Şimdi Ara

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ile overclock nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aklıma takılan çok şey var ama öncelikle sanıyorum birşeyleri eksik veya yanlış yapıyorum ki stabiliteyi sağlamak pek mümkün olmuyor.

Normalde bildiğimiz gibi bendeki işlemci 16*200 = 3200 mhz default değerleriyle çalışıyor.
    Anakartın overclock(AI-TWIEKER yazıyor sanıyorum ) menüsünden overclock işlemini D.O.C.P'ye getirip profile 1 olarak tanımlı olan DDR3 1333MHZ (7-7-7-21-2T-1.5V)seçiyorum.FSB 200 PCIE 100 onları değiştirmeden çarpanı 20 yapıyorum 4000 GHZ oluyor. Bütün voltaj ayarlarını auto konumda bırakıyorum. Cool and Quit kapalı, bu şekilde sistem açılıyor, yaklaşık 10 dk prime testinde mavi ekran restart yapıyor. Voltaj ayarlarına tekrar girip manuel'e alıyorum işlemciye 1.45 ile 1.50 arasında yavaş yavaş voltaj vererek deniyorum ama 1.50 ye çıkarttığımda bile stabilite sağlanmıyor. FSB yi değiştirmediğim için Ramlerim 1333 mhz de çalışmaya devam ediyor.Default voltajı 1.5v olduğu için ona voltaj vermiyorum. Biliyorum her işlemci,her anakart oc.işlemlerinde yüksek değerlerde çalışacak diye bir durum söz konusu değil (diğer deyişle bendekiler takoz da olabilir bilemiyorum :) ) ama çoğu yerde bu anakart işlemci ikilisi 4 GHZ rahatlıkla çalıştırılabiliyor diye okuyorum.
    Not : İşlemcim 125 W REV C3

Daha sonraki denemelerimi FSB arttırarak da yaptım onları da paylaşacağım lakin eksik veya yanlış bildiğim birşeyler var gibi duruyor onları öğrenebilirsem bir adım daha ilerlemiş olurum diye düşünüyorum.
    Öğrenmek istediklerimden bazıları mesela Ram CL değerleri ne yapılmalı örneğin 1600 mhz çalıştırmak istiyorsam CL9 A getirip voltajı 1.65 e mi çekmeliyim?
    veya atıyorum 1280 mhz kullanmak istiyorum CL değerlerini elle ne olarak girmeliyim? (auto'da bıraktığımda 9-9-9-24 1T atıyor genelde) Oysaki 1333 MHZ CL7 ram 1280 MHZ ye çekildiğinde tahminimce CL6 falan çalışmalı diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Gerçi bu sorular defalarca sorulmuştur ama elbette forum çok geniş, çalışıyorum fazla da vakit bulamıyorum bu işlere ama merakta varken insan öğrenmek,detaylara daha fazla inmek istiyor.
    Ayrıca gönül isterdi bu anakart Asus Crosshair V Formula tarzı birşey olsun ama malum çok pahalı ve benim için elimdekinin yeteceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 12 Ocak 2012; 11:52:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

1. CPU'nun ratiosunumu arttirmak gerekir yoksa fsb yimi ?
    2. ram lerin mhz sini degistirmek gerekiyo mu autoda duruyo 1333 mhz gosteriyo cpuz + timinglerde auto duruyo onlarda 9-9-9-24 gozukuyo dogru yani + voltajda autoda bunlarla oynmak gerekiyomu gerekiyosa ne yapmak gerekiyo
    3. Bios un AI TWEAKER bolumunde bir suru sey var onlarada ellemek gerekiyomu

1- 2 sınıde sıstemınbılesenlerı dahılıunde arttırırsan gereklı voltajları elle kendın ayarlayıp stabiliteyi sağlarsan daha iyi sonuçlar elde edersin.
    2-zevk ıhtıyac ve para meselesi. yeterlı gelende olabılır olmayanda. ama 1600 alıp en az cl 7 daha mantıklı gelıyor bana.
    o ayarlarla oynarken copk dıkkatlı ol. hatta standart voltaj degerlerını yaz.
    3-2 cı de4 yazdıgım gıbi not et sonra eger oynamak ıstıyorsan oyna.

bu arada 233 fsb de
    en cok kac yaptınız o.c yaptıgınızda

biostaki
    CPU,NB Voltage degeri elle 1.100 ayarlıyorum ben,
    vede
    NB voltage 1.250 de.

ilk yazdıgım degeri 1.3 v da vursak son yazdıgım degeride gene 1.3 v da cok anakart competanlarını ısındırmıs olurmuyuz. günlük kullanımda.
    ileri bilgisi olan ve bu anakartı kulllanan arkadaslar su ankı bu ndegerlerini bana yazabilirlermi.
    benim amacım su an 20x 200 de yani 1600 mhz de ramler.
    yenı ramlerimi 1866 ya alarak
    yani 233 fsb x gereklı 4 ghz ustune ne yetıyorsa carpanını ayarlayarak , bahsettıgım gıbi günlük ve sureklı kullanmayı dusunuyorum.
    cevaplarsanız sevınırım.

