Şimdi Ara

ASUS N61JQ ve X64JQ KULLANICILARI KULÜBÜ (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.830
Cevap
21
Favori
442.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • By_aLpaSLaN B kullanıcısına yanıt
    Kendim 50ye ayarlayıp bıraktım. Otomatik iptal edilmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki işletim sisteminiz 64 bit mi 32 bit mi
  • By_aLpaSLaN B kullanıcısına yanıt
    64, ama yine de 32 bit olarak açın demişler dosyayı. Öyle yaptım sorun yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değeri 1 mi yapmıştınız
  • Eski N61JQ dan memnun olmam sebebi ile tekrar Asus aldım. S510un-bq121 alarak N61JQ mu sattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kaça gitti? Referans fiyat olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Operation Manager

    Hayırlı olsun. Kaça gitti? Referans fiyat olur.
    120 gb ssd ve 500 gb hdd vardı üzerinde 8 gb ram 1.400 TL. Batarya ölüydü alan biliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ethernet kablosu takili değil diyor. Modem isiklarinda bile göstremiyor takılı olduğu... Kablo bozuk felanda degil herseyi denedim olmadı. Windows 7 yüklü cihazda. Ekranı aşağ yukarı yapınca görüntüde bozulmalar oluyor . Power tuşunun ordaki usb yerine bellek takınca cihaz kapatıyor kendini hemen orada kısa devee var sanırım.. bunların tamirini kendim yapabilirmiyim. Daha önce monitörün içini açmıştım. . Bir tamir felan yapmadan geri kapadim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyhM66 M kullanıcısına yanıt
    2 kere ekrana bağlanan kablonun değiştirmeme rağmen ekran oynatmasıyla benim de görüntüler gidiyor. Sanırım anakartta sorun pc aşırı ısınıyor ne yaparsam yapayım. Ayrıca bios pilini değiştirmeme rağmen saat ve tarih sürekli değişiyor.
  • Merhaba. Ben de ASUS X61JQ kullanıyorum Eylül 2010'dan beri. Benim bilgisayarımın sıkıntısı ısınma ile ilgili. Fanı tertemiz, termal macun olarak da Noctua'yı henüz uygulamış bulunmaktayım. Önceden sürekli kapanan bilgisayar şimdi kapanmıyor fakat sıcaklık değerleri 80-90 derecelere çıkıyor yine. Sizce ne yapmam lazım. Windows 10 kullanıyordum. Şimdi Windows 8'e döndüm. En son 7'ye dönmeyi düşünüyorum. Bu çare olur mu? Daha başka neler yapabilirim yazılımsal ve donanımsal olarak. Yardımcı olursanız sevinirim. (Ram 4 GB, HDD 500 GB. Bilgisayarda herhangi bir değişiklik yapmadım donanımsal olarak şimdiye kadar.)
  • Bu bilgisayarla windows 10 üzerinden PUBG Lite oynanabilir mi? Destek donanım olarak ne eklenebilir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goday kullanıcısına yanıt
    ssd takabilirsi


    4*2 tane ram takarak 8 gb rama cıkarabilirsin
  • Merhaba, ben bunun macununu değiştirdim. Hala ısınmaya devam ediyor. Fazla kullanım olmadığı için fanı temiz. Güncellemeleri tam. Yeni format attım zaten. Devamlı fanı açılıyor. Windows aynı. Fazla bir uygulama program yok. İçinde ne varsa onlar. Bunun derdi nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kardeşim. Ben de aynı dertten muzdariptim. Fanıı değiştirmeyi düşündüm ve internetten çin malı fan sipariş ettim. Fanı değiştirirken farkettim ki o ana kadar fanımı hiçbir zaman düzgün temizleyememişim. Fanın kasayla bağlı olduğu siyah yapışkan bandı söküp fanı yerinden çıkardığım zaman yumak şeklinde katılaşmış nerdeyse toprak kıvamına gelmiş pislikleri ayan beyan gördüm. Fan ile dışarıya hava çıkışını sağlayan aralıklı metal perdenin de içinin dolmuş olduğunu gördüm. Yenisiyle değiştirme gereği duymadan tek toz tanesi kalmayacak şekilde temizledikten sonra fanı yerine yerleştirip Noctua macunumu sürdüm. Açtıktan sonra Windows 7 kurulu olan bilgisayar açılışta 50 derecelere indi(Normalde 70 le başlardı). Bundan cesaret alarak güncellenmiş Windows 10 yükledim. Bütün mühendislik programlarım kurulu ve PC'yi çok ısıtmadan(70 seviyelerinde en fazla) düzgün bir şekilde çalışıyor. Şu an gayet memnumum. Aldığım fan da elimde kalmış oldu böylece :) Üstelik SSD ve ram takviyesi de yapmadım. Bilgisayardaki donanımsal tek değişiklik 320 gb harddiskin garanti kapsamında 500 gb harddiskle yer değiştirmesi. Belki sende de aynı problem vardır diye paylaşmak istedim. Umarım yardımı dokunur. Allah kolaylık versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • zgrzcn21 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tekrar söktüm. Bu sefer fanın küçük vidalarını da açtım. İç taraftaki ızgaralara sağlam kir birikmiş. Onları bir fırça ile süpürdüm. Fan içini sildim. Bantı bozmak istemedim. Öyle bir bant bulamam diye düşündüm. Uç kısmından yine elektrik bantı ile sağlamlaştırdım. Açınca 98 olan pc şimdi 70 oldu en fazla. Bir de pes 2017 vardı. Onu açınca 98 100 olurdu, şimdi 84 olmuş. Sanırım bu sefer oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ramleri alsam çalişır mı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyhM66 -- 17 Ağustos 2020; 9:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, klavye etrafında bulunan panel erimiş lastik gibi yapışkan olmaya başladı. Sanki kendi kendine geri dönüşüm oluyor. Bunu yaşayan ve ya bilen var mı? Napmak lazım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sorun kronik herhalde benim ki de öyle.Bula bilirsen sağlam bir kasa ile değiştirmek lazım.Bu laptopa win 10yükldikten sonra belirlibirzaman sonra işletim sistemi çöküyor.Bu yüzden win7 de kaldım. Ayrıca ekranda belirli bölgelerde yeşillenmeler var.Kasanın sol tarafını bastırınca düzeliyor.Bu türproblem yaşayıp çözen varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _gambit_

