Şimdi Ara

Asus M5A99FX Pro R2.0 Sorunlumu (ÇÖZÜLDÜ) (AMD chipset aşırı ısınma) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
7.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: STRANGE_81

BİOS JUMPER İLE SIFIRLA MAKİNA YI DİREKT OLARAK BOOT ET MAKİNAYI YÜKLE WİNDOWS U SONRA TEKER TEKER SIRASI İLE YÜKLE YAZILIMLARI ÖNCE YONGA KÜMESİ SONRA BİLEŞENLER FALAN DERKEN CANAVAR OLMUŞ MAKİNA DİKKAT ETMEN GEREKEN HUSUS ASUS SİTESİNDEKİLESİ YÜKLE BAŞKA DRİVER YÜKLEME VE AYNI DRİVER I İKİ KEZ YÜKLEME YAPMAYA ÇALIŞMA YANİ AYNI DRİVER I ÜSTÜNE YAZMA YADA REPAİR YAPMA TEMİZ BİR KURULUM YAP SORUN KALMAZ ..

Sistemide yeni kurduydum w7 den w8 e bu pc de uğraş bitmiyor arkadaş ben chipseti en son kurmuştum 10 kb 3g ile inene kadar sabredemedim :D
  • okinkurt kullanıcısına yanıt
    SABIRLI OL HERŞEYİ İNDİR SONRA SIRA İLE TEK TEK YÜKLE KEYFİNE BAK ... ANAKARTIN ÇOK GÜZEL O.C POTANSİYELİDE ÇOK İYİ ABİLERİNE KAFA TUTAN BİR KART
  • quote:

SABIRLI OL HERŞEYİ İNDİR SONRA SIRA İLE TEK TEK YÜKLE KEYFİNE BAK ... ANAKARTIN ÇOK GÜZEL O.C POTANSİYELİDE ÇOK İYİ ABİLERİNE KAFA TUTAN BİR KART

Dostum bios ekranından Default yapsak iş görmezmi acaba ? kasanın içi ana baba günü :D Load bios default yapıp formatı çaksak yonga setinden kurmaya başlasak düzelirmi sence illa jumper ı bızıklamak mı gerekiyor :D unutmadan o.c konusunda çok kararsızım açıkcası zaten 4 ghz de çalışıyor birde ısı olayı var bendede soba yanıyor cayır cayır çiftlik evinde oturuyorum amd nin programdan bakıyorum 27 derece ısı gözüküyor ama el bile deyiremiyorum anakarta elimemi güvenmeliyim sensöremi karar veremedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 20 Aralık 2013; 15:36:17 >
  • okinkurt dostum, sorunun baya uğraştırmış seni, kolay gelsin öncelikle...

bencede jumperdan sıfırla, ısı konusunda da bence ölçüm değerleriyle çok fark varsa tabiki eline güveniceksin :)
    ısı konusunda bence birden fazla ısı ölçüm programı kullan, gerçek değerleri ile ölçmeyenler olabilir vs..

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric_Draven -- 21 Aralık 2013; 11:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

quote:

Dostum bios ekranından Default yapsak iş görmezmi acaba ? kasanın içi ana baba günü :D Load bios default yapıp formatı çaksak yonga setinden kurmaya başlasak düzelirmi sence illa jumper ı bızıklamak mı gerekiyor :D unutmadan o.c konusunda çok kararsızım açıkcası zaten 4 ghz de çalışıyor birde ısı olayı var bendede soba yanıyor cayır cayır çiftlik evinde oturuyorum amd nin programdan bakıyorum 27 derece ısı gözüküyor ama el bile deyiremiyorum anakarta elimemi güvenmeliyim sensöremi karar veremedim :D

PROGRAMIN SANA VERDİĞİ M/B SICAKLIĞI KARDEŞİM 27 DERECE GÜZEL SIKINTI YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA KUZEY KÖPRÜSÜ ÇOK SICAKSA BİRAZ SIKINTI OLABİLİR DİKKAT ET KARTI YAKMA AYRICA ASUS UN PROGRAMI ÜZERİNDEN AUTO TUNING YAPMA KÖPRÜLERE VE CPU/NB YE ÇOK VOLTAJ VERİYOR SAĞLIKLI DEĞİL AYRICA KESİNLİKLE JUMPERDAN RESETLE PİL ÇIKARMAYA UĞRAŞMAZSIN BİOSDAN DEFULT YAPMAN SIKINTI VARSA GİDERMEZ.. KOLAY GELSİN KARDEŞİM