Gerçi sende hemen hemen aynı şeyleri eylül ayında sormuşsun. Burada cevaplanmamış görünüyor ama belki de başka kaynaklardan öğrenmişsindir merak ettiklerini. Birkaç ayrı konu başlığında konuşulmuş ama tek tek bakmadım açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

Selamlar herkese, en son mesajdan bu yana 4 ay geçmiş konuyu hortlatmış olacağım ama sanıyorum bu anakartla en çok ilgilenen kişiler buradalar. Daha önceki konulardan belki bilen vardır bende de aynı anakart var. Dün itibariyle sisteme yeni Ram de aldım. Eskiden Ram'lerim Kingston 4GB (2*2) DDR3 1600 MHZ CL9 1.65V idi, şuankiler G.SKILL F310666CL7D-8GBXH 8GB DDR3 1333 MHZ CL7 1.5V.
    Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum bu anakartı, sorunsuz diyebilirim, default değerlerde beni hiç üzmedi. Lakin aklım estikçe overclock denemeleri yapmaya çalışıyorum. Anakartla gelen Turbo Evo da epey kullanıcı dostu ve işi kolaylaştırıcı diyebilirim.
    Yanlız Ram'i iyiki değiştimişim çünkü Kingston Ram'ler varken 4GHZ stabiliteyi hiçbir zaman yakalayamadım.Prime illaki çakılıyordu. Ama dün akşamki denemde G.SKILL ile daha fazla şans bulduğumu düşünüyorum.
    Belki konu başka başlıklar altında devam etmiştir, araştırmadım ama sizlere ait yeni denemeleri ve stabilitesi sağlanmış sonuçları paylaşmaya devam ederseniz sevinim. İyi forumlar.

turbo evoyu kullandıysanız kısaca tarif edermisiniz neler farkediyor hızı artıyormu? nasıl ayarı ve ısı artıyormu kartın?

• valla turbo evo yu da kullandım. Bios'tan da çeşitli denemeler yaptım. Genellikle anakartın ısısı 30 ile 32 derece arasında bende. Kullandığım Kasa da soğutma gayet iyi görünüyor. Ama bildiğim kadarıyla zaten anakartlar fazla ısınmıyor çok aşırı voltaj verilmediği sürece. Yakalayabildiğim en stabil sonuç şöyle.
    FSB : 240
    Ratio : 16
    Voltajları manual'e getirip elle girerek,
    Ram : Normalde Ramlerim 1333 MHZ CL7 1.5V . BEN 1600 MHZ'e (8-8-8-24 1T) çıkarttım.
    CPU Voltaj: 1.43V civarı
    CPU/NB Voltaj : 1.22V civarı
    Ram Voltaj : 1.8V
    NB Voltaj : 1.21V
    Diğer Voltajlar Auto
    Bu şekilde 3860 MHZ de yaklaşık 20 dakika prime95 torture testi uyguladım. Ortalama 55 derece işlemci ısısıyla sorunsuz çalışıyor gibi duruyor. 20 Dakikada testi kendim kestim. Normalde 1 saat testi geçiyorsa stabil olduğunu söylüyorlar.
    O.C. denemeleri vakit almıyor da her seferinde prime95 testini beklemek çok vakit alıyor. Bazı denemelerde 10 dk dayanıyor, bazılarında hemen reset atıyor, bazılarında 1 dk dayanmıyor bile, stabiliteyi sağlamak gerçekten zor.

