Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.269
Cevap
75
Favori
499.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: btone

n56 kullanmaya başladığımdan bu yana gözlerim ağrıyor. eski dizüstümde 1280 800 çözünürlük kullanıyordum. 1900 1080 e geçtiğimden bu yana olduğunu düşünüyorum. 1280 720 ye düşürdüğümde gözleri rahatlatıyor ama bu seferde görüntü kalitesi çok kötü oluyor. Sizce 15 inc bir ekranda 1080 çözünürlük kullanmak sağlıklı mı?

Alışkanlıkla ilgili... Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum(1920x1080) ve memnunum.
  • Win8'i yeni taktığımız SSD'ye kurmak için ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbak

5400 RPM hdd i çıkartıp ( ya da caddy ile dvd-rom kısmına takıp) yerine ssd takan arkadaşlara soruyorum: Gözle görülür aşırıbir fark oldu mu? Pederle inatlaştık bariz bi fark olmayacağını söylüyor. Açılış - kapanış süreleri haricinde ne kadar hissedilebilir fark oldu? SSD takmak ne kadar gerekli?

Fark olacağının elbet farkındayız ancak asıl soru 240 lık ssd ye, caddy e para verip söküp çıkarmasıyla uğraşacak kadar ciddi bi fark söz konusu mu?

ssd bende yok ama şöyle açıklayayım dosya taşırken,bilgisayarı açıp kapatırken,dosya açarken yani hdd gerektiren tüm her şeyde farkı anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

5400 RPM hdd i çıkartıp ( ya da caddy ile dvd-rom kısmına takıp) yerine ssd takan arkadaşlara soruyorum: Gözle görülür aşırıbir fark oldu mu? Pederle inatlaştık bariz bi fark olmayacağını söylüyor. Açılış - kapanış süreleri haricinde ne kadar hissedilebilir fark oldu? SSD takmak ne kadar gerekli?

Fark olacağının elbet farkındayız ancak asıl soru 240 lık ssd ye, caddy e para verip söküp çıkarmasıyla uğraşacak kadar ciddi bi fark söz konusu mu?

ssd bende yok ama şöyle açıklayayım dosya taşırken,bilgisayarı açıp kapatırken,dosya açarken yani hdd gerektiren tüm her şeyde farkı anlarsın

5400 RPM HDD'de dosya işlemlerinde göreceğin read/write hızı max 60-100 MB/s aralığında olacaktır.
    SSD'lerin üzerinde de yazıyor, mesela benimkinde şu ibare var: up to 560 MB read, 530 MB write.
    Yani arada 5 kat performans farkı var nereden baksan.

İşyerindeki laptop ssd'li, Aç-Kapa yaparken gayet farkediyor mesela. Dosyalar çok seri açılıyor, bir kopyalama işlemi gerçekleştirmedim ama muhtemelen çok seri olacaktır.

• ssd tepki süresi, sıcaklığı, yazma hızları, hafifliği hepsini geçtim sessizliği çok ciddi bir konu.
    bir laptop sahibinin olmazsa olmazıdır.

bir zamanlar "bir araya gelmiş flash diskler, nesi teknoloji ki?" derken şimdi ayakta alkışlıyorum icat edeni :D
    sıcaklık değerleri ilk açılışta oda sıcaklığında, haliyle fan çalışmıyor, hdd sesi yok. çalıştığına dair tek işaret lambalar idi, caddy ile hdd bağlayıncaya kadar :D fakat açıldıktan 1dk sonra kapanıyor, sonuçta yine sessiz sedasız bir bilgisayar kullanımı sağlıyor.

