Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (998. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.017
Cevap
236
Favori
706.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bizim laptop ın ikinci el piyasası nedir satmak istiyorum. 8gb ram takılmış hali var bende. Bilgi verirseniz sevinirim.
  • makineyi yaklaşık alalı ilk zamanlar aldım 4 sene gibi bir süre oldu ve daha önce hiçbir şekilde içini açmadım macununa bakmadım fanı temizlemedim ama bu zaman gelene kadar herşey iyiydi fakat CS:GO ve PUBG mobile oyuncusuyum ard arda 4 oyun falan atamıyorum oyun aşırı kasıyor bilgisayarı dinlendirince kendine geliyor. altında sogutucusu var 3 seneyi yakındır kullanırım. ama sdd yok ram toplam 4+4 olmak üzere 8. ben bu pc ye sdd takviyesi yapmak istiyorum yorumlarda herkes memnun ama bi kaç sorum olacak.

    sdd olunca mesela CS:GO PUBG mobile bu oyunları sdd içine kurarsam suan oynadığımdan daha farklı verim alabilir miyim kasma konusunda ve pc nin 3-4 oyunda ısınıp aşırı kasması konusunda çözüm olur mu?

    HD TUNE ile bi hdd disk kontrole yaptım değerlerini alta koyacağım ama okuduğum kadarıyla HEALTH kısmında ok yazısından başka birşey olursa değişik renklerde bu sorun teşkil edebilirmiş. bende 2 adet farklı bir renk var bu ne demek oluyor? ve sdd takarsam hdd nin üzerinden yük aldırabilir miyim yani hdd yi biraz sakinleştirebilir miyim? bilen yazabilirse çok memnun olurum.


     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu




  • Değerli kullanıcılar , Haziran ayı itibari ile Asus x550jk xo12d modeline Bios 304 sürümü yayınlandı. Asus’un kendi internet sitesi üzerinden indirip kurabilirsiniz çoğu kişi güncellemenin farkında değil belirtmek istedim. İyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ben üstünde gelen stock biosla kullanıyorum yaklaşık 4 yıldır.Açıkcası bios güncellemesi ile yeni bir özellik katılmıyor,hatta bazı bilgisayalar bios güncellemesi ile öldüğüne şahit oluyorsunuz.Özelden yardım ederseniz yüklemeyi düşünebilirim,kendim çalıştım ama anlamadım nasıl yapılıyor
  • hocam yıllarca orjinal hdd ile nasıl idare ettiniz,sabrettiniz tebrik edeyim sizi.Ben aldıktan 2-3 ay sonra dayanamayıp ssd aldım iyiki almışım.
    Ssd alınca cidden çok farkediyor,oyunun yükleme hızı artıyor,windows açılması süresi inanılmaz kısalıyor,oyunlarda orjinal hdd ile anlık kasılmalar görürken ssd de kasılma görmüyorsun (tabi pc nin kaldırabildiği oyunlarda,gücünün yetmediği oyunlarda kasma kaçınılmaz ama cs go yu çok iyi oynatıyordu tabi bırakalı çok oldu)
    tavsiyem açıp temizlik yapın,termal macununu yenileyin
    ssd alın kullanmaya devam edin
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    valla bunca zaman nasıl dayandım bilmiyorum ilk bilgisayarım bu benim sdd daha önce hiçbir yerde kullanmadığım için farkını bilmediğimden böyle gitti ama artık olmuyor, şey diyeceğim şuan en uzun gece indirimleri var internette 3 gün boyunca bizim kullanacağımız sdd isimleri ne olarak geçiyor googleden nasıl aratmam gerek bilginiz varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sata 3 SSD olarak araştırırsanız uygundur.
    Samsung veya adata tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biraz araştırdım samsung 300+ lira civarlarında beni bi tık aşıyor daha macun alacağım ve dvd rom yerine hdd takmak için aparat falan fistan işte. her defasında karşıma bu sdd çıkıyor çoğu kişide bunu kullanıyor

