Şimdi Ara

ASUS RX 470 ekran kararması No Signal hatası ve Görüntü gidip gelmesi Acil Yardım! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Bu sorunu araştıran baya kişi var ve konuyu hortlatmak gibi olacak. 2 RX580 8gb kartta aynı sorunu yaşadık sorun amd kartlarında değil dönüştürücünün kalitesizliğinde. Bilgisayarcıdan hdmi-vga dönüştürücü aldık ses çıkışları olmayan fakat aynı sorun başımıza geldi. Sonra bilgisayarcıda ses destekli olanıyla değiştirdik ve sorun düzeldi. Bilginize
  • Aynı sorun bende de vardı çok uğraştım ama sonunda çözümü buldum.
    çare downclock yapmak. yani en azından bende işe yaradı.
    downclock için msi afterburner kullanıyorum.
  • gigabayte 470 te bende bugün olmaya başladı monitöreden ses geliyor görüntü gidiyor. HDMI kablosunu tak cıkar yapınca bir süreliğine geliyor yada monitörü kapat aç yapıncada tekrar bir süreliğine geliyor.Oyun oynamıyorum. Sıcaklık 40-50 derecelerde iken yapıyor 


    Yok mudur bir çözümğ ?

  • Baxı kullanıcısına yanıt

    Bende çözdüm. Ekran kartının macununu değiştim. Sonra bir günlüğüne düzeldi. İkinci gün yine gitti . Meğer monitörde göz korumayı açarsam kapanıyormuş. 5 dakikada bir kapanıyordu. Ayarları bozukmuş monitörü fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi. Yani benim kartta sorun yokmuş . Neyse bahane ile macunu yenilemiş olduk :)

  • amd kartlardaki bu tür problemlerin nedenlerini sadece maden ya da ısıtmaya bağlayan arkadaşlar var hala.

    yaw gençler amd ler nvidia gibi çalışmıyor. bunu bi anlayın. evet forumda 20 yıldır uğraşıyorsunuz da.

    nvidia daha video nedir bilmediği yıllarda avivo ile ati zamanında neler yapıyordu? amd kartlar hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmez ve bu nedenle hep bir kaç derece sıcak çalışır. ama kart buna özel üretilir. yok bu özelliği göz önünde tutulmadan üretilen modeller varsa da bu amd nin suçu değil ki? bu kartın çalışmasının böyle olduğunu bilip de buna göre pcb yapmayan, adam gibi lehim malzemesi kullanmayan, düzgün bios yazmayan üreticinin suçu. -bahsettiğim masaüstüne yardımcı olma mevzuundan özellikle 6850 gibi kartların öncesinde kalan x serisi ve ilk 4 hd serisi kartlar çok çekmişti çünkü boşta frekans düşürme olayları pek olmuyordu ya da düzgün çalışmıyordu. nvidialarda o dönem adam gibi bir hızlandırma olmadığı için kart soğuk kalabiliyordu. ama o dönemin de iyi üreticileri buna göre pcb ve lehim kullanarak işi çözdü. eski x1950gt min fan soketi kırıldığında o 3 tanecik teli yenilemek için üflemeli kullanmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum da  hani kart vram ya da allah muhafaza gpu arzası verse bga rework de sökmezdi her halde :D ilk toplama zamanında o gpu o karta nasıl yapıştırılmış hep merak ettim. öyle sert lehim vardı. o lehimle çaydanlık onarılır -

    peki günümüzde? 70 derecede soğuk lehime düşebilen msi GAMİNG sonra neymiş efendim, abi bu kartlar 7 24 çalışmaya uygun yapılmadı. yaw 70 derecede soğuk lehime düşüyo kartlar. buna amd napsın? ucuza kaçıp da kurşunlu lehim kullanırsan tabii erir.

    bu arada bu ekran kararma mevzuu ları her zaman donanım kaynaklı da olmuyo. öyle ise zaten açılışta direkt wattman vermesi lazım. böyle bir durumda önce bir ekran kartı sürücüsünü sıfırlamayı deneyin.-win,ctrl, shift ve b tuşlarına aynı anda basın- açılırsa sürücü aptallaşmış olabilir. ya da kartlarda bios hatası da olabilir. bios hatası varsa çok büyük sıkıntı.

    ha bi de benim zamanında hd6850 ile yaşadığm aptal bi sorun. dvi da problem yok. vga da problem yok. ama hdmi takınca floresan aç kapa esnasında görüntü gidiyor. sesde falan problem yok. açma kapama işlemi sona erdiğinde görüntü de geliyor. psu desek fsp 500-60 hcn. aktif pfc. ve gayet de iyi bir psu. hdmi kablosunu değiştirdim ve sorun gitti. herkesde yemez. ama bazen problemler özellikle hdmi kablosunda olabiliyor. şimdi aynı iyi kablo hd5450 de problem yaptırıyor. kart 1 mm oynasın görüntü gidiyor.

    bi de çok yerde görüyorum nvidia aldım rahatladım.

    yaw abi senin problemin nvidia vs değil. özellikle cafeci arkadaşlar. siz aldınız mı aynı partiden bi ton alıyorsunuz. bu durumda zaten bi seride problem-hele bios ise- zaten alayında çekersiniz ki. yapıcak bi şey yok. sonra aldığın nvidia da problem yoktur o da senin bahtına. ki bunlar cidden şans işi. şahsen benim de eski nvidia 960 da başıma gelmeyen kalmadı yani. render problemlerinden tut cold boot a kadar. ben napayım şimdi? ryzen x470 sistemimde cold boot yaptırmayan tek nvidia modeli belki de 8600gt 2008 model bi kart   ki okartın da bana bozuk diye gelmesi de kaderin ayrı cilvesi.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.