Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1031. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.016
Cevap
236
Favori
706.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10291030103110321033
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • chips kullanıcısına yanıt
    SSD ve +8GB ram takviyesi yaptıysanız niye yavaşlama problemi yaşayasınız ki?

    Yalnız eski HDD ve mevcut 4GB ram ile devam ediyorsanız elbette (gerekli ayarlamaları yapmadığınız sürece) win10 yavaş çalışacaktır. Bunun önüne geçmek için DWS programını indirip telemetry ve win10 gereksiz programlarını silmeniz sistemi rahatlatacaktır. Ayrıca forumda mühendismurat'ın win10 konusu da bayağı yararlı bilgiler içermekte.

    Sevgiler.
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Sadece ram ekledim.
  • chips kullanıcısına yanıt
    Ssd tavsiye ederim. Daha birkaç gündür geçtim ben de ssd'ye ve hem pc şıp diye açılıp kapanıyor hem de tıkladığınız her bisey anında açılıyor. Yalnız stabil olmayan win10'lardan kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Ssd bile fayda etmiyor bence bu kararsız sürümlerde. Mühendismurat'tan aldığım tavsiye win10'un 1909 sürümü oldu, siz de bunu kurabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, birkaç sorunum var yardımcı olabilecek var mı acaba?

    1. sorun:
    1,5 ay önce pcyi komple söküp macun fan temizliği yaptım fakat boşta bile aşırı ısınma oluyor hala. Fandaki asusun kendi bantlarını herkes gibi attım tekrar yapışmadığı için. 3M Temflex bant yaptım onun yerine. İşlemci sıcaklığı boşta 60-70'i buluyor. Söküp tekrar mı macun temizlik yapmam lazım. Nerede hata yapmış olabilirim.

    2. sorun:
    Temizlik için söktüğümde 5Ghz desteği için aliexpressten wireless kartı almıştım onu da taktım (Malum kendi wireless kartı kronik sorunlu gibi çoğunluk şikayetçi galiba). Fakat Pc ilk açıldığında 35 mbps olan hız 5-10 dk içinde sapıtıyor ve 7-8 lere düşüyor (İnternet paketim Türknet 35mbps ve eski kart ile 2,4 Ghz de 15-25 mbps arası hızlar alıyordum.). İnternet hiç bir yere girmiyor kopmalar filan oluyor. Bunun nedeni ne olabilir. Sıcaklık mı etkiliyor acaba. Kartın yorumları genelde olumlu zaten ilk açılınca pcde internet hızı normal sonra bozuluyor.
    Kart linki: https://tr.aliexpress.com/item/32383476856.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.e004369634IK4u
    Kartı doğru taktığıma eminim yoksa zaten hiç görmez diye düşünüyorum. Kartın güncellemesini filan da yaptım ama sonuç aynı. Sadece temizlikten sonra format atmadım aynen pcyi kullanmaya devam ettim. Başlarda mavi ekran filan verdi düzeldi sonra uğraşmadım formatla.

    Not:Aynı işlemleri(temizlik, macun, wireless kartı değişimi) kardeşimin pcde de yaptım onda da aynı pc var. Onda da aynı sorunlar var maalesef. Pc farkı sadece bende ssd ve hdd caddy takviyesi var onda yok.

    Acaba wireless kartları mı bozuk nasıl anlayabilirim? Görünüşe göre yine pcleri söküp macuna ve fana bakacağım. O zaman tekrar kartı kontrol ederim ama başka bi nedenden olabilir mi? Dispute süresine az kaldı bozuksa para iadesi isteyeceğim.

    3. sorun:
    Bu sorun mu bilmem ama danışmak istedim. Benim bios ilk aldığımla aynı hala. Galiba yeni güncelleme gelmiş, güncellesem bi faydası olur mu yoksa hiç bulaşmayayım mı

    Biraz uzun oldu gibi ama okuyup yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürler. Valla 2 aydır usandım PC'nin dertleri ile uğraşmaktan

    Herkese iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olodhin -- 22 Ağustos 2020; 18:7:42 >




  • Kullandığın termal macun nedir ?
    Noctua nth1 gibi macunların viskozitesi çok yüksek. Bu nedenle bakır plakayı monte ettiğinizde işlemcinin üstünden kayıp kenarlara dağılıyor hiç sürmemiş etkisi yaratıyor.
    Özellikle laptoplar için CoolerMaster elmas partiküllü serisi gibi yoğun kıvamlı macunlardan tercih etmeye çalış.

