Şimdi Ara

Asus UX310UQ ile Lenovo Thinkpad E470 arasında kararsız kaldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Asus UX310UQ ile Lenovo Thinkpad E470 arasında kararsız kaldım! iki üründe i7 7500u işlemcili lenovo ekran kartında GDDR5 kullanıyor, asus GDDR3 kullanıyor.
    Asus 512 ssd ye sahip iken lenovo 256 GB. vs bunungibi birbirlerinden farklı özellikleri var. ikisininde tam özellikleri aşağıdaki linklerde mevcut. ikiside aynı fiyat. Sizce hangisini tercih etmeliyim.
    http://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-e470-intel-core-i7-7500u-8gb-256gb-ssd-gt940mx-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20h1s0na00-p-HBV00000A0BM8 (özelliklerde dvd yazıcı var gözüküyor ama yok, yanlış yazmışlar.)
    http://www.hepsiburada.com/asus-ux310uq-fb418t-intel-core-i7-7500u-8gb-512gb-ssd-gt940mx-windows-10-home-13-3-qhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000007MFJ9

yardımlarınız ve değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

• fiyatları aşırı abartı attığınız cihazların, LENOVO IP520 81BF00BTTX alıp kendiniz ssd takabilirsiniz
  • Merhaba, burada karar verirken tam olarak ne için kullanacağın önemli? Her iki üründe oldukça hafif ve kaliteli ürünler.

Yaklaşık 2 ay önce Vatan da kdv indirimleri sırasında eşime ultrabook seçerken, belirttiğin Lenovo modelinin bir benzeri ile Asus arasında kalmıştık. Tercihimiz Asustan yana oldu, çünkü; 1. önceliğimiz ince ve hafif olmasıydı ki sorduğun iki model de bunu karşılıyor. 2. önceliğimiz de Grafik işleri için bilgisayarı kullanacağıdan güçlü olması ram kapasitesini 16gb ye çıkarabilmemiz ve harici ekran kartı olması. Burada ekran kartının GDDR ram türü bizi de çelişkiye düşürdü! Ancak grafik işlerinde GDDR5 ile GDDR3 arasındaki perf. farkını fazladan kullanacağımız ssd deki farka kıyasla daha az olacağından depolamayı seçtik.(512gb ssd depolama büyük kolaylık idi bizim için) Ekstradan ekleyeceğimiz ssd daha maliyetli oluyordu, bunun yerine daha az paraya 8gb ram kapasitesini 16gb ye yükselttik. Ayrıca Asusun ekran çözünürlüğü QHD görsellerde ciddi bir netlik sağlıyor (gerçi o ölçkekte bir ekranda HD çözünürlükte gayet yeterli).

İnternetten biraz araştırınca Asus için klavye ve ekran montaj kalite problemleri yaşayan kullanıcılar varmış, bu yorumlarla satın aldıktan sonra karşılaştım. Şanslıymışızki bu tarz bir kalite problemimiz olmadı. Belki de var ama biz farkında değiliz:) Bunu da not olarak düşeyim. Bulabiliyorsan iki modeli de mutlaka mağazalarda bir gör;)

Özetle; sorduğun özellikler arasında depolama bizi için daha önemli olduğundan 512gb ssdyi ve 13.5inch olmasına rağmen QHD çözünürlüğü ve bilgisayarın tasarımını beğenmemizin de etkisiyle Asus'u tercih ettik.

Bunların dışında ikisi de bence birbirine çok yakın bilgisayarlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 29 Ocak 2018; 11:16:10 >

• cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bende bu iki model arasında ve alternatif olarak daha uyguna alıp ssd ve ram ilavesi yaparsam seçimlerim ne olur diye baktım.

Sonuçta asus u seçtim bende ve 2 haftadır kullanıyorum. çok memnunum. iyi günler dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.