Şimdi Ara

^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<< (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
744
Cevap
11
Favori
21.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekremm_88 E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi monitör tam 2k sayilmaz ama inceleme sitelerinde hep 2k diye bahsetmişler o yüzden bende öyle dedim

    ^ASUS MG278Q İNCELEMESİ^>>AMD Freesync KULLANICILARI KLÜBÜ<<




  • BenQ XL2730Z 27" benimki de hocam eklerseniz sevinirim. Bu monitörü kullanan herkeste olduğu gibi flicker problemi bende de mevcut. Yabancı forumlarda ve diğer kaynaklarda bazıları daha yüksek kaliteli ve 2 metrenin altına displayport kablosu kullanın demiş. Bunu yapıp sonuç alan oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 15 Nisan 2017; 2:56:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakari_mayo

    BenQ XL2730Z 27" benimki de hocam eklerseniz sevinirim. Bu monitörü kullanan herkeste olduğu gibi flicker problemi bende de mevcut. Yabancı forumlarda ve diğer kaynaklarda bazıları daha yüksek kaliteli ve 2 metrenin altına displayport kablosu kullanın demiş. Bunu yapıp sonuç alan oldu mu?

    Ekledim klübe
    Hayırlı uğurlu olsun ilk önce benQ'lar güzel monitör ama forumun ilk safyasinda bahsetmiştim malesef benQlarda flicker problemi mevcutmuş yabanci forumlardan okumuştum bende aynen dediğiniz gibi bazı kimseler bu sorunu kaliteli kablo kullanarak çözmüşler olurda sizde sorunu çözer buradaki arkadaşlari bilgilendirirseniz mutlu oluruz




  • Arkadaşlar herkese merhaba benim bir sorum olucaktı AMD FREESYNC teknolojisini öğrendim görüntü yırtılma yı kaldırması adaptasyon vb. yeni bir monitör alıyorum markası Asus VG245HE amd freesync teknolojisini destekliyor ve biliyorum ki monitör de bu teknolojiyi kullanmak için amd ekran kartı kullanılması gerekli destekleyen bir ekran kartı ki kadın ve koca olsunlar :D.. kulandığım ekran kartım RX 470 ve alacağım monitör dediğim gibi Asus VG245HE hdmı ile bağlayacağım bağlantıda özel bir kablo yada freesync ı kullanmak için özel bir program vb. tarzı işlemler yapmalıyım yani kısaca aldığımda nasıl bir yol izlemeliyim ki bu teknolojiyi kullanıyım bunun hakkında siz değerli okuyucularıma sormak istiyorum yazıyı biraz uzattım kusuruma bakmayın.
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    hdmi veya dp kablosu (monitör hangisini destekliyorsa) ile bağlantıları yap

    ardından monitörün osd menüsünden freesync'i aktif et

    ardından crimson driver üzerinde ekran bölümünden freesync'i aç

    not: freesync belli aralıklarda çalışır örnek 48-72hz, 40-75hz gibi bu fps değerlerinde görüntü yırtılması ve stuttering sorunlarını ortadan kaldırır oyun anında minimal değerin altına ve maks. değerin üstüne çıktığınızda freesync deaktif olur.

    maks. değerin üstüne çıkmamak için crimson driver'dan fps sınırı koyabilirsin
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağolasında cuma günü almaya gidicem inşallah dediklerini harfiyen yaparım.. bişi daha aklıma takıldı şimdi freesync ı açtığım zaman fps kendini sabitliyor mu mesela ben assasins creed black flag oynuyorum ekran kartım rx 470 4 gb ve işlemcim i5 2400 işlemcim biraz eski ama oyunlarda bir problem olmuyor ultra 62 fps alıyorum ama tabi ara sıra fps 45 e kadar düşüyor özellikle gemi savaşlarında 35 fps bile görüyorum eğer freesync ı açarsam pc ye yük biner mi ?
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    freesync pc'ye yük bindirmesi alakası yok freesync ile monitör ve ekran kartı uyumlu çalışıyor

    freesync açarsan fps sabitlenmez fps sabitleme işini crimson ayarlardan yapman lazım oyunda vsync'i kapattığında fps sınırı koymadıysan oyun freesync fps aralığını geçtiğinde yırtılma ve takılma sorunları baş gösterir. bunu engellemek için fps sınırı koy ki boş yere freesync aralığını aşmasın
  • RX470 ve AOC 21.5 Freesync monitörüm var,dp1.2 standartında birbirlerine bağlılar.
    Ayarlardan Freesync açık,Kare hedefi açık ve 75FPS(Monitörde 75hZ) fakat v-sync kapalı olduğu zaman Dirt3 ve CS-Go'da yırtılmalar oluyor.

