Şimdi Ara

Asus O.C. Tuner Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bios'u açtım biraz kurcaladım oc yapmak için. Hiç bir yere dokunmadım sadece yazıları okudum.
    Bios'da 3000 mhz gözüküyordu cpu hızım. CPU ayarlarına girince orda OC ON gibi bir yazı vardı tıkladım şak diye bilgisayar kapandı.. Tekrar bios'a girdim bir baktım 3.2000 mhz olmuş işlemci Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim çünkü hiç anlamıyorum bu o.c işinden meraktan girmiştim sadece. Şimdi işlemci garanti dışı oldu değil mi Yanma riskide var...

Ayrıca AIDA 64 indirdim Cpu saati 800 mhz gözüküyor. AMD işlemciler pc boştayken böyle düşürüyor biliyorum ama yanında %XX O.C'li falan yazması lazım değil mi? O da yazmıyor. Nerden bileceğim olup olmadığını?

Edit: Resim...

Asus O.C. Tuner Hk.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ASUS O.C. Tuner: Bilmeniz Gereken Her Şey

Overclocking, bilgisayar bileşenlerinin varsayılan hızlarının ötesinde çalışmasını sağlayan bir işlemdir. ASUS O.C. Tuner, bu süreci kolaylaştıran ve optimize eden özel bir yazılımdır.

O.C. Tuner Nedir?

O.C. Tuner, ASUS anakartlarında bulunan bir yazılımdır ve bileşenlerin frekansını, voltajını ve diğer ayarlarını kontrol etmenize olanak tanır. Bu, CPU, GPU ve RAM'in hızını artırarak sisteminizin genel performansını iyileştirebilir.

ASUS O.C. Tuner

ASUS O.C. Tuner, çeşitli overclocking profilleri ve özelleştirilebilir ayarlar sunar. İster yeni başlayanlar ister deneyimli overclockerlar olun, ihtiyaçlarınıza uygun bir seçenek bulabilirsiniz.

O.C. Tuner Nasıl Kullanılır?

O.C. Tuner'ı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. ASUS anakartınız için yazılımı indirip yükleyin.
    2. Yazılımı açın ve bir overclocking profili seçin.
    3. İşlemcinizin, belleğinizin ve diğer bileşenlerinizin ayarlarını özelleştirin.
    4. Değişikliklerinizi uygulayın ve sisteminizin kararlılığını izleyin.

Önemli Notlar:

• Overclocking, bileşenlerinize zarar verebilecek riskli bir işlemdir.
    • Overclock yapmadan önce sisteminizin kararlı olduğundan emin olun.
    • Bileşenlerinizin güvenli sınırları aşmayın.
    • Sisteminizi düzenli olarak izleyin ve aşırı ısınma veya diğer sorunları arayın.

ASUS O.C. Tuner, sisteminizi overclock etmek ve performansını artırmak için güçlü bir araçtır. Ancak dikkatli kullanılması ve aşırı overclockingden kaçınılması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Endişelenmeyin yanma veya garantidışı kalma gibi bir sıkıntı olmaz. İşlemciye yüklenecek bir program çalıştırın o zaman göreceksiniz 3.2GHz ye çıktığını.
    Anakart stabil bir şekilde OC yapar tek sakıncası biraz yüksek voltaj verir işlemciye o kadar. O da öyle zarar vermez zaten sıcaklık biraz yüksek olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.