Şimdi Ara

ASUS ROG G750JH-CV067H vs. MSI GT70 SuperR 2OD-453TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu iki notebook'tan hangisini önerirsiniz? Kullanım alanı oyun

Asus'un 3D ekranı var. (3D Vision 2) İşlemcisi daha iyi (sanırım).

http://www.sanalmarketim.com/asus-asus-rog-g750jhcv067h-core-i74700hq-16gb-750gb-256gb-ssd-gtx780m-4gb-bluray-173-3d-full-hd-win8/p_51206/

MSI'ın yanında gelen hediyeler güzel. Asus ekstra olarak 3d gözlük MSI kulaklık veriyor. MSI'ın Asus'tan en önemli farkı sanırım (teknik özellik olarak) 2x128gb SSD olması. Asus'ta 1x 256gb SSD var. MSI Raid 0 olduğu için daha hızlı olabilir.

http://www.sanalmarketim.com/msi-msi-gt70-superr-2od453tr-core-i74700mq-16gb-2x128gb-ssd-1tb-gtx780m-4gb-173-full-hd-bluray-win-8-gaming-pack-hediyeli/p_50122/

Şu an Asus daha iyi gözüküyor ama sizin de görüşlerinizi almak istedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 18 Aralık 2013; 16:28:18 >

• hocam işlemci karşılaştırması buyrunhttp://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700MQ-vs-Intel-Core-i7-4700HQ arada öyle çok ciddi bir fark görünmüyor. Kişisel görüşüm hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Asusun 3D'sinden bazı kullanıcılar şikayetçiydi baş ağrısına sebep oluyor diye. Sanırım ekran 3D için biraz küçük sayılır o yüzden. Sonuçta bu 3D opsiyonel yani ayarlarsanız aktif oluyor yoksa normalde nasıl kullanılıyorsa öyle kullanıyorsunuz. Ama yine de kullanan arkadaşlardan yorum almak daha önemli. Asus çift fanı sayesinde bileşenlerini daha uzun vadede koruyabilir. Msi ise tek fan ama o da çok ciddi sıcaklıklara çıkmıyor. Notebook sökmekle aranız iyiyse Asus biraz uğraştırır çünkü tüm kasayı sökmeniz gerekecek Msi'da ise alt kapağı açar açmaz tüm bileşenlerine ulaşabilirsiniz. Asusun garanti durumunu bilmiyorum da Msi da garanti etiketi oluyor o yüzden garantisi bitmeden kendinizin pek açması mümkün değil. Tabi o etiketi yırtmadan açabilirseniz ne ala. Asusun fanlarının şu avantajı var filtreleme sistemleri mevcut ayrıca. Hocam size 2 tane de link vereyim yakından inceleme şansınız olur;

1)Asus;http://www.notebookcheck.net/Review-Update-Asus-G750JH-T4080H-Notebook.102271.0.html

2)Msi;http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT70H-80M4811B-Notebook.93889.0.html

hocam bir de erdi abinin yaptığı incelemeyi izlediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqua07 -- 18 Aralık 2013; 16:59:56 >

• Biraz baktım incelemeye zamanım olunca tamamını izlerim. MSI fanında toz filtresi yok mu?! Bir süre sonra toz dolarsa fana işlemci performansı düşmez mi?

MSI'ın pek artısı yok gibi geldi bana. Asus'un 3D'si de film ve oyunda kullanılabilir. Hiç olmazsa oyunlar 120hz+ de akıcı oynanır :) Online oyunlar tabi Crysis3 120 hz çalıştırmak için 3xTitan gerekiyor :)

