Şimdi Ara

Asus N552VW Serisi | 6700 HQ / 960M GDDR5/ 128 SSD (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
25
Favori
63.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba fw171t modeli sahibiyim. Cihaz acikken kapagini kapattigimda uyku moduna geciyor. Kapagi actigimda ise ekran gelmiyor fakat cihaz calisiyor.
    Ne yapabilirim bununla ilgili. Bu urune sahip arkadaslar da boyle bir problem yasadilar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ordnat O kullanıcısına yanıt
    Bende 147t modeli var. İlk aldığımda bahsettiğiniz gibi bir hata vardı. Hiç aksatmadan direk değişim istedim. Teknik bir bilgim yok nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama sorun tahminimce donanımsal. Yani en kısa sürede değişim istemeniz sizin yararınıza olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 27 Ekim 2016; 10:24:06 >
  • solam kullanıcısına yanıt
    ebrardan aldım, 171t modeli. sitenin açıklamasında "yetkili teknik servisinden almış olduğunuz değişim raporu" ile ve açılmamış ambalaj ile iade ve değişim yaptıklarının yazmışlar.
    sizde nasıl oldu değişim olayı?

şuanda sllimdriver ile driver güncellemesi yaptım ve cmd de "bcdedit /set pciexpress forcedisable" yazdım. şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. olay günlüğünde whea uyarılarıda kalktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordnat

ebrardan aldım, 171t modeli. sitenin açıklamasında "yetkili teknik servisinden almış olduğunuz değişim raporu" ile ve açılmamış ambalaj ile iade ve değişim yaptıklarının yazmışlar.

şuanda sllimdriver ile driver güncellemesi yaptım ve cmd de "bcdedit /set pciexpress forcedisable" yazdım. şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. olay günlüğünde whea uyarılarıda kalktı.

Panik yok arkadaşlar. Whea'yla ilgisi var mı yok mu bilmiyorum ama bu durum bilgisayarın bir süre kullanılmadığında "Uyku modu"na geçmesiyle ilgili. Bilgisayarı uyandırmak istediğimde power tuşuna basıyordum ve benimkinde de (026TC) sizdeki gibi makine uyanıyordu ancak ekran açılmıyordu. Ben de sorunu güç ayarlarını değiştirerek çözdüm. Güç ayarlarında pilde ve fişe takılıyken makinenin neler yapacağını seçebiliyoruz ya, burada uyku moduna geçme seçeneğini iptal ettim ve bir daha böyle bir durumla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: adonnia

quote:

Panik yok arkadaşlar. Whea'yla ilgisi var mı yok mu bilmiyorum ama bu durum bilgisayarın bir süre kullanılmadığında "Uyku modu"na geçmesiyle ilgili. Bilgisayarı uyandırmak istediğimde power tuşuna basıyordum ve benimkinde de (026TC) sizdeki gibi makine uyanıyordu ancak ekran açılmıyordu. Ben de sorunu güç ayarlarını değiştirerek çözdüm. Güç ayarlarında pilde ve fişe takılıyken makinenin neler yapacağını seçebiliyoruz ya, burada uyku moduna geçme seçeneğini iptal ettim ve bir daha böyle bir durumla karşılaşmadım.

Bu arada şimdi google'da arattım da, sadece Asus'larda değil bir çok bilgisayarda karşılaşılan bir sorunmuş. Windows 10'la ilgili görenler var. Suçu grafik kartına atanlar var. Benim bahsettiğim çözüm sizde işe yaramazsa, Bios ayarlarıyla ilgili değişiklik yapınca sorunu çözenler olmuş. (Örneğin biri, bios'ta PLL overvoltage seçeneğini iptal ederek sorunu çözmüş.)

Bir de yukarıda Güç Ayarları'nı değiştirmenizi önermiştim, buna Kapak kapanınca yapılacaklar kısmı da dahil. Yani Kapak kapanınca bilgisayarın Uyku Modu'na geçmesini de iptal etmeniz gerekiyor. Bilgisayar uyumaya geçmeyince, uyanma sorunuları da olmuyor haliyle. :) Ha bu arada, Güç Ayarları'nda bilgisayarın kullanılmaması durumunda ekranın kapatılması seçeneğini seçebilirsiniz. O şekilde bilgisayarı tekrar aktive ettiğinizde ekranın açılmasında bir sorun olmuyor.

