Şimdi Ara

ASUS X550VC Wi-Fi Bağlantı ve BIOS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kız kardeşim şehirdışında okuyor ve yaz tatili için geri geldi. Oradayken bir dizüstü bilgisayar almışlar babamla, ama ne dizüstü!... Asus X550VC!! İşletim sistemi; Windows 8.1.
    İnternetten aradım taradım benzer sorunlarla karşılaşan birçok insan var(yerli-yabancı) ancak kesin bir çözüm yok.
    Bilgisayardan orta derecede anlayan birisiyim; benim bile nevrim döndü açıkçası.

Sorun şu;

Asus'un kendi sitesinden, ek olarak da Driver Boost kullanarak bilgisayardaki her türlü girdiyi güncelledim; yani şu an son sürümde hepsi. Ancak, bilgisayarın İnternet'e bağlantısı Ethernet'le sorunsuzken, Wi-Fi'a geçtinizde ve üst üste sayfalar açtığınızda bağlantı sürekli kopuyor.

Bunun için her türlü çözümü denedim İnternet'i araştırıp, ancak nihaî bir sonuca yine varamadım. Ben de son çare BIOS güncellemesi dedim ve son sürüm olan 222'ye yükselttim.

Sonuç ne mi? BIOS sorunsuz bir şekilde güncellendi, fakat bu sefer de bilgisayar BIOS ekranından çıkmıyor. ''Save and Exit'' dediğimde Save yapıp çıkıyor; ancak tekrar BIOS sayfasına dönüyor.

Buradan Asus ekibine en içten selâmlarımı gönderiyorum; kız kardeşimi mağdur etmiş gibi hissediyorum. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok minnettâr olacağım gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 10 Temmuz 2014; 20:00:45 >

• Güncelleme: BIOS sorununu ''Güvenli Mod'da Başlat''la başlatıp ''Yeniden Başlat''la hâllettim ve BIOS şu an en güncel sürümünde; yalnız Wi-Fi sorunu bâki kaldı.

Bu, Wi-Fi problemine bir çare yok mudur arkadaşlar?
  • Bu soruna(Wi-Fi) bir çözüm bulabilecek kimse yok mu?
  • Kablosuz ağ sürücüsü olarak hangi sürücüyü yükledin? Benim kullandığım X550LB-XO025D serisinde
    "Ralink Wireless lan Driver and Application" sürücüsü kurulu. Sorunsuz çalışıyor.
    Şansını bir dene bakalım. Yanlız önce sistemin bir yedeğini alsan iyi olur. Bazen yanlış bir sürücüyü yüklediğinde işletim sistemi bozulabiliyor.

WLAN_Ralink_Win81_64_VER50370.zip (24.28MB)
    http://www.myupload.dk/showfile/c47hbh.zip

Olmazsa alttakini yükle
    WLAN_Ralink_Win8_VER50230.zip (21.86MB)
    http://www.myupload.dk/showfile/c4fbox.zip

• ettu E kullanıcısına yanıt
    Hocam, vallahi Ağ Sürücüleri hangileri belirtildiyse onları aynen yükledim. Kardeşiminki de Ralink idi ve ek olarak alt marka bir sürücü daha vardı şimdi adını hatırlayamıyorum. Hayır, bilgisayardan anlamayan biri de değilim; ilk defa bu bilgisayarda rast geliyorum böyle bir şeye. Akşam, kardeşimin bilgisayarının başına geçtğimde, bu verdiklerinizi bir deneyeceğim.

Büyük ihtimâlle bu verdiklerinizin çalışması gerekir; aynı serî çünkü. İlginize çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 20 Temmuz 2014; 18:32:26 >
  • ettu E kullanıcısına yanıt
    Hocam, ikisini de indirdim. İlk verdiğinizi kurdum. Dediğim gibi; bendeki de Ralink olduğu için, direkt kurmadı; ben de Reinstall yaptırdım.

Şu an sorunsuz olarak dosya indirebiliyorum meselâ uTorrent'ten.

Sanırım sorun hâlloldu ve şu an inanamıyorum Çok teşekkür ediyorum gerçekten yardımınıza, kardeşim uyandığında çok sevinecek

Önceden, bırakın uTorrent'i, herhangi bir Web Sayfası üzerinden, küçük boyutlu bir dosya indirmeye başladığın an kopuyordu Wi-Fi. İnşallah tekrardan başlamaz kopmaya.

Tekrardan çok çok çok teşekkür ediyorum hocam; size esenlikler diliyorum şimdilik

Benim yardımcı olabileceğim bir husus olursa çekinmeyin

Güncelleme: Hocam, maalesef, bağlantı yine eski hâline döndü, yarım saatlik iyi bir İnternet deneyiminin ardından

Hayır, Windows'u baştan yükleyeyim desem; bilgisayar daha yeni, iki aylık falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 21 Temmuz 2014; 10:36:16 >

• Önerilerim
    Sıfırdan Win 8 64bit kur. Realtek Lan driverini sitesinden indirip kur. Ethernet kablosunu modeme ve laptopa takarak internet bağlantısını sağla.
    İnternetten "Driver navigator" programı indirerek (tam sürüm olmalı) diğer sürücüleri kur. Sonra da sistem güncelleştirmelerin (windows update) tamamını yap. Olmazsa Asus sitesinden Win 7 64bit sürücülerini indirip laptopa Win 7 64bit kurup aynı işlemleri tekrarla. Her iki işletim sisteminde de kablosuz ağ sürücün çalışmazsa Asus teknik servisini arayarak destek iste.
    Edit:Programları kaldırmayı Revo Uninstaller pro (tam sürüm) ile yaparsan hiçbir çöp dosya kalmadan temiz kurulup yapabilirsin.
    Kablosuz ağ sinyalini bir başka laptop ile de yapmayı denedin mi? Belki de sorun senin modeminin kablosuz ağ ayarlarında olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 22 Temmuz 2014; 1:38:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus notebook Wifi problemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır bir bilgisayarda, böyle bir sorun çıkması da garip açıkçası.
  • sonofrhye kullanıcısına yanıt
    Allah Allah?

Burada birkaç tane daha cevap olacaktı, ben ve başka bir kullanıcı tarafından yazılmış. Üstelik o cevaplarda kesin çözüm de vardı. Tam, konuyu kilitlettirmeye gelmiştim ki; o cevapların uçurulduğunu fark ettim.

Nedir şimdi bu Allah aşkına?

Bu sorundan muzdarip kişilere, kesin çözüm sunan bir açıklamayla cevap veren kişiyle, benim o kişiye yazdığım mesajlar silinmiş

Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 4 Şubat 2015; 0:27:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.