Vatan bilgisayarda bir toplama pc fiyatı aldım. Daha sonra bilgisayarcılar sokağına gittim aynı parçalar için fiyat aldım. Adam ağzımdan girdi burnumdan çıktı sadece anakart değişikliği 300 TL civarı avantajlı fiyat verdi. Üstelik çok dandik bir PC için 200 TL ödedi. Ben 500 TL kar yapınca atladım sazan gibi.
Lakin bana sattığı anakart meğer çok dandikmiş. Resmen benim cehaletimden faydalanmış. Ben bunun epey sonra farkına vardım.
SSD aldım sata 3 yokmuş tam performans alamıyorum. GTX 570 ekran kartı aldım. PCI slotunun ne olduğunu anlamadım burada bir sıkıntı var mı ? Son olarak RAM 1333 mhz çıktı.
İ5 2500K 700W PSU GTX 570 8GB 1333MHZ 256 SSD
Bu dandik anakart bu bileşenlerden hangilerine tam uyumlu değil ? Biri bana söylerse hayır duası alır. Bir tek bildiğim Ram ve işlemci için sıkıntı yok. Ama RAM 1600mhz desteklemiyor o sıkıntı.
PCI sebebi ile ekran kartı yarım yamalak mı çalışıyor ? SSD öyle mesela sata 3 yok diye.
Cevaplar için teşekkürler. Bir de adam gibi bir anakart alıp RAM leri 1600mhz yapsam ne kadar performans artışı olur.
İyi geceler.
700tlye aldıysan o sistemi helal olsun on numara makine başliyim sata 3üne performans kaybı olmaz merak etme erişim süresi aynı oldugundan sıkıntı yaşamazsn anakartta güzel kötü değil götürür seni bi uyumluluk sorunu yok ramler 1066mhzde olsa 2000mhz de olsa performans değişmez... oyun olarak 1fps oynatamazsn... bence cok iyi dostm hayırlı olsn htx570de hatrı sayılır bir kart güzeldir hep bi fantezim oldu o karta :)
Yani PCI ile ekran kartı arasında bir sıkıntı yok mu ?
Fiyat olarak SSD ve Ekran kartı hariç.
Anakart - kasa psu - işlemci - ram var sadece. ilk aldığımda ekran kartı başkaydı ve ssd yerine normal 500gb hdd vardı. Hepsi 1000 TL tutmuştu. Eski kasayı 200 e aldı. 800 e almış oldum.
quote:
Orijinalden alıntı: Hospital
Yani PCI ile ekran kartı arasında bir sıkıntı yok mu ?
Fiyat olarak SSD ve Ekran kartı hariç.
Anakart - kasa psu - işlemci - ram var sadece. ilk aldığımda ekran kartı başkaydı ve ssd yerine normal 500gb hdd vardı. Hepsi 1000 TL tutmuştu. Eski kasayı 200 e aldı. 800 e almış oldum.
intelin bu modelinde pciexpress versiyon desteği işlemci ile geliyor..örneğin elindeki işlemci pciexpress 2.0 kontolcüye sahip..ivy bridge serisi bir i5 takarsan(3570 gibi) pciexpress 3.0 desteğine kavuşursun..gtx570 zaten pciexpress 2.0..kaldıki pciexpress 3.0 ekran kartını 2.0 a taksan yine performans farkı oluşmuyor şu konumda..bu kısımda hiçbir sorunun yok..anakart h61 çipseti doğal sata3/usb 3 desteği sağlamıyor..usb3.0 harici kontolcü ile yerleştirmişler yinede..kaybın bileşen uyumu bakımından sata3 şu durumda,uyumsuz değil elbette versiyon tutmuyor sadece..ssd sata3 3 olup sata2 ye takınca ne kadar kaybediyor bilmiyorum ama okuduğum yorumlar genel kullanımda çokta hissedilmediği şeklinde,yinede yanıltmayım test vb incelemedim
Yarı yarıya farkediyor ben denedim. Ama yine de HDD ye göre sata 2 SSD bile uçuyor.
Benim sıkıntım ram 1333mhz olarak kalması ve sata3 olmaması. Üstüne de PCI ile ilgili kafakarışıklığı gelince 2 parçadan ağzımız yandı ekran kartıda mı yarım yamalak çalışıyor diye sinirlendim. Ama anlaşılan o konuda sıkıntı yok.
Yarı yarıya farkediyor ben denedim. Ama yine de HDD ye göre sata 2 SSD bile uçuyor.
Benim sıkıntım ram 1333mhz olarak kalması ve sata3 olmaması. Üstüne de PCI ile ilgili kafakarışıklığı gelince 2 parçadan ağzımız yandı ekran kartıda mı yarım yamalak çalışıyor diye sinirlendim. Ama anlaşılan o konuda sıkıntı yok.