Şimdi Ara

Asus nasıl bios update yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mavi ekran hatası alıyorum ve bios update etmemi istiyor modelim asus p5g1-m lx bu model nasıl update yaparım?

• Biostan kaynakli olduğuna nasıl sonuç vardin? Bios hakkında bilgi sahibi değilsen bence bulaşma. Çünkü bu işlemin geri dönüşü yoktur ve en ufak hatanda anakarti yakabilirsin.

Bios güncelleme için asusun sitesine git modelini bul ve bios driverini indir kur. (Sürümleri kontrol et)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Hacı çünkü bios update yap diyor,mavi ekran geliyor pcde arada kapanıyor bir diğer mavi ekran hatasıda internet driveri yüzünden güncelledim fakat hala hatayı veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KonusanTelefon

Hacı çünkü bios update yap diyor,mavi ekran geliyor pcde arada kapanıyor bir diğer mavi ekran hatasıda internet driveri yüzünden güncelledim fakat hala hatayı veriyor

Bios hatasından dolayı mavi ekran verecegini sanmıyorum. Sistem dosyaların hata gormustur büyük ihtimal. Format ile temiz kurulumu tercih ederim. yada donanımlarda sıkıntı olabilir. Altta belirtilerimi dene eğer olmazsa en sona biosu bırak her zaman.

Ayrıca format atamam diyorsan bi sistem dosyası repair yöntemi var. Bi onu dene istersen:

cmd.exeyi yönetici olarak açın ve sfc/scannow yazın %100e kadar dolmasını bekleyin ardından chkdsk /c /r /f yazın ve çıkan soruya yes no yazıyorsa y, evet hayır yazıyorsa e yazın enterlayin ve sistemi yeniden başlatin(sistem hata doğrulaması yapacak uzun sürebilir yarıda kesmeyin)
    Windows hatası ise duzelir ama başka bir sebepten dolayı ise başka çözümlere de yönelmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.