Şimdi Ara

Airties Air 5650 mi yoksa Asus Dsl N66U mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an için Adsl fakat bir süre sonra fibernet üzerinden internete bağlanmak için kaliteli kablosuz bir modeme ihtiyacım var. Evimde 1 pc, 1 notebook ve 3 akıllı telefonumuz var.Bunun için iki modem arasında kaldım. Sizlerden bu konuda yardım bekliyorum...

• MUHENDIS34 M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

Evimde fiber hat ile AIR-5650 kullanıyorum.Evimde smart tv tablet pc telefonlar ve tabi laptop ile sorunsuz kullanıyorum.Arkasına 1 TB disk bağladım torrent özelliğini kullanıp pc açık kalmadan download yapıyorum.Smart tv üzerinden diskin içindeki verileri görüntüleyebiliyorum.Bence eğlenceli bir modem.Tavsiye ederim.
  • MUHENDIS34 M kullanıcısına yanıt
    Bence Asus'u almaya gerek yok cok pahali. Asus'a 350/400 tl vereceginize, o paraya Airties 5650 + dual band router/ap alin daha iyi olur.

Sitede sifir 5650 140 tlye var. Vatan, bimeks, teknosada 199 tl

airties air 5650 ozellikleri:

Chipset: Broadcom 63168
    DRAM: DDR3 128MB
    Flash: SPI 16MB

asus dsl-n66u

16MB Flash/64MB DDR2 RAM for Modem/Router
    64MB DDR2 RAM for Wi-Fi

Internal dBi antenna x 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierr

Bence Asus'u almaya gerek yok cok pahali. Asus'a 350/400 tl vereceginize, o paraya Airties 5650 + dual band router/ap alin daha iyi olur.

asus dsl-n66u

64MB DDR2 RAM for Wi-Fi

Internal dBi antenna x 3

DSL-N66U özellikleri ve kablosuz performansı yönünden çok çok daha üstün bir cihaz, hatta alt modeli DSL-N55U da öyle vdsl desteği hariç. 4GB bilmem kaç BİT GT420 ekran kartı ile 780GTX'i karşılaştırır gibi yapmışsınız 5650 ile karşılaştırırken, ne zamandan beri ram miktarına göre modem seçiliyor ?? dsl-n66u mesela donanimsal NAT desteğine sahip bir cihaz, bu ne işe yarar derseniz bir google dan bakın, diğer özelliklerinden bahsetmiyorum. Bir de bazı arkadaşlar işte bu broadcom falan diyor, ne alaka? intelin I5-I7 si de var Celeronu da. Vdsl destekli uygunn fiyatlı işinizi görecek bir çözüm istiyorsanız evet 5650 alınabilir, ama dsl-n66u bariz çok daha iyi bir cihaz.

• hey kullanıcısına yanıt
    Oncelikle Airties daha iyi diye birsey soylemedim. iki urunun fiyatini karsilastirdim ve alternatif bir secenek sundum. kablosuz performans konusunda da birsey soylemedim.
    Ayrica ram kiyaslamasi da yapmadim, sadece teknik bilgi verdim. islemci spesifikasyonlarini yazmayi unutmusum zaten :)

Peki siz bu urunleri kullandiniz mi acaba? Ben 5650'yi kullaniyorum, modemden direk hard diske torrent ile dosya indiriyorum. dsl-n66u da torrent problemi varmis, fw bekliyorlar ve bazi kullanicilar memnun degil forumda.

dsl-n66u islemcisini nette bulamadim ama dsl-55u modelini buldum.

Asus DSL-N55U

CPU1: Ralink RT3662 (500 MHz)
    CPU2: TrendChip TC3162LEM
    RAM1: 128 MB (Winbond W971GG6JB-25)
    RAM2: 2 MB (Winbond W9816G6IH-6)

WI1 chip1: Ralink RT3092
    WI1 802dot11 protocols: bgn

WI2 chip1: Ralink RT3662
    WI2 802dot11 protocols: an

http://wikidevi.com/wiki/ASUS_DSL-N55U

Airties 5650

Chipset: Broadcom 63168 (dual core@400mhz)
    Wi-Fi: 2.4G—BCM63168, 802.11b/g/n, 2T2R

BCM63168:

High performance 400MHz dual-core MIPS CPU with packet and Quality of Service offload for advanced routing and service provided applications

http://www.broadcom.com/products/Broadband-Carrier-Access/xDSL-CPE-Solutions/BCM63168

Madem iyi anliyorsunuz bu islerden, asagidaki mesajiniz bilgi duzeyinizi gosteriyor.