    https://m.trendyol.com/samsung/samsung-860-evo-2-5%22-sata-3-0-ssd-disk-250gb-mz-76e250bw-p-2516894?boutiqueid=310910&merchantid=107368&gclid=EAIaIQobChMIu-LEtNfx4gIVBOWaCh2w-A6SEAQYASABEgJB0fD_BwE

    ama sandiskin şu modeli karşıma çıktı arasında ne gibi fark var bilmiyorum ki okuma yazma hızımı dayanıklılık mı ne yani sdd alırken neyi dikkat etmeyelim sandisk kötü müdür kullanana rastlamadım bu forumda açıkcası

    https://m.trendyol.com/sandisk/sandisk-plus-2-5%22-sata-3-0-ssd-disk-240-gb-sdssda-240g-g26-p-2516238?boutiqueid=315825&merchantid=106541&gclid=EAIaIQobChMIocKw7Nfx4gIVBbUYCh2RewFtEAQYAyABEgJMjfD_BwE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayarımı model yükselttiğim için satıyorum ilgilenen olursa link paylaşıyorum.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-asus-x550j-700815326/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sandisk kullanıyorum ama tavsiye etmem kontrolcüleri çok kötü sorun çıkartabiliyor tam bir SSD performansı için samsung tartışmasız en iyisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biraz araştırmasını yaptım gerçekten samsung yine kalite olarak kendini öne çıkartmış samsung 860 evoyu tercih edeceğim sanırım amacım tabi oynadığım oyunlarda önceden olmayan kasmaların meydana gelmesinden ötürü değiştiriyordum umarım ssd alınca bu kasmalar biter umuduyla alıyorum yoksa fiyatı da az bişi değil 300 lira civarı pişman olmam umarım :)
  • Pişman etmeyeceğine eminim. HDD kullanırken Gta 5 de fps 50-70 arasında bile olsa süreki harita yüklenme sorunları bug ve lag oluyor10 dakika oynanmıyordu oyun. Sandisk bile bu problemlerden en ufak bir kalıntı bile bırakmadı bilgisayar sıfırdan masaüstüne 5-7 sn arasında açılıyor ve işlem yapabiliyor. Ve bilgisayar işlem yaparken çok meşgul olsa bile hiçbir zaman öksürtme yapmıyor bastığın şeyi anında açıyor.

    Ek olarak ısınma yaşayan bilgisayarın içini açıp sadece klavyeden bir parça sökebilecek arkadaşlar varsa belirtsin 10-15 dereceye kadar ısı düşüşü sağlayan bir yöntemim var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 18 Haziran 2019; 14:50:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CD-ROM yerine hdd takmak için gereken aparatlardan hangisini almalıyım biraz kaliteli olması kafi bana, bir de termal macun önerisini almak istiyorum dandik bişi olmasın ama çokta pahalı aşar beni bilgisayarcıya götürüp herşeyine para vermektense macunu kendim alıp her 6 ayda bir kendim yapmak daha mantıklı geldi. macun önerisi varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pw.Onur -- 18 Haziran 2019; 16:33:27 >
  • 6 ayda bir macun yenilenmez macunların ömrü 5 yılın üstünde arkadaşım.
  • Dinliyorum hocam yöntemi merak ettim belki uygularım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    okuduğum şeylerden yola çıkarak söyledim macunun kalitesine göre 6-8 ayda eridiğini yok olduğunu söylüyorlar bende öyle demek istedim hala ne alacağım konusunda emin değilim ama COOLER MASTER MASTERGEL PRO TERMAL MACUN böyle bişi hakkında herkes olumlu bişi söylüyor ama bilemedim 52 lira gibi bişi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sürülen termal macunun tam performansına ulaşması için en az bir ay süre geçmesi gerekiyor zaten 6 ayda bir macun değiştirmek akıllıca değil. Thermal grizzly kryonaut piyadaki en iyi non conductive termal macundur tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 18 Haziran 2019; 20:35:52 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    yani mutlaka öyledir de fiyatı hakkında da fikriniz var sanırım önerdiğinize göre bu kadar aşırı macun nasıl alabilirim ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 110tl en iyisi ama.
  • 
Sayfa: önceki 9969979989991000
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.