Şimdi Ara

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ile overclock nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistem:

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
    AMD Phenom II X4 955 BE
    Sapphire HD 6870
    Be Quiet 600 Watt dark power pro II
    4 GB Dual Kingston 1333 Mhz DDR3 9-9-9-24

Amac:

4Ghz stabil calistirabilmek..

Anakartta Bios karisik geldi bana bir kac sorum olucak..

1. CPU'nun ratiosunumu arttirmak gerekir yoksa fsb yimi ?
    2. ram lerin mhz sini degistirmek gerekiyo mu autoda duruyo 1333 mhz gosteriyo cpuz + timinglerde auto duruyo onlarda 9-9-9-24 gozukuyo dogru yani + voltajda autoda bunlarla oynmak gerekiyomu gerekiyosa ne yapmak gerekiyo
    3. Bios un AI TWEAKER bolumunde bir suru sey var onlarada ellemek gerekiyomu

kisacasi daha once bu kartla oc yapmis arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok sevinirim.. bu arada simdi 3700mhz de islemci dunden beri ratio ile ayarladim sorun yok.. 4Ghz icin voltaj vermek gerekiyo biliyorum ama korkuyorum yardimci olursaniz sevinirim..

• aynı ana karttan bendede var . ben overclock prfoller ıle sadece overclock yapabıldım daha fazlasını yaptıgımda mavı ekran sıyah ekran truevlerı ıle karsılastım bıde su ratıo olayı her nekadar degıstırsemde bı sonuca elde edemedım hıc bısyeı arttırmadı ? sen manuelden yapıosun ?
  • Evet ben manuelden yapiyorum hocam + - tuslari ile :D ratio arttirdim sadece gerisine karismadim anlamadigim icin..
  • cpu frequancy ile ratioyu artırırsan gecebılırsın 4 ghz ı .
  • biosda cpu/ht reference clock (mhz) olarak , turbo evoda cpu frequancy olarak gozukuyor .. bu arada bende ratıoyu yukseltınce hıc bısey olmuyor . sadece dusurunce bı etkısı onun dısanda hersyı buradan yapıyorum
  • Bende aynı anakartı kullanıyorum. Yanlız işlemci 965 be. Anakartttan tam manasıyla faydalanabiliyormuyuz emin değilim. Hız yükseltmeyi denemedim çünkü şu konum itibariyle çokta fazla ihtiyaç gerekmiyor bence. Ama bu anakartı kullanan ve ayarlarını bilen arkadaşlar varsa bilgilerini bizimle paylaşırlarsa sevinirim. Aslında bu anakartla ilgili yeni konu bile açılabilir kullananların deneyimlerini paylaştığı
  • cpu ratio gelip direk elle girin 20 yapin 4ghz olur voltajida manuele alip 1,40 dan baslayin vermeye 1,50 ye kadar cikilabiliyor muhtemelen 1,45 v stabil olur. Geri kalan seylerle oynamayin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS M4A785TD-V EVO + BİOS
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesajım bulunsun bendede bu anakart var yeterince hızlı dokunmadım ama zaten pek bilmediğim için dokunmadım peki yükselten arkadaşlara soralım ısıda artıyormu? artıyorsa nekadar artıyor? işlemcinin ve anakartın?. birde alttaki programı kullanan varsa kısaca bilgi verirse memnun olurum
     ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ile overclock nasıl?

buda incelemesi anakartın
    http://www.techno-labs.com/1/17098/1/Asus_M4A88TD-V_EVO_USB3.html

daha kapsamlı test linki dosya olarak vermek zorunda kaldım
    http://hotfile.com/dl/118552926/8bb9439/asus_m4a88td_v_evo_usb_3_0_inceleme_linki.txt.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Mayıs 2011; 2:22:01 >

• merhabalar gecen gun ındırımden hepsiburda dan aldım. aylar boyu arastırmalarım sonunda.
    Bu arda mito1172 da baya bilgi verdi anakart ıcın sagolsun; tesekkurler.
    ram bilgisi icin ise Fract4l tesekkur ederım ayrıca burdan bır kere daha.
    sıstemımın tum bılesenleri gelınde hemen hız asırmaya gecıcegım bu baslık altından ekran goruntulerını ve yaptıklarımı yazarım arkadaslar.
    Bu konu altında haberleserim ayni anakartı kullanan arkadaslar.
  • hayırlı olsun güle güle kullan buı arada ben hiç yapmadım hız aşırtma eğer turbo evoyu kurarsan bilgi verirsen memnun olurumi, nasıl kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Haziran 2011; 1:05:53 >
  • arkadaslar kullandıgınız ramlerı ve modellerini yazabılırmısınız.
    ben sunu kullanıyorum ama
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=47&Productid=bd130395

