Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar kolay gelsin bilindiği üzere bizim laptoplar 8.1 idi bende windows 10 a geçmek istiyorum fakat şunu merak ediyorum gpu tweak programı çalışıyor mu ?
  • drolestam59 D kullanıcısına yanıt
    ben geçtiğimde bir şeyler çalışmamıştı.
  • barylu B kullanıcısına yanıt
    ben yapmadım.
  • benim laptop çok ısınmaya başladı. içini açıp fanları temizlesem sorun çözülür mü?
  • 89alper kullanıcısına yanıt
    Elbette... Bir de termal macun yenilersen isabet olur.
  • Merhaba 4 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum. Ekran kartı çöp denebilir. Yaptığım en kötü satın alımdır. Bilgisayardan biraz anlasaydım zaten laptop almazdım da neyse :D
  • Fırsat bulmuşken bilhassa yazmak isterim. Geçen hafta itibariyle cihazımın soğutucu fanlarının birinde, olağandan farklı bir dönüş sesi ile dönüşünde zorlanma fark ettim. En kısa zamanda fanı değiştireceğim yalnız şöyle bir durum söz konusu, orijinal fanı yedek parça olarak henüz tedarik edemedim...
  • Merhaba. 09/2014 tarihinde satın almış olduğum bilgisayarımı özel sebeplerden dolayı satmayı düşünüyorum. Bilgisayarım gayet iyi durumda kasasında çizik bile bulunmaz. Sadece kuzey köprüsü arıza yaptığı için değiştirildi o kadar. Yanında gelen subwoofer'ı da verecegim satın alan kisiye. İlgilenen olursa özel mesaj atabilirsiniz. İyi günler.
  • arkadaşlar bu pc'nin kasasını açacağım fakat tornavida bulamıyorum. açan oldu mu aranızda? hangi tornavida açar bunu? t5? t4?
  • felcnoor F kullanıcısına yanıt
    T4-Torx olması lazım, bende set olduğu için tam olarak anımsayamadım. Yinede riske atmayın derim, T2-T3-T4-T5 gibi set halinde almanız daha makul. En azından elinizin altında bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 4 Şubat 2019; 22:38:4 >
  • Bizim cihazın torx vidalarını tedarik edebileceğim bi' yer var mı?
  • Arkadaşlar bende asus g550jk modeline sahibim. İçini iyice temizledim. Termal macunları değiştirdim. Altında soğutucu da var. Bigisayarda hiçbir şey yapmasam dahi 65-70 derece de hep. Bilgisayar güç tasarrufunda kullanmama rağmen 60-65 derecede. öneriniz var mıdır? Teknik servis önerisi gelirse diye yazayım. Öncesinde de götürdüm. Temizlik - termal macun falan değişimi yapıldı. Ya arkadaş battfield 1'ı 1366x768px açsam da kasıyor. Not: Samsung 850 evo SSD 250gb, 16 ram muvcuttur.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lajsuney -- 4 Nisan 2019; 14:40:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devridünya

    Bizim cihazın torx vidalarını tedarik edebileceğim bi' yer var mı?
    Eskişehir Esnaf Sarayı'nda bulunan bilişim katında tüm torx vidaları aynı boyuttaki yıldız vidalarla değiştirdim. Tam olarak ölçülerini hatırlamıyorum ama benim gibi numuneyle giderseniz bulmanız daha kolay olur. O kadar uğraşmama rağmen, ne Asus ne de Vatan Bilgisayar ücreti karşılığında torx vidası göndermeyi kabul etti. Ben de hiçbir yerden temin edemeyince böyle bir yol izledim. Notebook bakım/temizlik işlerinden dolayı orijinal vidaları mutlaka yalama oluyor. Sağlıcakla...
  • lajsuney kullanıcısına yanıt
    * Güç tasarrufunda tutmanız sakıncalı olur çünkü makine harcanılan enerjiden kısmak zorunda. Bilgisayar yük altındayken güç tasarrufu sistemi daha çok yorar, ısınmaya sebep olursunuz. Bunun mantığı pilde çalışırken -örnek veriyorum- bir kafeteryada güç kablosu olmadan e-posta inceleme, office programları kullanma gibi ufak şeyler için dizayn edilmiştir. Yani asıl amaç, cihazı yormayan programları kullanırken şarj daha uzun süre gitsin.

