Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
53.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu monitörü amd 290 kartla kullanan varmı? araştırdığım kadarıyla amd kartlar ile bu monitör uyumsuzmuş bende 85hz üstü ekran sürekli yanıp sönüyor
  • pg 278q monitörü aldım kullanıyorum ancak renkleri pek iç açıcı değil. saf performans olunca demekki böyle oluyor. görüş açıları da beklentimin çok altında. 2500 tl yi kesinlikle haketmeyen bir monitör olmuş. böyle olduğunu gözlerimle görsem almazdım.
  • canskru kullanıcısına yanıt
    TN panellerin klasik sorunu renk ve görüş açısı problemleri, IPS panelden TN panele geçince zaten ekran karamış gibi görünüyor, renkler soluklaşıyor. Aldığınız monitör zaten hız için üretildiğinden bence normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İOT -- 13 Ekim 2014; 12:08:53 >
  • görüntü çok akıcı ama. gözlerin alışması lazım sanırım biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.M.G


    quote:

    Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

    GDDR5 sorunu yaşarsın 6 veya 8 alman lazım. SLi Crossfire önermem. Nvidia alırsan belki.

    Biraz daha açık Konuş hocam 6 -8 derken zaten nvidia 780 kullanıyorum

    GPU RAM kullanımı yüksek grafiklerde 3 GB aşabilir.Pişman olursun benim gibi. Hayırdır ne yaptın baya bi zaman geçti ?
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    hocam şimdilik monitörü es geçtim yani kısacası diger modelleride görmek gerek custom sıvı soğutma yapıyorum biraz zahmetli bi iş ve baya pahalı
  • A.M.G kullanıcısına yanıt
    :] bende düşünüyorum custom sıvı soğutma.800 Dolar lazım :).Birde hiç tecrübem yok yılbaşından sonra düşünüyorum kusursuz birşey yapmayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 13 Ekim 2014; 20:58:34 >
  • İntel e6700 işlemcili, 4850 gpu'lu bir sistemden (ki 1.5 yıl önce anakartın bozulmasıyla öylece yatan bir sistem ) 980'li bir intel sisteme zıplayacak birisiyim.

    Konsolcuyum demiyeyim de bilgisayarı olan ama ultra seviyelerde oyun oynayamayan, bu zamana kadar konsol + orta karar pcsi ile idare etmiş bir oyuncuyum.Kaldı ki belirttiğim gibi 1.5 senedir gerçek manada bilgisayarsızım.Oyunu bırakın, günlük internet işlerimi bile yapamıyordum.akıllı telefon aldım da bir nebze bu işleri yapabiliyorum.

    Neyse çok uzattım ama bunları 'biraz daha bekle ' demenize gerekçe olarak sunuyorum. Bekleyebileceğim en fazla 1 ay. 1 aya bilgisayarımı toplayacağım.

    Konu , bu konunun tamamını okuyup düşünmeme sevk eden 4k monitör.

    Viewsonic vx2880 hakkında ne düşünüyorsunuz, kullanan deneyimleyebilen var mı ?

    Monitörün verebileceği maksimum 60hz.Bu da şuanki tn panel 1680x1050 Lcd monitörümden hallice bir tazeleme hızı.

    Bu 4klardaki 60fps konsolların hala ulaşmayı hedef edindiği, stabil verirse başarı saydığı 60fps ile aynı mıdır? soru biraz saçma gelebilir.Ben konsollara alışkın olduğumdan çok önemsemiyorum 100 fps gibi değerleri(kendi kullanımım).Ama gta 4ü ultranın bir kademe altında oynatıp kımıl kımıl kımılan eski bilgisayarım gibi olursa diye tedirginim.

