Şimdi Ara

Asus P5W DH Deluxe Raid0 kurulumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu anakartla Raid0 kullanan var mı?Windows'u kurarken nasıl bir yol izlenmeli?(3 tane HD)
    Teşekkürler

• Hocam konuyla belki ilgisiz ama anakarttan memnun musun ve nereden kaça aldin?Bu kartı ozellikle su ozelliginden dolayi aldım dedigin bir ozelligi var mı?
  • Bı kere Raıd 0 kurmak ıcın 2hdd gerekır 3cuyu karıstırma ısın ıcıne

2HDD de Aynı model aynı marka ve aynı gb olmalı ondan sonra tabıkı kurulur P5WDH kullanan bırıne sorman yeterlı forumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Bı kere Raıd 0 kurmak ıcın 2hdd gerekır 3cuyu karıstırma ısın ıcıne

2HDD de Aynı model aynı marka ve aynı gb olmalı ondan sonra tabıkı kurulur P5WDH kullanan bırıne sorman yeterlı forumda

Raid 0 ı 3 disklede kurabilir. Yanlış bilgilendirmeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

3HDD ıle nasıl kuracan Raıd 0ıAncak sole kurarsın

2 tanesını Raıd 0 olarak kurarsın 3.cuyu normal takarsın yedklerını atarsın buna lafım yok ama 3tane HDD Raıd 0 olarak bırbırlerıne baglanamaz.

flnda koyma bana anlat cok bılıyorsan

• quote:

quote:

quote:

3HDD ıle nasıl kuracan Raıd 0ıAncak sole kurarsın

2 tanesını Raıd 0 olarak kurarsın 3.cuyu normal takarsın yedklerını atarsın buna lafım yok ama 3tane HDD Raıd 0 olarak bırbırlerıne baglanamaz.

flnda koyma bana anlat cok bılıyorsan

3 diskle raid 0 kurulur. bilmiyorsan öğrende gel. Burada bilip bilmeden laf ebeliği yapan amma adam varmış yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 13 Eylül 2006; 11:25:32 >

• Arkadaşım, git öğren diyeceğine, anlat bizde öğrenelim. Forumun amacı da bilgi paylaşmak değilmi ? Bende bilmiyorum 3 diskle raid olayını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: navyamphs

Arkadaşım, git öğren diyeceğine, anlat bizde öğrenelim. Forumun amacı da bilgi paylaşmak değilmi ? Bende bilmiyorum 3 diskle raid olayını.

2 diskle raid sıfırı nasıl kuruyorsan 3 disklede öyle kuruyorsun. Raid 0 için disk sayısının 2 ve 2nin katları olması gerekmez.
  • quote:

quote:

Arkadaşım, git öğren diyeceğine, anlat bizde öğrenelim. Forumun amacı da bilgi paylaşmak değilmi ? Bende bilmiyorum 3 diskle raid olayını.

2 diskle raid sıfırı nasıl kuruyorsan 3 disklede öyle kuruyorsun. Raid 0 için disk sayısının 2 ve 2nin katları olması gerekmez.

Tamam bn bılmıyorum ogret ornek goster ogrenelım
  • quote:

quote:

quote:

Tamam bn bılmıyorum ogret ornek goster ogrenelım

Yok öyle beleş. Aç internet önünde.Okuyamayacağın kadar test var, yerli yabancı bütün kaynaklarda. Bir raid kurulumunu anlatmak sayfalarca yer tutar. Bunun için bir çok test sitesi günlerini vermiş. Bunları okursun yaparsın, yapamayıp takıldığın yer olursa yardımcı oluruz.

• Ewet sımdı okudum bırkac sıteyı ben yanlıs bılıyormusum EN AZ 2HDD olmalı bnm takıldıgım nokta orası

O zmn yardım ısteyen arkadasa lafım;

3 HDD de aynı model aynı GB olmalı
  • arakdaslar teoride, raid o denen teknolojide disk sınırlaması yok. yani 2 hdd ile yap 5 hdd ile yap yapabiliyosan ama kullanılan anakartta kullanılan raid teknolojisi entegreleri bunu destekliyormu onu iyi araştırmak gerekiyo yani 2 hdd sınırlaması yok....
    relax olalım tartısmayada gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: qozmo 2

arakdaslar teoride, raid o denen teknolojide disk sınırlaması yok. yani 2 hdd ile yap 5 hdd ile yap yapabiliyosan ama kullanılan anakartta kullanılan raid teknolojisi entegreleri bunu destekliyormu onu iyi araştırmak gerekiyo yani 2 hdd sınırlaması yok....
    relax olalım tartısmayada gerek yok

