Şimdi Ara

asus n53sn için uyumlu ssd tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • n53sn notebook için ssd almayı düşünüyorum. aslında ilk başta hybrid alacaktım fakat pek önerilmediği için ve fazla çeşit bulunmadığı için ssd ye yönelmiş durumdayım. ocz ve corsair marka ssd lerde sorun olduğu, fakat intel ssd lerin sorunsuz olduğu söyleniyor. hız açısından arada fazla fark olmadığı için hangisi uyumluysa onu alacağım. forumu araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım. bu konuda bilgisi olan var mı ?

• corsair iyi marka neden sıkıntı yaşansınki şans işi birkaç kişide sorun çıkmış olabilir ssd'lerde ocz ve corsair önde gelir.uyumlu olması için hepsi uyumludur 2.5 inç sata3 ssd alacaksınız okadar mesela http://www.hepsiburada.com/Liste/corsair-force3-120gb-sata3-ssd-cssd-f120gb3-bk/productDetails.aspx?productId=bd130950&categoryId=60000010http://www.hepsiburada.com/Liste/ocz-vertex-3-120gb-ssd-vtx3-25sat3-120g/productDetails.aspx?productId=bd131853&categoryId=60000010

• Monitör dışında aynı sistemi kullanıyoruz... Yaklaşık 2 aydır OCZ Vertex 3 kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım, tek bir mavi ekranla bile karşılaşmadım, son firmware güncellemesi ile geldi zaten cihaz... HDD-SSD değişimini de kendim yaptım, SATA3 performansında saat gibi çalışıyor... Fabrika çıkışı gelen 5400 rpm harddiskten sonra SSD resmen çağ atlattı sisteme... Kesinlikle tavsiye ederim...

Samsung ATIV Book 9 Plus
    13.3" LED QHD+ 3200 x 1800 16:9 10 Point Capacitive Touch Screen, Intel HD Graphics 4400, i5-4200U, 4GB, 128GB SSD
  • valla nette biraz araştırayım dedim nedir ne değildir diye, baya sorun olduğunu yazıyorlardı. regedit ayarıymış, bios ayarıymış falan(hatta özellikle bu modeller için "düzgün ssd desteği vermiyor" diyenler bile vardı). normalde ilk tercihim hem fiyatı, hem de hızından dolayı ocz agility 3 modeliydi ancak vertex 3 ün %25 daha performanslı olduğunu görünce onu almaya karar vermiştim. forumlarda 2.15 güncellemesiyle bile mavi ekran sorununun devam ettiğini yazanları görünce biraz tereddüte uğradım ama sizde sorun olmadıysa cihazın kendisinden kaynaklanmayan bir problem olabilir veya bazılarında üretim hatası olabilir.

bunun dışında merak ettiğim birkaç konu daha var. ssd lerde uyku modu ve hazırda bekletme işlemi devre dışı bırakılması gerekiyormuş veya düzgün çalışmıyormuş bu doğru mu? çünkü ben yoğun olarak bu iki özelliği de kullanıyorum(açık program ve sayfaların kapanmaması için kısa süreli ara verdiğimde uyku, uzun süreli ara verdiğimde hazırda bekletme yapıyorum ve bir haftada en fazla 2 3 kere yeniden başlatıyorum). bunun dışında, ben şu anki sistemi komple ssd ye taşımak istiyorum. windowsun içerisinde bulunan yedeklemeyi kullanarak, bu yedeği içi boş olan diske yükleyebilir miyiz ? eğer mümkün değilse windowsu kurup acronisle yedek yüklemeyi düşünüyorum. bu konuda her hangi bir sıkıntı olur mu ? (değişmesi gereken ayarlar varsa da bunu windowstan yaparım)

• Vertex serisinde (özellikle Vertex 2'de) uyku ve bekleme sorunu olduğunu biliyorum. Vertex 3'ün uyku ve bekleme ile ilgili sorunlarını iyice araştırmadan sakın almayın. Vertex 2 kullanıyorum, oradan biliyorum.

