Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.277
Cevap
222
Favori
395.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok hocam mümkün değil. Clouding özelliği belki olabilir.

Ben switcim de remote play özelliği ile ps5 oyunlarımı oynayabiliyorum elde.

Switch de sadece Nintendo oyunları oynanır :) extra fantazi aramaya gerek yok cihazın potansiyeli belli :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar selam.
    Son bios güncellemesini yaptıktan sonra işlemci saat hızınının, cihaz boştayken yüksek olduğunu fark ettim. Genelde mi böyle diye burada paylaşılan ekran görüntülerine baktım. Çogu kişinin işlemci saat hızları oyunlarda bile benim boştaki saat hızlarından düşük. Cihazı 10 yada 15 watta kullanıyorum. Son güncellemeyi yapan arkadaşlarda durum nedir bilgi verebilirler mi? Boşta işlemci saat hızını düşürmek için tavsiyesi olan var mı? Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• krem07 kullanıcısına yanıt
    Cpu boost dan dolayıdır hocam. Amd işlemcilerde boost yapıyor işlem durumuna göre saat hızını artırıp. Netten rog Ally disable Cpu boost diye aratirsaniz YouTube videoları var nasıl yapılacağı ile ilgili

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB
  • bynedim kullanıcısına yanıt
    Reddit te hala ban yiyenler mevcut

• TheMuyu kullanıcısına yanıt

Evet takip ediyorum 2 gündür, bir yandan TDP tam olarak nedir bilmemekle beraber 'Manuel Mode'a alıp 18/25 Watt'da gücü oyun sırasında değiştirmeden kullanınca sorunsuz diyen de var.

Eğer pilde düşük watt ile iyi süre ve fps performansı alabiliyorsak sürekli tutulabilir.

Oyunu alıp farklı activision hesabından kullanmayı deneyeceğim, banlanırsak evdeki konsollar da gitmesin.

İşlemcinin bu durumu epp ile alakalı bişey aslında x86 Universal tuning utility ile epp yani energy performance preference i %100 yaparsan işlemci gerektiğinde yükselir bostayken 1500 gibi çalışır hemde batarya açısından tasarrufta etmiş olursun hocam. Bu dediğim program içinde işlemci hızı sınırlama gibi şeylerde var ben mesela eski ya da düşük grafikli oyunlarda işlemci 1000mhz ye sınırlıyorum baya bı oyun süresi artıyor cihazın

0 ve 100 arasındaki farkı böyle görebilirsin
    Harcanan watta 4 ten 3 e düşmüş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 28 Kasım 2023; 22:28:38 >

• VRam'i 6GB'a çekmenin faydalı olduğu söyleniyor, bazı test videolarında da oyunlar arası en optimal fark, Auto yerine 6GB'da yakalanmış.

Bu konuda farklı değerleri deneyimleyen oldu mu? Standart 4GB gelen GPU bellek ayarını 6GB yaptığımızda kaybettiğimiz 2GB Ram'in eksi yönü ne kadar hissedilir merak ediyorum.