    Oyun tarzım gta V , strateji (singleplayer) ,araba yarışı, fsx,euro truck sim 2; far cry,bf,cod ,wolfeinstein gibi fpsler, fakat yine singleplayer amaçlı oynayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    meraketme benimde hiç teCrübem yok ilkler hep güzel olmuştur benimki bittimi atarım sana resimleri
  • :::LOSTPLANET::: kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını 2 kez okudum. Seni çok iyi anlıyorum.4K 120 Hz monitörlerin ms lerini görünce keşke 1-2 sene bi anda geçi verse diyorum... 4K 120 fps mümkün ancak çok pahalıya patlar. 4k 120 hz MS düşük olan monitör bilmiyorum. Bence değmez.
  • A.M.G kullanıcısına yanıt
    Merak ettim şimdiden.Güzel gözüksün yeterli benim için :). Kasa ney vardi sizde ? Air 540 müsaitmi bilmiyorum sıvı soğutucu için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

    Merak ettim şimdiden.Güzel gözüksün yeterli benim için :). Kasa ney vardi sizde ? Air 540 müsaitmi bilmiyorum sıvı soğutucu için.

    Renk seçimi önemli custom sıvı soğutmada alacalıyı seviyorum yani
    Kasa olarak cosmos 2 kullanıyorum bayanheybetli ve geniş
    Senin kasayı bilmiyorum ama olırasada biraz sıkışık olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • A.M.G kullanıcısına yanıt
    Evga power supply cable set aldım .kasada bembeyaz artık nasıl birşey yapacağım bilmiyorum. kasanın 2. tarafını cam yapabilirim. biraz kafa lazım parada lazım boş zamanda lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

    Evga power supply cable set aldım .kasada bembeyaz artık nasıl birşey yapacağım bilmiyorum. kasanın 2. tarafını cam yapabilirim. biraz kafa lazım parada lazım boş zamanda lazım.

    Beyaz ve siyah renk kullanırsan gayet güzel. Olur sadece bileşen tarafını plexi yap diğer tarafa gerek yok rakor olarak bitspower beyaz rakor var ama onlarında pek güzel görünecegini sanmam yine aynı markanın siyah renk olanını kullan istersen Akşama sana Örnekler atabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.M.G kullanıcısına yanıt
    Plexi rakor bitspower beyazrakor yazdıklarını daha önce hiç duymadım.bu kadar yeniyim.Kasam air 540 beyaz. Sıvısını beyaz veya kırmızı seçmeyi düşünüyorum. müsaitsen merak ettim atarsan iyi olur.
  • hocam sana dedigim beyaz rakor 90 lık
    http://www.frozencpu.com/products/16241/ex-tub-1306/Bitspower_G14_Thread_90-Degree_Rotary_Adapter_-_White_BP-DW90R.html?tl=g30c497s1361
    kırmızı siyah krom gibi renkleride var altın sarısı vs ....
     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap
    şu video yu izle istersen senin kasadan degil ama renk olarak aynı belki sana fikir verebilir


     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap




  • A.M.G kullanıcısına yanıt
    Frozen siteside daha öncede göz atmıştım.Toplam 600 euro falan çıkıyo.Gerçekten zaman ayırmak lazım.Yarıbuçuk yapmaya gelmez.Moralim bozuldu.Baya bi detay var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

    Frozen siteside daha öncede göz atmıştım.Toplam 600 euro falan çıkıyo.Gerçekten zaman ayırmak lazım.Yarıbuçuk yapmaya gelmez.Moralim bozuldu.Baya bi detay var..

    custom böyle sabır ve özen istiyor yoksa yaptıgın bişeye benzemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canskru

    pg 278q monitörü aldım kullanıyorum ancak renkleri pek iç açıcı değil. saf performans olunca demekki böyle oluyor. görüş açıları da beklentimin çok altında. 2500 tl yi kesinlikle haketmeyen bir monitör olmuş. böyle olduğunu gözlerimle görsem almazdım.

    Oncelikle detayli bilgileri ogrenmek isteyenler icin link:http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg278q.htm
    Buradan neyin ne oldugunu gercekten ogrenmek isteyen arkadaslar, tum aradiklarini bulabilirler.

    Ayricahttp://www.tftcentral.co.uk/articles.htm adresindende; panel, reponse time, coating, PWM, color Gamut, backlighting, input lag ve bunun gibi tum monitor teknolojileri ile ilgili bilgileri, muhendislik seviyesine yakin olarak ogrenebilirler. Harika testler ve anlatimlar icerir, bunlari okulda bile bu kadar guzel anlatmiyorlar adama, kiymetini bilin sayfanin.