• quote:

quote:

quote:

PROGRAMIN SANA VERDİĞİ M/B SICAKLIĞI KARDEŞİM 27 DERECE GÜZEL SIKINTI YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA KUZEY KÖPRÜSÜ ÇOK SICAKSA BİRAZ SIKINTI OLABİLİR DİKKAT ET KARTI YAKMA AYRICA ASUS UN PROGRAMI ÜZERİNDEN AUTO TUNING YAPMA KÖPRÜLERE VE CPU/NB YE ÇOK VOLTAJ VERİYOR SAĞLIKLI DEĞİL AYRICA KESİNLİKLE JUMPERDAN RESETLE PİL ÇIKARMAYA UĞRAŞMAZSIN BİOSDAN DEFULT YAPMAN SIKINTI VARSA GİDERMEZ.. KOLAY GELSİN KARDEŞİM

Tamam denerim bi bu arada asus un al suite programı dışındaki programlar hep yanlış gösteriyor işlemciyi 4-5 derece ölçüyorlar bu anakartı ve bi alt chipseti kullanan kime sorduysam yükte elimizi deyiremiyorz diyorlar kuzey köprüsüde bu şekilde baya sıcak gerçekten anakartın kasanın önüne doğru olan kısmı pek ısınmıyor diğer yarısı ısınıyor gerçekten çok moral bozucu birşey incenden satmayı düşünmeye başladım sistemi aynı odada intel çalıştırıyorum buz gibi bunda neden böle anlıyamadım gerçekten elime baksam rahat 80 derece var yani .

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric_Draven

okinkurt dostum, sorunun baya uğraştırmış seni, kolay gelsin öncelikle...

bencede jumperdan sıfırla, ısı konusunda da bence ölçüm değerleriyle çok fark varsa tabiki eline güveniceksin :)
    ısı konusunda bence birden fazla ısı ölçüm programı kullan, gerçek değerleri ile ölçmeyenler olabilir vs..

kolay gelsin...

Valla sorma dostum gıcık etti beni oyun için topladım bunu zaten pc oyunları sorunlu durumda birde böle saçma sapan işler çıkıyor başımıza :( amd de diğer ölçüm programları yanlış değerler gösteriyor nedense.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eric_Draven

okinkurt dostum, sorunun baya uğraştırmış seni, kolay gelsin öncelikle...

kolay gelsin...

Valla sorma dostum gıcık etti beni oyun için topladım bunu zaten pc oyunları sorunlu durumda birde böle saçma sapan işler çıkıyor başımıza :( amd de diğer ölçüm programları yanlış değerler gösteriyor nedense.

senin kart ta sıkıntı var o zaman kardeşim ben 5 ghz e kadar o.c yapıyorum ana kart 35 dereceyi geçmiyor .. bilgisayarın bulunduğu odada cayır cayır soba yanıyor oda sıcaklığı en az 26 ila 30 derece arasında... yanlız şu da var kasa içi soğutma önemli doğru hava akımı kurman gerekir ... yüksek ihtimalle senin kartta bir sorun var kardeşim aldığın yerden değişim iste yada garantiye gönder yoksa dediğim gibi elindeki anakart 6300 işlemciye 5,0 ghz i çok rahat gösteren bir kart üstelik stabilite problemi de olmuyor.. ben forum da 5,0 e çıkan görmedim .. bazen ayarlarımı paylaşsam mı diyorum

dostum resimde gösterdiğin yerlerden 1 ve 2 numaraların sıcaklığı boşta 45 derece 3 numara ise 36,5 derece kardeşim yükte bu değerler daha da yükselir kanaatimce bana kalırsa sorun yok gibi görünüyor ayrıca anakart sıcaklığı da 28 derece şu an bence o bölgelerin sıcak olması ısıyı gözel emiyor ve absorbe ediyor bunu kafana takma bence kartta sorun yok yani olsa ben şikayetçi olurdum ... dediğim gibi anakart sıcaklığı önemli olan soğutucuların ısısı kasa içi hava sirkilasyonu doğru hava akımı ile düşer yada aynı seviyede tutulur kardeşim ... benim kasada 4 egzoz fan 4 tane de kasa içine taze hava basan fan var.. işlemci soğutması sıcak havayı direkt olarak havayı dışarıya atacak şekilde ayarladım kasa içine zararı olmuyor
  • quote:

dostum resimde gösterdiğin yerlerden 1 ve 2 numaraların sıcaklığı boşta 45 derece 3 numara ise 36,5 derece kardeşim yükte bu değerler daha da yükselir kanaatimce bana kalırsa sorun yok gibi görünüyor ayrıca anakart sıcaklığı da 28 derece şu an bence o bölgelerin sıcak olması ısıyı gözel emiyor ve absorbe ediyor bunu kafana takma bence kartta sorun yok yani olsa ben şikayetçi olurdum ... dediğim gibi anakart sıcaklığı önemli olan soğutucuların ısısı kasa içi hava sirkilasyonu doğru hava akımı ile düşer yada aynı seviyede tutulur kardeşim ... benim kasada 4 egzoz fan 4 tane de kasa içine taze hava basan fan var.. işlemci soğutması sıcak havayı direkt olarak havayı dışarıya atacak şekilde ayarladım kasa içine zararı olmuyor

Hocam bende artık takmıyorum zaten çünki sistem düzgün çalışıyor bir aksilik yok gibi duruyor bu anakartı kullanan arkadaşlara sordum bu ısı olayını herkes var diyor ancak zararını görende olmamış böle kullanmaya devam edicem artık birşey olursada şutlarız garantiye ne diyim :D bende kasa olarak corsair c70 vengeance var önde 2 tane 12 cm egzoz olarak da 1 tane 12 cm fan bulunuyor hava akımı iyi diyebilirim ancak üste ve yana fan almayı planlıyorum yazın hatta kasa ile gelen fanları da değiştiricem sanırım çünki öndeki fanlar vomm vom vomm devir sesi yapıyorlar sağlam fan şart gibi amd nin stok fan vardı sesine katlanamadım anakart daki zamazingosu ile beraber söktüm akasa venom u taktım ısısı fena değil gibi maximum 60 derece ye çıkıyor bendede soba yanıyor şuan anakart asus un programda 29 derece de ancak el deyiremiyoruz tabiki demirlere ve arkasına :)) sanırım ellenmek istemiyor bu vatandaş

Bu arada fan durumu sadece kasa fanları böle cıkıyor nedense :

Asus M5A99FX Pro R2.0 Sorunlumu (ÇÖZÜLDÜ) (AMD chipset aşırı ısınma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 22 Aralık 2013; 19:54:04 >

• quote:

quote:

Hocam bende artık takmıyorum zaten çünki sistem düzgün çalışıyor bir aksilik yok gibi duruyor bu anakartı kullanan arkadaşlara sordum bu ısı olayını herkes var diyor ancak zararını görende olmamış böle kullanmaya devam edicem artık birşey olursada şutlarız garantiye ne diyim :D bende kasa olarak corsair c70 vengeance var önde 2 tane 12 cm egzoz olarak da 1 tane 12 cm fan bulunuyor hava akımı iyi diyebilirim ancak üste ve yana fan almayı planlıyorum yazın hatta kasa ile gelen fanları da değiştiricem sanırım çünki öndeki fanlar vomm vom vomm devir sesi yapıyorlar sağlam fan şart gibi amd nin stok fan vardı sesine katlanamadım anakart daki zamazingosu ile beraber söktüm akasa venom u taktım ısısı fena değil gibi maximum 60 derece ye çıkıyor bendede soba yanıyor şuan anakart asus un programda 29 derece de ancak el deyiremiyoruz tabiki demirlere ve arkasına :)) sanırım ellenmek istemiyor bu vatandaş

baya hızlı senin kasa fanları bende alsam mı dostum fanlarn pwmlerde de sorun olabilir suçu anakarta atmamak lazım başka fan takıp bi dene istersen aynı sorun devam ederse fanların devrini ölçen zamazingo arızalı demektir

• quote:

quote:

quote:

baya hızlı senin kasa fanları bende alsam mı dostum fanlarn pwmlerde de sorun olabilir suçu anakarta atmamak lazım başka fan takıp bi dene istersen aynı sorun devam ederse fanların devrini ölçen zamazingo arızalı demektir

Diğer sistemden bir fan söküp denedim sorun çıkmadı c70 gibi kaliteli bir kasada bu kadar dandik fanlar olması üzücü gerçekten artık yeni fan alacağız kaçarı yok :D

fabrikasyon hatası sıkma canını kasanın gerisi sağlam çeliği kaliteli uzun ömürlü... her zaman papaz pilav yemez hayırlı geceler kardeşim
  • fx serisi çıktığındaki yorumları okuduktan snra intele geçtim bende arkadaşlar. amd anakartlarda nedense bu var. M4A87TD/USB3 kullandım bende en son olarak 2012 de. oc performansı çok kötüydü. aynen arkadaşın yazdığı gibi çok kısa bir sürede hata veriyordu. ne yaptıysam çözemedim.

