Bildirim
asus tp300ld laptop'a format atamıyorum

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Secureboot kapalı mı ? Bir de format atmadan da hdd de ne varsa ssd ye aktarabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw&app=desktop
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hacı1992
Secureboot kapalı mı ? Bir de format atmadan da hdd de ne varsa ssd ye aktarabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=NoS0yMHmGyw&app=desktop
Hocam video bulunamadi , yani simdi format atilamiyor mu ?
Yok yahu atılır bios â gir orda boot sekmesine bak. Secure boot açıksa onu kapat. Google â Laptop'a SSD Takmak ve Verileri Birebir Aktarmak yaz video çıkar. Ben mobilden verdiğim için linki açılmıyor olabilir.
quote:
Yok yahu atılır bios â gir orda boot sekmesine bak. Secure boot açıksa onu kapat. Google â Laptop'a SSD Takmak ve Verileri Birebir Aktarmak yaz video çıkar. Ben mobilden verdiğim için linki açılmıyor olabilir.
Hocam ben sifirdan format cekmek istiyorum ama dediginizide yaptim security boot'u kapattim yine tekrar açılıyor bios'a giriyor
Bilmiyorum hocam valla benim yardımım bu kadar :-) . Bios â girdiğiniz zaman bios da ssd nin olduğu bölümde usb yi de görüyor musunuz? Eğer görüyorsanız oradan boot sırasını değiştirip usb yi en üste alın. Eğer usb hiç görünmüyorsa bios da farklı bir usb yuvasına takmayı deneyin ( usb 2.0 yuvası varsa ona takın usb yi)
quote:
Bilmiyorum hocam valla benim yardımım bu kadar :-) . Bios â girdiğiniz zaman bios da ssd nin olduğu bölümde usb yi de görüyor musunuz? Eğer görüyorsanız oradan boot sırasını değiştirip usb yi en üste alın. Eğer usb hiç görünmüyorsa bios da farklı bir usb yuvasına takmayı deneyin ( usb 2.0 yuvası varsa ona takın usb yi)
Hocam ssd nin markasi görünüyor ama usb disk görünmüyor
Dediğim gibi usb 2.0 yuvası varsa oraya takın. Olmadı ssd yi alıp başka bilgisayara takın. Formatı onda atıp sonra ssd yi tekrar laptopa takın. Ama usb nin görünmemesi usb de bir sorun olduğunun işareti. Ama hani dediniz ya başka bilgisayara format attım diye. O bilgisayara ssd yi bağlayıp windows û onda kurup daha sonra ssd yi tekrar asus â takınca da işe yaraması lazım.
quote:
Dediğim gibi usb 2.0 yuvası varsa oraya takın. Olmadı ssd yi alıp başka bilgisayara takın. Formatı onda atıp sonra ssd yi tekrar laptopa takın. Ama usb nin görünmemesi usb de bir sorun olduğunun işareti. Ama hani dediniz ya başka bilgisayara format attım diye. O bilgisayara ssd yi bağlayıp windows û onda kurup daha sonra ssd yi tekrar asus â takınca da işe yaraması lazım.
Hocam laptop yeni daha dun aldım usbleri bozuk olma ihyimalli çok zayif
-
Belki arkadaş uefi olarak hazırlamamıştır usb yi o yüzden görmüyordur. Şimdi siz uefi deyince aklıma geldi :-)
Legacy olarak kurulum yapmak için bios dan uefi yi kapatıp öyle deneyin. Yok ben uefi olarak kuracağım derseniz onun usb si farklı şekilde hazırlanıyor ve kurulumda da farklı bir kaç bir şey yapıyoruz.
Uefi usb hazırlamak için :https://www.technopat.net/sosyal/konu/uefi-windows-8-1-usbye-yazma.90572/
Win 8 i uefi olarak kurarken :http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam içinde Windows yüklü olan bir ssd taktım ama direk bios'a giriyor
Hocam o içine windows yüklü de sizin uefi ayarlarınız ne? Eğer uefi açıksa ve legacy kurulum yapılmış bir ssd takmışsanız normal. Bios da ayarlardan uefi yi kapatıp deneyin
quote:
Hocam o içine windows yüklü de sizin uefi ayarlarınız ne? Eğer uefi açıksa ve legacy kurulum yapılmış bir ssd takmışsanız normal. Bios da ayarlardan uefi yi kapatıp deneyin
www.4gp.tw/ba3a/1424522237505.jpg
Hocam ekran bu nereden yapacam ben bulamadım bir türlü?
Bir yana boot sekmesinin de resmini atın oradadır muhtemelen.
quote:
Bir yana boot sekmesinin de resmini atın oradadır muhtemelen.
www.4gp.tw/ba3a/1424522494519.jpg
Buyrun hocam
Orada da yok :-) bilgisayar elimde olmadığı için karıştıramıyorum :-) bu bilgisayarı kullananlara sorun bir uefi nereden kapatılıyor diye. Kapatılamıyorsa(belki) üstte iki tane link attım uefi olarak kurmak için. İlk önce usb yi rufus denen program ile linkte anlatıldığı gibi hazırlayın daha sonra format atarken de 2. Linkte anlatılanları yapın.
quote:
Orada da yok :-) bilgisayar elimde olmadığı için karıştıramıyorum :-) bu bilgisayarı kullananlara sorun bir uefi nereden kapatılıyor diye. Kapatılamıyorsa(belki) üstte iki tane link attım uefi olarak kurmak için. İlk önce usb yi rufus denen program ile linkte anlatıldığı gibi hazırlayın daha sonra format atarken de 2. Linkte anlatılanları yapın.
Hocam o ustte verdiğiniz gibi hazirlarsam tp300l bios'da usb yi gorurmu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X