Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.042
Cevap
230
Favori
713.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum bu GTA 4 yüzünden kafayı yiyecem.Yarım saat oynuyorum oyun şişiyor donup kalıyor bilgisayar.NAsıl çözdün sorunu anlatır mısın? İnat ettim bu işi çözmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: franklapidus

quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

HDD Boşta kullanım ve Ses Çözümü w 8.1(Çalışıyor Kesinlikle yapın Hız farkı farkedilir ses yok.

1) Çalıştıra services.msc yazıyoruz
    2) Gelen yerden hızlı getirme sağ tık özellikler durdur daha sonra devre dışı bırak diyoruz
    3) Aynı yerden windows search bularak aynı işlemleri uyguluyoruz
    Problem Donanımsal değil yazılımsaldır w 8.1'in PC boşta iken HDD kullanmasıdır Control panelden bakın ve işlemi uyguladıktan sorna farkı görün.
    Not:ALıntıdır bende işe yaradı farkı görüceksiniz.klasik notebooklarda 5400 rp Hdd var.Fakat w 8.1 Fazla kullanıyor boşta ikende dahi buda CPU HDD sesi yapıyor.
    İlk mesaja çekilirse sevinirim verilmiş ise kusura bakmayın.

Edit:Arkadaşlar sorun yaşayan varsa Tag atında yardım alsınlar,PC dahada serileşti 2 8.1 in saçmalıklarından dolayı biraz karamsar olmuştum tekrardan ısındım alete.:)
    Torrent açık bf3 iniyor.HDD kullanımı %0-%21 arası.Ayar yapmadan önce boşta iken %99.Asus kalitesinde H işlemci GTX ekran kartlı aldıgım için tekrardan iyi seçim yaptıgımı anladım.
    -btF 3 hala iniyor full performansta , priz takılı değil , 20 dakika gibi bir süre Driver SF oynadım HDD den ses geldiğini duymadım.İlla geliyordur fakat kulagımı kasaya dayamam gerek.Boşta %100 kullanan HDD oyunda kim bilir nasıl kulanıyor ve ekstra efor.
    @BelegurthDostum sayfa başına editler isen herkese yardım dokunmuş olur.Resmen Ses yok.

İyi akşamlar arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve iyi ki almisim diyorum her gün. Tek sorunum hdd nin yavaş olmasıydı fakat alintiladigim bu bilgileri bu aksam uyguladım ve bilgisayarım büyük derecede hızlandı. Paylaşan arkadasa çok teşekkür ederim, hdd hızında memnun olmayan arkadaslara bu yöntemi uygulamalarını tavsiye ederim..

Öncelikle rica ederim.Büyük ölçüde hızlanıyor gerçekten.
    Ama oyun kurarken yine sıkıntı olabiliyor.Yani ya ssd Ya windows 7 ama genel anlamda işe yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Bilgisayarda ısınmadan dolayı bir yavaslik takılma vs olmuyor ama bu fanın olduğu yerin üstündeki kısım acayip ısınıyor sizde de öyle oluyor mu

4000 TL ye bir notebook alsan o fan ısınır.Asus soğutmada çok başarılı olduğu için kasada ısınma yok sadece fan çıkışında.Kısaca problem yok.Zaten kontrol ettim 1-2 saat oyunda takıldım.Oyunu alta aldığımda 10 saniye sonra Sıcaklık normal değerlere düştü fan da soğuk üflemeye başladı.
  • Bir tane daha çözüm buldum.Şuan baya bir işlem yaptım %40 ı geçmedi.

