Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.269
Cevap
75
Favori
499.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onursumer

quote:

Orijinalden alıntı: arbak

5400 RPM hdd i çıkartıp ( ya da caddy ile dvd-rom kısmına takıp) yerine ssd takan arkadaşlara soruyorum: Gözle görülür aşırıbir fark oldu mu? Pederle inatlaştık bariz bi fark olmayacağını söylüyor. Açılış - kapanış süreleri haricinde ne kadar hissedilebilir fark oldu? SSD takmak ne kadar gerekli?

Fark olacağının elbet farkındayız ancak asıl soru 240 lık ssd ye, caddy e para verip söküp çıkarmasıyla uğraşacak kadar ciddi bi fark söz konusu mu?

ciddi bir fark olucak hemde bariz hissediceksiniz

açılış kapanış çokta onemli değil ama kullandığınz programlar tepkiler sistem yoğunkenki bile program tepkileri çok farkedicek ozelikle vertex4 gibi bir ssd alırsanız

ben normal hdd ile kaybettiğim zamanlara uzuldum açıkcası ssd ye geçince şuan evdeki herşeyi ssd ye çeviriyorum her fırsatta bi ps3 kaldı :)

ben 256gb vertex 4 + akasa caddy aldım zaten bunları takmanın ayrıca tekrar windows kurma dışında hiçbir zahmeti bulunmuyor

geçmiş sayfalarda resimli paylaşmıştım

Ben Transcend SSD taktım, HDD'yi de DVD yerine aldım, Win8'i SSD'ye bir türlü geçiremedim :(
    Yardım lütfen

• TeknoSA'dan az önce aldım ve şimdi bu mesajı ondan yazıyorum. ilk izlenimlerim olumlu. hafifliği,ekranı,klavyesi,subwoofer'ı tatmin edici. performans olarak bir şey söylemem çok abes olur çünkü henüz bir şey yüklemedim. gün geçtikçe yardımcı olmaya çalışacam size. ama şuan sormak istediğim şey ilk şarj olayı. teknosadaki eleman pili bitir ve 8 saat boyunca kapalı halde şarjda kalsın dedi. sizce de öyle mi yapmalıyım? 8 saat çok gibi geldi bana.
  • uzun zamandır takip ettiğim iki bilgisayar arasında kararsız kaldım. şu an 4283 2550 tl (nova bilgisayar) , 4037 2300 tl (gittigidiyor) civarında buldum.

performans olarak farklar ram 4283 16 gb, 4037 8 gb.

ekran kartı hafızası 4283 4gb, 4037 2gb ama fazla önemli değil bu.

hdd 4283 1tb 5400 rpm, 4037 750 gb 7200 rpm. (eger 4037 alırsam mutlaka ssd eklerim.)

kafama takılan nokta windows 8. asus 4283 windows 8 4037 windows 7. bilgisayarda en çok yaptığım işler film dizi izlemek ve oyun oynamak. windows 8 konusunda çok kararsızım. ikinci bir soru işaretide daha önce hiç internet üzerinden alışveriş yapmadım. garanti konusunda sorun çıkar mı emin olamıyorum.
    bana fikir verirseniz çok memnun olurum.

incelemeler.enpedi.com
    Asus N56VZ-S4037V Kullanıcı İncelemesi
    http://incelemeler.enpedi.com/2012/07/asus-n56vz-s4037v-kullanc-incelemesi.html

• Arkadaslar acılen yardımınıza ıhtıyacım var. ASUS N56-VZ-(S4016V) Ben laptopu bağlamak için 120hz 3d monıtor almak ıstıyorum. Ama bazı arkadaslar 120hz 3d kalıtesını alabılmek ıcın laptopun dvı cıkısı olması gerektıgını bahsedıyorlar yoksa verım alamayacagımı bazı kesım ise HDMI 1.4 kablosu ıle görüntü alabilcegimizden bahsediyor. Sorum su olcak laptopunu 3d monıtore bağlayıp kullanan varmı yada 3d led tv verım alabılıyorlarmı. Bizim laptoplar hdmı 1.4 desteklıyormu kabloyu alsam baglasam olurmu sımdı dunya kadar para verıp monıtorde almak ıstemıyorum yardımlarınıza ıhtıyacım var sımdıden tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inhuman -- 23 Şubat 2013; 16:37:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmgrsy

İlk usb 3.0 driverinda bazen usb lerde sacmalabiliyordu intel bunu düzeltmiş.Usb 3.0 driverının son sürümünü intelin sitesinden indirin asus kendi sitesine koymuyor bu driver ı.Sadece göstermelik koymuş.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3467&DwnldID=21129&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+USB+3.0+eXtensible+Host+Controller+Driver&DownloadType=Drivers&lang=eng

---------------------------
    Hata
    Kurulum programı bir ya da daha fazla aygıt sürücüsünü yükleyemedi.

Kur kapatılacak.
    Tamam

bu sorunu alıyorum sizde de oldu mu?

aygıt yöneticisinden baktım kurulan versiyon "1.0.7.248" gözüküyor bir sorun yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManitoN -- 23 Şubat 2013; 17:11:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teoman07

TeknoSA'dan az önce aldım ve şimdi bu mesajı ondan yazıyorum. ilk izlenimlerim olumlu. hafifliği,ekranı,klavyesi,subwoofer'ı tatmin edici. performans olarak bir şey söylemem çok abes olur çünkü henüz bir şey yüklemedim. gün geçtikçe yardımcı olmaya çalışacam size. ama şuan sormak istediğim şey ilk şarj olayı. teknosadaki eleman pili bitir ve 8 saat boyunca kapalı halde şarjda kalsın dedi. sizce de öyle mi yapmalıyım? 8 saat çok gibi geldi bana.

www.enpedi.com
    Notebook'larda Batarya Nasıl Kullanılmalı ?
    http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html
    okumanı tavsiye ederim lityum-iyon piller için böle birşeye gerek olmadığı yazıyor

• VM modelini bulabileceğim bir yer biliyor musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacKMamba7

quote:

TeknoSA'dan az önce aldım ve şimdi bu mesajı ondan yazıyorum. ilk izlenimlerim olumlu. hafifliği,ekranı,klavyesi,subwoofer'ı tatmin edici. performans olarak bir şey söylemem çok abes olur çünkü henüz bir şey yüklemedim. gün geçtikçe yardımcı olmaya çalışacam size. ama şuan sormak istediğim şey ilk şarj olayı. teknosadaki eleman pili bitir ve 8 saat boyunca kapalı halde şarjda kalsın dedi. sizce de öyle mi yapmalıyım? 8 saat çok gibi geldi bana.

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html okumanı tavsiye ederim lityum-iyon piller için böle birşeye gerek olmadığı yazıyor

Teşekkürler dostum Arkadaşlar birkaç sorum olacak, şuan ilk şarjını oluyo gerçi ama açınca uygularım:
    1.)Bütün driverları asus'un sitesinden mi indiriyoruz? VGA kısmında Nvidia gt650 ibaresi varsa da ben göremedim.
    2.)Bios güncellemesi nasıl yapılır ve gerekli midir?
    3.)Bilgisayarla birlikte gelen programlardan gereksiz olanlar hangileri? Bir ton program var.
    4.)Otomatik olarak güncel driverları bulup, güncelleyen bir program var mıdır?
    5.)Kasmadan kullanabileceğim antivirüs programları hangileri?
    6.)Bilgisayarında mutlaka bulunsun diyebileceğiniz pogramlar hangileri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurkanic -- 23 Şubat 2013; 19:27:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ManitoN

quote:

Orijinalden alıntı: cmgrsy

İlk usb 3.0 driverinda bazen usb lerde sacmalabiliyordu intel bunu düzeltmiş.Usb 3.0 driverının son sürümünü intelin sitesinden indirin asus kendi sitesine koymuyor bu driver ı.Sadece göstermelik koymuş.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3467&DwnldID=21129&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+USB+3.0+eXtensible+Host+Controller+Driver&DownloadType=Drivers&lang=eng

Hata
    Kurulum programı bir ya da daha fazla aygıt sürücüsünü yükleyemedi.

