Şimdi Ara

ASUS N53SV yardımınız gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus N53SV modeli kullanıcısıyım 2011 haziranda aldım. Alırken bazı özellikleri çok önemsemeden aldım ram gibi ekran kartı gibi en önemli odak noktan i7 işlemci olmasını istedim yaptığım seçim benim için çok doğru oldu fakat zaman içinde başka bir kaç durumdan sıkıntı çekmeye başladım.

Sorunlarım

1. klavye

klavye ile aldığım günden beri sıkıntı yaşamaktayım. Çünkü klavye tuşlarının arasındaki boşluklar sağ olsun orası tozları çok ciddi bir şekilde çekiyor ve bende temizlemek için nerdeyse hiç birşey yapamıyorum ve 1 seferde klavyeyi bozmayı başardım 2 hafta servise göndermek zorunda kaldım Ciklet klavye gayet hoş ve temizlemesi hiç sorun olmuyor onunla değiştirmeyi düşünüyorum.

2. Boya atması
    Bileklerimin temas ettiği yerler ve üstündeki bilgisayar bilgilerini gösteren stickerların yerleri bembeyaz duruyor. Carbon sticker ile klavye çevreside dahil olmak üzere kaplamayı düşünüyorum daha önce yapan arkadaşlardan nasıl yaptıklarını ve sticker'ı nerden temin ettiklerini ve tavsiyelerini

3. HDD'nin yavaş kalması: 500 gb seagate ST9500325AS (SATA) 5400 rpm ciddi şekilde işlemlerimi yavaşlatıyor pc açılırken 70-80 sn arasında vakit geçiyor güncellemede artık bırakıyorum kendi haline ne zaman açılırsa o zaman gidiyorum yanına ve başlangıç olarak gerekli donanımsal ve virüs programı hariç herşey kapalı Autocad ve Bina Statik Hesap programlarını kullanıyorum bazen hdd bütün işimi bozmaya yetiyor. SSD yada 7200rpm hard disk'e geçmeyi düşünüyorum içinden çıkardığım hard diski de kutulayıp harici hardisk olarak kullanmak istiyorum. SSD olarak neye dikkat etmeliyim hiç bir fikrim yok. Açıkcası model olarak belirlediğim bir modelde yok. SSD disk olarak hangi hard diski önerirsiniz.

Aslında kafamda olan bir başka alternatifim daha var dvd rw yi nerdeyse hiç kullanmıyorum asıl hard diski çıkarıp o slotu ssd takıp sistemi oraya kursam dvd rw nin yerinede şu hdd yi eklesem

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd7500bpkx-25-750gb-scorpio-black-sata-30-7200rpm-16mb-cache-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=68721

2 durumda sizce nasıl olur. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz.

4. Nispeten diğerlerine göre biraz daha basit bir şey olacak. Cihazın içinde 2 tane 2 gblık ram var 2 gblık ramlerin frekansı 665,3 MHz. 1333 mhz ye kadar çalıştırabildiğini biliyorum tek kalem 4 gb ram eklemeyi düşünüyorum.

Hdd biraz soru işareti oluşturuyor bende çünkü ne yaparsam yapıyım şu anki durumundan daha kötü yapmaktan korkuyorum. Bu işlemleri daha önce yapanlar veya notebook modifikasyonu konusunda uzman olan arkadaşların bilgilerini deneyimlerini merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykac -- 5 Kasım 2013; 20:03:21 >