    Bu arada renkler ile ilgili canskru arkadas'a onerim asagida.
    Gelen fabrikasyon ayarlari asagidakiler ile degistirdiginde, neredeyse sifir sapma ile renk reproduksyonuna sahip olabilirsin.

    Brightness : 20
    Contrast : 50
    Color Temp : User Mode
    r:100 g:100 b:100

    Bu ayarlarla bu monitor 6500K'i %0 sapma ile (white point 6502K ile hatta) veriyor. Tamamen gercek 8 bit panel kullanmasi ile ilgili. TN olmasina ragmen VA panellerden bile daha iyi renk konusunda, tek zayif kaldigi nokta contrast olur o da TN panel'in teknolojisi ile ilgili, ~1000:1 gibi bir duvar var TN panellerin onunde bu konuda ve ust limit zaten bu.

    Gorus acisi klasik TN panel iste, beklentini cok yuksek tutmussun sanirim. Bu arada gamer monitorde gorus acisi ile ilgili sorun yasanmasini hic anlayamiyorum. Oyuncu ekrana zaten tam karsidan ve dik bir aci ile bakar, televizyon degil ki bu etrafina gecip mac izlensin :) Dikeyde -5/+5 derece aci ile bakildiginda bile renklerde degisme olur bu tarz monitorlerde, bende isterim nasil bakarsak bakalim hep ayni gozuksun diye ama teknolojininde bir cani var ve bazi seyleri secerken bazilarindan feragat etmek gerekiyor su an.

    Bu monitorun olayi oyuncu monitoru olmasi baska da hicbir olayi yok, cok para diye herseyde en iyi olmasi beklentisi ile alacak arkadaslara duyurulur, almayin hayal kirikligina ugrarsiniz. Ilk gun dedim zaten su monitoru 100 kisiye ver ancak birkaci farki anlar diye, bugunde ayni seyi soyluyorum. Gamer only.

    Ha ama oyuncu gozunden bakilacak olursa gsync = win. Yillardir sancisini cektigimiz stutter, tearing ve input lag konusunu tamamen cozumusler bu monitorde. Minimum 30 fps'ye kadar gsync calismaya devam ediyor, 30'un altinda devre disi kaliyor bu yuzden 30'un altina indiginiz anda ekran flicker yapmaya basliyor. Bu gsync ile ilgili degil, panel ile ilgili. Eger goruntuyu bozmadan daha uzun sure tutabilecek panel uretilebilirse, teorik olarka gsync 1fps'ye kadar destek vermeye devam edebilir.

    Bu arada konuda ve forumda gordugum kadariyla surekli bir tazeleme hizi uzerinden monitor karsilastirmasi yapiliyor, yuksek tazeleme hizlari sanki tek belirleyici etkenmis gibi anlatiliyor, esasinda oyle degil halbuki. 100Hz bir monitorun 120Hz bir monitorden daha hizli ve basarili olmasi mumkun.

    Monitorun kac hertz oldugu, onun ne kadar iyi bir deneyim sunacagini belirleyen tek ve en onemli parametre DEGILDIR bu konuda anlasalim. Refresh rate ya da tazeleme hizi olan ve halk arasinda "kac herzzz aabi" diye kullanilan bu deger, monitorun fiziksel olarak gosterebilecegi maksimum kare sayisini gosteren bir bilgidir sadece. 100Hz monitor 60Hz monitorden daha iyidir gibi bir genelleme de YAPILAMAZ cunku bu kullanim amaci dogrultusunda degisiklik gosterir. Konu oyuncu olunca bizim dunyamizda hiz > kalitedir cunku milisaniyelerin fark yarattigi, insanoglunun limitlerinin zorlanarak oynadigimiz oyunlarda, dunya seviyesinde oyuncularin arasinda daglar tepeler yoktur. Hepimiz insaniz sonucta. 5-10ms'lik bir avantaj bile en ust noktalarda yavas olana handikap olarak yansir. Bu kadar hardcore bir seviyede oyun oynamis ya da hala oynayan varmidir aranizda bilmiyorum, ama isler en uc noktada bu sekilde oluyor. 144Hz refresh rate demek, iki kare arasindaki surenin ~6.94ms olmasi demek. 100Hz'ye indigimizde 10Ms, 60Hz'ye indigimizde 16.66ms olmasi demek. Yani 60Hz kullanan bir oyuncu ile 144Hz kullanan bir oyuncunun arasinda ~10ms gobekten gelen bir fark var gibi gozukuyor degil mi? Aslinda fark daha kucuk ya da buyuktur. Bunu anlamak icin hiza etki eden diger faktorleri incelemek gerekir.

