalışıyor. Voltajı 1.3 V sabit ayarladım. Aslında otomatik ayarda da kaldırıyor ama hiç sorun olmasın diye 13 yaptım.

http://www.3dmark.com/fs/6781313

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 15 Aralık 2015; 14:07:13 >

Ayni ram kitinin 3000 mhz olani vardi. Fiyat olarak ve nerden aldiginizi bilmiyorum ama amazonda uygun fiyatliydi. Kit olarak alindigi icin 2 tane de sogutucuyu yaninda veriyorlardi. Yani cok birsey farketmezdi ama olmusken 3000 mhz olmasi guzel olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben 299 USD'ye aldım. Aynı kitin 3000Mhz olanı 449 USD. Onda ram soğutucu var mı bilemiyorum. Belki eski bir kampanyadır. Fakat bu da az biraz OC ile 3000Mhz görür. Arada 150 dolar fark var ve o kadarcık hıza değer mi bilemiyorum. (amazon'dan aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Aralık 2015; 10:13:34 >
    Bende amazondan aldim. Dediginiz gibi aradaki 150 dolara degip degmemesi tartisilir. 521 dolara geldi bana. Küp seklinde bir kutu gorunce sasirdim acikcasi. Alistigimiz ambalaj sekli aradim desem yalan olur. Fakat icinden 2 adet led aydinlatmali sogutucu cikinca parayi nereye verdigimizi anladim. Isin kotu tarafi onlarida kitin icine dahil ettigi icin herhangi bir rma durumunda hem ram leri hemde sogutuculari geri istedigi icin ayirmakta mumkun degil. Daha ayrintili olmasi icin resim eklerim aradaki fark varmi yok mu tartisiriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Bende amazondan aldim. Dediginiz gibi aradaki 150 dolara degip degmemesi tartisilir. 521 dolara geldi bana. Küp seklinde bir kutu gorunce sasirdim acikcasi. Alistigimiz ambalaj sekli aradim desem yalan olur. Fakat icinden 2 adet led aydinlatmali sogutucu cikinca parayi nereye verdigimizi anladim. Isin kotu tarafi onlarida kitin icine dahil ettigi icin herhangi bir rma durumunda hem ram leri hemde sogutuculari geri istedigi icin ayirmakta mumkun degil. Daha ayrintili olmasi icin resim eklerim aradaki fark varmi yok mu tartisiriz.
    2101 bios yayınlanmış

https://www.asus.com/Motherboards/X99DELUXE/HelpDesk_Download/

Yine hiç bir açıklama yok tabi, klasik

X99-DELUXE BIOS 2101
    Improve system stability.

Overclock.net'ten biri şöyle yazmış

seems like this BIOS is pretty good

I am able to run my 5930k through benhces at 4.7ghz@1.3V and before i was able only to do 4.5ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 8 Ocak 2016; 13:52:26 >

• quote:

2101 bios yayınlanmış

https://www.asus.com/Motherboards/X99DELUXE/HelpDesk_Download/

Yine hiç bir açıklama yok tabi, klasik

X99-DELUXE BIOS 2101
    Improve system stability.

Overclock.net'ten biri şöyle yazmış

seems like this BIOS is pretty good

I am able to run my 5930k through benhces at 4.7ghz@1.3V and before i was able only to do 4.5ghz

Alıntıları Göster
    Asusun update yazılımı daha birkez bile update yapmadı, sitesinden manuel indirmek zorunda kalıyorum sürekli. Bu problemi yaşayan var mı?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.