    (Ben Thermaltake tg4 kullanıyorum 6-7 defa kullandım hâlâ 1 kullanımlık var)

    Wifi kartı yine ısınmaya bağlı olarak problem çıkartıyor olabilir.
    Ama aygıt yöneticisinden karta sağ tıklayıp üst sekmelerde gezinip
    -Bu aygıt güç kazancı sağlamak için kapatılsın-
    Ayarının tikini kaldır.

    Isınma için çok öncelerde özel olarak bir rehber hazırlamıştım bu konu içerisinde var. Çok ciddi sıcaklıklarım düşmüştü.
    Bulabilirsem atacağım. Mutlaka dene.

    Bios ise sadece sürüm değişti. Tip olarak hiçbir farkı yok. Hatta özellikle sürüme bakmazsan güncel olup olmadığını anlaman imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    Hocam yılların X550Jk kullanıcıs olarak bu yöntemi bana tavsiye den arkadaşa binlerce teşekkür etmiştim çevremdeki her insana ve bu konuda da birçok kişiye tavsiye ettiğim bir yöntem var.

    1. Si VE EN ÖNEMLİSİ klavyenin altındaki şeffaf plastiği tamamen sökün, ya da sadece fan kısmına gelen kısmı kesin. Bunun sebebi bilgisayarın kasasında yeterince hava alacak ızgaralar yok. Siz bu plastiği söktüğünüzde fan direkt olarak klavyeden deli gibi hava çekecek , hem bilgisayarınız hem de WASD bölgesi klima takmış gibi püfür püfür esecek . Korkmayın birşey olur diye 3 senedir bu şekilde tamamen plastiksiz kullanıyorum. Sökmeden önce ısı değerlerim 95 altına hiç inmezdi. Şimdi 75 i geçirmek için özel bir çaba sarfetmek gerekiyor.

    2. Fanınızı bi kontrol edin, temizlerken fanı tamamen söküp üstündeki metal plakayı, perçinlerinden kesip ayırın. Arından fan pervanesini yukarı soğru çekin çıkar hemen. Pervaneyi suya sokmakta bir sakınca yok iyice temizleyip kurulayın. Pervanenin yuvasını da kabaca yumuşak bir fırça ile tozunu alın. Ardından ortadaki fan pervanesi milinin girdiği deliğe 1 damla makine yağı(şu heryerde 3 tl ye satılan şeffaf avuç içi kadar olan yağlar) veya Wd-40 sıkın sonra plakayı yerine tutturup Hızlı yapıştırıcı(502 tavsiyemdir) ile perçin yerlerine küçük 1 damla damlatıp sabitleyin bilgisayarı toplamaya başlayın.

    Benim bilgisayarım açıldıktan 1-2 dakika sonra fan çalıştırıyor. Windows boot edilip opera/chrome açana kadar fan 1 mm bile oynamıyor yerinden sonra kendi kendine aheste aheste dönüyor.

    3. Cidden çok koyu/katı yani viskozitesi düşük bir termal macun kullanın. Laptop işlemcilerinin yüzü ayna gibi pürüzsüz olduğu için soğutucu plakayı vidalayınca çok sıvı macunlar işlemci üzerinde kalmayıp hepsi kenarlara doğru akıyor sıktığınız macun hiçbir işe yaramıyor. Ben Thermaltake Tg-4 kullanıyorum piyasadaki en koyu macunlardan biri olmasına rağmen hâlâ büyük bir kısmı kenarlara akıyor. Küçük olduğuna aldırmayın 2 senedir 4 defa temizlik yaptım hâlâ 2-3 kullanımlık var.
    Öneri olarak bildiğim en koyu macun CoolerMaster MasterGel adında elmas partiküllü felan değişik bi ismi vardı tam bu laptop için bir macun aşırı koyu silikon gibi yapışıyor işlemcinin üstüne akma felan yapmıyor. Ben aldığımda bütçem kısıtlı diye tg4 almıştım.

    Extra olarak ben anakartı yine yumuşak bir fırça ile soketler öncelikli olmak üzere kabaca bir fırçalarım bi etkisi olmasa da temiz dursun diye. Siz yapmasanız da olur.
    Ben bu işlemleri her 6 ayda bir yapıyorum yine siz yılda 1 defa yapsanız sıkıntı olmaz.