• ''torecagli''raid 0, için 2 hdd kulanabilirsin (en azından asus p5w dh icin )nedenine gelince mobo nun led ısıgının orada iki tane sata yeri var bunları kullanmalısın bunlar asus raid backup desteklemektedir buyuzden bence 2 hdd li raid 0 yapmalısın çünkü yaptıgın raid de bir hdd bozulursa raid içindeki bilgiler ucar dogrumu dogru ama bu mobo daki turuncu sata yeri üzerine raid 0 yaparsan hdd icindki bilgiler bozulmaya karsı yedekleniyor bu yuzden hdd nin biri bozulsada raid debozuluyor ama bilgiler kaybolmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnavuti -- 13 Eylül 2006; 11:41:30 >
  • Hepsi anakartın kitapçığında yazılı gayet açık anlatıyor.Yapamazsan ÖM at akşam eve gittiğimde tüm ayarları anlatırım sana.
  • dostum bende kitapçığından bakaraka yaptım ama kısaca anlatayım çok basit aslında

ilk önce asusun cd sinde sata driverini bir diskete yükle 32 bit

sonra biostan ide config... raid i seç raid i seçince altında hemen bir seçenek cıkacak onu enabled yap res at.

res attıktan sonra bios ekranındayken ctrl+I ya bas birkaç defa intel matrix raid menüsü gelecek

ordan raid0 sec gerekli ayarlamaları yap tekrar res at ve windows cd sini ve sata driver disketini tak

cd den boot ederken f6 ya bas gerekli yüklemeleri yaptıktan sonra hdd bulanamadı diye bir mesaj cıkacak orda hatırladığım kadarı ile sel i tıklayacaksın sonra disketten yükleme yapacak ve bir menü gelecek ordan orda raid0 destkop u seçeceksin artık hdd leri görecek windows kuruluma devam edecek

benim yaptığım böle bende bir kaç deneme sonucu yapabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 13 Eylül 2006; 11:46:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatiskodra

''torecagli''raid 0, için 2 hdd kulanabilirsin (en azından asus p5w dh icin )nedenine gelince mobo nun led ısıgının orada iki tane sata yeri var bunları kullanmalısın bunlar asus raid backup desteklemektedir buyuzden bence 2 hdd li raid 0 yapmalısın çünkü yaptıgın raid de bir hdd bozulursa raid içindeki bilgiler ucar dogrumu dogru ama bu mobo daki turuncu sata yeri üzerine raid 0 yaparsan hdd icindki bilgiler bozulmaya karsı yedekleniyor bu yuzden hdd nin biri bozulsada raid debozuluyor ama bilgiler kaybolmuyor...

Öncelikler cevaplar için teşekkürler.
    Şimdi hepimiz "3 HD ile Raid0 yapılabilir" konusunda hemfikiriz(ki yapıldığı bir çok sitede yazıyor).Ama serhatiskodra'nın yazdığına göre P5W DH Deluxe 3 HD ile Raid0 yapılmıyor.Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?Kesin bilgiye ihtiyacım var.
    Anakartı ve HDleri henüz almadım,spariş verdim,ona göre değişiklik yapabilirim.

• 2-3-4 hdd ile raid0 bizzat yaptım Dfi sli dR VENÜS ile.şu an dq6da 4 hdd raid0 yani 3 hdd ile raid0 yapabilirsin..Aşşadaki topicte 3lü raid 0 perf. hakıında bilgi var..Hddlerin biri bozuk çıkınca 3lü riad yapmak durumunda kalmıştım..

http://forum.donanimhaber.com/m_3589568/mpage_1/key_samsung%252Csata2//tm.htm#3589568

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 13 Eylül 2006; 18:57:57 >
  • Yanlıs anlamısın 3 hdd ile yapılımyor demedim veya demek istemedim sagdece asus p5w dh mıobo kullandıgın icin ezraid vackup destekleyen sata slotlarını kullanmanı tavsiye eetim nedenin yukarıda analttım seninicin daha iyi olacaktır cunku raid bozulursa bilgiler kaybomayacaktır...
  • aynı marka olmaları şart değil hdd lerin ama cache leri ve kapasiteleri aynı olsun yeter sonuçta 16 mb cache ile yapılacaksa hepsi 16 mb cacheli olmalı.yada 32 mb ise 32 mb olmalıki performans alasınız cachelere farklı olursa performans düşebilir ayrıca anakartınızın ve güç kaynağınızın elverdiği sürece istediğiniz kadar hdd yi raid 0 modunda çalıştırabilirsiniz. ben seagate 500 gb 16 mb ile WD nin 500 lük 16 mb cachelerini kullanıyorum kapasite ve cache aynı marka farklı raid 0 kullanıyorum gayette hızlı sorunsuz hiçbir sorun yok.ama cachelere dikkat edin sonrasında kapasitelere test sonucuda burda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.