Diğer bir testi de
    FSB : 200
    Ratio : 20
    Ram : 1600 MHZ (8-8-8-21 1T)
    Cpu Voltaj : 1.45
    Ram Voltaj : 1.8
    Diğerleri voltajlar auto konumda bırakarak yaptım. Yaklaşık 10 dk stabil durabildi.
    Yaklaşık 3 gün süren denemelerim boyunca kendimce tespit edebildiklerim ise;
    1-FSB arttırarak yapılan O.C. denemelerinde Ram size çok ayak bağı oluyor.
    Ram'lerimin orjinal değerleri (1333 mhz cl 7-7-7-21 2T 1.5v) bunu biliyorum ama 1333 mhz in üstünde nasıl çalıştırmalıyım onu tespit etmek zor oluyor. 1600 MHZ'in üstünde gecikme değerlerini tespit edemedim mesela.
    2-Hemen hemen tüm denemelerim de donanımın extra voltaj istediğini gördüm. Sadece çarpanı 17.5 üzerine çıkartmaz ve FSB ye Ram'lere dokunmazsam herşey auto da sorunsuz çalışıyor. Lakin ozaman 3600 MHZ civarı oluyor onun da pek bir artısını göremedim. Zaten Turbo unlocker ile windows ortamında hiçbir voltaj ayarına dokunmadan 3600 MHZ'e çıkartılabiliyor turbo evo üzerinden.
    Ayrıca bios'ta bulunan CPU LVL UP diye bir bölüm var, oradan 3.8 Ghz yi seçerek otomatik o.c. yapmasını da sağlayabiliyorsun ama bende işletim sistemi dahi açılmıyor 3.8ghz yi seçersem :) saçmalık resmen. Bu yüzden en iyisi manual'e alarak kendin denemek.

Asus M4A88TD-M Evo/USB3 veya M4A88TD-V Evo zaten bunlardaki fark crossfire
    Phenom II X4 955 BE C3
    G.Skill 8GB DDR3 1333 MHZ CL7
    Bu üçlüyü kullanan diğer arkadaşların denemelerini ve stabiliteyi sağlayabildilerse nasıl yaptıklarını bende gerçekten çok merak ediyorum.
    Sen turbo evo'yu sormuşsun da turbo evo aslında çok da işe yaramıyor neden diye soracak olursan. Öncelikle O.C için bios değerleri gerçek değerler kabul edilir, ikincisi bios'tan yapılan denemelerden sonra işletim sisteminin sağlıklı açılıp açılmadığını görebiliyorsun. Windows çalışıyorken Turbo Evo ile yaptığın denemelerde o an için hata vermiyor ama bilgisayarı yeniden başlattığın da çok kez açılmadığına şahit oldum bu yüzden stabiliteyi anlık test edemedim. Benim tercihim Bios'tan deneme yapmak, öncelikle işletim sistemi açılıyor mu ona bakmak, eğer açılıyorsa prime95 ve Benchmark testleri yapmak. Zaten O.C. işlemi sorunlu ise illaki bu dediklerimin herhangi birinde hata alıyorum. Turbo evo'nun ise avantajı şu; Mesela Ram O.C.sinde öncelikle Ram'e 1.5 Veriyorum diyelim işletim sistemi açılıyor. Prime testinde hata alıyorsam Turbo Evo üzerinde başlıyorum kademe kademe voltaj vererek denemeye. Hata vermediği noktayı bulduğumda onu biyere not ediyorum. Bios'a girip Turbo Evo'da verdiğim voltajı uygulayıp sistemi açıyorum. Benim için tek artısı bu. Umarım yardımcı olmuşumdur. Diğer arkadaşlar da görüşlerini ve denemelerini aktarırlarsa sevinirim.

Son olarak bütün voltaj değerlerini ortalama % 50 yükselterek 4200 GHZ de sorunsuz çalıştırdım fakat işlemci sıcaklığı windows açılır açılmaz 60 derecede. İşlemci fanı 1750 rpm max dönüyor. Test etmeye bile korktum ki büyük ihtimal aşırı ısıdan birşeylere zarar gelecekti. Su soğutma sistemim olsaydı ve kasada daha fazla fan olsaydı belki denerdim ama yine bu tür denemeler günlük kullanıma gelmez. Günlük kullanımda bu işlemci boşta maximum 40 derece yük altında ise maximum 57-58 derecenin üzerinde kullanılmamalı diye düşünüyorum ki bu ısılar bile yüksek.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 17 Ocak 2012; 11:15:33 >