    * İkincil husus soğutma kanallarının herhangi bir sebeple tıkanmış olmasıdır. Bu toz vesilesiyle de olabilir yahut kullandığınız soğutma standının plastik/metal aksamının soğutma kanallarına denk gelmesiyle de olabilir. Mümkünse deliksiz bölmeler kanalların üstüne denk gelmesin. Bu tür destekler hava akımını keserse faydadan çok zarar sağlar. Bu gözler kendini uyanık sanıp delikleri bantlayan ne yiğitler gördü. Aman diyeyim...

    * Bir diğer problem ise termal macunun kalitesi ve aynı zamanda sürülme şeklinden kaynaklanabilir. Piyasadaki tamircilerin sıktığı 3-5 liralık macunlardan boşuna performans beklemeyin. Ek olarak, notebooklardaki macun yerleri kasalara göre çok küçük olduğundan mümkün olduğunca az macun sıkılmalı ve dikkatlice yayılmalıdır. Piyasada 'teknik servisim' diye gezinenlere güvenmeyin. Ya kendiniz yapın ya da güvenilir yerde yaptırın.


    Benim size tavsiyem, cihazı a/c kablosuyla prize takılıyken performans modunda kullanmaya özen gösterin. GPU Tweak programındaki "GPU Fan on Full Speed" modülünün kontrolünü sağlayın. Muhakkak açık olsun; güç tasarrufundayken aktif olmuyor olabilir. Bunun haricinde ekran panelinde bulunan 'Asus' yazısının olduğu yerde elinizi sağa sola gezdirerek fan üfürmesini kontrol edin. Zayıfsa fanların dönüş gücü korozyona bağlı olarak düşmüş olabilir. Ben de kısa zaman önce bir tanesinin yalpalayarak döndüğünü fark etmiş ve değiştirmiştim.

    Edit: Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devridünya -- 8 Nisan 2019; 13:56:58 >




  • merhaba. bu bilgisayarı satsam ikinci elde şuan ne kadar eder aşağı yukaru. Sürekli evde masaüstünde kullandım. Satarken bakılması gereken noktalar filan neler acaba ?
  • BeV16 kullanıcısına yanıt
    Şu dönemde ikinci el cihazların olağandan hızlı satılacağını düşünmüyorum ama belki de yanılıyorumdur... Öncelikle makinenin fazla ısınmıyor olması lazım. Ayrıca SSD varsa işi bambaşka boyuta taşır, bilginiz olsun. Türk insanı olarak görünüşe fazla meraklıyız. Doğal olarak kozmetik görüntünün temiz olması gerek. Bunların dışında ekstra bir esprisi yok zannımca.
  • Hazır konuya girmişken, bizim cihazın klavye ışığını normalin üstüne yükseltebileceğim bi' program var mı? Hiç olmazsa beyaz yapayım yahu, karanlıkta zayıf kalıyor... Hatırladığım kadarıyla Asus'a ait bir tane olacaktı ama zamanında model desteklemiyor diye pek uğraşmak istemedim. Deneyen varsa tecrübelerini paylaşabilir mi
  • 2014ten beri kullanıyorum cihazı. 2 ay önce ssd taktım cihaz kendine geldi. Bunu alırken oyun oynadığım için almıştım fakat o zamanlar oynadığım kadar oynamıyorum artık. İmkanım olsa 15 macpro ya geçmek isterim. Cihazda tek sıkıntım D tuşum çıktı ve nereden nasıl bulurum bilmiyorum. Ayrıca cihaza baya temiz baktığımı düşünüyorum 3-4 ayda bir termal macun yenileyip temizliyorum cihazı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba asus rog g 550j modeli için ekran arka kapağı bulabileceğimiz uygun bir yer var mı acaba?kapaktaki menteşe kırıldı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dediko

    merhaba asus rog g 550j modeli için ekran arka kapağı bulabileceğimiz uygun bir yer var mı acaba?kapaktaki menteşe kırıldı

    e-Ticaret sitelerinde satılıyor hocam, bakabilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.