Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1029. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.024
Cevap
232
Favori
709.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • civilengineerinfdh C kullanıcısına yanıt
    Daha önceden de yazdım konuya, fanın kalınlığı 1.1 cm. Ben gittigidiyor'dan aldım ama şu an ilan kapalı. 36.58 TL idi fiyatı, orijinal değil tabii ki ama iş gördü. Bir sorunu yoktu.
  • Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar fanlarımız 1.1cm. Kesin olarak bu. Bizim bilgisayarlarda 0,7 kullanılmıyor. Satıcıların x550 serilerinin diğer fanlarını bize yazması kaynaklı gözüküyor. Dataservis sitesi üzerinden xibenji markası tarzında bir fan aldım. Şimdilik kötü durmuyor. Belki bazı arkadaşların işine yarar. Buraya da yazayım dedim.

• Merhaba,
    Ne yaptım ettimse bilgisayarın biosuna giremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • trlizard kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı açın. yeniden başlat diyin açılırken f2 tuşuna basın.
    Ya da bilgisayarı açın. Açma kapama tuşuna uzun basın bilgisayarı zorla kapatın. Tekrar açma kapama tuşuna 1 defa basın ,açılırken f2 tuşuna art arda basın.
    Ya da aynı işlemleri Esc tuşuna basıp boot menüsünden enter bios seçeneğiyle girin. Başka yapabileceğiniz bir yöntem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 1 Temmuz 2020; 15:34:44 >
    Eğer windows 10 ise sistem açıkken biosa girebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: trlizard

Merhaba,
    Ne yaptım ettimse bilgisayarın biosuna giremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    biosa girmek için uğraşma
    eski asus'ta usb ile boot yapamazsın.ben şansa şunu öğrendim :
    usb yi pc ye takıp yeniden başlatırken F8 e yavaş yavaş basıyorum.
    karşıma direk bios menu geliyor.tercihimi usb yapıyorum ve
    format başlıyor.
    dikkat et windows yukleme bittiğnde 9,8,7 diye geri sayarken
    mutlaka usb yi çıkar.ve kurulum devam edecek.
    bir dene istersen
    Win8 den sonra fastboot özelliği aktif geliyor fastboot aktifken bios menüsüne ulaşmada sıkıntı çıkıyor çünkü aslında bilgisayarı kapat seçeneği açılış süresini 13 sn ye indirmek pahasına her şeyi kapatmıyor. Windows çekirdeğini halen açık bırakıyor ki pc açıldığında tekrar windows çekirdeğini yüklemek için beklemeyelim. Böyle olunca açma tuşuna bastığımız gibi bios çok kısa sürede açık windows çekirdeklerini bulup bu pc nin işletim sistemi burdaymış benim işim bitti deyip çekiliyor( 1 sn den daha kısa sürüyor). O arada da sen biosa girme tuşunu denk getirdiysen biosa girebiliyorsun. Eskiden pc yi her açtığımızda bios disklerdeki işletim sistemlerini arar tek işletim sistemi varsa otomatik olarak onu seçerdi ( yaklaşık 3 sn sürerdi) birden fazla işletim sistemi varsa birini seçmeni isterdi biz de o geniş zaman diliminde ekranın sağında solunda biosa girmek için "x" tuşuna bas yazısına bakıp o tuşa basıp biosa ulaşıyorduk. Konuyu çok dağıttım sadede gelelim. Windows açıldıktan sonra yeniden başlat seçeneğine basarsanız windows çekirdekleri kapanacak ve biosa girebilmek daha rahat olacaktır.
    1-Bilgisayarı yeniden başlat seçeneğine basın.
    2-Ekranın kararmasını bekleyin( yeniden başlatılıyor yazısı ekrandayken esc tuşuna basarsanız win. yeniden başlatmayı iptal ediyor.)
    3-Ekran karardıktan sonra art arda esc tuşuna basın.
    4-Boot menüsünü göreceksiniz eğer format atmak istiyorsanız hazırladığınız kurulum cihazını seçin. Bios menüsüne girmek istiyorsanız en altta bios menüsüne girme seçeneği olacaktır.,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 8gb ram takmak istiyorum. Tavsiye edeceginiz uyumlu bir model var mi ?

• X550jknın macununu yeniledim fanını temizledim ama şimdi dokunmatik fare çalışmıyor nasıl çalıştırcam ben bunu arkada pinide yoktu başına gelen var mı?
  • AUZEF kullanıcısına yanıt
    Klavyenin oralarda ufak bi jack gibi ince bişey olabilir hocam hani film şeridi gibi olanlar var ya

Muhtemelen flex kablosu yerinden çıkmıştır tekrar açıp klavye touchpad bağlantısını kontrol edin. Klavyeyi anakarta bağlarken de kablonun iyice oturduğundan emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gordon_shumway

Muhtemelen flex kablosu yerinden çıkmıştır tekrar açıp klavye touchpad bağlantısını kontrol edin. Klavyeyi anakarta bağlarken de kablonun iyice oturduğundan emin olun.
    boş olduğumda açıp tekrar bakacam teşekkür ederim. Birde fanla ızgarayı bağlayan siyah bantımda temizlemek için açtıktan sonra yapışmadı yara bandıyla emanet yaptım. O banttan nerede bulabilirim bilginiz var mı?

@Mustaka89 @gordon_shumway
    Nalburlardan bulabilirsiniz. Allah’a emanet kullanmayin bence:)

• quote:

Orijinalden alıntı: egzozcuselim

Nalburlardan bulabilirsiniz. Allah’a emanet kullanmayin bence:)
    asusun orjinal bantı gibi kaliteli onun kalınlığında bulabilirmiyim bilmiyomki :)
    Bulursun hocam daha saglam oluyor hatta

3M Temflex bakın.

• Ah be eski bilgisayarım zamanında 1600tl'den alıp 3 yıl sonra 1500tl'ye satmıştım şuan 2.el fiyatları 2000tl civarı bu nedir yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

3M Temflex bakın.
    tamam baktım sipariş vercem hocam teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raiden Shogun

Ah be eski bilgisayarım zamanında 1600tl'den alıp 3 yıl sonra 1500tl'ye satmıştım şuan 2.el fiyatları 2000tl civarı bu nedir yav
    Tr gerçekleri malın değeri yıllandıkça artıyo dünyada böyle bir ülke yok bu laptopu aldığım zaman 40liralık araba alsaydım şimdi 100den aşağı etmezdi

• 
Sayfa: önceki 10271028102910301031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.