Şimdi Ara

Asus TP500LB-DN055H (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
13
Favori
30.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim amacım oyun değil ama yine de merak ediyorum. Ekran sarılığı şikayetleri vardı onunla ilgili bir program kapanınca düzeliyormuş.

Açıkçası bu indirimi kaçırdıktan sonra o kadar para verip almam. Bir de forumdan bir arkadaştan hediye çeki alacaktım 300 - 350 tl ucuza gelecekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünü alıp kullanıp iade etmiş biri olarak tecrübelerimi aynen paylaşayım. Cihaz oldukça ince ve çok hoş bir tasarımı var. Kasa komple alüminyum metal metal. Klavye tuşlarının yeri oldukça güzel ancak tuşlardaki kalite maalesef yeterli değil. Ama bu çok abartı bir durum değil zira piyasadaki birçok Notebook modeli ile aynı.İşlemci hızı bence yeterli, ekran kartı da yeterli denecek seviyede. Zaten bu bilgisayar oyun bilgisayarı değil. Bu cihazı ön plana çıkaran belkide en önemli şey ise cihazın panelli. Evet çözünürlük full hd ancak gerçek bi hd kalitesi ben görmedim maalesef. 1366*768 panellerden iyi ama öyle çok süper bişey de ummayın. 360 derece dönmesi ve dokunmatiği gerçekten mükemmel ancak tam döndüğü için olacak sanırım cihazın menteşeleri sanki biraz oynuyor gibi açıkcası kalite olarak menteşeler biraz düşük kalmış. Soğutma olarak cihaz ısınmıyor bunda kullanmış olduğu işlemci ve metal kasa alüminyumun da payı büyük. Harddisk de 24 gb ssd olması büyük nimet ama %100 ssd olması çok daha iyi olur. Bilgisayarın pil süresi ise bana çok tatminkar gelmedi ama yine de kabul edilebilir seviyede bence. Gelelim neden iade ettiğime. Arkadaşlar bu bilgisayarı alan diğer arkadaşlar da bu sorunu yaşadı mı bilmiyorum ama cihazı elektrik kaçırıyor. Kasa ya dokunduğunda elinizde bir titreme ve karıncalanma başlıyor hatta benim kolumdaki tüyler bile dik dik oldu. Bu arada hemen belirtelim evimdeki tüm prizlerde topraklama var ve cihazı farklı yerlerde de test ettim. Hatta aynı volt ve amper değerinde başka bir adaptör ile kullandığımda ilk 10 dakika sorun ortadan kayboldu ancak 10 dakika sonra sorun tekrar etti. İnternet den yaptığım araştırmalara göre asusun metal kasa Notebook modellerinde bu duruma sıkça rastlanılıyor sanırım, dikkatli olmanızda fayda var. Özellikle bilgisayarın adaptörü oldukça dandik, bariz belli. En sağlıklı adaptörler 3 uçlu girişi olan adaptörlermiş sanırım. 3 uçlu giriş adaptörüleri daha çok hp ve toshiba kullanıyor diye biliyorum, yani en azından gördüğüm bu. Umarım faydalı olmuştur. Eksisi ve artısı ile herşeyi yazdım. Bunlar haricinde merak eden olursa seve seve cevap veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado147 -- 20 Temmuz 2015; 23:05:41 >

• Arkadaşlar son zamanlarda Gta 5 oynuyorum fakat 30 fps artık göz zevkime yetmiyor :D Bu yüzden Ekran kartını Overclock yaptım Başka pc de 60fps oynadığımda oha dedim yani çook akıcı 60 fps nerde 30 nerde neyse

Bu makinede Overclokcsuz Gta 5de Çatışma sahnelerinde 30 fps. Araba sürerken 33-34 fps. Boşta şehirde dolaşırken 40 fps. Sahilde 50 fps. Denizde 60 fps dağlarda 45-50 fps civarı dolaşıyordu fakat Trevor kararkterinin evinin orda 25 fps ye iniyordu sadece Travorin mekanında kasıyordu denenini bilmiyormum. Ekran Kartının Isı değeri 72 derece İşlemci 71 derece.

Bu makinede Gt940m ekran kartına Overclook yaptım ve fps artışı çok iyi oldu

Overclook halinde Gta 5de Aşırı Patlamalı Çatışma sahnelerinde 36 fps. Araba sürerken 38-45 fps. Boşta şehirde dolaşırken 47-55 fps. Sahilde 60fps. Denizde 60 fps. Dağlarda 50-60 fps. Deniz altıyla denizde ise 45 fps Yine Trevor karakterinin evinin orda 32-34 fps ye indi. Yine Trevorun mekanında aşırı fps düşüşü oldu. Ekran Kartının Isı değeri 74 derece İşlemci 73 derece.Notebook Soğutucusu flan kullanmıyorum.

Overclocksuz Ekran kartının işlemci Saat hızı 1176 Mhz

Overclocklu Ekran kartının İşlemci Saat hızı 1311 Mhz

Bunuda oyun performansı için buraya yazıyorum o kadarda dandik bir ekran kartı değildir Arkadaslar.Overclocklu haliyle sadece Gta 5 üzerinde denedim

Arkadaşlar Oyun Korsan haliyle bu performansları aldım Orjinal alsam Performans farkı olurmu ?