    Monitör Freesync çalışma aralığı 46-75hz, Fps 74,9 oluyor genelde,nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.Radeon ayarlarından güç kontrolunu açtığımda kare hedef hızı 75 olsada frekans fazla düşüyor ve fps çok düşüyor.O yüzden kapalı tutuyorum.

    Acaba monitör OSD ayarlarından dp(dısplayport) 1.1'emi çekmem gerekiyor.Siz hangi ayarda kullanıyorsunuz?
  • kadirgumussoy kullanıcısına yanıt
    Hocam farklı bir driver ile denedinizmi?driver kaynaklıymış gibi duruyor osd ben hep 1.2de kullandım hiç sorun yaşamamiştim
  • Son 3 guncel driverla denedim. Hepsinde sonuc ayni. Siz guc kontrolunu actiginiz zaman fps dusuyormu ?
  • Freesync için 17.1.2 sürücüsünü deneyiniz. Amd driver konusunada yazdım. En kararlı freesync sürücüsü enim gördüğüm kadarıyla bu. O da olmazsa başka bir sıkıntı vardır. Halletmeye çalışırız.
  • 17.4.4 sürücüsünde hedefi 70 fps olarak belirledim ve hersey yoluna oturdu.Sanırım 75 fps'ye ayarladığımda 75'in üstüne çıkıyor freesync devredışı kalıyor
  • Son olarak 17.1.1'e geçtim fakat yine küçük küçük sıkıntılar var. Mirror'edge Cat. oyununda CS'de Dirt3'de fullscreende freesync devredışı kalıyor,Pencere moduna alınca düzeliyor.Ama Witcher3'de problem olmuyor

    Nvidia'ya döneceğim bu gidişle....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirgumussoy

    Son olarak 17.1.1'e geçtim fakat yine küçük küçük sıkıntılar var. Mirror'edge Cat. oyununda CS'de Dirt3'de fullscreende freesync devredışı kalıyor,Pencere moduna alınca düzeliyor.Ama Witcher3'de problem olmuyor

    Nvidia'ya döneceğim bu gidişle....

    Enteresan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    ben amazondan ryzen 1700 ve gtx1080 sipariş ettim kısmetse bu hafta geliyor.Bunun için monitör bakıyorum ama 4k monitör beni biraz zorlayacak.bu monitör sanki benim işimi görür gibi değil mi?
    daha çok online fps oyunları oynuyorum. cs:go, battlefield gibi
  • Konu mükemmel olmuş ortalığın panayıra döndüğü monitör veya sistem tavsiyelerinde böyle güzel düzgün bi konu bulmak çok güzel :)



    Arkadaşlar ben mg279Q ile mg278Q ile arada kaldım ikisinin arasında ki farklar 79 4ms 78 1ms ama 79 ips 78 tn panel ms farkları çok önemli değil aradaki 3msyi anlayabilecek kadar Prof değilim önemli olan benim için panel gönlümden ips geçiyordu fakat ölü piksel vs olayları ips çok oluyo diye şikayetler var tn panel daha uzun ömürlü olur diyenler bile var aradada 600 lira gibi bi fark var 78 daha ucuz konuyu açan arkadaş da 78i önermiş ben bi daha buradan soruyorum arkadaşlar lütfen yardım 78 mi 79 mu sistem toplama arifesindeyim



    Film izlemeyi seviyorum bi yıl içerisinde evleneceğim inşaallah o yüzden bilgisayarda en fazla bi yıl izlerim sonra eve güzel bi tv alıp onda izlerim bilgisayarda izlemem. Oyun oynamayı da seviyorum mafia Max payne tarzı oyunları seviyorum ama cs go da oynarım tabi



    Not olarak yazayım dedim seçimimden yardımcı olursunuz diye :)