• 1-Klavye tozlanma olması normal çiklette toz alır fazla gözünüze batmıyor o ayrı tuçları tutarak fön makinesi gibi şeylerle temizlemeyi deneyin bunun konsoluna uyabilecek çiklet klavye bulabilirmisiniz bilemiyorum o bilgisayara mevcut klavyesi daha iyi yakışıyor.
    2-Boya atması için sticker yerli sitelerde zor gitti gidiyor gibi sitelere bir bakınhttp://www.abeststore.com/laptop-skins.php/ASUS+N53SV-XE1+laptop-skin
    3-Hdd olarak doğru diyorsunuz yeni modellerinde bile halen 5400rpm saçmalığını yapıyor asus n550 modelinde bile var,depolama alanına ihtiyaç duyuyorsan ssd pahalı gelir linkte verdiğin hdd güzel sata 3 desteği var senin hdd girişinin linkteki hdd nin veri transferi sata2 hdd ye nazaran daha iyi olacaktır en azında hantal olmayacaktır ssd düşünürseniz veya hibrid hdd'de olabilir çıkabileceğiniz bütçeyi belirtin.
    4-Mevcut işlemcinizin ram frekansı max 1333mhz'dir.4gb ram eklemk istiyorsanız 2gb ramlerden birini çıkaracaksınız 4gb ram takabilirsiniz 8gb'ye kadar yolu var sizin model tam olarak hangisi bunların bazı modelerinde 4 slot vardı 16gb takılabiliyordu. sizinki muhtemelen 8gb'de kısıtlanmış modellerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

1-Klavye tozlanma olması normal çiklette toz alır fazla gözünüze batmıyor o ayrı tuçları tutarak fön makinesi gibi şeylerle temizlemeyi deneyin bunun konsoluna uyabilecek çiklet klavye bulabilirmisiniz bilemiyorum o bilgisayara mevcut klavyesi daha iyi yakışıyor.
    2-Boya atması için sticker yerli sitelerde zor gitti gidiyor gibi sitelere bir bakınhttp://www.abeststore.com/laptop-skins.php/ASUS+N53SV-XE1+laptop-skin
    3-Hdd olarak doğru diyorsunuz yeni modellerinde bile halen 5400rpm saçmalığını yapıyor asus n550 modelinde bile var,depolama alanına ihtiyaç duyuyorsan ssd pahalı gelir linkte verdiğin hdd güzel sata 3 desteği var senin hdd girişinin linkteki hdd nin veri transferi sata2 hdd ye nazaran daha iyi olacaktır en azında hantal olmayacaktır ssd düşünürseniz veya hibrid hdd'de olabilir çıkabileceğiniz bütçeyi belirtin.
    4-Mevcut işlemcinizin ram frekansı max 1333mhz'dir.4gb ram eklemk istiyorsanız 2gb ramlerden birini çıkaracaksınız 4gb ram takabilirsiniz 8gb'ye kadar yolu var sizin model tam olarak hangisi bunların bazı modelerinde 4 slot vardı 16gb takılabiliyordu. sizinki muhtemelen 8gb'de kısıtlanmış modellerden.

Sanırım modelim ASUS N53SV-SX062V i7 işlemci 500 gb hdd 1366*1024 ekran gt5400 ekran kartı dvd multi rw var 4slot var 2 tanesinde 2gblık ram var

Ciklet klavye olarakhttp://www.sanalpazar.com/Asus-N53-N53sv-Klavye-Q-turkce-Tustakim__isp9952558?malid=GOOREMA&utm_campaign=GOO_REMARKETING&utm_content=14102013GOOREMA&utm_medium=GOO_REMA&utm_source=googlerema&gclid=COWRzPfizroCFUrJtAodgzEAPg#imgd bu model gözüme çarptı. fön makinası süpürgeler denemediğim yöntem kalmadı hatta jel gibi tuhaf bir ürün klavye aralarına gireceğini iddaa ediyordu onunlada denedim malesef işin tuhafı bunun yüzünden garantiye yollamak zorunda kaldım klavyenin bazı tuşları çalışmamaya başlamıştı sebebi toz olarak görüyorum çünkü bilgisayar başında tıkınan tiplerden değilim ve garantiden geldiğinden beri bilgisayarla uğraşıcak vaktim yoktu olduğu zamanda harici klavye kullandım bişey olucak diye ama tuşlar çok dandik geliyor

ilk adıma bütçe olarak bu linkte verdiğim ürün kadar bütçe çıkarabilirim ssd düşünüyorum aslında dvd rw yi hiç kullanmıyorum aynı zamanda 3.5'luk bir harici hard diskim de var yeminle ordan çalıştırdığım programlar pc nin kendi hard diskinden daha hızlı çalışıyor. Yani kafamdaki durum mesela 120 gblık ssd alıp normal hard disk slotuna yerleştirip para biriktirip dvd rw yerine 750 gb 7200 rpm sata 3 o hard diski yerleştirmeyi düşünüyorum. Bir sonraki adım olarak ram. Çıkarttığım parçaları ise dvd rw ile 500 gblık hardiskide kutu alarak hariciye çevirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykac -- 6 Kasım 2013; 1:34:25 >