gene olarak neden ssd sorusuna, 1-ses, 2-açılış hızı, 3-program açılış ve yüklenme hızları diyebilirim.
  • İlk usb 3.0 driverinda bazen usb lerde sacmalabiliyordu intel bunu düzeltmiş.Usb 3.0 driverının son sürümünü intelin sitesinden indirin asus kendi sitesine koymuyor bu driver ı.Sadece göstermelik koymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD515F00A -- 22 Şubat 2013; 3:42:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceki sayfalarda cevap veren olmuştur ama, son sayfada da soran arkadaşlara ratladım. Ben de geçen hafta N56VZ-S4283H modelinden aldım. SSD olarak ta 240 GB Corsair Force Series GS aldım. Ayrıca hard disk kutusu alarak SSD'yi harddisk yerine taktım. Windows serial number bios'a kayıtlı olduğu için boot ederek sistem kurma şansı olmuyor. external olarak sistem olan orijinal hardiskle recovery mod'da hata veriyor. Ben sorunu şöyle çözdüm:
    SSD harddiski aldığım USB 3.0 bağlantılı kutudan external olarak bilgisayara bağladım. google'dan aratarak bulduğum free bir disk image programıyla orjinal diskte yer alan (sadece yedekleme bölümü olarak kullanılan "D:/" bölümü hariç) bölümleri SSD'ye kopyaladım (image copy işlemi). Kopyaladığım bölümler: 1) boot bölümü, 2) recovery bölümü 3) gerekli olup-olmadığını tam bilmediğim 128 mb'lık boş bir bölüm vardı 4) sistemin kurulu olduğu C:/ bölümü. Gerek SSD, gerek USB 3.0 bağlantısı olduğu için kopyalama işlemi 30 dk. civarı sürüyor. Kopyalama bittikten sonra, SSD'yi bilgisayara taktım. açma düğmesine bastım ve 8-9 sn. sonra bilgisayar sorunsuz açıldı. Sorun olma ihtimaline karşı 2-3 kere restart ettim. herhangi bir sorun olmadı. Daha sonra bilgisayar ayarları bölümünden bilgisayarı sıfırla seçeneğiyle sistemi yeniden kurdum. 1 haftadır herhangi bir sorunla kaşılaşmadım. Gayet stabil çalışıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Bir de ben bir şey sorayım. İnternette kesin bir bilgi alamadım. Benim aldığım N56VZ-S4283H modelinin Blu-Ray'i sadece okuyor mu? Yazma özelliği var mı? deneyen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. İnternette combo diye yazanda var, yazıcı diye yazan da var çünkü.

• Arkadaşlar asus n56vz alacağım fakat 200 tl verip windows 8 li modelinimi alayım 16 gb lık olanı yoksa 200 tl aşagı verip fredoos 8 gb modelinimi alayım windows 8 alırsan teknosa turuncu indirimden alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametshn

Arkadaşlar asus n56vz alacağım fakat 200 tl verip windows 8 li modelinimi alayım 16 gb lık olanı yoksa 200 tl aşagı verip fredoos 8 gb modelinimi alayım windows 8 alırsan teknosa turuncu indirimden alacağım

Eğer ssd takmayı düşünüyorsan freedos al,takmayacaksan 8 gb ramli blueray li olanını tercih etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

quote:

Orijinalden alıntı: sametshn

Arkadaşlar asus n56vz alacağım fakat 200 tl verip windows 8 li modelinimi alayım 16 gb lık olanı yoksa 200 tl aşagı verip fredoos 8 gb modelinimi alayım windows 8 alırsan teknosa turuncu indirimden alacağım

Eğer ssd takmayı düşünüyorsan freedos al,takmayacaksan 8 gb ramli blueray li olanını tercih etmeni öneririm.

Kafam iyice karıştı teknosa turuncu indirim yamış ama fiyatı 2500 tl düşündürücü oldu o fiyata değer mi diye
  • s4257h modelini almayı düşünüyorum sizce teşhir ürün alınır mı 1899 tlye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacKMamba7

s4257h modelini almayı düşünüyorum sizce teşhir ürün alınır mı 1899 tlye?

