Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG248Q 180HZ GSYNC KULLANICILARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
13
Favori
17.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ..Knight..

    quote:

    Orijinalden alıntı: H4wk

    quote:

    Orijinalden alıntı: ..Knight..

    Merhaba,

    Ben de Samsung BX2450'den, Asus PG248Q'ya geçiş yaparak aranıza katılmış bulunmaktayım. Ölü piksel ve ışık sızması risklerine karşı LCD monitörü Vatan Bilgisayar'ın müşteri hizmetleri bölümünde test ederek satın aldım. Hangi firmanın hangi modelini satın alırsanız alın ölü piksel riski her zaman bulunuyor. Bugün problemsiz olarak kullandığınız LCD monitörün panelinde yarın ölü piksel oluşmayacağının garantisi de maalesef yok. 144 Hz ile G-Sync'in, oyunlarda gözle görülür fark yarattığını söylemeliyim. Oyunlarda yaşadığım yırtılma problemlerinden bıkkınlık gelmişti. Bence Asus PG248Q'nun tek dezavantajı TN panel kullanmasının getirdiği görüş açısı problemi. Öte yandan IPS panellerde renkler ve görüş açıları daha iyi olsa da kalite kontrol problemi çok fazlaydı. Açıkçası IPS glow veya ışık sızmalarıyla uğraşmak istemedim.

    Kullandığım ayarlar aşağıdaki gibidir:

    Over clocking: Kapalı (144 Hz seviyesinde kullanıyorum)
    Mavi ışık filtresi: Düzey 0
    Parlaklık: 25
    Kontrast: 50
    Renk doygunluğu: 40
    Renk sıcaklığı: Kullanıcı modu
    Gama: 2.5
    OD: Normal
    Uyarlamalı karşıtlık kontrolü: Etkin değil
    Koyu güçlendirme: Yok
    GameVisual: FPS modu

    Nvidia ayarları:

    Aydınlık: 50
    Kontrast: 55
    Gama: 1.0

    hocam h.ohttp://lightbleedtest.com/# sitesinde click here diyince siyah ekranda monitörün sol üst köşesi daha koyu sağ taraflara dogru daha aydınlık gibi gözüküyormu, hatta turuncu renkte daha cok belli olur sağ üst daha koyu sol taraflara dogru acık renge dönüşüyormu, değişim yapsammı diye düşünüyorum

    Dead pixel tester isimli yazılımla hemen her rengi test ettim, herhangi bir problem göremedim. Siyah veya turuncu rengi seçip fotoğraf çekmek isterdim ancak telefon kamerasında LCD ekran kötü görünüyor. Renk tonlarının homojen olarak dağılmamasından mı şikayetçisiniz? Mesela ekranın dibine girdiğimde alt kısımda beyaz renkler hafiften mavi renge doğru çalmaya başlıyor, ekrandan uzaklaştığımda ise renkler düzeliyor. Bu, TN panel kullanımının getirdiği klasik görüş açısı problemi. 24-inç yerine, 27-inçlik bir model alsaydık renk değişimi daha bariz belli olacaktı.

    ASUS ROG SWIFT PG248Q 180HZ GSYNC KULLANICILARI


    şu pcmonitörs.info incelemesinden bir görsel, %17 yazan kısımda renk yogunlugu daha fazla, %11 yazan kısımlarda daha acıklasıyor renkler, normal görüş acısıyla sizdede böylemi? turuncu renkte daha fazla dikkat cekiyor yada mesela facebookta yukardakı mavi şerit sağda daha koyu sola dogruda daha acık renklerde sizdede böylemi? kronik değilse iade edeceğimde




  • informix kullanıcısına yanıt
    Yanlış tabir etmiş olabilirim. Tamamen siyah ekranda ve karanlık ortamda köşelerde daha fazla ışık var ve ekranın alt kısmına yakın yerde kalın bir çizgi şeklinde daha belirgin ışık var. Fazla test edemedim ölü piksel çıkınca ertesi gün vatanbilgisayar a teslim ettim cihazı servise.
  • merhaba arkadaşlar ben de bu monıtorden almayı dusunuyorum ama bı sorum olacak sızlere hdmı ıle mı kullanmalıyım yoksa dpı kablosunu mu takmalıyım?arasındakı fark nedır yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __lcnyvz__

    merhaba arkadaşlar ben de bu monıtorden almayı dusunuyorum ama bı sorum olacak sızlere hdmı ıle mı kullanmalıyım yoksa dpı kablosunu mu takmalıyım?arasındakı fark nedır yardımcı olurmusunuz?