• max 8gb de kısıtlanmış bu model sizde 4gb ram var 8gb yapabilirsiniz 2+4 te olabilir fazlasıyla yetecektir.
  • quote:

max 8gb de kısıtlanmış bu model sizde 4gb ram var 8gb yapabilirsiniz 2+4 te olabilir fazlasıyla yetecektir.

N53SV-SX077V bu modelde olabilir bu durumu nasıl kesinleştirebilirim?
  • ram kapağını açın bakın kaç slot var bilgisayarınızın modelini bilmiyormusunuz
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    4 slot var modeli ilk modelmiş bilgisayarın altında yazıyormuş :S 2*2=4 gb ram var şuan üstünde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 slot varsa 16 gb ram takma durumunuz var bu sisteme 4gb takmış o zaman 2+2+4 yapabilirsiniz 2gb boşa çıkmamış olur
  • quote:

4 slot varsa 16 gb ram takma durumunuz var bu sisteme 4gb takmış o zaman 2+2+4 yapabilirsiniz 2gb boşa çıkmamış olur

16 gb kadar yükseltebilirim :D valla içime su serptiniz :D

Speccy denilen bir programın text inin bizi ilgilendiren kısımları

Summary
    Operating System
    Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    CPU
    Intel Core i7 2630QM @ 2.00GHz 61 °C
    Sandy Bridge 32nm Teknoloji
    RAM
    4,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
    Motherboard
    ASUSTeK Computer Inc. N53SV (CPU 1) 64 °C
    Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
    Intel HD Graphics 3000 (ASUStek Computer Inc)
    1023 MBNVIDIA GeForce GT 540M (ASUStek Computer Inc)
    Hard Drives
    466GB Seagate ST9500325AS (SATA) 33 °C
    Optical Drives
    DTSOFT Virtual CdRom Device
    MATSHITA DVD-RAM UJ8A0ASW
    Audio
    Realtek High Definition Audio

RAM
    Bellek yuvaları
    Toplam bellek yuvası 4
    Kullanılan bellek yuvası 2
    Boş bellek yuvası 2
    Bellek
    Tip DDR3
    Boyut 4096 MBayt
    Kanal # İkili
    DRAM Frekansı 665,3 MHz
    CAS# Gecikmesi (CL) 9 Tik
    RAS# ile CAS@ Gecikmesi(rRCD) 9 Tik
    RAS# Öndoluluğu (tRP) 9 Tik
    Tur Zamanı (tRAS) 24 Tik
    Komut Sıklığı (CR) 1T
    Physical Memory
    Memory Usage 62 %
    Total Physical 3,91 GB
    Available Physical 1,45 GB
    Total Virtual 7,81 GB
    Available Virtual 3,98 GB
    SPD
    SPD Modülü Sayısı 2

ST9500325AS
    Üretici Seagate
    Form Faktörü 2.5"
    Heads 16
    Cylinders 16.383
    SATA type SATA-II 3.0Gb/s
    Device type Fixed
    ATA Standard ATA8-ACS
    Serial Number 5VEGELKA
    LBA Size 48-bit LBA
    Power On Count 1400 times
    Power On Time 486,6 days
    Speed 5400 RPM
    Features S.M.A.R.T., APM, NCQ
    Transfer Mode SATA II
    Arayüz SATA
    Kapasite 466 GB
    Gerçek boyut 500.107.862.016 bayt
    RAID Type None

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykac -- 6 Kasım 2013; 2:01:33 >

• up !!!
  • 2 slot devre dışı siz neye dayanarak 4 slot dediniz 8gb yükleme yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanaykac

quote:

4 slot varsa 16 gb ram takma durumunuz var bu sisteme 4gb takmış o zaman 2+2+4 yapabilirsiniz 2gb boşa çıkmamış olur

