selam arkadaşlar, asusun m5 serisi anakartları yeni piyasaya düştü... bulldozer destekleri de var bu anakartların nasıl acaba bu anakartlar hangisini almak lazım... bilgisi olan arkadaşlara yardımcı olursa çok sevinicem...
Türkiyede satışı başladı mı? Öyleyse link rica ediyorum sizden.
Valla kardeşim eğer sli veya crossfire yapcaksan sabertooth gibi üst düzey bir kart al tabi ama beni aşar bana tek kart yeter diyosan 970 serisinden bir kart al ordaki stoklardaki 8 çipsetli anakartlardanda uzak dur nitekim eski teknoloji olduğundan ilerde ekstra yeni teknolojileri kullanamazsın o stoktaki asus siyah soketli 8 çipsetlerde 9 serisi gelmeye başlamış az sabret bi tane 9 serisi al bence bende msi bekliyorum 970 veya 980g serisi çünkü asustan mağdur oldum ama msi eski anakartım daha dayanıklı çıkmıştı hemde 915p serisi olmasına rağmen ama asus bozulunca bi daha eskisi gibi olmadı servise yollamama rağmen 2 kere hemde şimdilik bozuk idare ediyorum ama msilar gelsin hemen alıcam bi tane umarım bu sefer sağlam olur sistemim.
üstad açıkçası sli ile falan uğraşmıycam, hani belki biraz overclock ile uğraşırım... iki aydır bekliyorum zaten, bulldozerler hala piyasada yok... dedim hiç olmadı anakartları bekleyeyim bi kaç sene sonra bulldozer takarım... 8XX serisi bir anakart almayı düşünüyorum ciddi ciddi ama tabiki m5 serisinden am3+ işlemcileri destekliyor diye, ne bileyim kafam karıştı şimdi... ben bu anakartlara ileride bulldozer serisi bir işlemci taksam sorun mu olur yani...
Sorun olmaz ancak dediğim gibi yeni bir kaç teknolojiden faydalanamazsın o kadar ha dersenki onlarda olmayıversin o zaman sorun yok-ayrıca burda demek istediğim işlemciler tam destekli ama işlemciler için yeni yazılımlar(misal 8 çekirdekte 4 çekirdeğin kapatılıp diğer 4 ünün otomatik 1 ghz aşırtılması) desteklenmeyebilir 8 çipsetlerde benim bildiğim kadarıyla ayrıca eski 8 ve yeni 9 serisi arasındada az da olsa performans farkı olucaktır yeni sb9xx çipset kullanıldığı için.Yoksa siyah soketlerin hepsi tam uyumlu bildiğim kadarıyla sadece çipset eski o kadar.
evet üstad bu m5 serisi anakartların hepsi siyah sokete sahip... am3ler hep beyazdı... şimdilik phenom x4 955 takıcam zaten bi kaç sene sonra yükseltirim bulldozere... peki üstad bu m5 serisi anakartlardan usb 3.0 destekli olan 870 çipsetli olanı alayım diyorum sen ne dersin... 880 çipsetli v evo var bir de, tek artısı onboard ekran kartının olması araştırdığım kadarıyla... diğerleri ise 7XX çipsetli anakartlar... ne dersin...
7xx çipsetler daha kalitesiz maddelerden yapılma ama 8 serisinde 100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors kullanılmış yani daha uzun ömürlü ille asus alcam beklemicem dersen(ki ben msi tercih ederdim) eğer fazla ısınmasın dersin anakart 870(onboard oaln kartlar daha fazla ısınırlar) yok ben onboardla günlük işlerimi görürüm şimdilik düşük ayarda oyunda oynarım en azından ekran kartım bozulursa bile idare edebilirim dersen(ki asus alsam ben şu an 880 i tercih ederim) o zaman 880g olanı al ben şahsen msi 980g çipsetini merak ediyorum çünkü onu almak isterim ekran kartım bozulsada(ki en çabuk bozulan parçadır heralde he bide optik sürücüler var başa bela) ram+işlemciyle idare edebilirim ayrıca belki yeni 980g lerde özel onboard çözümleri olursa(direct x 11li) gibi eski oyunlarımı da rahatça oynatabilir yani ne için kullanacağına bağlı derim kısacası ve 870 ya da 880 alabilirsin şimdiden hayırlısı olsun kardeşim umarım yardımcı olabilmişimdir hatam olduysa affola.