MSI daha hafif, raid 0 var başka ne avantajı var ki?
  • Hocam normalde hiçbir notebookun toz filtresi olmaz ama Asus burada fark olarak onu da eklemiş. Toz zaten kaçınılmaz bir durum Asus bunu biraz daha yavaşlatmış. Sonuçta o filtrelerinde zamanı gelince temizlenmesi gerekecek dolduğunda hava alıp vermesi mümkün olmayacak sonuçta. Bu filtre bir tek Asusun G serisinde var zaten Asusun diğer normal notebooklarında da göremezsiniz. Msi'da da garantisi bitene kadar serviste temizletip sonrasında kendiniz de kapağını açıp temizleyebilirsiniz. Temizlik işi zaten senede 1-2 kere yapılan bir iş ve toz mutlaka doluyor. Dolunca da zaten sıcaklığın artmasından dolayısıyla fan hızının artmasında anlarsınız. Temizlikle beraber termal macunları da yenilemek gerek haliyle. Dediğiniz gibi artıları daha da fazla Asusun. Genelde bu seviyede ikilemde kalanlara hangisi içinize siniyorsa hangisi güzel görünüyorsa gözünüze onu alın derim. Raid 0 bence tehlikeli bir durum çünkü mSata ssdler açıkta sonuçta başına gelebilecek herhangi bir zarar raid 0'dabilgiler ikiye bölündüğü için biri zarar görürse öbürünü kurtarma imkanı yok. GT kasa monster kullanıyorum o aparat yerine direk normal bir ssd takmayı tercih ettim. Zaten ssd kendisi çok hızlı raid 0 ssd yine bir artıdır ama mekanik diskten sonra ssdye geçmek kadar fark görmezsiniz. Hatta forumun dahili bileşenler kısmında bu konu da çok tartışıldı. İsterseniz bir konu açın bunu da enine boyuna tartışın orada. Asusun filtresi konusunda yanlışım varsa kullananlar veya bilenler düzeltirse sevinirim. Benim bildiklerim bunlar hocam

• İki ürününde kendine özel artıları var kıyaslamak gerekirse ;
    MSI =
    1- işlemcisi daha iyi (4700mq > 4700hq)
    2- 3 ayrı yeri istediğimiz gibi aydınlatabildiğimiz steelseries markalı klavyesi
    3- 2x 128 gb ssd raid 0 ile asusa göre yaklaşık 2 kat yüksek performans vermesi
    4- 1 tane 2.5'' disk ve 3 tane msata disk alabiliyor olması
    5- Killer lan ve killer wireless ile ister ethernet ister wireless ile bağlanın online oyunlarda 1.5 ile 3 kata kadar daha düşük ping değerleri daha az takılma
    6- soundblaster teknolojili 8 w gücünde ses çıkışı ile asustan hem daha kalıteli hemde daha yüksek ses cıkarabiliyor olması
    7- altın jack girisleri ile kulaklık kullanımında sesi daha iyilestirmesi ve kristal berraklıgında ses sunması
    8- iki üründe gaming laptop klasında olmasına ve 17.3'' ekrana sahip olmasına ragmen 900 gr daha hafif olması
    Hediyeleri = Steelserıes siberia v2 pro gaming kulaklık , msi gaming mause , targus demolution 17 sırt cantası (bu iki ürünün fiyatlarını arastırmanı tavsıye ederim) , msi gaming mause 3600 dpi , steeserles qck medıum size mause pad , metro last night orjinal oyun kuponu ve battlefield 4 pc dvd kutusunda ,100 tl lik alısverıs ceki ve tam milli piyango bileti

ASUS =
    1- iki laptopta oyun oynanmadıgında ne kadar sessiz calıssada oyunlarda msi turbo fan acıkken ,msi'a göre cok cok daha sessiz calısması ve cift fanı ıle daha dusuk ısı degerlerinde calısması (alienware laptoplardan sonra en iyi sogutucuya sahip oyun laptopu)
    2- aynı ekran kartı ve sürücüye sahip olmalarına ragmen oyun testlerinde ufak farklarla msi'dan yüksek oyun performansı sunması
    3- 3d özellikli ekranı olması
    4- ekranı msi'a göre daha parlak ve canlı olması
    5- kasa malzemesi ve iscilikte msi'dan daha kalıtelı olması yüksek islem yapılmayınca kasanın daima soguk kalabilmesi
    6- güc adabtoru msi'ınkınden daha ufak ve hafif olması
    hediyeleri = orjinal nvidia 3d gözlük (bu ürünün fiyatını internetten arastırmanı tavsıye ederim) , asus sırt cantası , asus gaming mause

