Şimdi Ara

Asus R9 270X DirectCU Gri Ekran ve Düz siyah çizgiler sorunu (Garantiye göndermeli miyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1-1.5 hafta önce Vatan bilgisayardan Asus R9 270X aldım.

Metro last Light oynadım bu bi hafta içerisinde, normal ayarlarda fps düşüşü yaşamadan 12-15 saat kadar sürede oyunu bitirdim, herhangi bir problem olmadı yani. 2 gün önce de Far Cry 3 yükledim. 2 gündür High ayarlarda 1440x900 ekran çözünürlüğünde çok rahat oyunu oynuyordum, FPS ye bakmadım ama rahat 60 ın üzerindeydi.

ta ki bugüne kadar. Oyun sırasında ekran bi anda Gri oldu. Düz siyah çizgiler ile birlikte. reset atmak zorunda kaldım bilgisayara, sonra tekrar açıp tekrar oynamaya başladım 1 saat kadar sonra yine oldu problem. Bu sefer ses takıldı önce oyunda sonra ekran gitti yine, yine siyah çizgiler var ama ekran daha bi koyu renkti. bu sefer fotoğrafını çektim ekranın.

Şimdi kaygılanmaya başladım, kartı yeni aldığım için ve 500+ tl küsür ücret verdiğim için doğal olarak hiçbirşeyi riske bırakmak istemiyorum.

Asus R9 270X DirectCU Gri Ekran ve Düz siyah çizgiler sorunu (Garantiye göndermeli miyim)

2. hata oluştuğunda ekran böyle oldu, reset atmak zorunda kaldım. İlkinde ekran griydi, siyah çizgiler vardı, bunda ise ekran siyahımsı ve çizgiler var.

bu da hatadan önce çektiğim bi fotoğraf

Donanımsal bir problem var gibi mi gözüküyor sizce? 14.4 Driverları kullanıyorum, sistemin devamı şöyle:

AMD FX6300
    8 GB Dual Channel Kingston 1600 MHZ ram
    xigmatek 500w 80+
    asus m5a97 rev 2.0

FurMark ile 5 dakikadır burn in test yapıyorum 1440X900 de, 1 kere FPS 1 e düştü 10-15 saniye süreyle, onun dışında 22 FPS de stabil gidiyor, 66 derece sıcaklık %99 kullanılıyor GPU.

ss:  Asus R9 270X DirectCU Gri Ekran ve Düz siyah çizgiler sorunu (Garantiye göndermeli miyim)

EDIT: Ayrıca aldığımdan beri olan ekranda titreme problemi var, konusunu da açmıştım, ama VGA monitör kullandığımdan olduğunu söylemişlerdi o yüzden bunu pek dert etmiyordum.

Garantiye göndermeli miyim? nasıl bi prosedürle karşılaşırım? Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reykjavik -- 6 Mayıs 2014; 2:43:26 >

• Hocam kartta sorun olabilir ama oyundanda kaynaklanabilir başka oyunda denermisiniz uzun süre oynayın bi sonuc nolcak..
    Garanti için vatana bırakın yada cizgi elektroniğe kargoyla gönderceksiniz karşı ödemeli olarak arayıp öğrenin bi anlaşmalı kargosu hangisi büyük ihtimal değişim yapacaklar sorunluysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 6 Mayıs 2014; 2:36:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Hocam kartta sorun olabilir ama oyundanda kaynaklanabilir başka oyunda denermisiniz uzun süre oynayın bi sonuc nolcak..
    Garanti için vatana bırakın yada cizgi elektroniğe kargoyla gönderceksiniz karşı ödemeli olarak arayıp öğrenin bi anlaşmalı kargosu hangisi büyük ihtimal değişim yapacaklar sorunluysa.

Battlefield 4 te denedim bu gece ama sorun olmadı 25-30 dk süresince. Ultra ayarlarda 1440x900 de 55-70 FPS arası alıyorum. Ama uzun bi süre oynasam ne olur bilmiyorum, sorun tekrar oluşacak şekilde uzun kalamayabilirim oyunda.

tek endişem donanımsal bi problem olması ve ilerde sorun çıkarması. Kafam rahat olsun diyorum garantiye göndererek, ama buradakilerin de önerisini sorayım dedim.

Far Cry 3 ile de googleda araştırdım ama buna benzer gri ekran/çizgi sorunu çok az olmuş, hepsinde de sorunu yaşayanlar kartı RMA ya göndermiş ve kart değiştirmiş. Ve genelde Hd7850, Hd7870 lerde olmuş bu sorun.

