Şimdi Ara

Asus N550JV ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Asus N550JV model notebook güç tasarrufu modunda olmasına rağmen, işlemci 0.8ghz de çalışmasına rağmen 47 dereceden aşağı düşmüyor ve bilgisayarı açtıktan 5 dk sonra bu değerlere ulaşıyor.

    servise hdd değişimi için 4 ay önce gönderildi ve geldiğinden beri bu şekilde.

    işletim sistemi: win 8

    Bios: 208

    Lütfen yardımcı olun. Çok teşekkür ederim şimdiden herekese
     Asus N550JV ısınma sorunu







  • Bulunduğunuz ortam sıcaklığı bunu etkiler sizde sorun yok işlemci boşta çalışırken 40 derecelerde dolaşacak diye bir kaide yok.Sizde sorun yok sizin yapmanız getreken ısınıp ısınmadığını anlamanız için stres testine sokmak ozamanki sonuçları atın 47C normal.
  • durum soyle ki, f2-f3-f4-f5 tuslari ile ekran arasindaki metal yuzey asiri sicak oluyor. Ilk zamanlar boyle degildi. Ricam, bu bilgisayari kullanip da buz gibi calisiyor diyen ayrkadaslarin aida64 programi ile bostaki sicaklaik degerlerini atmalaridir. Islemcinin haricindeki diger elemanlarin sicaklik derecelerini merak etmekteyim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukteyken isiniyor olmasi dert degil, stres testinde 80leri gordu fakat bu normal bence. Bostayken, belirttigim bolgeye eli yakacak sicakligi kazandiran nedir onu anlamiyorum. Icini actim, fanlarin calismasinda bi sorun yok, petek tikanmasi yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortam sıcaklığı mesela benim makinede aynı sizin dediğiniz derecelerde geziniyor ama o dediğiniz bölgede orası işlemci bölgesi ve egzoslardan birine yakın bölge oluyor ısınması doğal.Diğer elemanlar donanımlarda sıkıntı olmadığı sürece sıcaklıkları işlemciden düşük olacaktır.
  • pch diyot 56 derece olarak gosteriyor aida 64 ile, sizde durum nedir hocam?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52-54 ortalama normal bir durum.Biraz serin olduğunda sıcaklıklar düşer.Yine de arka planda çalışan uygulamalarınız var mı kontrol edin.
  • Bu sıcaklıklar böyle cihazlar için gayet normal. Cihaz güç tasarruf modunda olsa bile işlemci ısı üretir, bu ısı da soğutma sistemine rağmen etrafa yayılır. Fan devri arttırılarak bu ısı düşürülebilir ama normal tüketimde gürültü yapmaması için fan devri de düşük tutulur. Rahat olun, bir sıkıntı yok. Havalar biraz daha soğusun daha da serin çalışacak cihaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eli ve aynı bölgede sizi ısıtacak kadar hiç olmamıştı. bir aya kadar geçmezse göndereceğim servise, sıcaktan dizim rahatsız oluyo o derece.
    ilk aldığımda kışın etkisi midir bilmiyorum bir gr ısınma yoktu. servise gönderdim, iki hafta içinde geri geldi ve ısındığını farkettim
  • Uzun zaman olmasına rağmen ben de fikrimi paylaşayım istedim:

    Bu cihaz şıklık için hava girişlerinden feragat edilmiş bir cihaz. 47 derece tamamen normal hatta düşük bile denebilir. 95 derece bu cihazın thermal throttling üst sınırı. Bu sıcaklıklara erişince işlemci otomatikman yavaşlatılır. Mesela Render sırasında veya 3d oyunlarda bu sıcaklıklara ulaşıyor ve hız düşüyor. 3400mHz olan cihazı 2200mHz e kadar düşmüş gördüğüm oldu. Zaten bilgisayar destekli tasarım programlarında render sürelerinden de performansın düştüğünü direk görebiliyorsunuz.



    Bugün bu konuda birşeyler paylaşma isteğim aslında toz temizliği yaptığım için geldi. Cihazın klavye tuşları bile dokunulmayacak kadar ısınmaya başladı. Eskiden böyle hatırlamıyordum. Ayrıca hava da sıcak seyrediyor. Cihaz cayır cayır. Zamanı gelmişti dedim. Fanları söktüm temizledim iyi ki yapmışım. Termal macunlar işlemci üzerindeki temas noktalarında kalmamış bile. Yanlarına taşmış, hep kurumuş zaten. Macunum da vardı. Değiştirdim. Az evvel bir render denemesi yaptım, 95 dereceye kılı kılına geliyor ama hız 3400 leri gördü 10 dakikalık render boyunca. Zaman zaman 3200e indi sıcaktan. Sıcaktan olanla CPU talebinden kaynaklı düşme ayırtediliyor çünkü Render karesi bittiği anda bi anlık 1200 lere düşüyor.



    Bir de son bir konu arkadaşlar: Bu cihazların adı Lap Top yani Diz Üstü, ama dizinizin üzerine koymayın, farkettirmeden yakar, hani kurbağayı kaynayan suya atınca direk sıçrar kaçar da, yavaş yavaş ısıtınca farkında olmadan haşlanır ya, o hesap. Dizüstünü diz üstüne koymak tavsiye edilmez.



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar,
    Asus N550jv pc sahibiyim. Yük altında değilken bile aşırı ısınma sorunuyla karşı karşıyayım. Pc nin bütün bakımları yapılmış durumda. Fakat hala yük altındayken ve yük altında bile değilken aşırı ısınma oluyor. Hatta fanın üst tarafındaki kasa el yakıyor. Aynı pcye sahip bir kaç arkadaşıma daha sordum onlarda bu sorundan şikayetçi. Acaba bu pc için bu derece ısınma sorunu normal mi? Sizce ne kadar olmalı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.