• ordnat O kullanıcısına yanıt
    adonnia A kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayarımda şöyle bir hata ile karşılaşmıştım. Örneğin müzik dinliyorum bir süre sonra hani bilgisayarı kapatmak için kapatma tuşuna başarısında çıt diye bir ses gelir ya benim yaşadığım sorun öyleydi. Sonra bilgisayar fanları çalıştığı halde yani ses olduğu halde ekranda görüntü yoktu. Ondan dolayı böyle bir öneride bulundum. Ben bilgisayarı vatandan almıştım ilk 14gün içerisinde koşulsuz iade olduğundan direk iade edip yenisini aldım. Ebrar servis raporu istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 27 Ekim 2016; 15:19:43 >
  • quote:

quote:

quote:

Bu arada şimdi google'da arattım da, sadece Asus'larda değil bir çok bilgisayarda karşılaşılan bir sorunmuş. Windows 10'la ilgili görenler var. Suçu grafik kartına atanlar var. Benim bahsettiğim çözüm sizde işe yaramazsa, Bios ayarlarıyla ilgili değişiklik yapınca sorunu çözenler olmuş. (Örneğin biri, bios'ta PLL overvoltage seçeneğini iptal ederek sorunu çözmüş.)

Bir de yukarıda Güç Ayarları'nı değiştirmenizi önermiştim, buna Kapak kapanınca yapılacaklar kısmı da dahil. Yani Kapak kapanınca bilgisayarın Uyku Modu'na geçmesini de iptal etmeniz gerekiyor. Bilgisayar uyumaya geçmeyince, uyanma sorunuları da olmuyor haliyle. :) Ha bu arada, Güç Ayarları'nda bilgisayarın kullanılmaması durumunda ekranın kapatılması seçeneğini seçebilirsiniz. O şekilde bilgisayarı tekrar aktive ettiğinizde ekranın açılmasında bir sorun olmuyor.

bende ebrardan almıştım r561v ile başlıyordu hatta whea hatası vardı ama pciexpressi disable yaparak kurtulmuştum ama ekran komple kararıp da çalışmasına rağmen öyle bir sorun olmamıştı hani uyku moduna giriyor kapanıyor ama kapandığında power tuşundaki ışıkda gidiyordu uyuduğunu anlıyordum tekrar basınca kilit ekranı açılıyor en son kaldığım yerden devam ediyordum hani çalışırken gitmesi gibi bir durum olmadı ama ekran ips değilmiş onu anladım moral bozucu bu var bende onun harici çok şükür üzmüyor beni şu an

• 22 günlük kullanıcı deneyimi ve yaklaşık 24 günlük servis işlemleri sonucunda yaşadığım sıkıntıları ve geldiğim son noktayı cihazı almış olan arkadaşlara, amma velakin daha önemli olduğunu düşündüğüm cihazı alacak olan kullanıcılara olarak anlatmak istiyorum.