16 gb kadar yükseltebilirim :D valla içime su serptiniz :D

Speccy denilen bir programın text inin bizi ilgilendiren kısımları

Summary
    Operating System
    Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
    CPU
    Intel Core i7 2630QM @ 2.00GHz 61 °C
    Sandy Bridge 32nm Teknoloji
    RAM
    4,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
    Motherboard
    ASUSTeK Computer Inc. N53SV (CPU 1) 64 °C
    Graphics
    Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
    Intel HD Graphics 3000 (ASUStek Computer Inc)
    1023 MBNVIDIA GeForce GT 540M (ASUStek Computer Inc)
    Hard Drives
    466GB Seagate ST9500325AS (SATA) 33 °C
    Optical Drives
    DTSOFT Virtual CdRom Device
    MATSHITA DVD-RAM UJ8A0ASW
    Audio
    Realtek High Definition Audio

RAM
    Bellek yuvaları
    Toplam bellek yuvası 4
    Kullanılan bellek yuvası 2
    Boş bellek yuvası 2
    Bellek
    Tip DDR3
    Boyut 4096 MBayt
    Kanal # İkili
    DRAM Frekansı 665,3 MHz
    CAS# Gecikmesi (CL) 9 Tik
    RAS# ile CAS@ Gecikmesi(rRCD) 9 Tik
    RAS# Öndoluluğu (tRP) 9 Tik
    Tur Zamanı (tRAS) 24 Tik
    Komut Sıklığı (CR) 1T
    Physical Memory
    Memory Usage 62 %
    Total Physical 3,91 GB
    Available Physical 1,45 GB
    Total Virtual 7,81 GB
    Available Virtual 3,98 GB
    SPD
    SPD Modülü Sayısı 2

ST9500325AS
    Üretici Seagate
    Form Faktörü 2.5"
    Heads 16
    Cylinders 16.383
    SATA type SATA-II 3.0Gb/s
    Device type Fixed
    ATA Standard ATA8-ACS
    Serial Number 5VEGELKA
    LBA Size 48-bit LBA
    Power On Count 1400 times
    Power On Time 486,6 days
    Speed 5400 RPM
    Features S.M.A.R.T., APM, NCQ
    Transfer Mode SATA II
    Arayüz SATA
    Kapasite 466 GB
    Gerçek boyut 500.107.862.016 bayt
    RAID Type None

Peki 4 slot olmasının amacı nedir onu anlayamadım

http://www.cnet.com/laptops/asus-n53sv-sx062v-15/4507-3121_7-35279209.html

Burda max ram 16 gb yazıyor zaten ram birincil önceliğim değil fakat bu durum kafamı baya karıştırdı 16 gb ram'e kadar kaldırması lazım normal şartlarda sanırım burada sorunu ancak asus servisi arayıp sormadan öğrenemeyeceğim

Ssd olarak kingston hyper x3k 120 gb dvd rw kısmınada seagate sshd 1 tb 2.5 hdd yi almayı düşünüyorum. Linkleride bunlar

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/kingston-sh103s3120g-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60381

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000lm014-25-1tb-sshd-sata-30-64mb-cache-5400rpm-notebook-hybrid-disk/productdetails.aspx?I_ID=65116

Klavye olarak

http://www.sanalpazar.com/Asus-N53-N53s-Turkce-Q-Klavye-Tus-Takimi-Sifir-Gencpc__isp11437884#imgd bu klavyeyi alacağım

• ram konusunu servis bile söyleyemez 8gb dediği çoğu modelde 16gb takanlar oldu denemeden anlayamazsın sandy bridge ve öncesi işlemci modelleri olan makinelerinde anakartında kısıtlamaya gidiyordu
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Abi benim bilgisayarım 2. nesil i7 işlemciye sahip new revision etiketi vardı. Denemeden anlayamam çok tuhaf rami hiç mi görmüyor yoksa rami tam performans kullanamıyormu? Peki içinde 2 gblık ramlerin slotlarını değiştirsem? sonuçta slot kısıtlanmışsa rami çalıştırmayacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.