Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG248Q 180HZ GSYNC KULLANICILARI (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
13
Favori
17.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hb1201 H kullanıcısına yanıt
    dostum bord hatası veriyor. servise gönderdim yeni bord değişimi oldu. sorun çözüldü.
  • 2. el ederi nedir arkadaşlar?
    Temiz bir ürün 1600 lira civarına alınır mı?
  • Temiz ise 1600 bence güzel bir fiyat 2nci el için
  • Sıfır VG258QR yerine 2.el alternatif olarak PG248Q düşünüyordum sebebi 180 hz overclocklanmasıydı, fakat 144 hz üstünde görüntü kalitesi düşüyorsa benim için hiçbir anlamı yok. Bu monitöre başka alternatif var mı arkadaşlar ? Acer Predator XB241H modelinde de 144 hz den 180 hz e overclocklanarak elde ediliyormuş, fakat aynı şekilde kontrast ve renk kalitesinde düşme mevcutmuş o yüzden bu modeli de eledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffogu -- 9 Ocak 2020; 15:46:54 >
  • Selam arkadaşlar,

    Ben gtx 1060 6gb sahibi olduğum için ve bir süre değiştirmeyeceğim için 1080p gsync özellikli bu monitörü almak istiyorum.

    Herşeyden önce ilk olarak Acer Xb241H almaya karar vermiştim fakat yabancı forumlarda o kadar çok arızalı ürün çıkmış ki vazgeçtim.

    1- Bu monitörü tavsiye ediyor musunuz ? ( Yine yabancı forumlarda 144 hz in üstünüe oc edildiğinde ekranda çizgiler gören bir kaç kişiyi okudum )

    2- 180 hz de çalışırkenki renk bozulması çok göze çarpan bir şey mi sizce?

    İstediğim özelliklerde ve fiyat aralığındaki tek monitör bu umarım sorunsuz bir üründür.

    teşekkürler şimdiden..
  • bu arada araştırma yaptım bayağı. galiba yazılımsal olarak 180 e yükselen bütün monitörlerde aynı paralel çizgilerin çıkması ve kontrast düşmesi olayı var.

    acer xb241h de var mesela. ve bu ürün bire bire aynı özelliklere sahip.
  • Lull_82 kullanıcısına yanıt
    144 hz sabitleyip kullanıyodum 180 hz aldığınız zaman siyah ve gri renkleri düzgün şekilde veremiyor diğer renklerede yansıyor tabiki ister istemez ama piyasadaki çoğu 144hz den çok çok daha iyi eğer çok üst seviye bişi almıyacaksanız öneririm kasasıda pivot kısmıda taş gibi sağlamdır malzeme kaliteside üst seviyede.
  • Gecen hafta PG248Q ile Viewsonic XG240R i birebir karsilastirdim. Performanslar hemen hemen ayniydi, fakat goruntu kalitesi olarak XG240R ciddi anlamda ondeydi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaa93 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim cevap için.

    demek sadece renklerde sorun oluyorsa aslında biraz da normal.hz değeri yükseldikçe zaten kontrast düşmesi panellerin doğasında var diye okumuştum bir makalede.

    şunu çok merek ediyorum yani sizde 180hz çıkınca bu başlıkta birkaç kişisinin dediği gibi piksellerin arasında düz çizgiler çıkmıyor mu? onu okuyunca bayağı hayal kırıklığına uğramıştım.

    aslında yukarıda bahsettiğimi okuyunca ve monitorün fiyatından dolayı gsync uyumlu monitörlere mi kaysam diye düşünmeye başladım bugün. benim bu monitörü istememin nedeni 144hz ve daha önemlisi GSYNC modülü barındırması. Sizden ricam hiç gsync uyumlu bir mönitör deneyiminiz oldu mu söyleyebilir misiniz? gerçek gsync kadar iyi sonuç veriyor mu? internette okumadığım makale yorum forum kalmadı ama kesin bir yargıya varan kimse yok. uyumlu kullananlar memnunum diyor, gercek kullananlar gsync kadar olamaz asla diyor. ben vsync input lag ın dan bıktım o yüzden bu konuda hassasım. uyumlu monitörlere kaysam 2k 144hz bile alırım. ve biliyorsunuz artık bu monitorlerde hdr ve ıps gibi öne çıkan özellikler de var.

    uyumlulara kayarsam 2k ile birlikte gtx 1060 ımı satıp biraz daha yüksek bir kart alırım. malumunuz pg248 hala pahalı. o paraya biraz daha koyup upgrade yaparım.ama gel gör ki sadece yazılım destekli gsync e pek güvenmiyorum. o kadar para verip kırılma görmek var..

    siz ne önerirsiniz? uyumlu ya kaymak mı yoksa bana yetecek olan 144hz bu moniötrü almak mı?

    kolay gelsin.




  • Lull_82 kullanıcısına yanıt
    hocam gerçek gsync kullandım uyumluda kullandım hatta işim gereği ilk FreeSync kullananlardanım bana sorarsanız arada uçuk bi fark yok size tavsiyem ekran kartınızı güncelleyip kaliteli bir pls yada ips panelli 2k 144hz li monitör almanız. sornuza gelicek olursak 180 yada 144 hz de piksellerin arasında düz çizgiler çıkmadı fakat tam hatırlamasamda bu monitörün tr ye gelen ilk 2-3 partisinde panelle alakalı problemleri vardı sonraki partilerde seri numarasında minik değişiklik yapıp daha sorunsuz şekilde getirdiler ben vatan bilgisayardan alırken ödeme işleminden sonra cihazı yetkiliye açtırıp renk testi pixel testi yaptırdım panelde ışık hüzmesi vardı 2-3 yetkili diyaloğundan sonra birazda işim ve çevrem gereği yeni kutu açtırıp temizini alıp çıktım.
  • mustafaa93 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkürler.

    bu arada ben bilmeden konuşmuşum. gtx 1070 bile 5, 6 k civarındaymış. şu an o upgrade ı yapmam imkansız.

    o çizgi konusu olmaması çok iyi sevindim buna.

    o zaman alacaksam hepsiburada gibi internet sitelerinden değil mağazadan almam daha mantıklı galiba.
  • Lull_82 kullanıcısına yanıt
    monitörü elden almanızı tavsiye ederim 2. el bile olsa gidip görüp alın.

    ekran kartını 2.el alabilirsiniz temiz bir 1070ti-1080-1080ti piyasadaki çoğu karttan daha performanslı.

    unutmamak gerekir sıfırda ikinci elde olsa elektronik birazda şans işi hocam :)
  • tamamdır teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lull_82 -- 21 Mayıs 2020; 20:22:26 >
  • mustafaa93 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143592583

    şöyle bir konu açtım ve sizin sorularımı iyi bir şekilde cevaplayacağınız düşünüyorum.
  • Ben bir şey fark ettim monitöre OC yapınca 144hz üsrüne alınca yani, Lag yapıyor monitör, Vsync ayarı açık olan bir pc deki mouse lag benzeri bir lag

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.