Şimdi Ara

asus rog strix x870e-e gaming wifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ddr 4 ddr5 geçtiğim gün itibaren sistemimi kullanamaz hale geldim
    Hard disk sistem görmüyor
    Ssd görüyor sadece
    Sistem hızlı açılması için ayarları yapıyorum sistem açılması çok uzun sürüyor
    Donanım uyumsuz mu?

İşlemci Amd ryzen 7800xd
    Ram G.Skill 64GB(2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Biosunuz güncel sürümde ama ramler neden 3600 mhz de? Default Jedec hızı 4800mhz olması gerekiyor. Manual olarak siz mi düşürdünüz ramlerin hızını? Bios dan expo 6000 ayarlamışsınızdır heralde. Ek olarak sata sürücüleri raid seçmişsiniz ahci modda olması gerekiyor. Bios dan sataları ahci moda çekip ramler içinde expo tweaked varsa onu seçin yoksa expo seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 19 Ağustos 2025; 20:39:20 >
  • asus rog strix x870e-e gaming wifi

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Ram sistem açıldığında 3600 başlıyor neden anlamadım bu ayarlar da açıyorum ama henüz çözüm bulamadım

• Ayarları yaptıktan sonra F10 ile kaydedip çıkıyorsunuz herhalde...

Bios sıfırlamayı deneyin sonuç alamaz iseniz ve en son bios sürümünde olduğunuzdan emin olun ayarlarınızı tekrar yapıp kaydederek çıkın...

Bios pilinin sağlıklı olup olmadığı da önemli gerek görürseniz değişebilirsiniz kaliteli bir ürün ile sorun çözülmez ise farklı önerilerde bulunuruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 19 Ağustos 2025; 22:21:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.