Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 8.1 pro sürümünü kurmanızı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxAurilius

    Hayırlı olsun. Harddisk modeline bakabilir misiniz acaba ?

    Windows kurmadım daha kurunca bakıp burada paylaşacağım;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Bu konuda bilgim yok malesef.. :)

    Tesekkur ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Windows 8.1 pro sürümünü kurmanızı öneririm.

    Teşekkürler bende pro düşünüyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki benim alacagim notebookdaki.hdd 2.5inc mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Windows 8.1 pro sürümünü kurmanızı öneririm.

    Asus 007 deki hdd 2.5 inc dime. Ona gore.kutu ve ssd siparis edicem. Bide.sata girislimi onu ogrenmeliyim zahmet olmazsa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim inşallah garantiye gidecek bir durumla karşılaşmam. Fakat böyle bir durum olursa hakkımı sonuna kadar ararım. Kaldı ki garantiye yollarken orjinal şekilde yollarım. Daha önceden hdd kısmında olan kapak açılmış mı diye ince kontrol yapacaklarını zannetmiyorum. Şayet bir etiket vs olsaydı bakarlar derdim ama sadece birkaç vida var. Sökerken de vidalara mümkün olduğunca zarar vermedim. Bütün bunlara rağmen adamlar SSD takıldığını anlarsa ve bu yüzden garanti dışı derse(ki bu ihtimali kim ne derse desin yüzde 10 olarak görüyorum) yapacak bir şey yok. Akacak kan damarda durmaz. SSD hızında bilgisayar kullanmak için bu riski alırdım.

    Siz RİSK almak istemeyebilirsiniz. Adamlar zaten garanti dışı yapmak isterse kullanıcı hatası der başka bişi der yine ücret ister bence. Şans işi bu aletler.

    Klavyede bahsettiğiniz eğiklikler bende yok. Ekranın 1080 p olması neyi fark ettirecek merak ettim. Filmi TV den izlerim oyunu play station dan oynarım. Harici işlerde 1080p ne kazandırır ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Azil48 kullanıcısına yanıt
    Garantinin canı cehenneme . :)

    İlk fırsatta bir SSD alıp takacağım kısmetse Laptoba. Olmadı bir garnatilik durum ile karşılaşırsam tekrar değiştirir yerlerini öyle gönderirim garantiye... Gerisi de şans işi deyiminizle.

    Herkesin bir play stationu olmayabiliyor, veya HD çözünürlüğün de bir TV si. 1080p normal kullanımda bile farkı ortaya koyuyor. Örneğin şu anda ben LG G2 kullanıyorum. Elime başka bir akıllı telefon aldığım da ekranı çok cansız geliyor bana elime aldığım telefonun.. Biri full hd diğeri normal ekran..
  • Bundan önceki bilgisayarım toshibadi ona da SSD taktım. Garantiye göndermiştim sorun olmamıştı.(gönderirken orjinal hddsini takmıştım) Asus u bilmiyorum.Yukarıda dediklerim yorum ve tecrübe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 1 Ağustos 2014; 0:17:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc depo da 1920 tl.taksitli
    Ebrar.bilgisayarda 1876 tl.taksitli
    Ebrar bilgisayar guvenilir mi acaba
    @messevim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KadirTopal kullanıcısına yanıt
    Evet güvenilir.
  • Garantimi peh bir sürü bahane arıyorlar onarım yapmamak için
  • Ben de g2 kullanıyorum :) elbette Full HD bir cihaz NORMAL kullanımda da fark oluşturur diye düşünüyorum. Ama mühim bir fark oluşturur mu emin değilim. Full HD bir cihazla karşılaştırmak gerek. İlk fırsatta vatanda bir Full HD cihazı test ederim bakalım NORMAL kullanımda gözle görülür neler var.

    Kaldı ki mühim olan şu;bilgisayarın yurtdışında Full HD satılıyor olması. Ülkemize yönelik bu tarz uygulamalar üzücü. Fakat para biriktirip gün gelince Amazon dan ya da türkiyede bir yerden 1080 p Panel taktırılır. Bu bana göre öncelikli ihtiyaç değil. SSD öyle değil ama. Bilgisayarı alana kadar garantiyi riske atmam diyordum ama 1 gün dayanabildim :) dediğin gibi canları cehenneme diyip orjinal hdd yi takar yollarım ben de.

    CD ROM bölümüne hdd için bir müddet bekleyeceğim.

    Yapılacaklar listemde :
    1- cd rom a hdd
    2- (fiyat makul olursa 1080p Panel)

    Buluyor. 2.maddeyi yeni ekledim :)

    Bir de ucuzlarsa dip notuyla daha büyük bir SSD. Şimdilik 90gb ile idare edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Azil48 kullanıcısına yanıt
    İki ortak yanımız çıktı desenize :) Hem telefon hem laptop.. :)

    Dediğiniz gibi aslında Ekran bir SSD kadar ihtiyaç değildir. Bir arka plana atılabilir.