Kur kapatılacak.
    Tamam

bu sorunu alıyorum sizde de oldu mu?

aygıt yöneticisinden baktım kurulan versiyon "1.0.7.248" gözüküyor bir sorun yok sanırım

Bu windows 7 için windows 8 için sürücü yok sanırım intelin sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

quote:

Orijinalden alıntı: sametshn

Arkadaşlar asus n56vz alacağım fakat 200 tl verip windows 8 li modelinimi alayım 16 gb lık olanı yoksa 200 tl aşagı verip fredoos 8 gb modelinimi alayım windows 8 alırsan teknosa turuncu indirimden alacağım

Eğer ssd takmayı düşünüyorsan freedos al,takmayacaksan 8 gb ramli blueray li olanını tercih etmeni öneririm.

ssd ilerleyen zamanlarda takabilirim fakat teknosada iyice abarttı işi indirimli hali 2500 tl galiba freedos alacağım bu gidişle
  • Arkadaşlar:
    1.)Bütün driverları asus'un sitesinden mi indiriyoruz? VGA kısmında Nvidia gt650 ibaresi varsa da ben göremedim.
    3.)Bilgisayarla birlikte gelen programlardan gereksiz olanlar hangileri? Bir ton program var.
    Fikirlerinizi esirgemeyin
  • quote:

Arkadaşlar:

çalışacağına güveniyorsan kendi sitesinden indirebilirsin. mesela realtek'i kendi sitesinden indirirsen subwoofer'da sorun yaşayabilirsin. ama ekran kartını kesin nvidiadan güncelle

bilgisayarında bios kaynaklı sorun yoksa hiç elleşme

www.enpedi.com
    ASUS Yazılımları - Araçları Rehberi
    http://www.enpedi.com/2010/07/asus-yazlmlar-araclar-rehberi.html

Asus Live Update ama hiçbir işe yaramaz, en temizi elle arada kontrol etmek

Bana Microsoft Security Essentials yetiyor

Winrar, Kazaa lite mega codec pack, chrome, office vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManitoN -- 23 Şubat 2013; 22:07:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inhuman

Arkadaslar acılen yardımınıza ıhtıyacım var. ASUS N56-VZ-(S4016V) Ben laptopu bağlamak için 120hz 3d monıtor almak ıstıyorum. Ama bazı arkadaslar 120hz 3d kalıtesını alabılmek ıcın laptopun dvı cıkısı olması gerektıgını bahsedıyorlar yoksa verım alamayacagımı bazı kesım ise HDMI 1.4 kablosu ıle görüntü alabilcegimizden bahsediyor. Sorum su olcak laptopunu 3d monıtore bağlayıp kullanan varmı yada 3d led tv verım alabılıyorlarmı. Bizim laptoplar hdmı 1.4 desteklıyormu kabloyu alsam baglasam olurmu sımdı dunya kadar para verıp monıtorde almak ıstemıyorum yardımlarınıza ıhtıyacım var sımdıden tesekkurler...