şu anda i72600k işlemcim var. anakartta Asus.P8Z68-V.Pro.GEN3 oc ye gerek bile duymuyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersingo

fx serisi çıktığındaki yorumları okuduktan snra intele geçtim bende arkadaşlar. amd anakartlarda nedense bu var. M4A87TD/USB3 kullandım bende en son olarak 2012 de. oc performansı çok kötüydü. aynen arkadaşın yazdığı gibi çok kısa bir sürede hata veriyordu. ne yaptıysam çözemedim.

şu anda i72600k işlemcim var. anakartta Asus.P8Z68-V.Pro.GEN3 oc ye gerek bile duymuyorum. :)

AMD nin performans sıkıntısı yok ama güç tüketimi ve bu kıl sorunları işi bozuyor işte bende ufaktan pişman olmaya başladım intel almadığıma ..
  • Arkadaşlar herkese selamlar;
    konu burası olmayabilir fakat sorunumu buraya yazarak sizlerle paylaşmak istiyorum ASUS M5A99FX PRO R2.0 (işlatim sistemi Win 7 64bit) ana kartı yaklaşık 4 ay once aldım sorun: pc actıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat civarında internet kesilmesi yaşıyorum yanımda eski PC var ortak hub var onda boyle bir sorun olmuyor eski (pc win XP ) ekranın sağ alt köşesinden sağ tıklayıp "Open Network and Sharing Center " acılan pencerden de" Local Area Connection " sonra diable yapıyorum sonra "sorun gider" tıkladıktan sonra internet duzeliyor bu sorun ana kartla ilgili olabilirmi? yada set uplardan duzeltilmesi gereken bir yer varmı? bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bu sorunu nasıl çözduler yada vatan dan almıştım bunu garantisi bitmeden versem sorunu giderebilirler mi ? lutfen yardım ediniz

saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: devkartal

Arkadaşlar herkese selamlar;
    konu burası olmayabilir fakat sorunumu buraya yazarak sizlerle paylaşmak istiyorum ASUS M5A99FX PRO R2.0 (işlatim sistemi Win 7 64bit) ana kartı yaklaşık 4 ay once aldım sorun: pc actıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat civarında internet kesilmesi yaşıyorum yanımda eski PC var ortak hub var onda boyle bir sorun olmuyor eski (pc win XP ) ekranın sağ alt köşesinden sağ tıklayıp "Open Network and Sharing Center " acılan pencerden de" Local Area Connection " sonra diable yapıyorum sonra "sorun gider" tıkladıktan sonra internet duzeliyor bu sorun ana kartla ilgili olabilirmi? yada set uplardan duzeltilmesi gereken bir yer varmı? bu sorunla karşılaşan arkadaşlar bu sorunu nasıl çözduler yada vatan dan almıştım bunu garantisi bitmeden versem sorunu giderebilirler mi ? lutfen yardım ediniz

saygılarımla

Yazılımsal veya büyük ihtimal virüs yemişsindir .. temiz bir format at sürücüleri yükledikten sonra elindeki 3. parti yazılımları kurmadan bir bak bakalım aynı sorun devam ediyormu. Ethnernet kablosunu da değiştir belki sorun ondan kaynaklı olabilir. Mevcut ihtimalleri eledikten sonra donanımsal bir sorun olup olmadığını tartışalım.

• Hocam pasif sogutucu normal degilmi isinmasi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barkın B

Hocam pasif sogutucu normal degilmi isinmasi :)

Isınması normal hadi 50 derece olsun bilemedin 60-70 olsun fakat el yakacak kadar ısınması anormal bana göre.
  • Kendimde amd kullanan birisi olarak,bircok am3+ anakartida denemem sonucunda size sunu diyebilirim ki neredeyse butun hepsi sorunlu..m5a97 sinden tut m5a99x ine 990xa sina fxa modellerine kadar hepsinde bir problem soZ konusu.farkindaysaniz amd islemcilerde bir sikinti yok.Sorun hep anakartlarda neden z77 de z87 de problem yok :) bir tane gormedim forumda z87 sorungordunuzmu ?u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.