G.Skill 4GB 1600Mhz DDR3 Ram F3-12800CL6D-4GBXH

cl6 daha yapamadım bırturlu cl9 da calısıyor.
    su an 20x 200 de 4018 mhz de sorunsuz gibi gözüküyor.
  • eyvallah
  • M4A87TD/USB3 var, overclock konusunda başarısız diyebilirim.
  • burda 88TD den bahsediliyor sendeki 87TD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Temmuz 2011; 2:37:24 >
  • Kullandin mi 2sinide ?
  • 1. CPU'nun ratiosunumu arttirmak gerekir yoksa fsb yimi ?
    2. ram lerin mhz sini degistirmek gerekiyo mu autoda duruyo 1333 mhz gosteriyo cpuz + timinglerde auto duruyo onlarda 9-9-9-24 gozukuyo dogru yani + voltajda autoda bunlarla oynmak gerekiyomu gerekiyosa ne yapmak gerekiyo
    3. Bios un AI TWEAKER bolumunde bir suru sey var onlarada ellemek gerekiyomu

1- 2 sınıde sıstemınbılesenlerı dahılıunde arttırırsan gereklı voltajları elle kendın ayarlayıp stabiliteyi sağlarsan daha iyi sonuçlar elde edersin.
    2-zevk ıhtıyac ve para meselesi. yeterlı gelende olabılır olmayanda. ama 1600 alıp en az cl 7 daha mantıklı gelıyor bana.
    o ayarlarla oynarken copk dıkkatlı ol. hatta standart voltaj degerlerını yaz.
    3-2 cı de4 yazdıgım gıbi not et sonra eger oynamak ıstıyorsan oyna.

bu arada 233 fsb de
    en cok kac yaptınız o.c yaptıgınızda

biostaki
    CPU,NB Voltage degeri elle 1.100 ayarlıyorum ben,
    vede
    NB voltage 1.250 de.

ilk yazdıgım degeri 1.3 v da vursak son yazdıgım degeride gene 1.3 v da cok anakart competanlarını ısındırmıs olurmuyuz. günlük kullanımda.
    ileri bilgisi olan ve bu anakartı kulllanan arkadaslar su ankı bu ndegerlerini bana yazabilirlermi.
    benim amacım su an 20x 200 de yani 1600 mhz de ramler.
    yenı ramlerimi 1866 ya alarak
    yani 233 fsb x gereklı 4 ghz ustune ne yetıyorsa carpanını ayarlayarak , bahsettıgım gıbi günlük ve sureklı kullanmayı dusunuyorum.
    cevaplarsanız sevınırım.

• Selamlar herkese, en son mesajdan bu yana 4 ay geçmiş konuyu hortlatmış olacağım ama sanıyorum bu anakartla en çok ilgilenen kişiler buradalar. Daha önceki konulardan belki bilen vardır bende de aynı anakart var. Dün itibariyle sisteme yeni Ram de aldım. Eskiden Ram'lerim Kingston 4GB (2*2) DDR3 1600 MHZ CL9 1.65V idi, şuankiler G.SKILL F310666CL7D-8GBXH 8GB DDR3 1333 MHZ CL7 1.5V.
    Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum bu anakartı, sorunsuz diyebilirim, default değerlerde beni hiç üzmedi. Lakin aklım estikçe overclock denemeleri yapmaya çalışıyorum. Anakartla gelen Turbo Evo da epey kullanıcı dostu ve işi kolaylaştırıcı diyebilirim.
    Yanlız Ram'i iyiki değiştimişim çünkü Kingston Ram'ler varken 4GHZ stabiliteyi hiçbir zaman yakalayamadım.Prime illaki çakılıyordu. Ama dün akşamki denemde G.SKILL ile daha fazla şans bulduğumu düşünüyorum.
    Belki konu başka başlıklar altında devam etmiştir, araştırmadım ama sizlere ait yeni denemeleri ve stabilitesi sağlanmış sonuçları paylaşmaya devam ederseniz sevinim. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 11 Ocak 2012; 16:07:50 >

• aklına bısey takılırsa bu forum altından da yardımcı olabılırım arkadasım. elımden geldıgınce.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.