Arkadaslar sormus oldugum soru hakkında bılgısı olan yokmu varsa yardımcı olun lutfen ona gore monitor alıcam...
  • quote:

quote:

Arkadaşlar:

çalışacağına güveniyorsan kendi sitesinden indirebilirsin. mesela realtek'i kendi sitesinden indirirsen subwoofer'da sorun yaşayabilirsin. ama ekran kartını kesin nvidiadan güncelle

Teşekkür ettim :) pek bir şey yapmayacam anlaşılan :)

• Merhabalar bende haftaiçi n56vz aldım memnunum makinadan ancak bir sorunum var hitman absolution da ayarları ne yaparsam yapayım donuyor.Onceki laptopda bile donmadan oynuyordum??PhysX açık acaba ondanmı bole donmalar oluyor?Aynı sorunu yaşayan varmı?(Driverı nvidia sitesinden 314.07)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blacKMamba7

quote:

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html okumanı tavsiye ederim lityum-iyon piller için böle birşeye gerek olmadığı yazıyor

Teşekkürler dostum Arkadaşlar birkaç sorum olacak, şuan ilk şarjını oluyo gerçi ama açınca uygularım:

şarj oluyor kapalı derken kardeş bu şarjlı arabamıda önce şarj edip sonra kullanacaksın bildiğim kadaryıla kullanırkende şarj oluyor ve sana 8saat şarj et diyenin alnından öpmek istiyorum hangi devirde yaşıyorsa artık

• quote:

quote:

Arkadaslar acılen yardımınıza ıhtıyacım var. ASUS N56-VZ-(S4016V) Ben laptopu bağlamak için 120hz 3d monıtor almak ıstıyorum. Ama bazı arkadaslar 120hz 3d kalıtesını alabılmek ıcın laptopun dvı cıkısı olması gerektıgını bahsedıyorlar yoksa verım alamayacagımı bazı kesım ise HDMI 1.4 kablosu ıle görüntü alabilcegimizden bahsediyor. Sorum su olcak laptopunu 3d monıtore bağlayıp kullanan varmı yada 3d led tv verım alabılıyorlarmı. Bizim laptoplar hdmı 1.4 desteklıyormu kabloyu alsam baglasam olurmu sımdı dunya kadar para verıp monıtorde almak ıstemıyorum yardımlarınıza ıhtıyacım var sımdıden tesekkurler...

Arkadaslar sormus oldugum soru hakkında bılgısı olan yokmu varsa yardımcı olun lutfen ona gore monitor alıcam...

kardeş bildiğim kadarıyla gt650m 3d destekliyor ki zaten hdmi çıkışlar nvidia karta ait yani sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: okanberkeren

Merhabalar bende haftaiçi n56vz aldım memnunum makinadan ancak bir sorunum var hitman absolution da ayarları ne yaparsam yapayım donuyor.Onceki laptopda bile donmadan oynuyordum??PhysX açık acaba ondanmı bole donmalar oluyor?Aynı sorunu yaşayan varmı?(Driverı nvidia sitesinden 314.07)

nvidia kullanıcı panelindeki ayarları sıfırlayın ve oyun açacağınız zaman sağtık yapıp "grafik işlemciyle çalıştır" seçip oradan "yüksek performanslı nvidia..." seçin
    veya herseferinde uğraşamam derseniz nvidia kullanıcı panelindeki soldaki yerden "3d ayarlarının yönetilmesi" bölümündeki program ayarlarından 1.bölümden oyunun kısayolunu gösterip 2. yerden de yüksek performanslı nvidia yı seçerseniz bir sorun kalmaz
    not:physx ayarı ve 3d ayarlarının yönetilmesindeki genel ayarlar otomatikte kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

bu cihaza 16 ram oluyor mu?
    vm mi vz mi bilmiyorum bendeki 8 ram 7200 harddisk var 750 gb sanırım

en fazla 16gb ram oluyor sorun olmaz ama ramlerin uyumlu olması lazım bilginize
    her soruya yanıt vermek için üst üste flood yapmak zorunda kaldım kb
  • quote:

quote:

Arkadaşlar:

+1
    fakat tek önerim antivirüs programı olarak "kaspersky pure" ne kasıntı yapar(int cart curt gibi) nede koruyup görünüp korumamazlık yapmaz
    ki zaten sırf bu kalitesi yüzünden keyleri bile zor bulunur

• 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.