    CD ROM a zaten ben takmayı düşünmüyorum SSD yi. Sizin yaptığınız gibi yapmayı düşünüyorum. HDD in yerine SSD yi takacağım.

    CD ROM u aktif olarak kullanıyorum çünkü.


    Benim de yapacak listem sizin ki gibi diyebilirim :) Hala arıyorum bu model için bir 1080p panel . ama bulamadım. Sanırım cihaz yeni olduğu için ..
  • ikili aparatlar var.yani iki parça satılıyor.parçanın biri cd rom u hdd yapan aparat, diğeri ise bilgisayardan çıkan cdrom u harici olarak kullanmaya yarayan aparat. açıkçası ilerisi için bana en mantıklı gelen seçenek bu. cd rom seyrek olarak işime yarıyor. bi kenara koyarım lazım olunca usb olarak kullanırım diye düşünüyorum. tabi şimdilik bu şekilde kalacak. zira şu anki halde garanti konusunda diyecek sözüm olur yetkili mercilerde.çünkü hdd ve ram update edilebilir parçalardır diye düşünüyorum. kaldı ki yetkili servis ben update yapamam diyorsa da müşteri kendi olanakları dahilinde bunu yapar diye düşünüyorum.

    1080p panel bulursan bile şu an için pahalı olacaktır diye düşünüyorum. bence paneli bu şekilde kullanmalı bir süre(en azından 1 sene falan)daha sonra uygun bir panel denk gelirse taktırıp sanki yeni bir bilgisayar almış gibi sevinmek mantıklı geliyor bana.değişiklik iyidir:)henüz bilgisayarı yeni aldık.

    hem bulsanız bile 400-500 tl gibi bir rakam olacağını düşünüyorum Türkiye'de. "E bu kadar para verecektim o zaman full hd li bir model alabilirdim"diye de bir cümle geliyor akla :)

    ama bence en mantıklısı bu cihaza uyumlu panelleri araştırıp bunların 2.ele düşmesini beklemek. misal bende 17 inç bir panel var. 1080p idi sanırım. önceki laptopu parçalara ayırdım ve internet üzerinden satışa koyacağım.

    anakartı arızalanan ya da herhangi bir sebepten ötürü kullanılamaz hale gelen bilgisarlarda paneli adam satışa koyabiliyor. bunu takip etmek gerek.ama işte bizim cihaza uyumlu full hd led paneller nelerdir bunların listesini asus teknik servisten almak gerek.bunu da mail yoluyla vermezler sanırım. nette x550l 1080p panel diye aratmak yerine böyle bir şey yapılabilir. toshibanın içinden LG panel çıkmıştı. asus ne kullanıyor bilmiyorum. direk üreticiye sorulabilir.tahminen LG dir bu da ya da SAMSUNG.

    velhasılı panel işi benim öncelikli meselem değil :) Allah ömür verirse ve maddi imkanlar olursa hele hatırı sayılır bir zaman geçsin, sıkılmaya başlayayım şu ekrandan sonra düşünürüm.

    bu arada mat ekran gözü yormuyor ve benim için rahat şimdilik. panel hakkında edineceğiniz bilgileri paylaşırsanız takip ederim :)




  • Merhaba arkadaşlar. 27 Temmuz tarihinde pcdepo.com'dan ASUS X550LN-XO007D modelini sipariş ettim. Bayramdan dolayı o zamanlar kargoların iş yapmadığını biliyordum, fakat 31 Temmuz 00:00'da dahi bakmama rağmen hala kargo verilmemişti. Bunun sebebi ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Londres

    Merhaba arkadaşlar. 27 Temmuz tarihinde pcdepo.com'dan ASUS X550LN-XO007D modelini sipariş ettim. Bayramdan dolayı o zamanlar kargoların iş yapmadığını biliyordum, fakat 31 Temmuz 00:00'da dahi bakmama rağmen hala kargo verilmemişti. Bunun sebebi ne olabilir?

    Pcdepo ile görüşürseniz işleminizi hızlandırırsınız diye düşünüyorum.
  • ibribr kullanıcısına yanıt
    Bu saatte pek mümkün değil. Sadece sebebini merak etmiştim. Verilmeyecek ise niye oraya ''24 saatte kargoya verilir.'' yazmışlar ki yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Londres -- 1 Ağustos 2014; 1:35:58 >
  • Allahu ekber vellilla il hamd. Gazı verdiniz bana. Garantinin de teknik servisinde....

    Ben SSD alıyorum arkadaş 120GB'lık. Kingston 120GB Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd Disk (SH103S3/120G) geçiyor aklımdan. 550 MB Okuma 510 MB yazma hızı var. Sanırım pc jet olup uçar heralde :) Biraz araştırma yaptımda bana akıl verirseniz sevinirim.

    SORU 1= Bunlar bizim HDD'nin yerine uyuyor değilmi ? Sonra sıkıntı çıkmasın?