quote:

Anladigim kadariyla ortak internet kullaniyorsunuz, o halde adsl moden degil router a ihtiyaciniz var DSL-n10e terine rt-n10 veya rt-n10e almalisiniz

Belki yukaridaki mesajiniza gore gidip yeni bir router alacakti. Ama benim tavsiyemi dinleyip sorunu mevcut adsl modemi ile cozmus.

quote:

Tamadır zaten yaptımm bayağı bir uğraş sonucuda olsa DHPC yi kapattım bişiler yaptım oldu girebiliyorum.. :)

ilgili konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_82792967/f_//tm.htm#82798429

ha insanlik halidir olabilir, onyargili davranmak istemem size karsi. iyi aksamlar...

• Airties 5650 kullanıyorum ama Asus Dsl N66U almanızı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS AC750 MODEM NASIL ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Madem iyi anliyorsunuz bu islerden, asagidaki mesajiniz bilgi duzeyinizi gosteriyor.

quote:

Anladigim kadariyla ortak internet kullaniyorsunuz, o halde adsl moden degil router a ihtiyaciniz var DSL-n10e terine rt-n10 veya rt-n10e almalisiniz

Belki yukaridaki mesajiniza gore gidip yeni bir router alacakti. Ama benim tavsiyemi dinleyip sorunu mevcut adsl modemi ile cozmus.

quote:

Tamadır zaten yaptımm bayağı bir uğraş sonucuda olsa DHPC yi kapattım bişiler yaptım oldu girebiliyorum.. :)

ilgili konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_82792967/f_//tm.htm#82798429

ha insanlik halidir olabilir, onyargili davranmak istemem size karsi. iyi aksamlar...

Tavsiyemde yeni bir router değil de yeni aldığı cihazı değiştirmesi yönünde idi ki router daha ucuz. Tabi el elden üstündür onu da kabul ederim yeri geldiğinde siz sadece ram falan yazınca ben ters anlamışım malum bahsettiğim şekilde davranan çok oluyor
    DSL-N66U'nun yeni firmware i geldikten sonra torrent hız limitlemesi düzelmiş. Unutmadan dsl-n55u kullandım ve dsl-n66u'yu bir süre test etme şansım oldu. iyi akşamlar

Estağfurullah siz de haklisiniz. Aslinda dogru; teknik detaya girmeden degerlendirsek bile asus cok daha iyi gozukuyor. kasasina ve fiyatina bakarak bile bunu anlamak mumkun. ama teknoliji oyle birsey ki; bazen en kralini alirsiniz ama birseye yaramaz, es dostta ucuzunu gorursunuz iciniz yanar :)

ama yinede tavsiyem o kadar paraya asus degil, uygun bir vdsl modem + yeni yeni cikan wireless ac'li bir router/ap

ancak ulkemizde wireless ac'li cihazlar pahali simdilik. biraz beklemek lazim. zaten dsl-66u da birtek o eksik. olsaydi super olurdu.
  • Birkac haftadir bu urunu arastiriyorum bir arkadasa. bazi kullanicilar hic memnun degil(mis)

taninan bir teknoloji editorunun meseajina denk geldim, cihazi birgun kullanamamislar paketleyip iade etmisler ve dedigine gore acilen bir guncellemeye ihtiyaci varmis.

alacaklara duyurulur. biraz daha bekleyin bence.

Ayrica:
    quote:

Orijinalden alıntı: camelot1969

bu modemin hiçbir özelliği doğru düzgün çalışmıyor....lan dosya transfer hızı çok düşük,dlna özelliği kötü 1080p filmlerde sıçıyor,üzerine takılı olan harddisk ihiç bir işlem yapılmasa dahi devamlı çalıştırıyor disk in anasını ağlatıyor,arada kafayı yiyor kendi kendine resetleniyor,torrentylerde sıçıyor ben aldım 2 gün sonra aynısıyla tekrardan değiştirdim gene aynı.....en sonunda lanet ettim gittim linksys aldım kafam rahatladı şimdi 1080p filmleri takılma olmadan çatır çatır izliyorum....bir daha asus modemmi???aman allah korusun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 11 Kasım 2013; 21:59:01 >

• Asus forumundaki yetkiliden gelen yanıtlar. Ben kabaca türkçeleştirdim. kutudan çıktığı haliyle bazı kısımlara dikkat etmek gerekiyor sanırım. Sıkıntı yaşayanlar biraz da kurulabilir application lı falan yapmışlar modemi o yüzden gibi duruyor, gelecek firmware lere bakmakta yarar var.

quote:

Please download the latest beta firmware v1.0.5.7-5 from the link below. Updated official firmware will be released soon.
    Lütfen linkten yeni firmware'i yükleyiniz, yeni official firmware yakında yayınlanacak.