HDD ÇÖZÜM 2

Ramdisk Plus uygulamasını indiriyoruz.Açıyoruz...
    -Sol üstte ACTION butonuna basıyoruz.
    -Ardından, ADD butonuna basıyoruz.
    -128 MB seçip ileri yapıyoruz.Hiç bir tik atmadan ileri.
    -Harf seçimi gelicek.Kullanmadığınız ,C-D gibi Harf seçin.Ben Z seçtin , İSO Sürücüsü vs vardı.
    -Sonra bir yükleme yapıp Bilgisayarımda Sanırım sanal bir disk oluşturuyor görebiliyorsunuz.
    -Şuan iyi performans aldım %50 yi geçmedi(işlem sırasında.)
    -Deneyebilirsiniz.
  • Monitör sınıfına göre , Fakat biraz şuna takıldım.Siyah renklerde kareleşme var.Kliplerde özellikle , "mesela Can you love me again" 1080p açın.Siyahlara aşırı kareleşme var buna bir ayar çekebilirmiyiz ?
  • quote:

Monitör sınıfına göre , Fakat biraz şuna takıldım.Siyah renklerde kareleşme var.Kliplerde özellikle , "mesela Can you love me again" 1080p açın.Siyahlara aşırı kareleşme var buna bir ayar çekebilirmiyiz ?

42. sayfaya bir arkadaşın verdiği renk ayarları var. Onlardan yardım alarak kendi ayarınızı yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün ekran konusunda bir araştırma yaparken, ekran renk ayarlarıyla ilgili uygulanabilecek güzel değerler buldum sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk önce masaüstündeyken sağ tıklayıp "Grafik Özellikleri..."ni açıyoruz.

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Açılan uygulamada "Ekran" sekmesini seçiyoruz.

1. olarak "Renk Ayarları" sekmesini seçiyoruz.

2. olarak "Temel" sekmesini seçiyoruz.

3. olarak yuvarlak içindeki "Tüm Renkler" ayarını seçiyoruz.

4. olarak yuvarlak içindeki değerleri kendi bilgisayarımıza uyguluyoruz.

1. olarak "Gelişmiş" sekmesini seçiyoruz.

2. olarak yuvarlak içindeki değerleri kendi bilgisayarımıza uyguluyoruz.

3. olarak "Uygula"ya basıp gelen ekrandaki soruya evet deyip uygulamadan çıkıyoruz.

Bu ayarları yaparsanız, kalibre edilmeden kullanımınıza sunulan ürününüzün, ekran renk ayarlarını iyileştirmiş olursunuz. Eğer bu ayarları sevmezseniz eski ayarlarınıza dönmek için 2. resimdeki "Renk Ayarları" sekmesini açın ve sol alt taraftaki "Varsayılanları Geri Yükle"yi seçerseniz varsayılan ayarlara geri dönersiniz.
    Umarım sizlere X550JK'nın ekran ayarları konusunda yardımcı olabilmişimdir

İyi forumlar.

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Teşekkürler, bunu deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy

quote:

Monitör sınıfına göre , Fakat biraz şuna takıldım.Siyah renklerde kareleşme var.Kliplerde özellikle , "mesela Can you love me again" 1080p açın.Siyahlara aşırı kareleşme var buna bir ayar çekebilirmiyiz ?

42. sayfaya bir arkadaşın verdiği renk ayarları var. Onlardan yardım alarak kendi ayarınızı yapabilirsiniz.

bu tip ayarları ilk sayfaya ekleselerde hepsinden faydalansak birde hdd ayarı vardı başka hangi ayarlar var hocam bildiginiz onları yapayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oshezzz O kullanıcısına yanıt
    Daha önce bır arkadasım bununla ılgılı bı sorun yasadı siz siz olun ramı sökmeden servise göndermeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

arkadaslar cihazı ilk kullanımda şarjını nasıl yapmalıyım ? kısa bilgi veririmisinz.
    -cihazı formatlarken hdd'yi kaç lık bölmelere ayırmalıyım ?

Aşağıdaki sitede kısa ve öz bir anlatım yapılmış okumanı tavsiye ederim...
    http://notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/batarya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Bugün ekran konusunda bir araştırma yaparken, ekran renk ayarlarıyla ilgili uygulanabilecek güzel değerler buldum sizlerle paylaşmak istiyorum.