• ayrıntılı anlatım için teşekkürler oc den anlamam anlasamda yapmazdım sanırım. ama turbo evo acemiler için falan denince sorayım dedim zaten ramlerimde oc ye müsait değil yani sabit voltajlı tekrar teşekkürler
  • Arkadaşlar iyi günler bende 1 yıldan beri bu anakart var. Amd 955 be ile kullanıyorum ama benim şöyle sorunum var. Eskiden 3.9 ghz'e sorunsuz şekilde çıkabiliyordum. 4 ghz de ise stok fan kullandığım için yüksek sıcaklık değerlerinden stabil kalmıyordu. Şimdi ise ancak 3.7 ghz görüyorum daha ilerisine ne yaptıysam çıkamadım. Ayrıca biostan voljaj verdiğim değerleri algılamıyor. 1.428 e çıkarıyorum. 1.392 hala devam ediyor. Anakartta özürlü herhalde. Şuan voltajsız 1.392 3.6 ghz (240 *15) kullanıyorum. Stabil yakaladığız 4 ghz ve üstü için voltaj değerlerini yazabilir misiniz acaba?
  • Valla 3.6 ghz yi zaten fsb arttırarak veya çarpanı arttırarak çok rahat otomatik voltaj ayarlarıyla bende görüyorum.
    Yukarıda yazılı mesajımı okursan orada verdiğim voltajları belirttim. Deneme yapacağın zaman bu voltajların üzerine 1 kademe verip prime95 testi yap.Çakılırsa bir kademe daha arttır. CPU/NB voltajı 1.3 ve biraz üzerinde stabiliteyi yakalama şansın var bence ama ısı için birşey diyemem. Bende Akasa Venom işlemci soğutucusu var üzerinde 2 adet 12 cm akasa viper fan var. Bu soğutucuyla yaptığım denemelerde işlemcimin ısısı prime95 testi yaparken ortalama 50-54 derece arasında.anakartım ise 30-34 derece arasında seyrediyor. açıkçası prime95 testinden geçmek çok zor. Eğer geçiyorsa zaten sorun olmaz gerisinde. Deneyip,göreceksin herkesin donanımı farklı tepkiler veriyor o.c. denemelerinde bu yüzden net birşey söylemek zor. Fakat Bios'tan C1E yi bulup kapatmalısın aksi halde anakart işlemciye farklı voltajlar vererek dengede tutmaya uğraşıyor. Bu bazen senin verdiğin voltajın bile üzerine çıkabiliyor. Eğer başarılı bir sonuç yakalarsan 3.8 ghz üzeri ve prime 95 testinden en az 30 dk geçmeyi başarırsa (aslında 1 saat ideali) bizimle paylaşırsan sevinirim. Hatta fotoğraf koyarsan daha da süper olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Arkadaşlar iyi günler bende 1 yıldan beri bu anakart var. Amd 955 be ile kullanıyorum ama benim şöyle sorunum var. Eskiden 3.9 ghz'e sorunsuz şekilde çıkabiliyordum. 4 ghz de ise stok fan kullandığım için yüksek sıcaklık değerlerinden stabil kalmıyordu. Şimdi ise ancak 3.7 ghz görüyorum daha ilerisine ne yaptıysam çıkamadım. Ayrıca biostan voljaj verdiğim değerleri algılamıyor. 1.428 e çıkarıyorum. 1.392 hala devam ediyor. Anakartta özürlü herhalde. Şuan voltajsız 1.392 3.6 ghz (240 *15) kullanıyorum. Stabil yakaladığız 4 ghz ve üstü için voltaj değerlerini yazabilir misiniz acaba?

Ayrıca senin dediğin gibi ilk o.c. denemelerine başladığım zamanlar bu anakart ve işlemciyi oto voltaj ayarlarıyla 200*20=4 GHZ kullandığımı hatırlıyorum. Ozaman daha bilinçsizdim, voltaj ayarlarını araştırmamıştım ellemeye korkuyordum. Ayrıca anakartın kendisinin vereceği otomatik voltajla daha stabil çalışmalı diye düşünüp voltajları ellemiyordum. Gerçi 4GHZ kullandığım dönemde oyun oynadım,film izledim, müzik dinledim,internette dolaştım hiç soruna rastlamamıştım. Sonradan öğrendim ki günlük kullanımda bilgisayarı yoran bir program kullanmıyorsak sorunsuz çalışıyor. Amaaa Prime95 testi onun canını biraz fazla acıtıyor belli ki hop reset veya mavi ekran. Yani işletim sistemini açmak ve kullanmak da sorunsuz çalıştığını göstermiyor. Ben 4.2 GHZ çok rahat voltajları elle ayarlayarak işletim sistemini açıp benchmark yaptırabiliyorum ama gel gelelim stabil olmuyor. Isınmasa bile mavi ekran hatası geliyor. Bu anakartta Ram çarpanını elle değiştirebileceğimiz bir yer de yok bildiğim kadarıyla bu yüzden özellikle FSB artışına giderek yaptığım en stabil sonuç 240*16 ve 1600 MHZ CL8 ram olarak çalışıyor. Bunun üstünde stabiliteyi yakalayamadım. Sonuç itibariyle eksik bildiğimiz,yanlış bildiğimiz birşeyler yüzünden daha ileriye götüremiyoruz yada elimizdeki anakartla bu kadar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 17 Ocak 2012; 10:33:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Arkadaşlar iyi günler bende 1 yıldan beri bu anakart var. Amd 955 be ile kullanıyorum ama benim şöyle sorunum var. Eskiden 3.9 ghz'e sorunsuz şekilde çıkabiliyordum. 4 ghz de ise stok fan kullandığım için yüksek sıcaklık değerlerinden stabil kalmıyordu. Şimdi ise ancak 3.7 ghz görüyorum daha ilerisine ne yaptıysam çıkamadım. Ayrıca biostan voljaj verdiğim değerleri algılamıyor. 1.428 e çıkarıyorum. 1.392 hala devam ediyor. Anakartta özürlü herhalde. Şuan voltajsız 1.392 3.6 ghz (240 *15) kullanıyorum. Stabil yakaladığız 4 ghz ve üstü için voltaj değerlerini yazabilir misiniz acaba?

