Bugün sizlere kendi kullandığım anakart olan Asus Rampage III Formula ‘yı tanıtıcam. İlk olarak Asus’un Rampage serisiyle başlıyalım. Asus bir önceki Rampage II serisinde sadece 2 adet anakart üretmişti. Bunlar Rampage II Gene ve Rampage II Extreme idi. Fakat yeni seride ikisinin arasında bir seviyede olan Rampage III Formula ‘yı ekledi. Peki bu anakartın özellikleri neler ? ;
- 6 adet max. 6 x 4gb DDR3 2200 Mhz (overclock) ram slotları
- 3 adet PCle x16 , 2 adet PCle x1 , 1 adet PCı genişleme yuvaları
- 2′li CrossFirex ve 3′lü SLI
- 1 adet PS/2 klavye, 1 adet optik S/PDIF çıkış, 1 adet IEEE 1394a, 1 adet Ethernet, 8 kanal ses, 1 adet CMOS sıfırlama, 2 adet eSATA, 1 adet ROG bağlantı açma-kapama anahtarı, 2 adet USB 3.0, 7 adet USB 2.0
Bu anakarta da eski serilerden alışık olduğumuz siyah ve kırmızı renkler kullanılmış. Aynı zamanda anakartta 2 adet BIOS desteği var. Ramlerin yanındaki iki buton ve yanındaki led aydınlatmalardan hangi BIOS’u kullanmak istediğinizi seçebilirsiniz. Ram slotlarında tek taraflı tırnak kullanılmış. Ayrıca slotlar arasında gerekli derecede boşluk bırakılmış. Bu sayede Kingston HyperX serisi gibi soğutuculu performans ramlerini rahatlıkla sığdırabilirsiniz. Ayrıca PCle x16 slotlarının arasında birhayli boşluk var. 3 adet ekran kartı kullanıcaklar için ideal. Bir ekran kartı diğer slotu kapatmıyor. Bu sayede 3 ekran kartını da PCle x16 slotlarında kullanabilirsiniz. İşlemci için epey bir fan boşluğu bırakılmış. Eğer işlemciyle beraber gelen standart fanı kullanmaıp farklı bir fan veya su soğutması yapıcaksanız bir hayli kullanışlı. Anakartın üstüne voltaj ölçmek için voltaj ölçüm noktaları konumlandırılmış. Anakart overclock için elverişli fakat iyi bir soğutmaya ihtiyacınız var.
incelemen çok kısa olmuş.herneyse en azından benim gibi yazdıkların heba olmasın, benim incelememe 900 kişi bakıp 38 kişi yorum yapmış...
beğendim en azından 1 puan ın olsun
BENCEDE KISA VE ÖZ OLMUŞ İNCELEMEN GENEDE BENDE BEYENDİM
evet biraz kısa olmuş yinede eline sağlık beğendim