kişisel yorumum
    eğer msi'daki hediyeleri varsaymazsak asus kesinlikle tavsıye edilmesi gereken bir ürün ,3d teknolojili ekran ve gözlüğü o kadar ucuz bir teknoloji değil bu bile başlı başına bir büyük fark ,ayrıca oyunlarda msi'a göre cok daha sessiz calısması ve cok kaliteli cift fana sahip olması büyük bir avantaj bunu aynı ekran kartlarına sahip olmasına ragmen msi'ı fps olarak oyunlarda gecmesi bile en basit bir örnegi
    ancak msi'ın ısıklı klavyesı olsun nerdeyse 1 kg daha hafif olarak tasınabılırlıgı olsun ve cok kalıtelı ve pahalı hediyeleri olsun ,o üründe tercih edilebilecek bir ürün kesinlikle ama karar senin
    ben msi gt60 kasalı gx60 'da kullandım gecen yılın canavarlarından asus g75vx 'de kullandım ,önceleri msi daha iyi derdim kullanmadıgım icin sırf kagıtta yazanlara aldanarak ancak asusu kullanınca anladımki asus kalitele olarak ve sogutma olarak msi'dan cok daha önde ,bana göre en iyi 3 oyun laptopu markası sırasına göre 1-alienware 2-asus 3-msi

• assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    MSI'daki özellikler Asus'ta da yok mu. Mesela altın kapalama jack?

3D Vision 'yi biliyorum. Çok pahalı olduğunu da. :) Lightboost özelliği var Asus'ta. Bu özellik masaüstü verisyonlarında hacklenip 2D'de de kullanılıyormuş. Böylelikle çok akıcı görüntü elde edilebiliyormuş. Laptop versiyonda mümkün mü bilmiyorum ama teorik olarak oluyor sanırım :)

Hala MSI'ın üstün gelebildiği bir özellik göremedim. Yani yeterli değil gibi. Asus'un ekranındaki lightboost öyle basit bir şey değil diye biliyorum.

Bu arada 4700hq daha iyi değil mi 4700mq'dan?
  • Aynı kararsızlığı bu iki bilgisayar arasında ben de yaşıyorum. Tam msi almaya kendimi inandırmışken asus'un artıları geliyor aklıma yine başa dönüyorum. 20 gün sonra alacağım birini ama hangisi olur şu an hiç bi fikrim yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar zaten ayrıntılı yazmıslar. Benim bunlara eklicegim bir iki sey olabilir.
    Ben de uzunca bir sure 2. el takip ettim ama muvaffak olamadıgımdan gidip sıfır makine aldım.
    Bi defa onceliklerinizi belirlemeniz lazım.
    Benim onceligim alacagım makinanın sessiz olmasıydı. Bu ne demektir?
    Makina ısınmamalı ve throttle yapmamalı. Boylece gücünü yuzde yuz kullanabiliyorum. Asus bu konuda msi a gore baya bi iyi. Bu benim olmazsa olmazımdı.
    Diğer olay gorunusu beni cezbetti. Kasa tasarımı kesinlikle epic. Diğer ozellikler bana fazladan geldi.
    Mesela işlemci HQ serisi oldugu icin daha az voltaj cekiyor. Bundan dolayı multimedya uygulamalarda fanım calısmaz. Full sessiz kullanırım. Hatta konu actım burada işlemciyi nasıl dahada sogutup fanı durdururuz diye ama fazla ilgi gormedi. Yanında pahalı hediyeler geliyor. Oyunlarda bariz hoş bir tecrube yasıyorsunuz tartısılmaz. Ben 2-3 saat 3d oyun oynuyorum bana bi etkisi olmadı. Filmi fazla denemedim ama onermem.
    Yanında blu ray- RW geliyor buda pahalı bi ozellik.
    Msi kotu bi makine degil ama bu benim secimimdi. Makinemden memnunum.