Ayrıca senin dediğin gibi ilk o.c. denemelerine başladığım zamanlar bu anakart ve işlemciyi oto voltaj ayarlarıyla 200*20=4 GHZ kullandığımı hatırlıyorum. Ozaman daha bilinçsizdim, voltaj ayarlarını araştırmamıştım ellemeye korkuyordum. Ayrıca anakartın kendisinin vereceği otomatik voltajla daha stabil çalışmalı diye düşünüp voltajları ellemiyordum. Gerçi 4GHZ kullandığım dönemde oyun oynadım,film izledim, müzik dinledim,internette dolaştım hiç soruna rastlamamıştım. Sonradan öğrendim ki günlük kullanımda bilgisayarı yoran bir program kullanmıyorsak sorunsuz çalışıyor. Amaaa Prime95 testi onun canını biraz fazla acıtıyor belli ki hop reset veya mavi ekran. Yani işletim sistemini açmak ve kullanmak da sorunsuz çalıştığını göstermiyor. Ben 4.2 GHZ çok rahat voltajları elle ayarlayarak işletim sistemini açıp benchmark yaptırabiliyorum ama gel gelelim stabil olmuyor. Isınmasa bile mavi ekran hatası geliyor. Bu anakartta Ram çarpanını elle değiştirebileceğimiz bir yer de yok bildiğim kadarıyla bu yüzden özellikle FSB artışına giderek yaptığım en stabil sonuç 240*16 ve 1600 MHZ CL8 ram olarak çalışıyor. Bunun üstünde stabiliteyi yakalayamadım. Sonuç itibariyle eksik bildiğimiz,yanlış bildiğimiz birşeyler yüzünden daha ileriye götüremiyoruz yada elimizdeki anakartla bu kadar oluyor.

Tanıdıklarım amd sistem kullanmadığı için anakart ve cpu'yu başka sistemlerde deneyemiyordum. Benim şuan anlamadığım 3.9 ghz kullanırken hiçbir sorun yoktuç(1 saat aod + wprime sorunsuz tamamlıyordu) şimdi(2-3 sonra) ise voltaj verdiğim halde bu değerlere çıkmıyor. Hadi ilk başta çıkmasam cpu ya da anakart oc özürlü derdim de şimdi çıkamaması bana ilginç geliyor.
    Hadi herşeyi geçtim cpu'nun otomatik 3.4 - 3.6 ve 3.8 seviyelerinde oc yaptığımda (3.8) sorunsuzdu. Şİmdi aynı şekilde bu değere ulaşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 17 Ocak 2012; 21:31:55 >

• Dostum ben de işin detaylarını öğrenmek için bilen arkadaşlardan yardım alarak çeşit çeşit o.c testleri yapıyorum fakat anladığım kadarıyla sende c1e açık.onu kapatmalısın.bios'ta advanced böümünde cpu settings gibi bir yer olmalı.orada C1E enabled ise onu disabled yap. Ayrıca zaten işlemci 1.4v standart voltajı. Qool and Quiet açıksa işlemci yük durumuna göre çarpanı 4 e düşürüp işlemciye de 1 ile 1.3-1.4v arasında otomatik voltaj veriyor. Öncelikle 3.6 ghz ve üstü denemelerinde cpu voltajını 1.4v ve üzeri cpu/nb voltajını da 1.25v ve üzeri şekilde manuel olarak girerek denemelisin bence. Gerçi FSB'yi arttırmıyorsan CPU/NB'yi ellemesen de olur diyorlar ama bence hem cpu hem cpu/nb ye voltaj verilmeli extra. Ve son olarak donanımıza yaptığımız o.c. testlerinde verilen + voltajlara donanım zamanla adaptasyon sağlayıp belki de düşük voltajların yetersiz geldiği de oluyor olabilir. Bunu tam olarak bilemiyorum ve bende merak ediyorum açıkçası. Mesela ilk zamanlar cpu:1.4v cpu/nb:1.1v ile 4 ghz denemeleri yapardım, şimdi o voltajlarda neredeyse sistem açılmıyor bile.Dediğim gibi voltajın tadına bakan donanım belki zamanla daha fazlasını da istiyor olabilir :) Fantastik bir yorum oldu ama söylediklerinden anladığım bu.

