Şimdi Ara

Asus Rog Gr8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Rog GR8 almayı düşünüyorum DOSlu almak mı iyi yoksa win 8li mi alayım?
    Doslu alırsam izlemem gereken yol nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Laptoba kurduğumuz gibi işletim sistemi kurmalısınız

• Şu ana kadar Türkiye'de iki farklı satışı oldu Asus Rog Gr8'in. ASUS GR8-R077M modeli Free DOS (yani işletim sistemi kurulmamış) ve yanında klavye-mouse seti verilmiyor. Diğer modeli ASUS GR8-R076R. Bu modelde işletim sistemi Windows 8.1. Pakete klavye-mouse seti de dahil ama bazı satıcılar bu modeli klavye-mouse olmadan da satabiliyor. Ben Free DOS'lu olanını 2600'e aldım. İşletim sistemini kendim kurdum. İstedğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz (Windows, herhangi bir Linux dağıtımı, vb.). Hatta, şu an beta halinde olan SteamOS (o da bir Linux dağıtımı) bile kurulabilir. Size kalmış. Normalde sıfırdan lisans alacaksanız Windows için 8.1, 300 lira civarı ama eğer öğrenci, öğretim üyesi, vb. konumdaysanız Microsoft'un kampanyasından yararlanabilirsiniz. O zaman 500 liralık Windows 8.1 Pro size 129 liraya geliyor. Windows 8.1 ile gelen model genelde 3200 liradan başlıyor. 3800'e kadar çıkıyor bu fiyat. Tabi bu fiyatlar parekende mağaza fiyatları. Elden alımlarda, yurt dışından getirmelerde vs. daha uygun fiyatlar bulunabilir. Dolayısıyla hangi modeli seçerken öncelik fiyat. Eğer mağaza fiyatlarına bakacak olursak, klavye mouse istemiyorsanız Free Dos'lu olanı daha uygun. Ama klavye-mouse istiyorsanız diğer paket (eğer ki klavye-mouse yanında uygun fiyata bulabiliyorsanız) daha uygun.

Not: Kasımda Asus Gr8S çıkması planlanıyor. Fiyatı nasıl olur bilemiyorum ama Gr8'de GTX 750Ti ekran kartı varken Gr8S'de GTX 900 serisi (960,, vb.) ekran kartları olacak. Fiyatını takip etmekte yarar var.

• renano71 kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazdan memnunmusun performans nasıl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • thiler kullanıcısına yanıt
    Daha detaylı bir analiz yapmadım ama şu anki performansı beni tatmin etti. (Bu arada cihazın yan tarafında bulunan hızlı yükseltme bölmesini kullanarak bir adet SanDisk Ultra II 256 GB SSD ve ekstra 8 Gb'lik ram taktım. Onu da belirteyim.) SSD'den kaynaklı hızlı açılış vb. durumlar zaten aşikar. Aslında cihazı ne için kullanacağınız önemli. Crysis 3'ü 1080p 30-60fps oynayamazsınız. Ama Just Cause 2'yi (çıkış yılı: 2010) denedim. Takılmadan 1080p'de yüksek ayarlarda oynanabilliyor. (Tabi dahili Intel grafik işlemci ve Nvdia grafik işlemci beraber olduğundan başlangıçta ufak bir ayar gerekiyor. Bu sorun oyundan kaynaklı). Birkaç video render programı ve tasarım programı denedim. Büyük dosyalarla daha uğraşmadım ama şu ana kadar iyi bir performans sunduğunu söyleyebilirim. Onun dışında çok sessiz bir cihaz. Aslında Gr8'i düşük enerji tüketimi, taşınabilirliği, sessizliği gibi özellikleri öne çıkarıyor.

Ayrıca, Performance Test 8.0 programı ile cihazı test ettim. (İşlemci ultrabook işlemcisi ve performansı da ona göre). Asıl önemli kısım ise ekran kartı. Programdaki Nvidia GTX 980'in 3D test verileri ile kıyaslayıp yazarsam, bazı önemli sonuçlar şu şekilde:

Test Adı GTX 750 Ti vs. GTX 980
    DirectX 9 Simple: 107.7 fps vs. 799 fps.
    DirectX 9 Complex: 42.7 fps vs. 174.8 fps
    DirectX 10: 52 fps vs. 164 fps
    DirectX 11: 10.5 fps vs. 222.1 fps

Yani son çıkan oyunları yüksek çözünürlükte oynamanız mümkün değil ama daha önce çıkmış iyi oyunları yüksek çözünürlükte ve (mümkünse) yüksek ayarlarda oynamanız mümkün. Tabi ki GTX 980, 2000 liralık bir kart ve enerji tüketimi 165W. (750 Ti, 500 lira civarı ve enerji tüketimi 60W). Zaten GR8, 120W'lık bir güç ile çalışıyor. Bu nedenle bu karşılaştırmayı piyasanın en iyi kartlarından birine göre veriyorum. Beklentinizin ne seviyede olduğunu yaklaşık bir tahmin oluştursun diye.
    O nedenle seçim size kalmış. Bilgisayarı ne için kullanacağınız ve sizin için enerji tasarrufu/taşınabillrlik/sessizlik gibi özelliklerin mi yoksa yüksek performansın mı önemli olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Ama benim beklentilerimi karşılayan bir cihaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS ROG STRİX GL702VMK GAMİNG
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.