Şimdi Ara

Asus tuf laptopun ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Asus TUF FX506LI-HN085 laptopumda asus'un armoury crate uygulamasında bize sunduğu sessiz, performans ve turbo modlarını ayrı ayrı deneyerek kaç derece fark yarattıklarını denemek istedim fakat sonuçlar epey bir ilginç çıktı. Her bir modda 15 dk oyun oynadıktan sonra laptopu kapatıp 15 dk soğumasını bekledim ki sağlıklı sonuç alabileyim.

Msi afterburner ile oynarken sık sık işlemci sıcaklığına baktım ve sonuçlar: Sessiz modda işlemci ortalama 88-92 derece olurken, bu değer performans modunda ortalama 90-95 derecelere çıktı ve turbo modda ise ortalama 95-99 derecelere çıktı. Fan daha hızlı döndükçe işlemcinin daha çok ısınması açıkça beni şaşırttı. Fakat laptopun dış çerçevesi normal olarak turbo modda en soğuk sessiz modda en sıcaktı(elimi koyunca fark kolaylıkla hissedilebiliyordu).

Ve ek olarak HWMonitor ss'lerini de görebilirsiniz. Son olarak bu sıcaklık değerleri normal midir? Laptopu alalı daha 2 hafata geçti sadece.

Performans Modunda:

Sessiz Modda:

Turbo Modunda:

• Cuku sessiz modda cpu tum cekirdekleri daha dusuk clock frekansinda calisiyor dogal olarak daha az isiniyor. Bu arada sicakliklar biraz yuksek, thermal macun iyi surelmemis veya kalitesiz bi sey kullanmislardir, turbo ve performans modunda buyuk ihtimal thermal throttle oluyor. UV yapabilirseniz sizi goturur baya, bir sene sonrada macun degisimi yaparsiniz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.