Yanlış veya hatalı birşeyler bulduysanız söyleyiniz

Overclocksuz Grafik ayarları

Directx 11
    1280x720

FXAA : ON
    MSAA : OFF
    VSYNC: ON

Papulation Density : FULL
    Papulation Varlety : FULL
    Distance Scaling : FULL

Texture Quality : High
    Shader Quality : Normal
    Shadow Quality : High
    Reflection Quality : Normal
    Reflection MSAA : OFF
    Water Quality : High
    Particles Quality : Normal
    Grass Quality : Normal
    Soft Shadows: Sharp
    Post FX : High
    Anisotropic Filtering : x8
    Ambient Occlusion : Normal
    Tessellation : Normal

Overclocklu Grafik ayarları

Directx 11
    1280x720

FXAA : ON
    MSAA : OFF
    VSYNC: ON

Papulation Density : Orta
    Papulation Varlety : Orta
    Distance Scaling : Orta

Texture Quality : Very High
    Shader Quality : Normal
    Shadow Quality : High
    Reflection Quality : High
    Reflection MSAA : OFF
    Water Quality : Very High
    Particles Quality : Normal
    Grass Quality : Normal
    Soft Shadows: Sharp
    Post FX : High
    Anisotropic Filtering : x8
    Ambient Occlusion : Off
    Tessellation : Off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPGUL -- 21 Temmuz 2015; 2:09:35 >

• Arkadaslar hepsiburadadan sipariş verdiğim asus tp500lb pc bugün itibari ile elime geçti fazla inceleme imkanım olmadı. bi problemle karşılaştım youtube üzerinden açtığım müziklerde cızırtı sesiyle karşılaşıyorum fakat hdd ve netten izlediğim filmlerde öyle bir sorunla karşılaşmadım bu sorunu yaşayanlar var mı ? bu sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uusul -- 22 Temmuz 2015; 16:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uusul

Arkadaslar hepsiburadadan sipariş verdiğim asus tp500lb pc bugün itibari ile elime geçti fazla inceleme imkanım olmadı. bi problemle karşılaştım youtube üzerinden açtığım müziklerde cızırtı sesiyle karşılaşıyorum fakat hdd ve netten izlediğim filmlerde öyle bir sorunla karşılaşmadım bu sorunu yaşayanlar var mı ? bu sorun hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Sadece youtube olduğuna göre pc ile alakası yoktur bence. Ekran görüntüsü nasıl, çok aşırı yansıma yapıyor mu?

• alacağım ürünü bugün yarın
  • Bence yansima yapıyor. Mumkun oldugunca los ortamlarda kullanmaya calisiyorum yada açıyı ona göre ayarliyorum.

• Bu arada görüntü kalitesi gayet güzel. Şimdiye kadar asiri isinmayla ilgili sorunda yasamadim. Bluray rip film izlerken sarj %10un altina dustugunde filmde takilmalar oluyor, galiba asiri tasarruf moduna aliyor. Ayarlari degistirirsek bu da ortadan kalkar diye düşünüyorum

• Merhaba,

Bu bilgisayarın pili çıkartılabiliyor mu, yoksa tablet bilgisayarlardaki gibi sabit midir?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 24 Temmuz 2015; 21:54:57 >
  • Sarj sabit gömülü hocam. Rica ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dpacalı

Sarj sabit gömülü hocam. Rica ederim

Hocam bugun hepsiburada da %10 indirim +100tl chip para var 1790 tlye geliyor alinirmi sizce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • %10 indirim size mi özel acaba? ihtiyacınıza göre değerlendirin amacınıza uygunsa alınır neden alınmasın?
  • ben aldım 2 tane bırını satmayı dusunuyorum ılgılenen olursa uygun fıyatlı olarak yardımcı olurum
  • Yaninda office 365 pc/tablet ucretsiz veriyormu hala? Eger satmak isteyen olursa office 365 i bana ulasabilirmi pm den

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar-Lothbrok

ben aldım 2 tane bırını satmayı dusunuyorum ılgılenen olursa uygun fıyatlı olarak yardımcı olurum

neden 2 tane alıp birini hemen satıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benn07

quote:

ben aldım 2 tane bırını satmayı dusunuyorum ılgılenen olursa uygun fıyatlı olarak yardımcı olurum

birini kullanmak ıcın bırını satmak ıcın aldım hazır ındırımdeyken.. baska ne sebebı olabılır kı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: benn07

quote:

birini kullanmak ıcın bırını satmak ıcın aldım hazır ındırımdeyken.. baska ne sebebı olabılır kı?

Saçma. Satmak isersen yine üstüne 100 - 150 tl kâr koyman gerek. O fiyat da hemen hemen sitedeki fiyatıyla aynı fiyat olacak. Almak isteyen adam, siteden peşin fiyatına 8 - 9 taksitle almak varken niye internetteki birinden alsın ki?

• benn07 B kullanıcısına yanıt
    ya sen ne boş konusuyosun anlamıyorum sanane kaca satarsam satarım karlı satarım karsız satarım ucuz satarım pahalı satarım.. ilgileniyosan fiyat sorarsın alacaksan alırsın almıcaksan almazsın benım taksıtle satıp satmadıgımı nerden bılıyorsun? cahil cahil konusup pazar pazar ınsanın canını sıkıyosun
  • Ragnar-Lothbrok R kullanıcısına yanıt
    canım nasıl isterse öyle konuşurum. Buraya ilan verirsen her türlü yoruma açık oalcaksın. Beğenmiyorsan yaylan.
  • tornado147 T kullanıcısına yanıt
    Bugün ürünü teslim aldım. Ürünü teslim aldığımda kutuda bant yırtıktı. İade bir ürünü mü gönderdiler şüphesi oluştu bende.

Bilgisayar prize takılıyken kasada ekranın arkasında bende de bir karıncalanma elektriklenme hissi oluşturuyor maalesef. Bunun dışında rahatsız edici bir parlaklık ve sarılık farketmedim.

Bu durumda sizce ürünü iade mi etmeliyim? Karıcalanma herkeste var mı? HB'den aldığım üründe kutudaki bantın açılmış olması normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa622 -- 28 Temmuz 2015; 21:27:48 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.