• arkadaşlar son biosu yükleyen varnı? yani 2001 olanı. bende 1702 yüklü.. normalde sormadan yüklerim ama sitesinde bios bilgisinde yedekleyin falan yüklemeden önce der gibi uyarılar var bende bu yüzden riske girmedim. yükleyen varsa bilgi lütfen. altta resim ve tr çeviri var yazının.

TR ÇEVİRİ
    M4A88TD-V EVO/USB3 BIOS 2001
    3TB HDD ile RAID inşa boyutu yanlış olabilir bu sorunu gidermek.
    1. RAID bölümü BIOS'u güncellemeden önce tüm verileri yedekleyin.
    2. EZ-FLASH tüm veri yedekleme onayladıktan sonra BIOS güncellemesi için kullanın.
    3. RAID bölümü yeniden inşa etmek.
    4. Geri yeni bir RAID bölümü veri çıkarın.
    5. BIOS'u güncelledikten sonra, en son AMD SB850, RAID sürücüsü kullanmak 3.2.1540.92 lütfen

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ile overclock nasıl?

• ben zaten çıkar çıkmaz yüklemiştim yanlış hatırlamıyorsam. 1704 olması lazım en son çıkan bios.
    herhangi bir partition veya data kaybı yaşamadım. şuanda da 1704 olan son bios u kullanmaktayım. SSD aldıktan sonra da test etme imkanım oldu. Bu anakart gerçekten SATA3 6.GB desteği sunuyor ve aldığım SSD belirtilen (550 mb/sn okuma yazma hızlarına) erişebiliyor. Raid yapmayı hiç denemedim o yüzden raid'in bozulup bozulmayacağıyla ilgili malesef bir yorum yapamayacağım.
  • quote:

ben zaten çıkar çıkmaz yüklemiştim yanlış hatırlamıyorsam. 1704 olması lazım en son çıkan bios.
    herhangi bir partition veya data kaybı yaşamadım. şuanda da 1704 olan son bios u kullanmaktayım. SSD aldıktan sonra da test etme imkanım oldu. Bu anakart gerçekten SATA3 6.GB desteği sunuyor ve aldığım SSD belirtilen (550 mb/sn okuma yazma hızlarına) erişebiliyor. Raid yapmayı hiç denemedim o yüzden raid'in bozulup bozulmayacağıyla ilgili malesef bir yorum yapamayacağım.

teşekkürler ama yanlışın var çünkü 1704 version yok alt resime bakarsan son2 version 1702 den sonra 2001 versionu çıktı zaten yukarıda 2001 yükleyen varmı diye sordum 2001 den önceki 1702 zaten yüklü bende ve sorun yok artı bendede raid yok sadece neden yedekleyin uyarısı var onu sormuştum ama sanırım raidli hdd ler için bu uyarı ssd güzel olmuş bende düşünüyorum ama 120 gb baya pahalı ucuzlarsa alacağım bende sen memnunmusun ssd den? açılış süper olmalı
     ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ile overclock nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Şubat 2012; 3:16:25 >

• Dostum evet haklısın özür dilerim başlığa dikkatli bakmadan yazmışım çünkü sizdeki M4A88TD-V modeli. Bendeki M4A88TD-M modeli. Anarkatlarımızdaki fark sizde crossfire imkanı var bende yok. Bendeki anakartın son biosu 1704 yükledim çıkar çıkmaz ve kullanıyorum. Sizdeki farklı evet. Neyse inşallah sizdeki anakart sahipleri bu bios konusunda bilgilendirme yaparlar.
    SSD ye gelince evet hala yüksek fiyatlarda seyrediyor. Ama işletim sistemi için 60 GB lık modellerde bence gayet yeterli. İleride nasıl olsa ucuzlayacak ve 120 GB lık modeller hepimiz için ilaç olacak. Çok memnunum. Bilgisayarım zaten hızlı açılıyor, sorunsuz çalışıyordu fakat SSD kullanmak, araçla normal bir süratta giderken Nitro'ya basmak gibi birşey olsa gerek :) İşin şakası tabi. Ama sistem çok hızlı açılıyor, disk sesi duyulmuyor, windows kapanış süresi maximum 3 sn. Yani anlatılmaz, yaşanır derler ya o hesap. Ben incehesap'tan almıştım. Orası zaman zaman %35 civarında stoklarla sınırlı indirim uyguluyor. Thermaltake powersub'umu da oradan uygun fiyata almıştım, reklam yapıyor gibi olmayayım ama oraya zaman zaman göz gezdirmeni tavsiye ederim. Vatan normalde çok pahalı. %25 günlerinde normal fiyatlara iniyor. SSD'yi 60 GB aldığım için pişman değilim ama 120 lik alıp Hem Windows ve Programları kurup, en çok oynadığınız 3-4 oyunu da SSD ye yüklediniz mi tadından yenmezdi.. Çünkü oyun loading'lerinde de %20 civarında iyileşme oluyor. Ben BF3'ü SSD ye atıp oynadım. Farkı gördüm. Özellikle Save esnasındaki birkaç saniyelik takılmalara rastlamadım.

