Şimdi Ara

Asus X serisi mi K serisi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    İnternetten araştırma yaptığım halde bilgi bulamıyorum. X serisi ile K serisinin farkı nedir? 1800 TL civarında dizüstü alacağım; ama K mı X mi ayırt edemiyorum. Asus canlı destek birimine sordum. Baya bir beklettikten sonra cevap olarak net bir özellik farkı yok cevabı aldım ilginç bir şekilde.

    Evet değerli Dh üyeleri, sizlerden o güzel yorumlarınızı bekliyorum...



  • onuryildirim kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktığıız cihalar x555 ve k555 ise bunlar aynı seri. Aslında K serisi diye bir şey yok X555 serisinin aynısı K555 olarak isimlendirlesinin nedeni kasa yapısı. K serisi metal alaşımlı bir kasa yapısında ve tasarımsal olarak hafif değişikliği var o kadar. Asıl bağlı olduğu seri X ailesi yani. İşlemci anakart ram ekran kartı vs. tamamen aynı dediğim gibi K olarak isimlendirilmesi cihazın kasasının değişmesinden kaynaklı Asus Türkiye bu şekilde lanse ediyor. Yurt dışında mesela Bu X serisi cihazlar "K" "F" gibi kodlarla başlıyor gibi. Umarım açıklayıcı olmuştur.
  • wp-bykrm kullanıcısına yanıt
    K'nin metal alasimli olması onu 1 adım öne çıkariyor diyebilir miyiz o zaman?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onuryildirim kullanıcısına yanıt
    Tabi denilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K serisi sert plastik diyorlar. Bilen arkadaş var mı?
  • efsane61 E kullanıcısına yanıt
    K serisi metal alaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis bilgilendirme var. Bende k53 var tamamen plastik kasa arkadasimda da farkli bir k53 vardi klavyesi full metaldi.. dun de babama hb den x55 aldik klavye tarafi metal alasim ust kapagini cozemedim :) plastikimsi ama metal gibi sert ve soguk. Ustune hafif yukseklikten demir para attim daha iyi anlamak icin ama metal ve plastigin karisimi yani tiz tok karisimi garip bir ses cikti. Ama klavye tarafi metal. Benim kendi kullandigim bir x550 var onda da yine ayni tamamen plastik.



    Ozetle 2 seri arasinda bir dogan sahin farki yok sadece biraz x yapalim buraz k yapalim demisler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz K53 cihazlar eski model cihazlar. Burada ki konu X555 modelleri ile K555 modelleri. Yanlış bilgilendirme yok yani. Zaten artık ana seri X serisi. Asus Türkiye'ye getirirken farklı kasa kullanıp K555 diye getirmeye başladı o kadar. Yırt dışında F555 vs. değişiyor. Şuan satılan K555 serisi cihazlar metal alaşım kasalılar. Alt kasa sert plastik üst kapak iser LN, LB, UB gibi versiyonlarda farklı farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LN-LB-UB gibi farklar nesil farkları oluyor genelde. K555'den örnek verirsek; K555UB 6.nesil, K555LN 5.nesil, K555LB ise bazıları 4. bazıları 5.nesil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.