Şimdi Ara

ASUS SABERTOOTH P67 (Kullanıcı İncelemesi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
10.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LEON-X

@helsloot

Hocam dalgalanmayı "Load-Line Calibration" menüsünden ayarlıyorsun ama hangisini denediysem olmadı ya d aben beceremedim

@MÜŞAVİR

Yalçın abi bıraktım uğraşmıyorum zaten, başka bir cpu ile deniyeceğim anakartı sorun yoksa şansımıza küsücez cpu konusunda...

onu enable yap işte , birde sadece cpu'ya voltaj verme kuzey köprüsüne ve anakartada voltaj ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 20 Nisan 2011; 13:54:08 >
  • Abi daha oncede yazdım tpu acıksa kapat voltajı autoda bırak bend kendım ayarlayınca bosta voltaj artıyor yukte azalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

Abi daha oncede yazdım tpu acıksa kapat voltajı autoda bırak bend kendım ayarlayınca bosta voltaj artıyor yukte azalıyor.

TPU yerine başka bir şey geçiyor kardeşim, ama bulamadım öyle bir buton yok anakart üzerinde yani, Pro ve diğer serielrinde var Evo, Dlx gibi.
  • abi pekı voltajı autoda bırakıp offset'i +40 yapmayı denedın mi
  • 0,045v girince voltaj yine yükseliyor, 40 girince de hata veriyor yani dediğim gibi o vrm menüsünü çözmek lazım ama adam gibi TR anlatan bir yer bulamadım yok yani...
  • pll overvoltage bunu disable yap abı load line c.. Bunuda high yap bi dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

pll overvoltage bunu disable yap abı load line c.. Bunuda high yap bi dene

Olmadı kardeşim...

Sabertooth'u yalayıp yutmuş biri lazım bu işi ancak öle biri çözer
  • İngilizcesi olanlar aşağıdaki yazının oc ile ilgili birkaç yerini tercüme etseler keşke. Prime95 te saatlerce stabil olan işlemci oyunda stabil olamayabiliyor gibi bir cümle uydurdum çat pat, google çeviri yardımıyla.

http://www.hardocp.com/article/2011/01/03/msi_p67agd65_lga1155_chipset_motherboard_review/6
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İngilizcesi olanlar aşağıdaki yazının oc ile ilgili birkaç yerini tercüme etseler keşke. Prime95 te saatlerce stabil olan işlemci oyunda stabil olamayabiliyor gibi bir cümle uydurdum çat pat, google çeviri yardımıyla.

http://www.hardocp.com/article/2011/01/03/msi_p67agd65_lga1155_chipset_motherboard_review/6

İki ayrı cpu ile deneme yapmışlar, 4.3ghz civarında prime vs. geçiyor ama oyunlarda tırtlamışlar abi...

• quote:

İngilizcesi olanlar aşağıdaki yazının oc ile ilgili birkaç yerini tercüme etseler keşke. Prime95 te saatlerce stabil olan işlemci oyunda stabil olamayabiliyor gibi bir cümle uydurdum çat pat, google çeviri yardımıyla.

ilk başta 1600mhz lik bir rami 1866mhz e o/c yaptigin bahsediyor fakat timingleri 9 lardan 10 lara çıkmış 1,65V ile.

daha sonra defaultdan +0.05v daha fazla vererek 1.25 vcore ile i5-2500K ile 4.3, i7-2600K ile 4.4 e rahatça çıkaldığını söylüyor.
    daha sonra 1.4V ile 4.8 çıkmış. sadece çarpanı oynamışlar ve primeda saatlerce çalışmış.
    o.c geniu tuşuda 4.1 e kendi çıkardığını söylüyor.
    daha sonra 1.45 ile 4.9ghz e, 1.51 ilede 5.ghz e çıkarmışlar (ben 1.47 ile 5ghz yapmıştım peeh )
    dogru anakartlada iyi bir soğutucuyla rahatca gunluk 4.4 ghzde kullanıabildigini söylemiş.
    ayrıca işlemcilerin sadece %2 si 5ghz üstüne çıkabiliyormuş.
    daha sonra biraz fazla yüklenmiş ve 80gb lik SSD sini öldürmüş (mal)
    Asusda ise vcore dan başka voltajı oynadığınız sadece VCCIO kısmı varmış. (fakat burası dogrudan RAM e etkiler dikkat edin CPU ya değil!!! benden söylemesi) oda öyle demiş zaten.
    birde 16 çarpandan 48 çarpana kadar çıkabilen güzel bir işlemci falan filan demişler.