    Birde ben nvidia ekran kartı istiyorum yani nvidia kullansam sıkıntı olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msavaşusa -- 31 Temmuz 2017; 19:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lasor07 kullanıcısına yanıt
    Daha önce hiç amazondan sipariş verdin mi bende oradan gtx 1070 almayı düşünüyorum hatta tüm sistemi oradan mi toplasam diye de düşünmüyo değilim bi sıkıntı çıkarsa garanti durumu nasıl oluyo bi bilgin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Msavaşusa

    Daha önce hiç amazondan sipariş verdin mi bende oradan gtx 1070 almayı düşünüyorum hatta tüm sistemi oradan mi toplasam diye de düşünmüyo değilim bi sıkıntı çıkarsa garanti durumu nasıl oluyo bi bilgin var mı?

    Ben 13 Bin TL olan sistemin tüm bileşenlerini amazondan topladım. Hiçbir bozuk parça çıkmadı. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Ama tavsiyem amazon.de sitesinden almanız olur. Türkçe müşteri hizmetleri desteği olduğu için, rahatlıkla yardım alabilirsin.
    Bozuk bir parça çıkması durumunda da müşteri hizmetlerine bildirin. Hemen yenisini yolluyorlar. Eski parçayı da belirttikleri yere sen kargoluyorsun. Kargo ücretini sen veriyorsun ama, bozuk parça onların eline geçtiği anda hesabına kargo ücretini geri yatırıyorlar.

    Bu arada MG 278Q monitörü de oradan aldım.




  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Ben hayatım boyunca hiç yurt dışından sipariş vermedim diğer türlü yurt içi tüm alışverişlerim internetten ama amazondanda yapmak isterim fakat herkes birşey söylüyo yok bi kere sipariş verdim mi bi daha iptal şansın yok gelmesini bekleyeceksin iyi düşün felan ben zaten sipariş verdim mi beklerim de bunları duyunca biraz tedirgin oluyorum çünkü maaşımın 4 katı bi sistem toplayacağım yanlış veya meşakkatli bir adım atmak istemiyorum yorumundan dolayı teşekkür ediyorum ama keşke çevremde de amazondan alışveriş yapan biri veya birileri olsa da bana yardımcı olsa destek verse ama yok forumdada kimisi kötü kimisi iyi diyo yani kafam çok karışık ama istediğim sistem 8800 tutuyo türkiye fiyatı amazonda herhalde en fazla 7000 tutar bu vergi olayı nasıl oluyo oradan alsakta vergi veriliyormuş bi miktar bi bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msavaşusa kullanıcısına yanıt
    Yorumuniz icin ilk olarak tesemkur ederim

    Bu konu acmamdaki amac kullanici olarak birbirimizi yardimci olalim ve sorunlu urun satin almayalımki para zor kazaniliyor bu devirde ve kimse parasinin hakkini veremeyecek bir urunle çarçur ekmek istemez bilincli kullanici olmak onemli olan!

    Hocam film izlemeyi seviyorsaniz helede benim gibi gece uyumadan once uzanarak 1film izlwr oyle yatarim diyorsaniz tabikide ips panel daha iyi lakin freesync ips paneller yeni modellerde daha az sorun var birkac arkadas asusun mg279q almis ipsglow flickerfree gibi bitakim ölü pixel felan yaşamislar bu yüzden pek onermiyorum 279q ama sanliysaniz inceleyerek ve aorunlu denk gelirse iade edip degistirebileceginiz bir yerden alabilorseniz tabikide güzel.eğer 144hertz oebmli degil ise sizin icin LG 29um yada 34um serilerini onerebilirim pek sorunlu cikan gormedim o modellerden kullananlara ops ve 21:9 filn izleyin birdaha tvden izlemezsiniz

    Yada mg278q da benim videomda gosterdigim gibi monitor heryone hareket ediyor onunlada guzel film izleniyor fiyatida uygun size kalmos tabe!

    Bende suan 29um yada 34um 2sinden birinden alicam yakinda partneri rx vega olicak buyuk ihtimal
    Amd vega kart alanlara bundle yapicak monitor ve ekrannkarti alana buyuk indirimler var diyordu 100usd kadar aklinizda bulunsun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 2 Ağustos 2017; 23:37:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.