3. olarak "Uygula"ya basıp gelen ekrandaki soruya evet deyip uygulamadan çıkıyoruz.

Bu ayarları yaparsanız, kalibre edilmeden kullanımınıza sunulan ürününüzün, ekran renk ayarlarını iyileştirmiş olursunuz. Eğer bu ayarları sevmezseniz eski ayarlarınıza dönmek için 2. resimdeki "Renk Ayarları" sekmesini açın ve sol alt taraftaki "Varsayılanları Geri Yükle"yi seçerseniz varsayılan ayarlara geri dönersiniz.

İyi forumlar.

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu

Denedim ,
    Kesinlikle yapın , çok farkediyor...

Meğerse bilgisayarın ekranı renkliymiş şimdi farkettim..

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

İyi forumlar.

Denedim ,

Bende denedim gerçekten çok güzel oldu,birinci sayfaya koyuna herkes faydalansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

quote:

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

İyi forumlar.

Denedim ,

Evet, gayet güzel oldu. Ama ben doygunluğu 40 yaptım. Aşırı renkli gibi geldi bana.

• Herkezin denemesini tavsiye ederim ekrana renk geldi adeta
  • oshezzz O kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam. ama bak bu işte bir mantık hatası var yani her türlü tüketici hakem heyetinden doğru donanımı kullanarak işlem yaparsanız kazanırsınız şöyle ki
    - asus'a telefon edin ekstra ram taktırıcam takıyo musunuz dediğinizde yok diyorlar doğru mu?
    - peki ben bu cihazın bana sunduğu imkanlardan ya da geliştirme modlarından başka türlü nasıl yararlanacağım garanti kapsamı dışına çıkmadan
    -asus'un verdiği yanıta göre orası oyle boş kalıcak he?
    bozmaz arkadaşlar sadece temiz çalışın. HDD değişimi bozar ram ekleme bozmaz bence
  • MRCTYLN kullanıcısına yanıt
    teşhir ürünü olduğu için 1550tl yoksa babasının hayrına indirmemiş adam =) teşhir ürünü tavsiye etmem gidip görüp alma şansınız varsa ancak o şekilde alınabilir öteki türlü ne olacağı mechul
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanrap

eyvallah hocam. ama bak bu işte bir mantık hatası var yani her türlü tüketici hakem heyetinden doğru donanımı kullanarak işlem yaparsanız kazanırsınız şöyle ki
    - asus'a telefon edin ekstra ram taktırıcam takıyo musunuz dediğinizde yok diyorlar doğru mu?
    - peki ben bu cihazın bana sunduğu imkanlardan ya da geliştirme modlarından başka türlü nasıl yararlanacağım garanti kapsamı dışına çıkmadan
    -asus'un verdiği yanıta göre orası oyle boş kalıcak he?
    bozmaz arkadaşlar sadece temiz çalışın. HDD değişimi bozar ram ekleme bozmaz bence

arkadaşa katılmakla beraber asus ile yaptığım görüşmede ram eklemesinin garantiyi bozmayacağını ve bunu servise götürmeden kendimin takabileceğini belirttiler bende bu konuşmanın tarih saatini not aldım siz imkanınız varsa ses kaydı da alın garanti dışı dediklerinde onlara dinletip hakkınızı arayabilirsiniz.

• Arkadaşlar bu ürünün ekran resimlerini alıp atabilir misiniz ? Matlik derecesi çok canimi sıkıyor alıp almamakta
  • Telefona hafıza kartı takmak garantiyi bozmuyorsa pc ye ram takmak da onun gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenpachii -- 10 Ocak 2015; 14:53:09 >
  •  Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
    Hayırlısı be gülüm . Bi SSD takmak kaldı geriye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRHe4D -- 10 Ocak 2015; 14:59:47 >
  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.