    Bilişimport

    HızlıAl

    120 GB SATA3 KINGSTON HYPERX 3K SSD 555MB OKUMA / 510MB YAZMA
    Kingston 120 GB SSDNow HyperX 3K 2.5" Sata3 SSD - SH103S3/120G

    Bütçesine dikkat eden oyuncular ve bilgisayar tutkunları, Kingston’ın yeni HyperX 3K SSD’sinin düşük fiyatından yararlanacaklardır. Bu katı hal sürücüsü, 3000 program-silme döngülü Toggle NAND ile ikinci nesil SandForce denetleyicisini bir araya getiriyor. Düşük fiyatı sayesinde çok daha fazla kişi oyunlarda, çok görevli işlemlerde ve multimedya uygulamalarda yüksek performansın keyfine varabilecek. 3K, oyunları ve uygulamaları çok daha hızlı yükler, gelişmiş oyun deneyimi için kare/saniye (FPS) değerini yükseltir ve büyük dosyaların çabuk aktarılmasını ya da düzenlenmesini sağlar. HyperX 3K, yüksek hızlı SATA Rev. 3.0 (6Gb/s) performansı ve müthiş hızlı rasgele ve sıralı okuma/yazma hızları sunmaktadır. SandForce DuraClass™ teknolojisi, sürücünün tüm kullanım ömrü boyunca en iyi dayanıklılığı sağlaması için en yeni veri bütünülüğü korumasını sunmaktadır. HyperX 3K SSD’nin zarif, siyah ve alüminyum kasa tasarımı, güçlü kullanıcı sistemlerinin görünümüne uyum göstermektedir.

    Özellikler

    · SandForce denetleyici teknolojisi
    · Yüksek hızlı SATA Rev 3.0 (6 Gb/s) veri aktarım hızları
    · Gelişmiş Yıpranma Dengeleme Teknolojisi
    · Kullanıcı Tarafından Yapılandırılabilir Provisioning (Sağlama)
    · Performans — gelişmiş verim sağlayan müthiş hızlar
    · Güvenilirdir — bozulma olasılığı, standart bir sabit diskten daha düşüktür
    · Darbeye Dayanıklı — artık dizüstü bilgisayarın düşmesi, veri kaybına neden olmayacak
    · Serin ve Sessiz — sessiz çalışır ve ısı yaratacak mekanik parçalar içermez
    · TRIM destekler3 silinen tüm veri blokları için birleştirme işlemine olan gereksinimi ortadan kaldırarak cihazın aşınma dengeleme düzeyini artırır
    · Garantili üç yıllık Kingston® garantisi mevcuttur.

    Teknik Özellikler

    Sıralı okuma: SATA Rev. 3.0 – 555MB/s
    Sıralı yazma: SATA Rev. 3.0– 510MB/s
    Biçim faktörü: 2,5¨
    Boyutlar: 69,85 x 100 x 9,5mm
    Çalışma Sıcaklığı: 0°C ~ 70°C
    Saklama Sıcaklığı: -40°C ~ 85°C
    İşletim Halindeki Titreşim: 2,17G
    İşletim Dışındaki Titreşim: 20G
    MTBF: 1.000.000 Saat
    İşlenebilir Veri Miktarı (Total Bytes Written – TBW): 128TB
    Arayüz: SATA Rev 3.0 (6Gb/s), SATA Rev 2.0 (3Gb/s)
    Denetleyici: 2. Nesil SandForce® Denetleyici SF-2281
    Bileşenler: Intel® 25nm Bilgisayar Kalitesinde MLC NAND (3k P/E Döngü)
    Garanti/destek: İki yıl garantilidir
    Sürdürülen Rastgele 4k Okuma/Yazma: 20.000/60.000 IOPS
    Maks. Rastgele 4K Okuma/Yazma: – 20.000/60.000 IOPS
    PCMARK® Vantage HDD Paketi Skoru: 60.000
    Güç Tüketimi:0,455 W (TİP) Boşta / 1,6 W (Tip) Okuma / 2,05 W (Tip) Yazma


    Kapasite: 120 GB
    Okuma Hızı: 555 MB
    Yazma Hızı: 510 MB
    Ara Birim: SATA
    Garanti: 24 Ay





    SORU 2= Ha birde bizim HDD için SATA'dan USB 3.0 destekli ürüne sığar mı ? Şu ürünü alsam içine sığar mı bunun içinde yardım istiyorum... LİNK

    Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 1 Ağustos 2014; 2:53:53 >




  • Arkadaşlar 31.07.2014 tarihi itibari ile bilgisayarı sipariş vermiş bulunuyorum ve şu an kargolanmış durumda.
    Sizden yardım istediğim konu şu ki;
    işletim sistemi yükleme vs gibi bilgisayarı sizin kadar iyi bilmiyorum. W8.1 pro yüklemek istiyorum. Ancak elimde ne bir CD ne de bir yazılım içeren her hangi birşey mevcut. ,
    Tam olarak nasıl yapacağımı nasıl yol izleyeceğimi söyleyebilirmisiniz ?
    Bilgisayarı eksiksiz kullanabilmek için neler yapmam gerek ?
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.