24 günlük servis sürecini, kullanmış olduğum süre dahiline katmazsak eğer ilk satın almış olduğum satıcı firmadan sonrasında eve geldim ve cihazın sabit ürün kaydı vesaire işlemlerini gerçekleştirdim ardından, alt tuşu klavyeden çıktı ve nazar niteliği taşıması açısından tuşu hafif ileriye ittirerek tekrar yerine oturttum. Nazar niteliği vesaire dediğime pek takılmayın, açıkçası çok fazla sıkıntılı bir durumdu daha beş dakika içerisinde bu şekilde bir sıkıntı ile karşılaşıyorsam devamında neler çıkacak diye düşünmedi değilim. Ardından gayet normal bir şekilde ilk gününde vermiş olduğu heyecan ile söz de kusursuz sandığım cihazı kullanmaya başladım. Yazılım geliştiriciyim ayrıca front-end developerım halk dili ile grafik işlerinden falan anlıyorum yani. Gerekli uygulamaları yükledim işte stabil Adobe ürünleri. İyi güzel, nitro aldım bir de 3.99TL değerinde GTA5'i de bir yükleyeyim malumunuz olacak ki 2008'den bu yana cihazımı yenilemedim ufak tefek ramdir ekran kartıdır şusudur busudur. GTA5 oynama isteği falan. Lafı fazla uzatmadan iyi güzel yükledim her şeyi, birkaç içerisinde oynamaya başladım hiçbir sıkıntı yoktu performans açısından fakat bir de baktım ki ilk aldığım zamanlar içerisinde gündelik kullanımda sesini bile duymadığım fan sesi sürekli olarak çalışıyor ister oyunda olayım ister normal masaüstünde sabit kalsın cihaz. Neyse, zaten yaşadığım çoğu sorunu buradan paylaşmıştım, sormuştum diğer arkadaşlara. Ardından, cihazın HDD'sini kullanmama rağmen çıkan ses beni delirtmeye başladı, zamanla farkettim tabi çıkan sesi sürekli bir cızırtı sürekli bir ses, insan diyor dört bin lira vermişsin moruk bu ses neyin nesi yani? Neyse, velhasıl kelam birkaç hafta kullandım cihazı bu kullanım süresi içerisinde götürdüm tabi ilk haftadan iade etmek istedim dediler birkaç hafta daha kullan şimdi garantiye gider uğraşırsın falan iyi dedik eyvallah, kullanıyoruz iyi güzel. Dedim şunu bir piksel testine sokayım, bir baktım ekranda ışık sızması mı dersin? Ölü piksel mi dersin? Şimdi yalan olmasın yalnızca bir adet ölü piksel gördüm fakat o bir adet ölü pikseli görmem bile beni cihazdan soğuttu. Ekranın sol ve alt köşelerinde gördüğüm ışık sızmalarını saymıyorum. Neyse, dedim benim bu cihazı kesinlikle iade etmem gerek yoksa içim rahat etmez, baba işçi tabi paraya yazık. Koyuyor insana ne kadar yardım etsen de. Neyse, dedim şu cihazın ekranını falan temizleyeyim arkaplanı da düz siyah renk olarak değiştireyim ki anlasınlar sıkıntıyı cihazdaki. Elimde teknoloji mağazasından satın aldığım mikrofiber bez ve diğer bilimum şeyler ile temizliyorum hafif hafif, bir baktım logonun olduğu ön panelde alt tarafta aha böyle açıklık var, hafif böyle parmak ucumla dokundum baktım alt tarafta ışık görüyorum ekran elimde kalcak tutup çeksem. Dedim aman allahım! Bir güzel temizledim, paketledim ilk aldığım gün ki gibi, daha garanti belgesini bile sökmedim kutunun kenarından doğru mağazaya. Rapor falan hazırladılar işte, biraz zor olur iade olayı falan filan bilirsiniz o muhabbetleri zaten, satıcı firma iadeyi servise gönderdikten sonra anca rapor gelirse yapıyormuş vesaire anlattı dinledik ben anlattım, anlaştık birkaç tüyo aldım. Cihazı garantiye gönderdiğim gün süresince iki maksimum üç günde bir ASUS'u aradım, dedim ben bu cihazın iadesini istiyorum kesinlikle, konuştuk anlaştık falan. Geçen hafta içi tekrar aradım, dediler tamirdeymiş cihaz. Benim hafif renk soldu dedim ben tamire göndermedim cihazı iadeye gönderdim falan. Biraz bekletti, neyse ki güzel haberi aldım. İade kararı çıkmış cihazla ilgili, neyse mağazayı aradım geri ertesi gün dedim böyle böyle ben aramadan önce SMS gelmiş zaten telefona ürününüz iade alınacaktır şeklinde. Konuştuk falan, hediye çeki falan dediler. Dedim ben hediye çeki istemiyorum, iadesini onayladılar ücret iadesi de alabileceğim söylendi. Velhasıl kelam, gittim ücret iadesini aldım kredi kartı ile.

Özet geçecek olursak, cihazı alıp eve geldikten beş on dakika sonra tuş elimde kaldı, ekranda ölü piksel çıktı, ışık sızması çıktı, fan makine boşta olmasına rağmen patır patır çalışıyordu, hdd boş olmasına rağmen ses çıktı, ön panelde açıklık vardı. Tabikide teknoloji şans işidir, ben aldığım hizmetten memnun kaldım, kusurlu cihazı beni uğraştırmadan kabul edip paramın iadesi için rapor hazırladılar. Tekrar söylüyorum, teknoloji biraz da olsa şans işidir. Nereden, ne şekilde alacağınıza, başınıza neler geleceğine dikkat edin. İyi forumlar, güle güle kullanın.