Eğer iyi bi teşhir bulabilirsen alınır. Şayet bende teşhir aldım ama teşhir demeye bin şahit çok şükür. İlk forum istanbulun teşhirlerine baktım, rezaletti. Sonra Bayrampaşa Carrefoursa ya gittim, oralar baya bi tenhalaşmış iyi olmuş. Ekran, kasa tertemiz. Adaptörü falan açılmamış. Çokta teşhirde durmamış bi cihaz buldum. Memnunum. :) O paraya fevkaledenin fevkinde... Ama dediğim gibi iyi bi teşhir bulabilirsen...
  • Arkadaşlar Teknosa'nın sitesinde World karta en fazla 5 taksit görünüyor ama bazı arkadaşlar 12 taksite aldıklarını söylüyorlar(World ile). Böyle bir imkan var mı? Varsa da fark alıyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blacKMamba7

s4257h modelini almayı düşünüyorum sizce teşhir ürün alınır mı 1899 tlye?

Eğer iyi bi teşhir bulabilirsen alınır. Şayet bende teşhir aldım ama teşhir demeye bin şahit çok şükür. İlk forum istanbulun teşhirlerine baktım, rezaletti. Sonra Bayrampaşa Carrefoursa ya gittim, oralar baya bi tenhalaşmış iyi olmuş. Ekran, kasa tertemiz. Adaptörü falan açılmamış. Çokta teşhirde durmamış bi cihaz buldum. Memnunum. :) O paraya fevkaledenin fevkinde... Ama dediğim gibi iyi bi teşhir bulabilirsen...

küçük yerlerden almak daha mantıklı gibi duruyor ama bide şöyle bir sıkıntım var malesef ürün bulunduğum şehirde yok :) ne yapacam bilmiyorum cidden

• İnternetten satın al,mağazadan teslim al seçeneğini kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumano

İnternetten satın al,mağazadan teslim al seçeneğini kullanabilirsin.

internetten satışı yok malesef
  • Merhaba, acaba bu bilgisayar için önerebileceğiniz soğutucular hangileri max. 100-130 tl civarı olursa iyi olur. Rastgele almak istemedim çünkü fanın nerede olduğu falan filan önemliymiş ona göre soğutucu seçmemiz gerekiyormuş. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miklaaa

Merhaba, acaba bu bilgisayar için önerebileceğiniz soğutucular hangileri max. 100-130 tl civarı olursa iyi olur. Rastgele almak istemedim çünkü fanın nerede olduğu falan filan önemliymiş ona göre soğutucu seçmemiz gerekiyormuş. Teşekkürler.

+1 uzun süre simulator de uçuş yapıyorum 4 5 hatta 8 saat... Büyük yük biniyor bu anlamda laptopun sağlığı için bir soğutucu kullanmam gerekiyor. Tavsiyeleriniz?
  • quote:

ciddi bir fark olucak hemde bariz hissediceksiniz

açılış kapanış çokta onemli değil ama kullandığınz programlar tepkiler sistem yoğunkenki bile program tepkileri çok farkedicek ozelikle vertex4 gibi bir ssd alırsanız

ben normal hdd ile kaybettiğim zamanlara uzuldum açıkcası ssd ye geçince şuan evdeki herşeyi ssd ye çeviriyorum her fırsatta bi ps3 kaldı :)

ben 256gb vertex 4 + akasa caddy aldım zaten bunları takmanın ayrıca tekrar windows kurma dışında hiçbir zahmeti bulunmuyor

geçmiş sayfalarda resimli paylaşmıştım

• İyi bakalım elime para geçince bi vertex alayım bende... İşletim sistemini direk ssd'ye geçirmenin yolu var mı? Kurduğum şeyleri yeniden kurmam çok uğraştırır beni. Bu konuda sanırım görmüştüm daha önce böyle bir şey ama 116 sayfa içinden neredeydi hatırlamıyorum, bulmak çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbak -- 23 Şubat 2013; 13:12:43 >
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.