• anladım senin kart m atx imkanın varsa V alsaydın keşke

ssd bilgisi için teşekkürler 60 gb yerine bekleyip 120 gb almayı tercih ederim rahat olsun diye
    umarım kısa zamanda ucuzlar team marka düşünüyorum yani bunu tıkla iyiymiş bakalım alıp yaşayabilcezmi o zevki sata 2 hdd de ahci modda bile baya hızlı ssd yi taksam heralde uçar verdiğin siteye bakarım teşekkürler genelde h. burada dan alırım parçaları hatta imzamdaki pcyi geçen yıl ordan topladım tabi dolar düşüktü baya uygun fiyata toplamıştım. aklma gelse ssd yede bakardım belki daha ucuzdu geçen yıl. yani işin doğrusu ssd hiç aklımda yoktu ozamanlar neyse güle güle kullan hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Şubat 2012; 2:44:00 >

• teşekkürler dostum. SSD aldığında farkı muhakkak hissedeceksin, ama uçmanı garanti edemem :)
    Windows ve Saz Arkadaşları için (drivers,flashplayer,codecs vs.) 60 GB yeterli, aldığıma pişman değilim fakat oyunları da SSD den oynamak da extra bir keyif tabiki. Özellikle SSD'ye oyun kurulumunu en az 2-3 kat hızlı yapıyor sata2 ahci mode diske göre.
    Sizin kullandığınız anakartı almadığıma pişman olmadım desem yalan olur fakat o anakart da crossfire olayını bildiğim kadarıyla 16x 16x şeklinde yapamıyor bu yüzden Crossfire olayına geçeceğim zaman Asus Sabertooth almayı düşünüyorum.(AM3+)
    Son olarak bizim kullandığımız M4A88TD serisi mosfet soğutucusu içermediği için voltajlı overclock denemelerini malesef daha temkinli ve korkarak yapıyorum bu yüzden anakartımı bile değiştirmeyi çok kez düşündüm de artık crossfire olayına girişince değiştiririm diye karar verdim kendi kendime.
    120 GB SSD çok daha iyi olur dediğin gibi, ama ne kadar ucuzlar orası muamma.Tabi herşeyden önemlisi bütçe. Hayırlısı olsun, allah gönlüne göre verir inşallah.

• eyvallah seninde allah gönlüne göre versin anakarta gelince inan crossfire özellikli diye almadım sadece eski asus anakartım m idi yenisi bari büyük ferah olsun dedim zaten pek oyun kurmam yani ağır oyun. bu yüzden kendi ekran kartı gayet yeterli nette facede oyunlara takılırım kendi kartıı yetiyor öyle devasal ekran kartı hiç düşünmedim ama anakart destekliyor testini okudum dilersen bi ara siteyi verebilirim inceleme test yapılmış resimli. birde almadan önce araştırdım sorunsuz ve baya güçlü tümleşik ekran kartı var o yüzden aldım, tabi teknolojiye yetişmek zor ben aldım am3+ muhabeti çıktı neyse dert değil artısıda eksik olsun bu bana 5 bilemedin 6 yıl yeter ilk kartım hala duruyor sağlam 6 yıllık asus oc ye gelince ben bilmiyorum bilsemde yapmam gereksiz bence, zaten yeterince hızlı yazık zorlamaya ama soğutucuları gayet iyi diye biliyorum serin bir anakart çünkü 10 saat çalışınca yada 15 saatten fazla en çok 35 c oluyor tabi fanları açarsan full 31 c civarı ısısı var kartın buda normal ama oc de nasıl bilmem ısı. neyse tek eksik ssd almak onuda alabilirsek tam olur. dediğn gibi 60 gb sisteme yeterlide program falan filan kurarım ben daralır alan geniş olsun ferah olsun diyorum görüşmek dileğiyle iyi forumlar arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