DSL-N66U_1.0.5.7-5.rar
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/B7D988794BFE4DBE9C1652E771795189Y

anout slow usb transfer
    USB transfer is actually not slow at all , it’s at least 3 times faster than competitor(write speed). Refer to the following test result, please ****e customer to format their disk with NTFS.
    yavaş usb transferi hakkında, aslında usb hızı yavaş değil, rakiplere göre 3 kata kadar yazma sağlamakta. Test örneği aşağıdaki gibidir.

Seagate FreeAgent Go 320GB HDD
    Samba(MB/s) FTP(MB/s)
    Write 13.0 14.2
    Read 9.6 11.3

dlna problem
    Need to make sure they have installed the latest Media Server v1.0.0.31. However updated MS v1.0.0.33 will be released soon.
    dlna problemi hakkında ise en sonki Media Server v1.0.0.31 'ı kurduğunuzdan emin olun, yakında .33 yayınlanacak.

harddrive always runs
    We are using SWAP, virtual memory for this model, so if a USB HDD/flash drive is inserted then 256MB of memory will be created, and it resides in the USB disk, hence the disk will be running which is inevitable. Unless we remove this feature.
    Bağlı diskin bir kısmı swap bellek olarak kullanılmakta bu yüzden bu özelliği koruyabilmek adına disk sürekli aktif olması gerekmekte, bu özellik kaldırılırsa disk sürekli kullanımı kapatılabilir.

torrent problems
    Download Master v3.1.0.84 is now available to be installed, please remove their old DM version(by delete the asusware and Download2 folders resides in their USB disk, or Uninstall it) then install DM again.
    Download Master v3.1.0.84 şuan kullanıabilir durumda, lütfen eski DM versiyonunu kaldırın ve tekrar kurun ( USB diskteki asusware ve Download2 klasörlerini silin)

Bu ara bende torrent destekli modem alacağım. Asus duşünüyordum fakat 5670 işimi görecek galiba.
  • dsl-n66u için yeni firmware çıkmış. istenildiği taktirde diskin sürekli çalışması da kapatılabiliyor, IPTV vs bir yığın güncelleme gelmiş

https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/E71D38918D0D4D90A4564D14073C8956Y

Change Log
    -----------------------------------------------------------
    ***** Version: 1.0.5.8 Date: 2013/11/20 *****
    - Now supports IPTV related features for DSL-N66U
    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting list updated, add UK ISP - Tesco Broadband(PPPoA), 0, 38, PPPoA, VC-MUX.
    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting list updated, add UK ISP - Zen Internet(PPPoE), 0, 38, PPPoE, LLC.
    - For “DSL Feedback” feature instead of using Gmail service, now switch to ASUS mail service(xdsl_feedback@asus.com). Customer feedback mails now will be received by GTSD/xDSL RD, in order to provide prompt reply and address the problem
    - Mail generated by “DSL Feedback” feature now also includes pin code, system up time, DSL up time, time zone, memory/process info, for better issue analysis.
    - (DSL-N66U) Now supports “Enable virtual memory (swap)” option(Advanced Settings > Administration > System).
    - Fine tune and simplify the code of Push Mail.
    - Add tr and seq for shell script, especially for models with USB support.
    - Fixed potential segmentation fault concern while system boot up due to DMT library not yet loaded and SRA, SNRM, Bitswap setting configured.
    - Fine tune HW button trigger duration.
    - Add detected/trigger debug messages in console for WiFi On/Off, Reset and WPS HW button.
    - Bootloader updated: now version 2.8.

• dsl-n66u yeni firmware gelmiş wifi'de iyileştirme içeriyor

DSL-N66U_1.0.5.9_1121.rar
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/78D060CD44CE42D298CEB95B8137F930Y
  • quote:

asus dsl-n66u

64MB DDR2 RAM for Wi-Fi

Internal dBi antenna x 3

Asus gerçekten evde kullanılacak bir modem için çok pahalı.
  • Asus DSL-N66U İşlemci Bilgisi:

Ralink RT65168

http://www.mediatek.com/_en/01_products/04_pro.php?sn=1072

64MB DDR2 RAM for Wi-Fi

Internal 2 dBi antenna x 3
  • yeni firmware

DSL-N66U_1.0.6.0.rar
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/798471405CA44918A41C6A0937240E2EY