    Tek belirleyici tazeleme hizi olmadigi icin, yuksek tazeleme ne kadar avantaj yaratsada, butun bu avantajin input lag yuzunden kaybedilmesi mumkundur.

    Tazeleme konusu bu sekilde, gelelim esas gecikme yaratan konulara. Ilk konu response time, yani tepkime suresi. Bunu GtG degeri olarak gorebilirsiniz. Eskiden Siyahtan siyaha olan bu deger, monitor ureticilerinin aglak yapmasi sonucu Gri den Gri'ye olarak degisti. Rakamlar ufak gozukmuyordu siyahtan siyaha olunca, ticari hareketler kisaca.

    Bugun artik her oyuncu monitoruyum diyen 1ms yaziyor gunumuzde, ama esasi oyle degil. Yazdiklari en dusuk olarak elde edebildikleri deger. Ama bu surekli en dusuk degerde calistigi anlamina gelmiyor monitorun. bunun birde en yuksek degeri ve mantikli olarak kabul edilen averaj degeri var. Iste konu buraya gelince monitorler birbirlerinden ayrilmaya basliyor. Hepsi 1ms GtG diye satiliyor ama ortalama'ya bakildiginda hicbirinin 1ms olmadigini goruyorsunuz. Verdigim ilk linkte monitorlerin gercek GtG degerlerini net olarak gorebilir ve karsilastirmasini inceleyebilirsiniz, hatta incelemelisiniz :)

    Gelelim input lag konusuna. Input lag basitce anlatilmasi gerekirse iki kisimdan olusur. Birinci kisim ekran kartindan gelen sinyalin monitor tarafindan islenmesinde gecen sure, diger kisimda pixel'lerin bu bilgiyi ekranda gostermek icin harcadiklari renk degisim suresi.

    Standartlari class 1,2 ve 3 olarak gecer.

    Class 3, 32ms uzeri (yani 60Hz bir monitore gore 2 frame) ve uzeri input lag
    Class 2, 16-32ms (yani 60Hz bir monitore gore 1-2 frame arasi) ve uzeri input lag
    Class 1, 16ms'ten az (yani 60Hz bir monitore gore 1 frame ve alti) ve uzeri input lag

    seklinde siniflandirilmistir.

    Yani Class 1, oyuncu monitoru olarak kabul edilebilecek monitorleri kapsar. Belki de yeni bir sinif daha eklenmeli artik gunumuzde bunlara Class 1+ gibi, cunku 16ms, monitorler 60Hz iken belirleyici olmakta yeterliydiler, ancak bugun cogu monitor 16ms'in altinda input laga sahip ve bunlari kendi aralarinda siniflandirmak gerekiyor. Herneyse bu baska bir konu, yazinin esas noktasi monitorleri birbirinden ayiran ve hizlarini anlamamizi saglayan ozellikler.

    Toparlamak gerekirse:

    Bir monitorun hizini, Refresh rate (tazeleme hizi), Response time yani tepki suresi (GtG averaj degeri) ve input lag'i (sinyal islenme ve pixel tepkisi) belirler. Tek basina bir monitorun Tazeleme hizina bakarak, hizini ve oyun oynamaya olan yatkinligini anlamamiz imkansizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 16 Ekim 2014; 8:53:37 >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.