Şimdi Ara

Asus N56VZ-S4016V mi yoksa Samsung NP550P5C-S02TR mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar üniversite için laptop almayı düşünüyorum,alacağım laptop beni 4.sınıfa kadar götürmeli diye düşündüm, fakat eledim eledim en son 2 markanın laptopuna takılı kaldım bir türlü karar veremedim,sizce Asus N56VZ-S4016V mi yoksa Samsung NP550P5C-S02TR mi?

ASUS : http://www.asus.com.tr/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N56VZ/

SAMSUNG : http://www.asus.com.tr/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N56VZ/

şimdi sorun şu her iki laptopun özellikleri birebir aynı ekran çözünürlükleri dışında,samsung olan 1600 x 900 asus ise 1920 x 1080 bildiğimiz full hd,samsungun full hd yi tercih etmemesinin bir nedeni var mı neden her özelliği koyupda full hd yi esirgemiş bir getirisi var mı ? lüften bu işin uzmanlarına soruyorum samsung mu asus mu hangisi tercihinizdir nedenlerini de yazarsanız çok makbul geçer.teşekkürler iyi günler herkese...

• Samsung ekranı neden full hd yapmamış bilmiyorum ama asusta kronik ses problemi var diye şikayetleri vardı. Samsungda şimdiye kadar bi şikayet görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus aldm biraz once :d

• yine de beklediğim cevapları alamadık,işin ustaları bi el atsanız ?
  • Ekran çözünürlülüğü üreticilerin tercihidir ama 15'' ekranda fhd çözünürlülüğün farkını 1600x900'den fazla olduğunu algılayamazsınız hd çözünürlülükten bile algılamanız zor zaten birçok konuda 15''fhd çözünürlülük birçok kopnuda kullnışlı değil özellikle mühendisliği kazanmış arkadaşlara önermediğimiz ekran tipi fhd çözünürlülüğün farkını büyük ekranda görürsünüz 1600x900 ekranda fhd formatında bir film,video seyredemezsiniz ama fhd çözünürlülüğün farkını görmek için bir tv'ye bağlarsınız daha net seyredersiniz detayları görerek,yoksa fhd ekranda oyun oynamakla 1600x900 oyun oynamak netlikte gözle görülür fark sağlamaz film ve videoda olduğu gibi.Samsung fhd ekran kullnışlı olmadığı için 15''te pek tercih etmiyor ama 17'' modellerinde fhd ekran mevcut mesela oyun serisi bilgisayarı ve 17'' cronos bilgisayrında.Senin bölüm nedir?

• http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-n56vz-s4037v-n56vz-s4037v-core-i7-3610qm-230ghz-8gb-750gb-156-dvdrwbr-2gb-gt650m-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=60975 (750gb-7200rpm) ( indirimle, 2150-250 tl arası alınabilir.)

VZ S4016V (1TB - 5400rpm) . Asus tercih edeceksen, vatanbilgisayardaki VZ S4037V (750gb - 7200rpm) modeli daha iyi alternatif olur.

Samsung NP550P5C ve Asus N56VZ kullanıcı forumlarına da göz atarsan, daha detaylı bilgi edinebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus K53sv boot hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus al samsungda adaptr skntsi var

• Asus alacaksan kullanıcı forumundan daha detaylı bilgi edinebilirsin. Bu arada VZ S4016 nın frds modeli yok herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Ekran çözünürlülüğü üreticilerin tercihidir ama 15'' ekranda fhd çözünürlülüğün farkını 1600x900'den fazla olduğunu algılayamazsınız hd çözünürlülükten bile algılamanız zor zaten birçok konuda 15''fhd çözünürlülük birçok kopnuda kullnışlı değil özellikle mühendisliği kazanmış arkadaşlara önermediğimiz ekran tipi fhd çözünürlülüğün farkını büyük ekranda görürsünüz 1600x900 ekranda fhd formatında bir film,video seyredemezsiniz ama fhd çözünürlülüğün farkını görmek için bir tv'ye bağlarsınız daha net seyredersiniz detayları görerek,yoksa fhd ekranda oyun oynamakla 1600x900 oyun oynamak netlikte gözle görülür fark sağlamaz film ve videoda olduğu gibi.Samsung fhd ekran kullnışlı olmadığı için 15''te pek tercih etmiyor ama 17'' modellerinde fhd ekran mevcut mesela oyun serisi bilgisayarı ve 17'' cronos bilgisayrında.Senin bölüm nedir?