***** Version: 1.0.6.0 Date: 2013/12/10 *****
    - (DSL-N66U) Now supports Power Saving Mode feature, shut down xDSL AFE(Analog Front End) chip if not used, after verification couple Watts saved. (Administration > DSL Setting)
    - Now supports WDS feature(Wireless > Bridge).
    - Now supports Network Tools feature, Network Analysis & Netstat.
    - ADSL WAN (ATM) QIS manual setting list updated, add Ukraine ISP - Ukrtelecom OGO (MER), 1, 40, MER, LLC.
    - VDSL WAN (PTM) QIS manual setting list updated, modify Turkey ISP - TTNET HiPERNET, PPPoE, added VLAN ID 35.
    - Remove IGMP Proxy setting from WAN > Internet Connection, multicast routing option available on LAN > IPTV.
    - (DSL-N66U) Fixed IPTV UDP Proxy(Udpxy) could not be closed issue.
    - (DSL-N66U) Fixed IPTV UDP Proxy(Udpxy) fails to work under Ethernet WAN Transfer Mode issue.
    - Bootloader updated: now version 2.9.
    - (DSL-N66U) Add reset Realtek switch at bootloader mechanism.
    - For ATE command "ATE Set_RestoreDefault", now would delay then reboot the device.
    - Fixed client Hostname displays garbled characters issue.
    - For ADSL2 & ADSL2+ modulation, default SNR Margin should deduct by 2.5dB(which is the original design) instead of 0, otherwise some TR-100 test items could not pass.
    - Fixed Annex GPIO gets triggered during boot up then DSL relay/switch set to Annex B and back to Annex A mode issue.
    - Auto language detection now supports IE11 browser, add support for Singapore(zh-sg), Macau(zh-mo) and Ukraine(uk-ua).
    - When system boot up, no longer will force to set to Annex A mode.
    - Reduce default display log level and fine tune it.
    - Fixed Annex mode change failed to take effect(for DSL driver), due to script file permission issue.
    - (DSL-N66U) Fixed Ethernet WAN - PPPoE manually connect failed to work issue.
    - DMT Library updated in order to support Power Saving Mode(v5.4.11.21).
    - Fixed bug #385,AiCloud issue: Samba 開啟權限管理後,APP與Web_DAV均無法訪問HDD.(非默認管理員密碼).
    - Fixed bug #495, ADSL模式設定Bridge連線,用戶無法進行PPPoE連線.
    - Fixed bug #509, LAN issue: DUT's DHCP Server最多只能分出66個IP Address.
    - Fixed bug #498, QIS issue: QIS手動設定ADSL-Bridge無效.
    - Fixed bug #425, Upgrade Download Master發生異常現象(有機率).
    - Fixed bug #373, 當設置DUT的Host Name中包含空格時,會導致DUT空格之後的內容無法顯示.
    - Fixed bug #438, Server Center issue: DUT已更改登入密碼,FTP/SAMBA開啟帳號管理仍沿用舊密碼.
    - Fixed bug #360, [AiCloud][Android] DUT已加入APP清單後,修改登錄密碼APP再次開啟無法登入也無提示.
    - Fixed bug #501, DDNS issue: WAN變更IP後不會重新註冊DDNS(有機率).
    - Fixed bug #450, Ethernet WAN模式設定Bridge連線失效.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 11 Aralık 2013; 14:34:33 >

• Bu firmware'i indirdim ve yükledim(keşke yüklemez olaydım) sonra media server da sorunlar oluştu download master la download yaparken ağ üzerinden film seyderken downloadlardan herhangi biri tamamlanınca modem kendini resetler bir hale geldi dha sonra modemi resetledim. Şimdide ne download master nede media server kuruluyor. Disk kontrol ediliyor mesajında takılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: camelot1969

Bu firmware'i indirdim ve yükledim(keşke yüklemez olaydım) sonra media server da sorunlar oluştu download master la download yaparken ağ üzerinden film seyderken downloadlardan herhangi biri tamamlanınca modem kendini resetler bir hale geldi dha sonra modemi resetledim. Şimdide ne download master nede media server kuruluyor. Disk kontrol ediliyor mesajında takılıyor

Onceki firmware i yukleyin o vakit nasil olsa ayarlariniz ayni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yükledim hatta çıkan bütün firmware leri yükledim sonuç değişmedi hatta recovery modda bile yükledim eski firmware leri...gene aynı disk kontrol ediliyor ekranında takılıp kalıyor...ne download master nede media server yüklenmiyor....ama ağ üzerinden modeme bağlı olan harddisc i görüp işlem yapabiliyorum....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.