Şimdi Ara

Asus M3n78-VM LG sata GH22NS30 uyumsuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde benim dvd writer ı bi yenileyeyim dedim.Sata lg aldım.Daha sonra başlıkta yazdığım anakarta takınca bir problem yaşamadan kullandım.Sonra fark ettimki cihaz dvd+r nin boşunu görüyor ve yazabiliyor ama yazdığını okumuyor.Yaklaşık 10 tane felan tdk 2-3 tanede verbatim ve birkaçtane memorex yazdım.Bunları okumadığını görünce direk vatan gideyimde garantiye vereyim bari dedim.Yalnız giderken benim kasayıda götürdüm yanımda.Anlıcanız abattım olayı bir dvd writer için.Neyse efendim verdik aleti 30 dk bakalım dolaşın gelin dediler.Geldim bir baktım cihaz dvd+rleri okuyor.Şaşırdım tabi.Daha sonra rica ettim adamlar benim makinada denesin diye sağolsunlar denediler.Sonucu görünce adamlarda şaşırdı.Benim makinada adamın biraz önce yazdığı dvd yi okumadı.Şaşırdık.Sonra windowstandır dedi bütün harddiskleri söktü.Windows kurulum dvd si dvd+r ile yazılan makinayı boot etmek istedi ama benim makina dvd yi görmedi.Aldı dvd romu kendi makinasına taktı.Bu sefer orada dvd görünce adam şaştı kaldı.Tabi bende şaştım kaldım bu dıuruma.Dedim arkadaşlar bu işte bir terslik var nasıl iş bu bi yardımcı olun.Adamların iyi günüydü herhalde aynı boarddan ellerinde bir kaç adet mevcut.Aldılar onlar ile denediler.Sonuç aynı bu bpardlar ile lg gh22ns30 sadece dvd+r de okumuyor.Şaşılacak olay.Firmware güncellemeri anakarta ve dvdrom a derken sonuç sıfır.Aldım makinayı geldim eve köskös.Evde bulunan diğer pc ve komşudakinde denedim dvd+r yi okuyor bootta bile görüyor şahit olsun diye komşuyada gösterdim aynı şarta benim makinda okumuyor.

Şimdi arkdaşlar sonuç olarak double layer dvd+r dahil hepsini gören ve dvd+r nin boşunuda gören bu lg asusu board ikilisi neden dvd+r dolu medyayı görmez?Başına hiç böyle saçma birşey gelen arkadaşımız varmı acaba?

Yardımlarınız esirgemeyin lütfen.Şu an sadece dvd yazmak için klllanbiliyorum çünkü elimdeki dvdleri hepsi +r

• hocam çok acayip bi sorun ama anakartınızın sata driverini bi güncelleyin derim
    sata driver in sata dvd rw ile alakası varmıdır bilmiyorum ama denemekte fayda var
  • evet öyle düşünmüştüm ama olay daha biosta bitiyor yani boot ederken haliyle anakart bios güncelleştirilmeside yapıldı ama olmadı tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P5Q3 DELUXE ram sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.