    hdmida 60hz de kalırsın
  • __lcnyvz__ _ kullanıcısına yanıt
    hdmi 1.4 ile max 1080p de 120hz alabilirsin 4k da 60hz alabilirsin ki bu hdmi 1.4 ekran katınında desteklemesi gerekmekte ve ona görede hdmi kablosu almak zorundasın. display port kullanmaz isen hdmi ile çıkabileceğin max hz 120 dir 1080p de.

    ASUS ROG SWIFT PG248Q 180HZ GSYNC KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 14 Eylül 2016; 8:23:54 >
  • Sitesinde HDMI ile max 60 hz destekler yazıyordu.
  • İncelemelerde monitorun parlaklık konusunda problemi var diyor, doğru mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: informix

    Sitesinde HDMI ile max 60 hz destekler yazıyordu.

    Hdmi hangi versiyon ile alakalı. hdmi 1.0 1.1 1.2 1.3 ve 1.4 ve bunların a ve b modelleri mevcut bunlarda nekadar yoğunveri kullandıklarını gösterir. mesela 1.0 ile 1080p de 60hz gecemessin ama 1.4 ile 120hz rahat alırsın hatta 1.3 de bile 1440p de 120hz alabilirsin ama bunun monitorün ve ekran kartının desteklemesi gerekiyor. Daha öncesinde 4k 60hz alabilmek için ekran karıtnı değiştirmiş biri olarak yazıyorum. Çok üstün bir bilgim yok bende internetden araştırdım. wiki pediadan öğrenebilirsin daha detaylı bilgileri.

    Zaten böyle bir monitor alıp display portsuz ekran kartı olmuyan olmaz. 180hz veren bir monitorde hdmi ile bağlamak ferrariyi arazide kullanmak gibi bir şey oluyor. Kasmaya gerek yok bunu alanın ekran kartıda iyidir(gtx970 kullanmaktayım) diğer bileşenleride. Hdmi ile denemeye gerek yok. Fantaziden öteye gitmez.

    Ürünü servise verdiğimden kitapcıkları elimde yok ama ben ürünün hdmi 1.4 ü display port olrakta 1.2 desteklediğini biliyorum ki hdmi 1.4 ile çok rahat 120hz alınır. uygun kablo ve ekran kartı ile. Denemesini yapamadım eğer ürünü iadesini istedim ölü piksel için ve sadece değişim olursa hdmi ile deneme yaparım max hz için. (yinede değmez ama merak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 15 Eylül 2016; 19:18:38 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    biraz kenarlardan ışık sızması var. Her yerde değilde sağ üstte farklı bakış açısından belli oluyor bende ama abartılacak değil siyah gri ekranda belli oluyor.
  • Arkadaşlar bende gtx 970 var, Nvidia denetim masasından G-sync ayarını aktif edince hemen aktif olmuyor ve
    Bilgisayarı yeniden başlatınca aktif oluyor. Monitörün sağ altındaki güç led ışığı G-Sync açık olunca kırmızı yanıyor yeniden başlatınca aktif edebiliyorum ancak oyunlarda FPS 144 hz ye sabitlenmiyor. (Display port ve 144 hz ayarda kullanıyorum ve monitörün sürücüsünü kurdum) yani mesela LoL e girince fps 500 600 lere çıkıyor yani neden sabitlenmiyor acaba sizde böyle bir problem oldumu ?
  • informix kullanıcısına yanıt
    Rivatuner ile fps'yi max 144 olacak şekilde sınırlamalısın. Diğer türlü, vsync vs. kapalı olacağı için, gpu verebileceği kadar max fps verir.
    gsync'in çalışma aralığı var, tam olarak emin değilim ama 35-144 arası sanırım. altına veya üstüne çıkarsan gsync aktif olmaz.
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Hocam iyide G-Sync ayarını açarken (yani etkinleştirirken) oyunun içindeki V-Sync yi açmamız gerekiyormu ben açılmaması gerek diye biliyorum çünkü zaten G-Sync açık olunca monitörün tazeleme hızına kendisi eşitliyor diye biliyorum
  • informix kullanıcısına yanıt
    V-sync açılmaması lazım zaten dostum. Ben açın demedim. Eğer fps sınırlanmaz ise, ekran kartı verebildiği kadar fps verir. Monitör 144hz çalışmaya devam eder. Hem g-sync hemde freesync'in çalışma frekans aralıkları var.
    Bu değerler arasında kaldığı sürece devrede. Mesela, cs go'da 200 fps aldığını varsayalım, ekran 144'de takılıyor ve kırılmalar başlıyor. BUnun için max fps'yi 144 ile sınırlamak gerekiyor.
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    İşte bu beni şüphelendirdi. Benim bildiğim G-Sync özelliğini açınca oyun içindeki fps monitörün var olan tazeleme hızına sabitlenmesi gerekiyor. (Oyun ayarlarından V-Sync veya dikey senkronizasyon açılmadan) yani demek istediğiniz şu mu 'G-sync açıkken oyundaki fps monitörün tazeleme hızının üstündeki yüksek fps lere çıkabilir. Bu sorun değil ve G-Sync sorunsuz çalışır' Bence benim nvidia yada monitörde sorun var ki G-sync özelliği açan birisinde fps monitörün tazeleme hıznın üstüne çıkmaması lazım diye biliyorum.
  • Arkadaşlar arkadaşımda bu monitörden var. Oğlu sert bi cisimle ekranı kırmış asus servisi 2200tl istemiş. Bu aletini başka tamir imkanı yok mu? Daha ucuz yollu sağlam yapacak bir yer ya da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • informix kullanıcısına yanıt
    Dostum neden anlamamakta ısrar ettiğini çözemedim. Son iki mesajımı tekrar okur musun. Gayet açık ve basit şekilde açıkladım.