• Reykjavik kullanıcısına yanıt
    Updateleri felan kurulı değilse kurarmısınız fc3 ün belki alakalı bişeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Updateleri felan kurulı değilse kurarmısınız fc3 ün belki alakalı bişeydir.

1.1 yüklü Far Cry 3 de, ilaçlı kullandığımdan daha üst bi versiyona update edemem sanırım. Şimdi tekrar yüklüyorum Far Cry 3 ü , %100 save dosyası ile tekrar deniyecem yarın High ayarlarda. umarım far cry 3 e özeldir sorun, ama problem donanımsalmış gibi semptomlar gösterdiği için hala şüpheliyim kartta mı problem var yoksa oyunda mı diye.
    Sana şöyle deyim aynı kart bendede var dünya kadar oyun oynadım aklına gelebilecek hepsini bitirdim sadece sniper ghost warrior 2 de sacma sapan şeyler oldu ekranda cizgi vs updateleri kurdum düzeldi oda bitirdim onuda..şuan bf4 multi oynuyorum sürekli sıkıntı yok updatele alakalıdır..
    bende bf4 olsun farcry 3 crysis 2-3 wolfestein sniper 3 bitirdim çözünürlük 1900-1080 ultrada hiç bi sıkıntı yok dead spec mi ne zombili bi oyun adamın başladığı yerde elinde bi halat gibi ekran grafik hatası çıktım geri girdim düzeldi sonra birgün watch dogs da çatışıyorum mermi sıkarken yakından duvara doğru kare kare yine grafikler böyle görünüyor sonra bidaha hiç tekrarlamadı heralde oyunla alakalı sahte bendeki oyunlar baya test ettim yani bazen oyunlardan kaynaklanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 5500XT ISINMA VE SİYAH EKRAN
    5 yıl önce açıldı
    Laptop Siyah Ekran Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kartın ramler gitmiş olabilir. Aynı sorun benim r9 280x dual-x ekran kartımda vardı. Kartı servise verdim. 20 gün sonra iade aldılar.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekincem -- 24 Ağustos 2014; 15:10:20 >
  • Hocam Asus Alarak Topuğunuza Sıkmışsınız

Bende Sapphire R9 280 Var Hiç Bir Sorun Yok.Ve Sapphire Asus Gibi Bir Şey Yok Diye Göndermiyor Ekran Kartının Yenisini Yolluyor
  • Sapphire R9 270 Dual-X ekran kartyna sahibim.

Sistem : Fx 8150 islemci - High Power ep750s''750w'' - asus m5a97 r2.0 anakart - gskill 2x4 1866 mhz bellek

Arkadastakı aynı bırebır sıkıntı bende de var Hepsiburadan aldım daha 1 hafta yenı oldu olmadı.. Nasıl bir yöntem ızlemem gerek bırebır degişim talep etsem talebim karşılanır mı ?
  • Spactacular kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim, her sonuç değişimle sonuçlanmıyor, her şirketin cazgırlık yaptığı yerler var. Ama çizgide yaşanılanlar bir ayrı tabi ki..
  • karta ozellikle ramlere overclock yapiyor musun?iyi oc olmayan ramli kartlarda belli bir siniri gecersen bu hata cikabiliyor.
  • Yok kartı direk aldigim fabrika cikisiyla kullanmaya calistim.O/c yapmadim karta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantiye gonder o zaman ram arizasi olabilir.bu tip siyah gri ekranlar genelde ram yuzunden olur.benim de basima geldi buna benzer bir ekran ama ben karta oc yapmistim ondan oluyormus sonra film izlerken olmaya basladi o da codec'e karti kullan harware acceleration dedigim icin oluyormus halletmistim software secince ama seninki oyunda oluyormus codec olayi gibi yazilimsal bir sorun degil bence.

test etmesi bedava kartin ram hizini 50-60 mhz dusurup dener misin catalyst'ten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ağustos 2014; 13:11:09 >
  • Onlarıda denedım.Süpheye düşüp denemiştim hatta oyle boyle degıl baya düşürmüştüm :) hatayı hemen vermesede 3-5dk sonra verıyordu yıne yanı olay hem bellek hem clock hızı dusurup denedım yıne aynı durum.psu vardı hıgh power ın 4 yıldır kullandıgım 400w real guc aldıgım, yetmıyor dedım yenısını aldım yıne aynı durum.
  • gonder o zaman garantiye daha da yapacak bir seyin kalmamis.
  • Dün başvurumu yapmıstım hepsıburadaya bugun gonderı kodunu yollamıslar bakalım bı garantıye gıtsın inşallah degiştirirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.