Şimdi Ara

Asus N550jv pci simple communications controller sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Asus N550JV laptop'um var. Wİndows 8.1 kurduğum zaman PCI Simple Communications Controller aygıt yöneticisinde tanınmamış olarak görünüyor. Biraz araştırdığımda bunu çözmek için Intel ME yüklenmesi gerekiyormuş. Lakin bunu da araştırdığımda sadece masaüstü anakartları için geçerli sürücüler çıkıyor. Bunun yanı sıra tanıtamadığım bir de USB2.0-CRW var bunun da card reader olduğunu sanıyordum ama o driver'ı kurduğum halde sorun çözülmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Boost driver veya benzeri bir sürücü bulma programı edinin sizin yerinize bulsun. Yok ben bu işi tek başıma hallederim diyorsanız aygıt yöneticisinden ilgili donanımların özelliklerine girip donanım kimlilklerinin alın ve googlede aratın bu şekilde bulabilirsiniz.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    O programların çok stabil çalıştıklarını sanmıyorum. Neden derseniz de çoğu kez onların yaptığı driver güncellemelerinden sonra bilgisayar daha bir saçma davranmaya başlıyor. Mavi ekran hataları daha çok karşıma çıkıyor. Donanım kimliği olayını deneyeceğim. Cevabınız için teşekkürler.
  • Windows 8.1 tek başına zaten ayaklı bir felaket, başka bir programa ihtiyacınız yok bence. Donanım kimliklerinin resimlerini gönderin vaktim olursa bende bakmak isterim. aygıt yöneticisi/ilgili donanım özellikleri/ayrıntılar/özellikler açılır menüsü/donanım kimlikleri kısmından yakışıklı bir resim olsun lütfen.
    Yakışıklı resmi bu akşama doğru koyarım. Teşekkürler ilginiz için. Şu an Ubuntu kullanıyorum. Şu işletim sistemi Windows'lara bin basar valla. Ama işte bazı program ihtiyaçları ve bazı platformlara erişmek için lazım oluyor.
    Buyrun

• 1. Intel(R) Management Engine Interface sürücüsü

2. Realtek USB 2.0 Card Reader sürücüsü

EDIT: Elinizde asusun kurulum cdsi olmalı, oradan yüklemeniz daha mantıklı olacaktır

EDIT 2: Artık kurulum cd side vermiyorlar mı yoksa! Ben taş devrinde mi kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Temmuz 2014; 12:24:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Elimde Asus kurulum cd si var o da makineyi FreeDos aldığım için yoksa vermiyorlar.

Intel(R) Management Engine Interface sürücüsü olduğunu bende buldum da onda anakartı seçmek gerekiyor; e benim elimdeki cihaz notebook nasıl olacak anlamadım bir türlü.
  • Cpu-z ile anakartın modelini bulup seçiniz

Taş devrinden (yani benim zamanımdan) kalma usb 2.0 aleti teknolojik canavar windows 8.1 nasıl yükleyemiyor aklımı kurcalamakta. Kandırıldım mı yoksa !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Temmuz 2014; 12:41:12 >
  • Onu da denedim ama böyle bir anakart görünmüyor

ya da ben mi gözden kaçırdım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Froncois -- 27 Temmuz 2014; 12:44:09 >

İntel ME teknolojisi aşağıdaki adresten kurmaya çalışıyorum da uygun olan anakartlar aşağıda gösterilmiş sıkıntı olur mu bilemiyorum.

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=23276

Ayrıca Realtek USB 2.0 sürücülerini kuruyorum gene aynı değişen bir şey yok sarı ünlem kalkmıyor.

EDIT: Verdiğim adresteki sürücüyü kurdum sorun çözüldü sadece USB2.0-CW kaldı onun sürücüsünü kuruyorum ünlem kalkmıyor çok ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Froncois -- 27 Temmuz 2014; 12:56:45 >

• Onlar masaüstü bilgisayarlar için üretilen anakartlar, sıkıntı olur diye tahmin ediyorum ancak daha önce hiç yüklemedim, yükleyenini de görmedim kesin bir şey söylemiyorum. Ben size bir link vereyim buradakilerden önce others olanlarını deneyiniz, olmazsa diğerlerinde bakabilirsiniz.

Link

EDIT: Burada da mevcut

EDIT 2: Acaba cdniz de
    PCI Basit İletişim Denetleyicisi==> Intel Management Engine Interface
    SM Bus Denetleyicisi========> Intel INF Update Driver
    USB2.0-CRW=============> Realtek Multi-Card Reader Driver

şeklinde sürücüler görünmüyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Temmuz 2014; 13:06:34 >

sadece usb 2.0 olmuyor
  • Asus öyle bir yere gizlemiş ki sanki devlet sırrı. Buradaki sayfadan istediğiniz donanıma ait sürücüleri bulabilirsiniz. Linki emin bir yere kaydedin ve kaybetmeyin derim. Selametle.

EDIT: Siz yazınca tekrar baktım, evet 8 sürücülerinde varmış sadece. Ben yanlış görmüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Temmuz 2014; 13:32:21 >
    Vakit ayırdığınız için sağolun ne yazık ki orada tüm windows 8.1 sürücüleri yok bundan dolayı asus ile çoo..ok yazıştım ama hala güncellemediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızılgenç

Vakit ayırdığınız için sağolun ne yazık ki orada tüm windows 8.1 sürücüleri yok bundan dolayı asus ile çoo..ok yazıştım ama hala güncellemediler.

usb 2.0 için cevap yukarıda.

sm bus controller için ise sürücüyü güncelle deyip win 8 için olan sürücüsünü bir dizine açtıktan sonra yer olarak "all" dizinini belirtiyoruz ve sorunsuz yüklüyor.

Selamlar.

SM Bus Controller için sürücü adresi :http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&s=529&m=N550JV&os=36&hashedid=dad5aYI8mC6sfoNV

• akikara kullanıcısına yanıt
    En kısa sürede deneyeceğim. Bu aralar Ubuntu kullanıyorum. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.