• Hocam aynı karttan ben de aldım ve elimde şuanda...
    OC'tan anlamam ve yapmayacağım o ayrı bir mesele ama alacak arkadaşları yanıltmayalım bence:
    Hem USB 3.0 (mavi oluyor bu portlar)
    hem de SATA 3 portları mevcut (beyaz olanlar)

kolay gelsin...
     ASUS SABERTOOTH P67 (Kullanıcı İncelemesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zmart -- 23 Nisan 2011; 15:36:39 >
  • usb3.0 portu yok derken; Kutu içeriğinde ekstradan usb3.0 için bir aparat bulunmadığını kastetmiş.

Yani şunu;

• quote:

usb3.0 portu yok derken; Kutu içeriğinde ekstradan usb3.0 için bir aparat bulunmadığını kastetmiş.

Yani şunu;

O aparat p8p67 evo modelinden itibaren çıkıyor.
  • notebookgentr

sabertooth da cıkmıyor
  • Akşama benimde sabertooth ve ram geliyor o.c denemeleri yapıp sana bildirirm nihat abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevan -- 24 Nisan 2011; 13:20:19 >
  • Ben 1.272 ile çok rahat 105x42: 4410Mhz gördüm, superPi 8.588 sn

Sistem:

2500K @TT Contac29 freezer
    Sabertooth p67
    8GB Dual Gskill Ripjaws CL7
    Corsair TX850
    MSI 460GTX Hawx

3d Vantage: 19700

Çoğu ayar auto'da. Sadece XMP'yi aktifleştirdim ve ASUS'un kendi yazılımı ile windows'tan ayar yapıyorum. Digi + VRM'ye de abanmanı tavsiye ederim. Ben manuel olarak işe el attığım zaman daha iyi zamanlamalar yaparım.
  • Merhaba arkadaşlar ben orjinal sitesinde göremedim ama teknobiyotikte yazmışlar DDR3 2200hz ye kadar desteklediğini doğrumu acaba yoksa 1866 da kalıyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: clo

Merhaba arkadaşlar ben orjinal sitesinde göremedim ama teknobiyotikte yazmışlar DDR3 2200hz ye kadar desteklediğini doğrumu acaba yoksa 1866 da kalıyomu

Dediğiniz gibi kimi yerde 2200 kimi yerde 1866 yazıyor, Yanlız benim 2133 mhz ramlerle kendi deneyimim işlemciye oc yapmadığınız zaman 2133 mhz de stabil çalışıyor ama ne zaman ki ilemciye oc yapıyorum 2133 mhz stabil kalamıyor 1866 mhz'e indirip öyle oc yapıyorum işlemciye
    Zaten normal kullanımda 1600 mhz ile 2133 mhz arasındaki farkı anlamayassınız birde 2133 ler çok pahalı
    Yani hem F/P için hemde stabilite için 1600 mhz almak daha mantıklı, Bakmayın ben yurt dışından uygun fiyata getirttim ramleri yoksa Türkiye'deki fiyatları hayatta vermem hak etmiyorda zaten.
  • Sisteminiz hayırlı olsun, inceleme içinde teşekkürler
  • bende fazla zorlamadan sürekli bu şekilde eski noctua 12p vardı 1155 kit aldım taktım çok serin eski i7 960 sisteme göre[;) http://imageshack.us/f/593/yenicpu.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolulu1 -- 14 Mayıs 2011; 18:57:00 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.