Şimdi Ara

ASUS N55U'yu telekom fiberde kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başka bir konuda asus n12 yi kullandığınızı söylediğiniz için sizi alıntılıyorum.

üstad binaya kadar fiber daireye cat6 ile gelen telekom fiber kullanıcısıyım. Bende ASUS DSL-N55U model var elimde. Telekom ZTE model bir modem kurdu ama ben asusu kullanmayı denedim bir türlü beceremedim ayarlarını. Telekomun kullanıcı adı ve şifresi mevcut elimde. Bildigim kadarıyla asusun menüleri hemen hemen aynı. Nerede ne ayar yapmam gerektiğini resimli olarak belirtirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

@jujuuu

• Router i resetledikten sonra iki adet islem yapmak gerekiyor, bunlardan biri ilk kurulumda modemi AP yani access point olarak tanimlamak, cunku artik cihazi wireless router ya da repeater olarak kullanmayacagiz .. Bu arada eve CAT6 kablo cekilmesi sistemi bendeki durum ile ayni degil, bizde daire icinde sonlanan bir fiber kablo tertibati var. Bu yuzden de modem isini ONT cihazi goruyor. Anladigim kadariyla binaya kadar fiber olan sistemlerde bu ONT cihazi tek bir adet ve binanin ortak internet tesisatini sagliyor. Ve o ont den cikan kablo muhtemelen cok cikisli bir dagitici ile (bunun da bol bobinli bir router oldugunu soylemek yanlis olmaz) kac daire varsa dagiliyor.

Bazi binalarda ,bina girisindeki soz gelimi portmantoda tum odalara cikis veren bir CAT kablo sistemi hali hazirda doselidir, bu durumda birbirleriyle haberlesen mesh sistemleri kurmak daha akilci olsa da, ev kare ise , tek bir ethernet ile kablosuz dagitmak da bir cozum olabilir

DHCP yi kapattigin zaman artik cihaz kendisi bir IP atamayacak, ve ont den gelen IP havuzunu kullanacaktir. Fakat burada benim de bilmedigim konu binaya kadar fiber sistemlerde ,ont cikisindan her cikan ethernet kablosuna, yani her daireye nasil farkli IP atandigidir. Buna hakim degilim

O yuzden dhcp yi kapatip cihazi kopru moduna almak senin tesisat sistemin icin ise yarar mi bilemem

• Söylediklerinizden anladığım kadarıyla akşam tekrar deneyeceğim, ap moduna almak gerektiğini ve dhcp nin kapatılmasını denememiştim mesela. Aslında fiberin çalışma mantığını adsl mantığıyla çözmeye çalışmak sanırım bunu ablamamışım ben. Fiberde modeme gerek yok zaten binadaki fiber kutu modemden geçirerek dağıtım yapıyor. Yanlış anlamadımsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.