eyvallah üstad açıkçası ekran kartım olduğu için 870 serisi düşünüyorum... 880 nerdeyse bi seksen lira daha pahalı... en iyisi 870 almak... peki arkadaşlar bu anakart ddr3 1133 ü doğrudan destekliyor, 1600 ve 2000 mhz i overclock ile destekliyor 1600 mhz cl9 almayı düşünüyorum nasıl bir tercih olur...
peki sen nasıl bir anakart alıcaksın, 9XX çipsetli bir anakart mı...
walla ben msi 980g veya 980gx düşünüyorum aslında ama daha çıktığı yok ben daha çok tv seyrediyorum o yüzden onboardları çok uygun geliyo bana sessiz serin olmasıda cabası olmadı 980 ler gecikirse bunun slotları bana uygun olduğu için ve de uzun ömürlü military class 2 olduğundan bu anakart müthiş özelliklerine bakabilirsin http://www.msi.com/product/mb/990FXA-GD65.html olmadı dayanamassam bu daha önce geliceğinden bunu alırım.
peki ne kadar olur ki bu anakartın fiyatı...
Benim tahminim sabertooth bile 465 ise bunlar 250-350 arası olur nede olsa 2 tane pcı 16 var üst modelinde daha çok ta o daha pahalı ve gereksiz benim için bana bu model uygun tabi fiyatıda uygun olacaktır ayrıca söylemem gereken bişey var dostum mutlaka uefi bioslu bi anakart al benim dediğim msi modelinde ve asusunda 9 serilerinde uefi var ha ne işe yarar o dersen şimdiki anakartlardan çok daha hızlı açılcak bu bioslar güncellendikçe 2. olarakta 3tb ve üzeri sabitdisk kullanmak istiyorsan bu bioslar o desteği veriyor "EFI, 64-Bit tekniği sayesinde 8192 Exa-byte adresleme yapabiliyor. Bunun anlamı 8 milyar Terabyte; önümüzdeki seneler için fazlasıyla yeterli." O yüzden ilerde çıkacak 25tb 100 tb diskler bu biosla rahatlıkla kullanırsın ancak 8 serisinde uefi yok ona göre dostum bu çipsete geçmemin en önemli sebeplerinden biride budur her arşivci gibi.
ordaki kartların alayı soket değiştirmiş sb710 ve sb850.almak gibi bir hata yapmayın.
ne alalım o zaman zıpzıp kardeş... biliyorum tek fark sadece siyah soket olması ve bioslarının am3+ işlemcileri doğrudan desteklemesi... yeterli değil mi bu...
quote:
Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp
ordaki kartların alayı soket değiştirmiş sb710 ve sb850.almak gibi bir hata yapmayın.
birazdaha açıklarmısın
biraz daha açarım. yeni gelecek 9xx serisi kartlar bulldozer ile tam uyumlu olacak ve son teknoloji olcak.sb 710 kartlar eski teknolojidir.ki kaldı ki eski teknolojinin de iyi kartları değil.sb750 olsa belki.lakin bulldozer sistem kurmayı düşünüyorsanız,böyle soket değiştirmiş tırt kartlar yerine en azından 970 chipset almaya çalışın,eski kuzey köprüsüne sahip kartların,işlemcileri tam verimle çalıştıramayacagına dair efsaneler vardı,gerçi çıkmamış işlemci hakkında hergün efsane çıkıyor ya neyse. en azından biraz kasıp 990x almaya çalışın,ben kendi adıma öyle yapıcam,hem cf hem sli destekleyeceği söyleniyordu.bir 5 sene kullanılabilecek kartlar yani.