Windows yedekleme sistemine güvenmiyorum ben. Acronis hem iyi sıkıştırıyor, hem de sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

valla nette biraz araştırayım dedim nedir ne değildir diye, baya sorun olduğunu yazıyorlardı. regedit ayarıymış, bios ayarıymış falan(hatta özellikle bu modeller için "düzgün ssd desteği vermiyor" diyenler bile vardı). normalde ilk tercihim hem fiyatı, hem de hızından dolayı ocz agility 3 modeliydi ancak vertex 3 ün %25 daha performanslı olduğunu görünce onu almaya karar vermiştim. forumlarda 2.15 güncellemesiyle bile mavi ekran sorununun devam ettiğini yazanları görünce biraz tereddüte uğradım ama sizde sorun olmadıysa cihazın kendisinden kaynaklanmayan bir problem olabilir veya bazılarında üretim hatası olabilir.

bunun dışında merak ettiğim birkaç konu daha var. ssd lerde uyku modu ve hazırda bekletme işlemi devre dışı bırakılması gerekiyormuş veya düzgün çalışmıyormuş bu doğru mu? çünkü ben yoğun olarak bu iki özelliği de kullanıyorum(açık program ve sayfaların kapanmaması için kısa süreli ara verdiğimde uyku, uzun süreli ara verdiğimde hazırda bekletme yapıyorum ve bir haftada en fazla 2 3 kere yeniden başlatıyorum). bunun dışında, ben şu anki sistemi komple ssd ye taşımak istiyorum. windowsun içerisinde bulunan yedeklemeyi kullanarak, bu yedeği içi boş olan diske yükleyebilir miyiz ? eğer mümkün değilse windowsu kurup acronisle yedek yüklemeyi düşünüyorum. bu konuda her hangi bir sıkıntı olur mu ? (değişmesi gereken ayarlar varsa da bunu windowstan yaparım)

Regedit'le işimiz yok aslında SSD kurulumu sırasında... BIOS'tan AHCI modu Enable yaptığınızda iş bitiyor, Windows açıldıktan sonra isterseniz teyit amaçlı bakabilirsiniz Registry'e, AHCI modu görmüş mü Windows diye... Ama şunu söyleyim ki bu işlemler SSD'nin markasından bağımsız olarak yapmanız gerekenler zaten... Yani şöyle düşünün... Yıllardır HDD kullanmaya alışık insanlarız ama SSD bambaşka bir mantık ve sistemle çalışan bir birim ve bazı kullanım alışkanlıklarımızı ona göre değiştirmek gerekiyor, hatalarla karşılaşmamak ve SSD ömrünün uzun tutmak için... Windows Defragmenter'ı asla kullanmamak ve hatta Otomatik Birleştirmeyi kapatmak gibi...

Gerginix hoca, kendi kullandığı Agility3'ü baz alarak bu konuyla ilgili güzel bir başlık patlatmıştı forumda:http://resim.donanimhaber.com/m_56335897/mpage_1/key_/tm.htm
    (Yapılması gerekenler marka/modelden bağımsız olduğu için aynılarını uygulayabilirsiniz)

İngilizce kaynakları kullanıyorsanız Google'a "SSD optimization" yazarsanız yine benzer bilgilere ulaşabilirsiniz...

Ben uyku modunu gayet güzel kullanıyorum, tekrar açtığımda 1 sn sonra aynı masaüstüm karşımda oluyor... SSD optimizasyon önerileri arasında Uyku modunu devre dışı bırakmak gibi bir öneri çoğunlukla vardır ama bu opsiyoneldir, SSD için hayati bir konu değildir. Tek amacı RAM miktarınız kadar disk alanı kazanmaktır... Kapatmasanız da olur yani...

Ben laptopu aldıktan hemen sonra SSD aldığım için Asus'un Bloatware'lerinden kurtulmak için temiz kurulum yapmıştım... Ama eğer siz temiz kurulum yapmak istemiyorsanız Sistem İmajı almak en doğru yol zaten... Acronis'in sıkıştırma oranları iyidir. Ama Windows'un kendi sistemini de kullanabilirsiniz...

Kolay gelsin

Samsung ATIV Book 9 Plus
    13.3" LED QHD+ 3200 x 1800 16:9 10 Point Capacitive Touch Screen, Intel HD Graphics 4400, i5-4200U, 4GB, 128GB SSD

• ocz nin forumunu biraz inceledim. sorunların çoğunu çözmüşler. mesela paging özelliğinin kapatılması için ram miktarının belli bir değerin üstünde olması gerekiyormuş, aksi halde yetersiz ramden dolayı mavi ekran çıkıyormuş. bi alıp deneyelim bakalım. alıp kurulumunu yaptıktan sonra sonuçları buradan paylaşırım yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.