Arkadaslar ımzamdaki sisteme sahibim (kasa haric , cok yakında alıcam :) ) yanlız sistemime ikinci bir PATA hdd bagladıgımda prımary master olarak goruyoer pata hdd yi ve pc açılmıyor.
ikinci taktıgım pata hdd de ise secondary de. yani jumperını soktum.
diğer hdd ise seagte 250 gb SATA.
bıosdan ayarlarım ıse standart ide - sata only. jmicron falan kapalı. donanım olarakda seagte hdd anakartta kırmızı sata yuvasına baglı thırt olarak goruyor hdd yi.
neden olur bu acaba çözümü nedir yardımcı olabilirmisiniz ?? ikinci bir hdd baglayamıyorum bilgisayarıma. sonradan taktıgım pata hdd yi birinci hdd olarak goruyor pc sistemi acmıyor.
Up!!!
Help!!!
up yahu up . yokmu cevap verebilecek biri ???
UPPPPPPPPPppppppppppp
ben o anakartı kullandım ve pata sorunu olan ilk sizde gördüm..sebebi büyük ihtimal bios ayarlarındandır..cevap alamamanızın sebebi ise o anakartı alan kimse kolay kolay pata disk kullanmaz. ben kısa süreliğine yedek almak amaçlı 250gb pata disk takmıştım..dvdrw ile aynı kablo üzerinden slave yapmıştım ve sorun yaşamamıştım....ayar standart ide idi onu hatırlıyorum..siz biraz daha karıştırın biosu..bir yerlerde gözünüzden kaçan birşeyler olmuştur...
öncelikle tesekkur ederim cevabın için.
sistemime zaten pata hdd kullanmıyorum. diğer baska bir pc den aldıgım yedekleri yüklemek amacıyla pata hdd takmam gerekli.yaklasık 35 gb veri var aktarmam gereken. ama gel gelelim pata hdd yi 1 nci disk gibi gorup xp yi pata hdd den acmak istemesi vede haliyle acamaması ile karsı karsıyayım.
bios ayarlarına baktım pek bişi göremedim.
suanda takılı olan hdd yi acaba prımary master olarak mı goruyor ? ama benım pc de donanım olarak kırmızı sata yuvasında takılı ancak thırt olarak goruyor.
dvd re wrıterımın kablosunu cıkarıyorum ve pata hdd yi slave olarak takıyorum sistemim ilk olarak pata hdd yi algılıyor.
Problemin hakkında yardımcı olamayacağım. Ama imzandaki sistemin maliyeti nedir? Açıklamakta bir sakınca yoktur umarım..