    Bunları tek tek yapın sonra bakın bakalım şu ısı değerlerine 85 üstü görürseniz atayım kendimi balkondan aşşağıya

    Ek: yapıp uygulayanlar, sonuçtan memnun kalanlar mesajı beğenip öne çıkarırsa sevinirim. Her ısı sorunu yaşayanlara bu uzun anlatımı yapmak uzun sürüyor
    Buyrun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar merhaba , acil nakit ihtiyacından dolayı asusumu satmak ıstıyorum. 8 gb a yükseltilmiştir yalnızca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de klavyedeki "ü, i, -, backspace, enter" tuşları çalışmaz oldu. Islak parmaklardan akan sıvının teması sonucu oldu sanırım. Açıp yapabilir miyim acaba? Ya da klavye mi satın almalıyım? Bu iş görür mü yoksa daha iyisini önerebilecek var mı?https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/asus-x550jk-xo012d-notebook-klavye_pdp_571006253
    Ayrıca klavye altı şeffaf jelatini sökün derken neresi anlayamadım.
  • bu emektar ilk alındığında neyse hala o şu anda. ama şimdi ram takviyesi yapmak istiyorum. 4gb daha alıp toplamda 8gb olsun istiyorum. bu laptop hangi ramleri destekliyor kaç mhz falan almam gerekiyor detaylı bir şekilde anlatabilecek varsa çok sevinirim
  • noxiousu kullanıcısına yanıt
    DDR3L low 1.35V 1600mhz

    8gb almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir kere alın, tam alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba , bana bir de batarya onerebılır mısınız ? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berfuemre kullanıcısına yanıt
    Hyperlife marka olandan al. Retro marka aldım bir ayda kapasitesinin %20 sini kaybetti. İade ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gordon_shumway

    Hyperlife marka olandan al. Retro marka aldım bir ayda kapasitesinin %20 sini kaybetti. İade ettim.
    Teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Bu bilgisayara klavye takamazsınız.
    Klavye üst kasaya plastik perçinler ile bağlı. Orjinal klavyeyi sökmek için perçinleri kırmak zorundasınız. Yani söktüğünüz anda yenisini takamazsınız. Taksanız da emanet gibi olur.

    Klavyenin altındaki jelatini ise bilgisayarın içini açtığınız anda göreceksiniz zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    Bu bilgisayara klavye takamazsınız.
    Klavye üst kasaya plastik perçinler ile bağlı. Orjinal klavyeyi sökmek için perçinleri kırmak zorundasınız. Yani söktüğünüz anda yenisini takamazsınız. Taksanız da emanet gibi olur.

    Klavyenin altındaki jelatini ise bilgisayarın içini açtığınız anda göreceksiniz zaten
    Peki bu basmayan tuşları nasıl tamir edebilirim? Ayrıca jelatini sökersek klavyeden giren tozlar cihazın içini daha çabuk doldurmaz mı?
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Basmayan tuşların üzerindeki silikonu söküp,altını alkol veya wd40 ile temizlerseniz ve silikonu tekrar yapıştırırsanız düzelme ihtimali var.

    Bunun dışında yapabileceğiniz çok şey yok.

    Jelatini sadece fan kısmından kesip sökerseniz toz/Kırıntı problemi de oluşmaz. Ki oluşsa bile x550jk nın heatsink yaprakları çok geniş aralıklı. Tozu tutmadan çok rahatlıkla dışarı atabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 5 Eylül 2020; 16:53:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    Basmayan tuşların üzerindeki silikonu söküp,altını alkol veya wd40 ile temizlerseniz ve silikonu tekrar yapıştırırsanız düzelme ihtimali var.

    Bunun dışında yapabileceğiniz çok şey yok.

    Jelatini sadece fan kısmından kesip sökerseniz toz/Kırıntı problemi de oluşmaz. Ki oluşsa bile x550jk nın heatsink yaprakları çok geniş aralıklı. Tozu tutmadan çok rahatlıkla dışarı atabiliyor.
    Donanım konusunda cahilim, kusura bakmayın. Basmayan tuşların üzerindeki silikonu sökmek için komple kasayı sökmem gerekiyor dimi? Ayrıca bu yöntem de işe yaramazsa böyle bir şey satın alsam sorunum çözülür mü?https://urun.n11.com/klavye/asus-x550jk-xo012d-x550jk-xo012d-notebook-klavye-kasali-siyah-P363507137




  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Hayır kasayı sökmenize gerek yok. Tuşları çıkartsanız yeter. Ama zor ve çok hassas bir işlem.
    Bunu yapmak yerine attığınız linkteki ürünü alıp takmak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benden başka webcami çalışmayan var mı? win10 kullanıyorum. daha önce çalışıyordu sanki ama şuan ihtiyaç var ya çalışmıyor. donanım olarak görmüyor hiç. aygıt yöneticisinde yok. bios güncel. diğer driverların hepsi güncel. kasanın için açtım kablolara baktım sıkıntı yok. ekranı açtım kamera kablosunu çıkardım taktım. yine olmadı değişen bişey yok malesef..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün hdd caddy taktım ve makinede bariz yavaşlama oldu. Umarım hdd'deki windows'u henüz silmediğimdendir bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10291030103110321033
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.