• Ürünü bir süredir kullanıyorum. El konsollarını seven birisi olarak Switch Lite ın yanına iyi oldu. Cihazdan son derece memnun kaldım. Açıkçası bu kadar iyi performans beklemiyordum. Tek olumsuz yanı pil süresi fakat yüksek performansta yapacak birşey yok. Genel kullanımım şarja takılı şekilde yatakta uzanarak oluyor. Bu yönden pil benim için pek sorun teşkil etmiyor. Hatta ev içerisinde wifi ağım iyi olduğu için masa üstü bilgisayarımdan gecikme olmadan steam remote play ile de oyunlarımı oynayabiliyorum bu şekilde zaten pil sıkıntısı olmuyor. Şarj ulaşımı olmayan bir yerde kullanmak zorunda kalırsam diye Baseus Blade 100W 20.000 mAh powerbank sipariş ettim. Sanırım ekstra pil süresi sağlayacaktır. Bunun haricinde Windows 11 olması benim açımdan bir eksi değil hatta steam deck yerine tercih etme sebeplerimden birisi aynı zamanda ufak bir bilgisayar olarakta sırt çantamda taşımış oluyorum. Sd kart ile ilgili şimdilik problem yaşamadım elimde 256 gb lexar sd kart vardı buna da oyun yükledim. Bakalım ilerleyen zamanlarda bozulacak mı?
    Kısacası beklediğimden iyi bir ürün çıktı hayal kırıklığı yaratmadı diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Playstation 4 Pro, META QUEST 3s, Rog Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch 2 - AMD R7 5800X3D, MSI MPG X570 Gaming Pro, MSI RTX 4080 Super Gaming X trio, GSKILL 32 GB (4x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 , Corsair RM850 PSU, Logitech G935 Headset, sennheiser momentum 4, Viewsonic VX3276-2K, ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS, SAMSUNG 43TU8500, Acer Nitro V 15 ANV15-51-520S

• cloud35 kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsan bı 1tb SSD takıp SD card slotunu hiç düşünmemeni tavsiye ederim hocam SD card olayı maalesef kronik bı sorun. Powerbank içinde bende 30.000 mAh var yaklaşık ağır oyunlarda oyun sürem ( cihazın şarjı bitir powerbank takılı oynarken fulle sonra tekrar bataryayı bitir) 4 5 saati buluyor. Düşük sistem isteyen oyunlar ise zaten powerbanksiz 4 5 saate yakın süre veriyor.

Orijinalden alıntı: TheMuyu

Cpu boost dan dolayıdır hocam. Amd işlemcilerde boost yapıyor işlem durumuna göre saat hızını artırıp. Netten rog Ally disable Cpu boost diye aratirsaniz YouTube videoları var nasıl yapılacağı ile ilgili
    Asus burayı takip ediyor galiba. Yeni güncelleme geldi, armoury crate üzerin cpu boost açıp, kapama özelliği gelmiş. Ben kapatsamda 3200 mhz lerde geziyor boşta. Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, dün indirdim fakat ilk yanlış indirmişim. Handheld versiyonunu indirmek gerekliymiş. Handheld versiyonunu indirdim epp yi 100 yaptım 2200 lere düştü, 1000 e sabitledim fakat değişmedi, birde gpu hızını sabit gösteriyor. İlk ayarlarda 1500 di, bende de 1500 gösterdi daha sonra 800 e düşürdüm ve disable yaptım. Oyuna girdiğim zaman gpu hızı sabitleme aktif olmasa bile, oradaki değeri gösteriyor armoury crate. Fakat oyunda fps düşüşü olmuyor. Büyük ihtimalle bug'a sokuyor ve armoury crate gpu hızını okuyamıyor. Onun haricinde güzel uygulama.

Asusun son bir kaç aydır topluluğu dinlemesi güncelleme getirmesi güzel bence öncesinde regedit ile 900p yapıyorduk sonradan armory içine getirdi böyle böyle çok daha iyi şekilde olacak inş.

• bynedim kullanıcısına yanıt
    Ben 5gb olarak sabitledim hiçbir sorun olmadı vram yetersizliği gibi. 6 yapınca ana Ram daha düşük oluyor o yüzden 5gb daha ideal geldi.

Ama evet auto dan ziyade sabitlenirse daha iyi.

• Bende 4 gb hiç anlamıyorum yazdıklarınızdan :D performans ayarladım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bende istediğim şekilde etki ediyor sizde niye öyle oldu bilemedim valla hocam özellikle batarya da küçük oyunlarda dediğim gibi çok işime yarıyor şarja takılı olunca da her şeyi fulluyorum performansli kullanıyorum.
    Gpu ya limit koyarsan restart atmadan eski haline dönmüyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 30 Kasım 2023; 17:4:30 >
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.