• insan diyor dört bin lira vermişsin moruk bu ses neyin nesi yani?

Aynı düşünce duygular farklı zihinlerde :DDDD
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastergee

insan diyor dört bin lira vermişsin moruk bu ses neyin nesi yani?

Aynı düşünce duygular farklı zihinlerde :DDDD

sesin olduysam ne mutlu :D
  • Merhabalar,
    ben de fy147t aldım ve whea hatası alıyorum. Ürünü ilk açtığımda sık sık grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti uyarısı veriyordu. Asus'un sitesinden vga driverını güncelledim ve sıkıntı azaldı ama hala var. Driver güncellemesinden sonra kullanımı etkileyen bir sıkıntı yok ama whea hatası devam ediyor. Bu hata hangi durumlarda beni etkiler? İntel resmi sitesindeki driver bu hatayı çözer mi? Bu konuda biraz aydınlanmaya ihtiyacım var çünkü ürünü servise vermeyi ya da değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

Edit: Hatayı düzelttim. Sorun donanımsal değilmiş. Soruna neden olan donanımın sürücüsünü güncellemek yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozsc -- 9 Kasım 2016; 20:58:14 >
    merhaba. ben bu SSD almak şart konusunu anlamadım. cihazda zaten SSD yok mu? HDD ikincil olarak takılı değil mi? bilgisayar HDD üzerinde mi çalışıyor?
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    Asus n552vw modelli bilgisayarın hani versiyonunu aldınız?

fy147t
    fw171t
    fw149t
    fw026t
  • cosica C kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada'da SSDsiz bir modeli satıştaydı. SSD şart denilen model buydu.

• Slainte S kullanıcısına yanıt
    ASUS servisine zamanında modem iadesi için gitmiştim. Garantinin dolmasına 1 ay kalmıştı ve başvurudan 1 hafta kadar sonra iade kağıdı almıştım. Hiç uğraştırmadıkları için takdirimi kazanmışlardı, o yüzden ASUS ürünlerine daha çok sempatim var.

Henüz almadım. Mesele anlaşıldı. Kafa karıştırıcı bir durum. Direk sadece 256/ssd ile gelse daha iyi aslında. Gerekirse hdd takmak daha ucuz. Hatta elimde var çıkma sata hdd. İşimi fazlasıyla görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozsc

Merhabalar,
    ben de fy147t aldım ve whea hatası alıyorum. Ürünü ilk açtığımda sık sık grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti uyarısı veriyordu. Asus'un sitesinden vga driverını güncelledim ve sıkıntı azaldı ama hala var. Driver güncellemesinden sonra kullanımı etkileyen bir sıkıntı yok ama whea hatası devam ediyor. Bu hata hangi durumlarda beni etkiler? İntel resmi sitesindeki driver bu hatayı çözer mi? Bu konuda biraz aydınlanmaya ihtiyacım var çünkü ürünü servise vermeyi ya da değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

Edit: Hatayı düzelttim. Sorun donanımsal değilmiş. Soruna neden olan donanımın sürücüsünü güncellemek yetiyor.

Acaba hangi güncellemeyi yaptınız ve bu hatadan kurtuldunuz?Aynı sorun bende de mevcut 😞

• Çok kararsız kaldım sizlerden bilgi almak istiyorum.

6700HQ ve GTX960M üzerine kurulu sistemler.
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-gaming-7559-b70w81c-i7-6700hq-1tb-4gb-gtx960m-fhd-w10-P88413658

Artıları : Çift fanlı olması , forumda yaptığım araştırmalarda en çok tercih edilen olması,IPS 1920x1080 ekran,6 hücreli pil
    Eksileri : HDD nin 5400 rpm olması , 8gb DDR3L ram olması , SSD olmaması.Plastik kasa ve yüzey olması.IPS olması sebebiyle ışık sızmasından çok şikayet var.Klavye aydınlatma yok.2.57kg
    Fiyat : 3399.99