    İlk mesajım:
    Rivatuner ile fps'yi max 144 olacak şekilde sınırlamalısın. Diğer türlü, vsync vs. kapalı olacağı için, gpu verebileceği kadar max fps verir.
    gsync'in çalışma aralığı var, tam olarak emin değilim ama 35-144 arası sanırım. altına veya üstüne çıkarsan gsync aktif olmaz.

    Hâlâ 'G-sync açıkken oyundaki fps monitörün tazeleme hızının üstündeki yüksek fps lere çıkabilir. Bu sorun değil ve G-Sync sorunsuz çalışır' diyorsun.

    Herneyse, ben pes ediyorum. Başka arkadaşlar yardımcı olur.
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Sıfırı zaten 1850 lira civarında. O nasıl tamir ücreti öyle.
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    monitörü sökün,paneli çıkarın sonra da panel kodu ile aliexpress ten panel araştırın başka çareniz yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..Knight.. kullanıcısına yanıt
    Test ederek almak gibi bir imkanımız var mı Vatan'da? Yoksa orada çalışanların insiyatifine kalmış bir şey mi?

    Ayrıca diyelim monitörde alıcıyı caydıracak türden ölü piksel ve arka ışık sızması çıktı, sonrasında ne oluyor o monitöre? Tekrar paketlenip test etmeden alacak bir alıcısını beklemek üzere geri konmuyordur heralde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arsenik kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın endişesi anladığım kadarıyla şu; madem G-Sync'in bir çalışma aralığı var, o zaman G-Sync açık olduğunda neden kendisi bu çalışma aralığının üst sınırına limit koymuyor? Sonuçta bu sınır geçilince yırtılmalar olacak yine, G-Sync'in bir manası kalmayacak.

    Olay şu ki G-Sync'in çalışma mantığı bir sene kadar önce sessiz sedasız değiştirildi. Önceden G-Sync açık olduğunda monitörün tazeleme oranı geçilmiyordu, kilit varmış gibi. Sadece alt limitin de altına düştüğünde devreden çıkıyordu. Gelen değişiklik ile üst limit için kilit kaldırıldı.

    Bu durumda yapılacak şey eğer her durumda G-Sync açık olsun istiyorsanız Nvidia kontrol panelden G-Sync ile birlikte V-Sync'i de açmak. Böylece monitörün tazeleme oranı aşılmayacak ve G-Sync her daim aktif olacak.

    Oyun içi ayarlardaki V-Sync'i Off yapıp panel ayarıyla yetinmekte fayda var çünkü çoğu oyundaki V-Sync uyarlaması gayesini aşan başka değişiklikler de yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 23 Eylül 2016; 23:02:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.