Şimdi Ara

Asus s551lb de bir sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar caylak uyeyim ama baya uzun zamandır takip ediyorum neyse geçiyim bu kısmı .
    1 hafta önce yeni bir asus s551lb aldım güzel özellikleri var,

    intel i5-4200u gpu @1.6 hhz den 2.3 ghze
    ram 6gb(5,89 kullanılabilirlik)
    64 bit işlemci
    çift ekran kartı intel hd graphic + nvida gt740m

    bilgisayara pek bi program yuklemedim
    calışmalarım için dev-c++
    gomplayer, bsplayer
    ccleaner , adobe , 7-zip ,poweriso, utorrent
    ve de oyun için bf3 var
    driverlar güncel

    bilgisayar bf3 de basta cok iyi tepki veriyodu 0 donma kasma vs vs. onda sorunum yoktu .
    1kaç gün sonra sistem standby a girmeden önce sorunu yokken sntdbaydan çıktıgında donmalar ve kasmalar başladı. ilk guncelleme yapıp 8.1 e cıktım gecer diye sorunlar iyice artıp klawyeile birlikte sol tus kullanılmamaya basladı bnde fabrika ayarlarına geri döndüm.(ilk seferde bf3 yüklü değildi cs1.6+sxe vardı sorunsuz kurulum olmustu). geri döndüm cs 1.6 uyumsuz olabilicegi için yuklemedim cs yi birdaha.

    yine guncellemelerı yaptım be pc ye bu sefer bf3 u yukledım win 8 de sorunu yok diye. sorun olmadı ama sistem bir sure sonra donmaya basladı oyun sırasında olsa hani pc yetersiz dicem ama yok ondan değil çünkü google ı veya diskleri , denetim masasını bile açıyorken bir cogunlukla takılma ,bazen de donma yaşıyorum virus taraması flnda temiz hiç bir sorunum yok . virus programı mcaffe internet security bu arada. win8.1 e gectim ve mouse önce bi garip davrandı tekerlegi zoom in out yaptı , sol tus özellikler yoksa işlevini gordü var ise direk sag tus ozellikler yapti. yeniden başlatınca düzeldi

    bence pc de bir sorun var ne cözemedim bir yol yordam gösterebilirmisiniz
    bn kaynagın 0 diskden kaynaklandıgnı dusunuyorum (0 diski uzun bir sure boyunca %100 de kalıyor hiç bir işi yokken)ama sanki başka sorunlarıda var gibi
    hdd min ortalama 32 derece ve hdd healthde good olarak gözüküyor.







  • utkubrian kullanıcısına yanıt
    Gerçi çok zaman olmuş belki de çözmüşsünüzdür sorunlarınızı ancak;

    Windows 8.1 yükledim dediniz windows 8.1 ile mcafee kullanamıyorsunuz. Hatta hiç yüklemiyor sanıyorum. Ben windows defender kullanıyorum (kızımın bilgisayarına avast 2014 yükledik baya sorunsuz çalışıyor ben de geçmeyi planlıyorum çok hafif)

    Dolayısı ile bahsettiğiniz konu sanki akla virüs olasılığı getiriyor. Eğer 8.1 kullanıyorsanız Mcafee çalışmıyor demektir wşndows defender'ı aktive edin (otomatikmiydi yoksa ben mi aktive etmiştim hatırlayamadım)

    Eğer bf3 crackli ise crack dosyasının şiddetle muhtemel zaten virüs/worm olduğunu gözden kaçırmayın derim. Bu diğer crack li uygulamalar için de geçerli (özellikle office 2013-2010 / ps gibi)

    Asus sayfasından bütün update lerinizi yaptınız mı? Windows updateler yapılıyor mu?

    Özellikle eğer virüs değilse (ki standby sonrası oluyor demeniz bende bu izlenimi uyandırdı) muhakkak Asus'un yeni yayınladığı (bende s451lb var 25 aralık ta yayınladı sizde de yayınlamıştır sanıyorum) bios update'i yapmayı deneyin. Kendi sayfasında bios update tool da var çok kolay ve sıkıntısız yapılıyor.

    Eğer yapacaksanız update sonrası BIOS'a girip (esc) load optimize defaults demeyi unutmayın.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • ptahba kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için tesekkürler , yazılımlar gunceldi , bios update gozukmuyordu ozmn , defender da aktif ti virusten süphelenmıyordum pek ozmn.ne sebeb oldu ogrenemedım ama problemler devam ederken 2 gun sonra pc standbydan cıktıgında ssd kayboldu , ayıp urun sebebiyle servise verdim. servise gonderdıgım fımanın hatası yuzunden ayıp urun kapsamından cıksa da cihazım basından beri bozuk oldugu anlasıldı ve cihazın yenisini vericekler , servisten gelmesini bekliyorum ''hala '' .

    yardımınız için teşekkurler
  • utkubrian kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızın sorunlu olmasına üzüldüm ancak yenisinin geliyor olmasına (ki baya olmuş umarım gelmiştir) sevindim. Sorunsuz kullanmanız dileği ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.