Şimdi Ara

Asus Rog Ally [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
6.381
Cevap
173
Favori
236.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Şu haliyle bile az bi fark yok bence. Güncellemelerle enerji tüketimi dengelendiğinde çok daha iyi olacaktır. Yazılımsal olarak henüz oturmamış bi cihaz. Uzun vadeli de düşünmek lazım ki zaten 512'lik Deck de 650$. 64'lük alsan mecbur yükselteceksin. 2 kat fiyat farkı yok yani. 512'lik Deck 500$ falan olsaydı o zaman cazip olurdu belki.


    600$'lık Ally ile karşılaştırmasında birbirine yakın olursa Deck almanın hiçbir mantığı kalmaz bence.

  • bilgennyk kullanıcısına yanıt
    15watt versus 15watt yapılıyor. Bu ayrıntıyı gözden kaçırmamak lazım. Yani, aynı güç tüketiminde ki fark bu. Üzerine 2x güç tanıma durumu var Rog tarafında. Zaten APU olarak aralarında çok ciddi fark var. FSR burada da var, aynı teknolojinin daha gelişmiş hali var. Değer mi? Bütçe ve beklentiye göre, kullanım amacına yönelik değişir. Değip değmeyeceği kişisel tercihe kaçıyor birazda. Rog vs Deck tepe modele kıyasla değer bana kalırsa. Lakin giriş modeli deck, uygun fiyatı öne çıkıyor.
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Bende discordda böyle yazmıştım hocam 🤭şimdi denk geldim. 🙂Şimdi bir abi ile konuştum avusturyada kardeşş var 806 euro ya alalım hemen dedi. Dedim o kadar para yok şuan decki satmam gerek dedim 🤭ayrıca cihaza şuan güvenmiyorum dedim. Biraz video izlemem gerek. Şuan biraz zorlasınlar cihazı bakalım neler çıkacak. Sos da cihaz nasıl davranacak
  • Eğer bu cihaz Returnal kaldırıyorsa PS5 neslinin tüm oyunlarını kaldırır. Bu da Türkiye'de garantisi olmayan ve yeni nesil oyunları kaldıramayan Steam Deck yerine almak için yeterli bir sebep. Ben AAA oyunlarda 5 saat aralıksız oynatsın diye beklemiyorum. 1-2 saat AAA oyunlarda yeterli benim için. Gerekli olan tek şey uzun bir kablo ve fiş :) Cidden beklentiyi iyi ayarlamak lazım.

  • Keşke ön sipariş verebilsek, sabırsızlıkla bekliyorum.

    Umarım yarın bir gün çıkıp Türkiye'ye getirmekten vazgeçtik demezler.

    Sözde global lansman yapıldı. Asus Türkiye'den ses soluk yok. En azından fiyat belirtmeden satış tarihi hakkında bilgi verseler.



  • Bunun gibi versuslar başladı. İlerleyen süreçlerde daha net fikir edinebilir durumda oluruz, cihaz çıkışını sağlandıktan sonra.
  • Captain Tsubasa 10 kullanıcısına yanıt
    Geç döndüm size. Şöyle bir durum var, karşılaştırma daha çok yapılacak ilerleyen zamanlarda. İki tarafında artı ve eksisi mevcut. Şöyle ki, giriş model Deck tarafında steam rakipsiz. Üstelik, yazılım varsayilan paket halinde geliyor ve Steam tarafına da biraz sempati varsa da çok da düşünmeye gerek yok. Rog Ally biraz daha tepe modele hitap ediyor. Daha iyi donanım ve paket halinde Windows platformuyla geliyor.

    Özellikle son kullanıcı yorumlarından sonra alacak arkadaşlar buna istinaden karar verebilir. Asus'un bu fiyattan girmesi ve bu alanda alternatif oluşturması, hepimiz için çok iyi oldu. Kabul edilebilir resmi bir fiyatla da girerse buna göre bir kullanıcı tabanı oluşur Türkiyede de.

    Bu cihaz ve yarattığı etki için heyecanlıyım. Valve'a da teşekkür etmemiz gerekiyor. El konsolları piyasasını yeniden dirilttigi için.
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Basitçe özetlemek gerekirse Valve, Steam Deck'i Türkiye'de resmî olarak satmadığı için şu anda cihaza güncel kur karşılığının üstüne getiren kişi/şirketin kâr payını ekleyip alabiliyoruz.


    Fakat Türkiye'de resmî olarak satılacağı gündemde olan Rog Ally'de yanılmıyorsam işler biraz karışıyor. Burada güncel kurdan çevirdikten sonra (şirketler sabit resmî fiyat belirlerken o anki kura göre değil piyasa dalgalanmasına göre fiyatlar oluşturabiliyor) üzerine vergi kalemlerini eklememiz gerekiyor.


    En iyimser tahminler Rog Ally'nin tepe modelinin vergi kalemleriyle birlikte 20.000+ geçebileceğini söylüyor. Bu noktada Steam Deck'in 64 GB modelini ele alırsak belki x2 fiyat durumu oluşabilir ama onun dışında da yine bariz bir fark olacak gibi.

  • Barisijenn kullanıcısına yanıt

    Açıkcası TR için düşünmemiştim. Evet bu şekilde bakınca 2 kat fark olabilir ama o zaman da ek 512 ssd maliyetini ekleyip, düşük donanımlı Ally ile kıyaslamak daha uygun olur. Bakalım onun performansı nasıl olacak. Kayda değer bi perf farkı olmazsa Deck daha cazip olacaktır.

  • Captain Tsubasa 10 kullanıcısına yanıt

    Bence yıl sonuna kadar bekleyin.

  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Valla hocam biraz daha video izliyip kendimi gaza getiresim var 🤭fakat desin istiyorum eğer cihazı değiştirirsem. Şuan için low da çoğu oyun 60 da çalışıyor. Bekleyip görelim bakalım geliştiriciler ne kadar ilgi duyacak bu cihaza..
  • https://www.youtube.com/watch?v=Mm6w_X5-55o&feature=youtu.be

    Şimdi avrupada 17-18 bandında bu gpu ile 25 küsür olsa (yd) kasa yerine geçebilir gibi geldi 2k 4k efsane gücü var cihazın gpu ile mükemmel uyumlu.. Cpu iyi besliyor gpu yu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Tsubasa 10 -- 15 Mayıs 2023; 19:33:55 >
  • Bir süredir incelemeleri takip etmeye devam ediyorum. Ana mesaja eklediğim artı ve eksilerini yalanlayan bir durum yok gibi görünüyor.

    Bu alanda çok güzel bir alternatif cihaz elde edildi. Türkiye resmi fiyatı da belirli olduktan sonra beklenileni karşılayan bir cihaz olmuş olacak.
  • Cihaz şuan iyi duruyor bende izlemedeyim yani aklımda iyice mantıklı gelmeye başladı. Şuan fiyatı düşündürüyor özellikle Avrupa fiyatı çok yüksek gibi geliyor bana abd bir nebze alınabilir ama..
  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Tahminleri alalım, 17bin ila 19bin arasında bir yerde olacağını düşünüyorum.
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Minimum 18k diyorum.

  • Uygun fiyata gelirse alabilirim diyorum ama sonra Türkiye de yaşadığım gerçeği aklıma geliyor  Cihaz güzel aslında bunu harici gpu docku ile alacaksın

  • 20 civarı 1 altı 1 üstü

  • 700 dolar üzerinden gitsek zaten 14 -15 bin yapıyor. Vergisi filan 20 bine dayarlar fiyatı. En mantıklısı Amerika'da yaşayan arkadaş veya akraba ile almak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.