    Sana aradığın tüm çözümleri sıralıyorum.
    1. Sorun: Windows 7,8, 10 kurdum her şey güzel ama ani, beklenmedik donmalar oluyor mouse hareket etmiyor ne yapmam lazım ?
    1. Çözüm (1): Bu videomdaki adımları uygulayın ya da windows 10 için otomatik sürücü güncellemesini devre dışı bırakıp win 7 sürücü cd'sinden yükleyin sürücüleri (windows 10 için)https://www.youtube.com/watch?v=vyeSB_RBQ2E
    1. Çözüm (2): Windows güncellemerinin hepsini yapın. Tüm güncellemeler yapıldıktan sonra 1 güncelleme daha geliyor kb3177467 diye bunu kurmayın meltdown güncellemesidir. Ya da siz bilirsiinz güvenlik işlemci performansından daha önemliyse kurun.
    1. Çözüm (3): Bios pilini çıkarıp resetleyin donma devam ediyorsa tekrar resetleyip biosu bir süre pilsiz kullanın.
    1. Çözüm (4): Hard disk ya da ssd de sorun olabilir HD tune ile sağlık testi yapın
    1. Çözüm (5): İşlemci de sorun olabilir Prime 95 tarzı programla stress testi yapın sıcaklık 80 dereceyi geçiyorsa fanı temizleyin, macunu yenileyin, cpu yu açıp tozunu alın.
    1. Çözüm (6): Ramlarde sıkıntı olabilir (genelde donmanın sebebi RAM'dir). Memtest86+ ile test edin. Her bir slot için tek ram takarak deneyin. Test sırasında bir RAM ile donma olurken diğerinde olmuyorsa o RAM bozuktur. İki ram de donma yapıyorsa ya 2 RAM bozuktur ya da işlemci de sıkıntı vardır ya da anakartta.
    1. Çözüm (7): Bios firmware update yapın. En son sürümün 212 olması lazım.
    1. Çözüm (*): En kötü senaryo anakartta sorun vardır onun için ne yapmak lazım bilmiyorum.

    2. Sorun: Windows 7 bilgisayarıma son sürüm ekran kartı sürücüsünü kurunca ekran kararıyor ne yapmam lazım ?
    2. Çözüm: Ekran kartını kurmadan önce regedit'e girin ve bu adımları uygulayın.
    -Regedit>>"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000">> yeni 32bit dword değeri "KMD_EnableBrightnessInterface2">> Sayıyı 1 yapın
    Oldu da regedit düzenlemesi yapmadan ekran kartını kurdunuz ekran karardı. O zaman bilgisayarı güvenli modda açıp regedit ayarlamasını yapın.

    Benim aklıma gelenler bunlar, umarım faydalı olmuştur.

    Merhaba,


    X64JQ laptopu 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum.


    Son bir haftadır video izlerken donma sorunu oluşmaya başladı. Netflixten ya da youtubeda, vs internetten video izlerken bazen hemen, bazen de 5-10 dk sonra video donuyor. Arkadan ses gelmeye devam ediyor, sonrasında bir dakika içerisinde görüntü de akmaya devam ediyor. Bazen de görüntü ve ses birlikte donuyor ve bekleyince düzelmiyor. İnternet üzerinden değil de harddisk te kayıtlı bir videoyu mesela vlc üzerinden izlerken bu donma olmuyor. Ekran kartında problem olsa onda da donma olurdu diye düşünüyorum.

    Ekran kartı sürümü aygıt yöneticisinde 15.200.1062.1004 olarak görünüyor. Sürücü tarihi de 03.08.2015. Şu parlaklığı %50'nin altına indirdiğinizde ekranın karardığı sürüm. Daha önce ekranda problem çıkıp da gta5 gibi bazı oyunları çalıştıramadığımda bu sürümü yükleyip burada belirtilen regedit ayarlarını yaptığımda düzelmiş ve yıllarca sorunsuz kullanmaya devam etmiştim. Ta ki 1 hafta öncesine kadar...

    İnternetten bulabildiğim bazı çözüm denemelerini yaptım ama işe yaramadı.

    Farklı tarayıcılarda denedim. Görüntü kalitesini düşürüp denedim. Son yüklediğim discord, vlc gibi programları kaldırdım. Sorun çözülmedi. Windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum. Windows güncellemelerini yapmaya çalıştığımda hata veriyor ve güncellemiyor. BIOS sürümüm 212, güncel. Hardware leri kontrol etmek için belirttiğiniz diğer programları kullanmadım açıkçası. Sorun hardware kaynaklı olabilir mi bilemiyorum.

    Bu durumla karşılaşıp çözen olduysa, yardımcı olabilirse sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 19 Kasım 2020; 9:0:57 >




  • merhaba arkadaşlar bende 10 yıllık asus n61jq-jx092v kullanıcısıyım. benim anakart iptal oldu bilgisayarımı da kullanmaya devam etmek istediğim için anakart bulmam gerekiyor. nereden temin edebileceğimi bilen varsa yardımcı olabilir mi?

  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.