• Hq mu daha iyi mq mu perf. bakimindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dR.ElessaR -- 19 Aralık 2013; 1:23:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger profesyonel cizimci renderci degilseniz son 2-3 senedir cıkan işlemciler fazlasıyla yeterlidir amac icin.
  • SELAMLAR Bİ KONUDA ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

Oyun laptobu almak istiyorum aylardır araştırmalarım sonucunda 2 laptob arasında kararsız kaldım kararsızlık yüzünden başıma ağrılar girdi diyebilirim ve sizin bana yardımcı olabılecegınızi düşünüyorum.siz olsanız hangi ürünü alırdınız ?

Asus G750JH-T4168H Notebook

i7-4700HQ 16GB 750GB 256GB SSD 4GB GTX780M 17.3

http://www.ebrarbilgisayar.com...

Msı GT70 SuperR2 2OD-453TR Notebook

i7-4700MQ 2.4GHz 16GB 2x128GB SSD 1TB 4GB GTX780 17.3 Windows 8

• quote:

Orijinalden alıntı: Aciltek42

SELAMLAR Bİ KONUDA ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

Oyun laptobu almak istiyorum aylardır araştırmalarım sonucunda 2 laptob arasında kararsız kaldım kararsızlık yüzünden başıma ağrılar girdi diyebilirim ve sizin bana yardımcı olabılecegınızi düşünüyorum.siz olsanız hangi ürünü alırdınız ?

Linklerde sıkıntı var sanırım?

• quote:

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-g750jh-t4168h-notebook-pmu303154

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt70-superr2-2od-453tr-notebook-pmu280859

SIMDI DUZELDI ZANNEDERSEM... @ysakay

Hocam bilgin olsun msi super raid 2 değil super raid. Ve hepsiburada da daha uygun

• quote:

SELAMLAR Bİ KONUDA ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

Her türlü Asus.

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Ama özelliklerinde SuperRAid2 yazıyor MsiGt70 in ... Ayrıca Ben bu Asus G750jh adlı laptobda 3D özelliğini türkiyede ki hemen hemen bütün bütün mağazalara sordum ... Mağazaların bu bilgisayarı tanıtımında özellıklerı arasında 3D yazıyor Aradıgım zaman dogru düzgün cevap bile veremedıler Hatta en son olarakta MediaMarkta ındırımde olan
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-Core-i7-2-40-GHz-16GB-750---256-GB-GTX-780M-Notebook-17-3-in%C3%A7-G750JH-T4168H,103452,504927,1160523.html?langId=-14

bu bılgısayarıda sordum 3 özellıgı oldugunu söyledıler ... Benım kafam karıştı en son Asus yetkılı servısını aradım onlarda olmadıgını soyledıler tekrar medıa marktı aradıgımda kendılerıne bunu söyledım onlarda şaşırdılar kendılerı sözde Asusla ıletısıme gecıp 3D olup olmadıgını sormuslar Onlarda 3D var demıs Benım Kafam karıstı Aslında Asusun G750 Jh adlı labtobunu kafam da bitirmiştim sonrasında 3D olup olmadıgını tam olarak bılemedıgım ıcın Tekrar MSiGt70 e yöneldımm

ALLAHINI SEVERSENİZ BANA BİR YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR KAFAM KARIŞTI :(

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada sitesinede Baktım MSiGt70 daha pahalı KDV kısmını görmemişsin Sanırım :)
  • Hocam size yazarken 5.300 civarı gördüm bende hergün indirim bekliyorum bu ürünlerde. Asusun SSD si raid performansı verir mi bunu araştırmak istiyorum ve ekranı 3D değil sanırım. Olsa tanıtımda gözümüze sokarlardı

• Zamanım olunca sorulara cevap veririm. Madde madde sorun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinqElessar

Zamanım olunca sorulara cevap veririm. Madde madde sorun :)

Gt70 de 128x2 raid var. Bunda 256gb ssd. Raid mi?
    Değilse performans olarak hangisi daha iyidir??
    Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.