Bilgisayar Mühendisliği hocam.

• bu markaya oldum olası ısınamadım,ses kalitesi iyiymiş diyorlar doğru mudur hocam ?
  • Ses kalitesine iyi diyorlar. Bazı araba markalarında da kullanılıyormuş aynı ses sisteminden. Bir de soğutma olarak asus n56 dan biraz daha iyi deniliyor.
  • asus daha mantıklı görünüyor, 1920x1080 ekran oldukça fark yaratır bence... Bende aynı modeli almayı düşünüyorum..
  • ben de bu iki bilgisayar ve lenovo y580 arasında kaldım. 3.5 yıl önce samsung r560 almıştım bugüne kadar bir ısınma sorunu oldu, içini temizlettim o da geçti. lenovo almayı düşünüyodum ama uygun modeli bulamadım, kampanyaya da denk gelemedim.

donanımdan çok anlamam ama okuyunca anlıyorum, sabahtan beri amd a10'la i7'nin farkını vs okuyorum bu asus'un acaba amd versiyonunu mu alsam diye ama pek akıl karı gözükmüyor.

kullanıcı forumlarını pek okumadım ama asus parçaları herkesin tercih etmesine rağmen asus notebooktan uzak dur diyenler çok. lenovo da çok daha güven veriyor. samsung da tam arada çünkü ne paneli ve tasarımı asusunki kadar iddialı, ne lenovo kadar şahsen bana güven veriyor. ama sanırım 3.5 yıldır mevcut makinamla sorun yaşamadığımdan samsung tercih edeceğim.
  • Adaptorunde sknti var samsung

• quote:

Orijinalden alıntı: poiseis

asus daha mantıklı görünüyor, 1920x1080 ekran oldukça fark yaratır bence... Bende aynı modeli almayı düşünüyorum..

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 29 Eylül 2012; 22:15:23 >
  • 3.5 yıldır samsungu sorunsuz kullandığımdan samsunga daha yakınım, hacim olarak 20% daha dar olması da benim için bir artı. ama iki makinayı birden açık görünce karar vereceğim. ön panelde yansıma ya da matlık varsa (samsungta), asus'u alırım onda böyle bir durum yok..
  • arkadaşlar vatanda iki ürünü de inceledim zaten sistemler aynı sayılır.

fakat tabi bir kaç farklı etken var. ben asus'u aldım, ama biliyorum yakın bir arkadaşım aynı ikilemde olsaydı samsungu alırdı.

seçiminizi yaparken donanımlara çok bakmanıza gerek yok çünkü neredeyse aynılar.

fark yaratan noktalar.

1. ekran paneli: bu sizin için çok önemliyse asus'u alacaksınız, diğer maddelere bile bakmadan. özellikle iki laptop da prize takılıyken özellikle aynı resmi açarak test ettim, iki ekran da mat ekran ama asus renkleri daha canlı verebiliyor.

2. boyut, hacim, ağırlık: bu üçünün de daha az olması daha tercih edilen özellikler kabul edilebilir: samsung modeli burada kesinlikle bir adım önde hacmi 20% daha küçük, bu kimi kullanıcı için çok önemli bir etken.

3. ısınma vs performans: samsung daha serin, asus daha sıcak olacaktır bunun aralarındaki az performans farkıyla bağlantısı var.

4. ses: benim için değil ama kimi kullanıcı için ses çok önemli olabiliyor, seste asus bir adım önde. (samsung ama hiç kötü değil)

5. genel tasarım: bu tamamen zevk meselesi bir yorum yapamayacağım.

• Aldığım ASUS'un anakartında sorun çıktı. Vatan computer sorunu bulamadı. Asus'un sorunu tespit etmesi de 2 hafta sürdü. İade etçem ve bir müddet sonra yeni bir bilgisayar alacağım. Bildiğim tek şey varsa, bedava değilse Asus bir daha almayacağım.
    Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.