eyvallah seninde allah gönlüne göre versin anakarta gelince inan crossfire özellikli diye almadım sadece eski asus anakartım m idi yenisi bari büyük ferah olsun dedim zaten pek oyun kurmam yani ağır oyun. bu yüzden kendi ekran kartı gayet yeterli nette facede oyunlara takılırım kendi kartıı yetiyor öyle devasal ekran kartı hiç düşünmedim ama anakart destekliyor testini okudum dilersen bi ara siteyi verebilirim inceleme test yapılmış resimli. birde almadan önce araştırdım sorunsuz ve baya güçlü tümleşik ekran kartı var o yüzden aldım, tabi teknolojiye yetişmek zor ben aldım am3+ muhabeti çıktı neyse dert değil artısıda eksik olsun bu bana 5 bilemedin 6 yıl yeter ilk kartım hala duruyor sağlam 6 yıllık asus oc ye gelince ben bilmiyorum bilsemde yapmam gereksiz bence, zaten yeterince hızlı yazık zorlamaya ama soğutucuları gayet iyi diye biliyorum serin bir anakart çünkü 10 saat çalışınca yada 15 saatten fazla en çok 35 c oluyor tabi fanları açarsan full 31 c civarı ısısı var kartın buda normal ama oc de nasıl bilmem ısı. neyse tek eksik ssd almak onuda alabilirsek tam olur. dediğn gibi 60 gb sisteme yeterlide program falan filan kurarım ben daralır alan geniş olsun ferah olsun diyorum görüşmek dileğiyle iyi forumlar arkadaşım

Teşekkürler cümlemizin gönlüne göre versin inşallah. Kullanım amaçlarımız farklı gibi, benim evde internet bağlantısı yok, müzik,film ve oyun amaçlı kullandığım için performans açısından yeterli olması için zaman zaman kurcalıyoruz işte kendi çapımızda.
    Anakartın sıcaklık olayına gelince evet anakart serin çalışıyor. 30-35 derece arasında geziniyor, üzerine çıktığını hiç görmedim, fakat mosfet soğutucusu olmadığı için voltaj ayarlarını kurcalamaya korkuyorum derken (mosfet ve diğer ekipmanların üzerinde pasif soğutucu yok, çıplak duruyorlar :) ) bunu kastediyorum. Sonuç olarak teknolojiye yetişmek mümkün değil, sürekli yenisi çıkıyor, vakti zamanında aldığımızda gerçekten iyi modeller arasındaydılar, hala da sorunsuz kullanıyoruz.
    SSD konusunda da 60 GB üzeri malesef hala daha cep yakıyor, tamam önemli bir parça bilgisayar açısından ama 120 gb alsanda 160 gb alsanda bence yeterli değil, olacaksa 1 tb olmalı SSD ki biz diyelim bu iş tamam :) Ama herkesin tercihi tabi, saygı duymak lazım.
    Görüşmek dileğiyle, iyi forumlar sanada arkadaşım.

• Arkadaşlar forumda birçok arkadaş M4A88TD-M EVO/USB3 kullanıyor. Kullanıcıların yardımını bekliyorum

linkteki anakarta:

http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A88TDM_EVOUSB3/#specifications

aşağıdaki linkteki ram takılır mı? Bir uyumsuzluğa neden olur mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmz8gx3m2a1866c9r-8gb-(2x4gb)-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069

Bir de corsair 1866 takmak istiyorum. Corsairin mhz hızı 1866 olarak gözüküyor ama sitesinde 1866 nın haricinde mhz olarak 1333mhz yazıyor. Acaba bu rami 1866 mhz de kullanabilmek için overclock mu yapmak lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

Arkadaşlar forumda birçok arkadaş M4A88TD-M EVO/USB3 kullanıyor. Kullanıcıların yardımını bekliyorum

linkteki anakarta:

http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A88TDM_EVOUSB3/#specifications

aşağıdaki linkteki ram takılır mı? Bir uyumsuzluğa neden olur mu?

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmz8gx3m2a1866c9r-8gb-(2x4gb)-vengeance-1866mhz-ddr3-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=56069

Bir de corsair 1866 takmak istiyorum. Corsairin mhz hızı 1866 olarak gözüküyor ama sitesinde 1866 nın haricinde mhz olarak 1333mhz yazıyor. Acaba bu rami 1866 mhz de kullanabilmek için overclock mu yapmak lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

kardeş ram bilgisinde oc ile 1866 mhz takılır diyor yani bu rami takman için oc yapman gerek bence gereksiz al 1333 mhz yeterli. yada 1600 mhz. bende 1333 var 8 gb yetiyor kingston

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.