Şimdi Ara

Asus prime b350-plus tabanlı sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, Anakartı Asus Prime B350-Plus'tan baz alarak bir oyun sistemi toplamayı planlıyorum. Elimde sistem için harddisk ve çevre bileşenleri mevcut.
    Bildiğim kadarı ile Asus Prime B350-Plus anakart DDR4 ve DDR4 anakartlarda RAM'lerde genelde uyum sorunu oluyormuş.
    Bu anakarta uyumlu işlemci ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum.
    Sanırım bu anakart 1033 pinli ve oyun için 1033 pin olan AMD Ryzen işlemciler var. Eğer AMD Ryzen işlemci önerecekseniz yanında fan da ücretsiz geliyor ama Ryzen işlemci dışında oyun için bir işlemci önerecekseniz ona uygun bir fan da önerirseniz sevinirim.
    Bütçe konusuna gelince, Ryzen 5 ***TL üzerine *** daha ekle sorunsuz olur şeklinde söyler misiniz? Bütçe için fiyat gerekirse 800 - 1000 TL arası.
    Ekran kartına gelecek olursak, 4 GB 256 bit bir ekran kartı almayı düşünüyorum ama fiyatları çok yüksek, 2 tane daha makul fiyatlı 2 GB 128 bit ekran kartı alıp CrossFire yapsam 4 GB 256 bit ile durumu aynı olur mu?
    Ekran kartı için bütçem 600 TL.
    Bir de ortalama kaç Watt power gerekir? Dışı ve fanları LED'li olan kasa dışları var onlardan uygun fiyatlı önerebilir misiniz, son olarak da dolar düşer mi? 3-4 ay beklesem 200-300 TL kâra geçer miyim?
    RAM tek slot 16 GB, 2x8 GB'a kıyasla daha iyi olduğu söyleniyor, 3 tane 8 GB alsam sorun olur mu?

Ek olarak bir soru daha sormak istiyorum, bu anakarta daha sonra sistemi geliştirmek istediğimde GTX 1080 takabilir miyim?

• Akliniz cok karismis belli ki. Anakarti satin aldiniz mi? Ve butun bu isler icin toplam butceniz nedir? Bunlri soylerseniz arkadaslar yardimci olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Toplam bütçe 2.500 - 3.000 arası sadece işlemci ekran kartı ve power arıyorum

• kzaf2 K kullanıcısına yanıt
    Ürün Tipi Ürün İsmi Adet Birim Fiyatı

İşlemci AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz 16 MB AM4 1 211,00 USD + KDV

Ekran Kartı Inno3D GeForce GTX1060 Twin X2 6GB 192Bit 1 310,00 USD + KDV

Güç Kaynağı FSP FSP500-60AHBC 500W Aktif PFC Güç Kaynağı 1 36,92 USD + KDV

Ara Toplam : 2.108,22 TL

KDV Toplamı : 379,48 TL

Genel Toplam : 2.487,70 TL

Havale/EFT ile : 2.462,82 TL

*

Sinerji

• For Mother Russia F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, bu ekran kartından ileride bir tane daha alırsam crossfire yapabilir miyim ?
  • kzaf2 K kullanıcısına yanıt
    Hayır,yapamazsınız.Bu teknolojinin adı AMD kartlar için Crossfire(Genellikle CrossfireX olarak geçer),Nvidia kartlar için SLI olarak geçer.Sli yapabilmeniz için en az (Güncel kart olarak) GTX 1070 almanız gerekiyor.Ama tavsiye etmem şahsen,oldukça sorunlu bir teknoloji.

• Ryzen 1600
    1060'ın 6gblık modeli
    550W 80+ bir psu.
    Sizin işinizi bu 3lü çok rahat görür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.