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-gaming-pandora-7559-b70f161c-128ssd-i7-6700hq-16gb-128ssd1t-P138778490

Artıları : Çift fanlı olması , 16GB ram fakat yine DDR3L , 128GB SSD(SSD özellikleri hakkında bilgi yok) , IPS 1920X1080 ekran , 6 hücreli pil
    Eksileri : HDD nin 5400 rpm olması , Ramler DDR3L , Plastik kasa ve yüzey , IPS sebebiyle ışık sızması var.Klavye aydınlatma yok.2.57 kg
    Fiyat : 3973.57

2 dell modeli arasında 575 lira fark var.Bu fiyat farkı ile SSD siz , 8GB lı modeli alıp , kendim 128 SSD ve 8Gb DDR3L daha ram almam mı mantıklı yoksa 3973.57 lik modeli almam mı mantıklı karar veremedim.

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-n552vw-fw171t-i7-6700hq16gb1tb128gb-sshd4-gb-gtx960w10-P118564118

Artıları : Alüminyum kasa denilmiş fakat sadece ekran arkası mı alüminyum neresi alüminyum tam anlayamadım.16GB(8x2) DDR4 ram ,
    128GB SSD olması ( içindeki SSD nin marka model özellikleri açısından bilgim yok ),Klavye aydınlatma var.

Eksileri : Tek fan olduğu konusunda bilgim var , çift fan yazan bir yer göremedim nette.Soğutma ile ilgili tereddütlerim var fakat kasa komple alüminyumsa bir nebzede olsa daha iyi fakat net bir bilgim yok.HDD 5400 rpm olması , 4 hücreli pil , IPS sebebiyle ışık sızması tereddütlerim var.2.53kg
    Fiyat:4169

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-n552vw-core-i7-6700hq-26ghz-16gb-1tb256-ssd-156-gtx960m-4-P142659713

Artıları : Alüminyum kasa denilmiş fakat sadece ekran arkası mı alüminyum neresi alüminyum tam anlayamadım.16GB(8x2) DDR4 ram
    ,256 GB SSD olması (içindeki SSD nin marka model özellikleri açısından bilgim yok ) , 3480x2160 Ultra HD IPS ekran.Klavye aydınlatma var.

Eksileri : Tek fan olduğu konusunda bilgim var , çift fan yazan bir yer göremedim nette.Soğutma ile ilgili tereddütlerim var fakat kasa komple alüminyumsa bir nebzede olsa daha iyi fakat net bir bilgim yok.HDD 5400 rpm olması , 4 hücreli pil , IPS sebebiyle ışık sızması tereddütlerim var.2.53kg
    Fiyat:4194

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/monster-abra-a5-v72-156-P135493545

Artılar: 8GB DDR4L ram , 240gb ssd 540 okuma 490 yazma hızı ,çift fanlı,aydınlatmalı klavye , 6 hücreli pil. 2.5kg

Eksileri : Plastik kasa , içinde hdd olmaması sadece 240 gb ssd olması performans kaybı yaratır mı şüpheliyim.Türkiyede yapılıyor olması ise kalite konusunda , servis konusunda soru işareti.
    Fiyat:3799

fiyat/performans,dayanıklılık , servis kalitesi, müşteri memnuniyei olarak baktığınızda en mantıklısı hangisi sizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: drowen

Hepsiburada'da SSDsiz bir modeli satıştaydı. SSD şart denilen model buydu.

sanırım SSD'siz olan model bu:http://www.hepsiburada.com/asus-n552vw-fw026tc-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB000001F9VB aslında bunu alıp sağlam bir SATA/SSD takmak mantıklı olabilir gerçekten. yukarı linkteki fiyatı referans kabul edersek, en üst model olarak gözüken şu linkteki:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n552vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html#ozellikler ürünle arasında 1660 TL fark var ki bu farkla hem aradaki 8GB Ram farkı kapatılır hem de güzel SSD alınır. sanırım Ram ve SSD dışında fark yoktur aralarında.

• shade85 S kullanıcısına yanıt
    Ayıgt yöneticisinden hataya sebep olan aygıtı buldum. sürücüyü otomatik güncelleştir dedim ve sorun çözüldü. Bendeki hata usb 3.1 sürücüsünden kaynaklanıyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.